• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle aile düşman başına.

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.980
798
Selam kızlar.

Kızımın omuriliğinde sorun çıktı. Çok üzüldüm, tedavisi mümkün çok şükür. Bu süreçte birçok doktora gittik, teşhisten emin olmak ve tedavi süreci için. Ve maalesef maddi olarak sıkıştık. Annemden ve kardeşlerimden geri ödemek şartıyla kısa dönemli ve çok olmayan bir miktarda borç istedim. O günden beri asla aramıyorlar. Çok zoruma gitti.

Eşim kardeşlerine bir alo dedi, ertesi gün havale ettiler.

Ailem olmayan aile üyelerini her yerden engelledim.

Son düzenleme:
Öncelikle çok geçmiş olsun, şifa diliyorum. Ayıp etmişler gerçekten. Kardeş var kardeş var… Bazen kan bağın olmayanlar bile daha çok kardeş oluyor. Yarın onların da zor zamanları olursa, kapınıza geldiklerinde yüzlerine vurun.

Öncelikle çok geçmiş olsun, şifa diliyorum. Ayıp etmişler gerçekten. Kardeş var kardeş var… Bazen kan bağın olmayanlar bile daha çok kardeş oluyor. Yarın onların da zor zamanları olursa, kapınıza geldiklerinde yüzlerine vurun.
Uzun bir süre muhatap olmayı düşünmüyorum.

Selam kızlar.

Kızımın omuriliğinde sorun çıktı. Çok üzüldüm, tedavisi mümkün çok şükür. Bu süreçte birçok doktora gittik, teşhisten olmak ve tedavi süreci için. Ve maalesef maddi olarak sıkıştık. Annemden ve kardeşlerimden geri ödemek şartıyla kısa dönemli ve çok olmayan bir miktarda borç istedim. O günden beri asla aramıyorlar. Çok zoruma gitti.

Eşim kardeşlerine bir alo dedi, ertesi gün havale ettiler.

Ailem olmayan aile üyelerini her yerden engelledim.
Allah şifa versin inşallah.
Doğru olani yapmışsınız

Annemde kardeşimde istersem gereksiz birşey için borç isteyeyim verirler, bende aynı şekilde.
Ki bu kızınızın tedavisi için, insan torunu için yeğeni için vermez mi, gerçekten ayıp etmişler.
Kızınıza çok geçmiş olsun bu arada, Allah şifa versin.

Annemde kardeşimde istersem gereksiz birşey için borç isteyeyim verirler, bende aynı şekilde.
Ki bu kızınızın tedavisi için, insan torunu için yeğeni için vermez mi, gerçekten ayıp etmişler.
Kızınıza çok geçmiş olsun bu arada, Allah şifa versin.
Amin teşekkürler. Sağlık konusunda bu kadar insafsızlık beklemiyordum.

Çok geçmiş olsun, umarım tedavisi guzelce sonuçlanır :KK60:
Ama ekonomik kriz zamanı, onlarda birikmiş para olduğuna emin misin?
Durumlarının olması ayrı şey birikmiş para ayrı şey.
Ben mesela kendi ailemi düşünüyorum, onların da durumları var, evleri arabaları var, mutfaktan sigaradan falan kısmadan rahatça yaşıyorlar. Ama hayatta para biriktirme huyları ,kenara altin atayım dertleri yoktur. Eğer borç istesem kredi çekme dışında bana para verme alternatifleri yok.
Senin ailen de böyleyse belki ondan verememiştir.
Kardeş içinse evlenildikten sonra kardeşlik bağına ben inanmıyorum. Edevlette aile ağacında bile göremiyorsun artık:) başka ev, eş,sorumluluklar, hatta başka soyad.. Ne bileyim belki eşi istememiştir. Genelde eş ailesine verilen para kavga sebebi oluyor,okuyoruz KK'da.
Bence en iyisi kimseye minnet etmeden gidip bankadan kredi çekmek, faiziyle oniki ayda ödemek.
Madem miktar yüksek değil bankaya gitmeden-imza atmadan bile veriyor krediyi debit kartının olduğu banka. Keşke siz de bu yola başvursaydiniz..
Neyse,ortamlarda "torunum da torunum,canım" falan diyemezler en azından artık, ne kadar fedakâr olduklari belli oldu..

Geçmiş olsun, en doğrusunu yapmışsınız. Ellerinde para yoksa da manevi yardım yapmalılardı. Kötü gün sadece size özel değil karma diye bir şey var.

Çok geçmiş olsun, umarım tedavisi guzelce sonuçlanır :KK60:
Ama ekonomik kriz zamanı, onlarda birikmiş para olduğuna emin misin?
Durumlarının olması ayrı şey birikmiş para ayrı şey.
Ben mesela kendi ailemi düşünüyorum, onların da durumları var, evleri arabaları var, mutfaktan sigaradan falan kısmadan rahatça yaşıyorlar. Ama hayatta para biriktirme huyları ,kenara altin atayım dertleri yoktur. Eğer borç istesem kredi çekme dışında bana para verme alternatifleri yok.
Senin ailen de böyleyse belki ondan verememiştir.
Kardeş içinse evlenildikten sonra kardeşlik bağına ben inanmıyorum. Edevlette aile ağacında bile göremiyorsun artık:) başka ev, eş,sorumluluklar, hatta başka soyad.. Ne bileyim belki eşi istememiştir. Genelde eş ailesine verilen para kavga sebebi oluyor,okuyoruz KK'da.
Bence en iyisi kimseye minnet etmeden gidip bankadan kredi çekmek, faiziyle oniki ayda ödemek.
Madem miktar yüksek değil bankaya gitmeden-imza atmadan bile veriyor krediyi debit kartının olduğu banka. Keşke siz de bu yola başvursaydiniz..
Neyse,ortamlarda "torunum da torunum,canım" falan diyemezler en azından artık, ne kadar fedakâr olduklari belli oldu..
Bekar kardeşimle beraber yaşıyorlar. Evlerine güzel para giriyor. Gözüm olduğu için değil imkanları olduğu için anlatıyorum bunu. Çok üzüldük vah vah tüh tüh dediler ama sonuç bir daha arayıp sormuyorlar. Son durum nedir, onu bile sormadılar.

Geçmiş olsun, en doğrusunu yapmışsınız. Ellerinde para yoksa da manevi yardım yapmalılardı. Kötü gün sadece size özel değil karma diye bir şey var.
Maalesef maddi manevi hiçbir destekleri yok.

Konu sahibinin ağrına giden de kendi ailesi ve kardeşleri bir gram manevi olarak bile ilgilenmezken, eşinin ve ailesinin karşısında düştüğü durum. Adamın kardeşleri şak diye havale etmişler. İnsan keşke ailesini seçebilse 😡

Çok çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.

Durumları nasıl normalde, cidden zorda olma ihtimalleri var mı ki ?

Bekar kardeşimle beraber yaşıyorlar. Evlerine güzel para giriyor. Gözüm olduğu için değil imkanları olduğu için anlatıyorum bunu. Çok üzüldük vah vah tüh tüh dediler ama sonuç bir daha arayıp sormuyorlar. Son durum nedir, onu bile sormadılar.
Çok geçmiş olsun. Şükür ki çaresi var.

Peki sizin, ailenizle iletişiminiz nasıl? İstedikleri an yanlarında olabildiniz mi? Destek olur musunuz?

Normalde nasıl ilişkiniz?
Yani yok muydu ellerinde diyeceğim ama yoksa bile bir şekilde yardımcı olmaya çalışıp, arayıp sorarak yanınızda olmaları beklenirdi.

Back
X