Böyle bi şey olabilir mi

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar ben bunda. 5 sene önce özel bi bankada çalıştım 1 sene boyunca ondan sonra babamın Şirketine geçtim.bugun e devlet şifremi alayım dedim bi baktım banka da çalıştığım sürede hiç sigortam hiç görünmüyor babamın yatırdığı görünüyor ama her tarafı aradım taradım yok bulamadım bole bişey olabilir mi banka sigortasız çalıştırır mı ya

Sizden gerekli evrakları sağlık sigortası vs. istemediler mi hiç çalışmaya başlamadan önce?Ve hastaneye gitmediniz mi hiç.Orda belli olurdu işe girişten bir ay sonra .

Yapmış olması gerekir. Yapmamışsa da çalıştıgını kanıtladıgın an baya ceza ödüyor işyeri. Ama bankanın sigortasız çalıştırması imkansız diye düşünüyorum. Birleştirilmemiş olabilir

hiç canını sıkma. Yapmadık sigorta derlerse maaş aldıgını ispat et bir iki şahit şikayet etmeye gidiyorum de paçaları tutuşur

Bankalarin kendi emekli sandiklari var ,
Sigorta primleri oraya yatar ,
Sgk birlestirir ,banka disi bir yerden emeklilik talebi iletince ,
Sen bakinca o yuzden goremezsin ,
Hangi basnkada calistigini ozelden soylersen tam teyit edebilirtim ,
Benimde 8 senem eksik gozukuyor ,e devlette

çalıştığınız bankanın emeklilik için özel vakfı vardır, sizin sigorta kesintileriniz orada birikir ve e-devlette göremezsiniz. Çalıştığınız bankanın vakfına başvurup hizmet dökümünüzü alarak Sgkya götürerek geçmiş hizmetlerinizi sisteme aktarabilirsiniz.

Hemen panik yapmayın, banka bu, onların sistemi nasıl işliyor arkadaşlar biraz bahsetmiş ama bazen SGK ödense bile farklı SGK numarası yüzünden sigortalı çalıştığınız dönem kayıp gözükebiliyor.
Biraz karışık oldu şöyle anlatayım, eşim bekarken bir firmada çalışmıştı, işe başlarken sgk sicil numarasını vermiş ama sigortayı başlatan kişi o sicil numarası yerine sıfırdan sicil numarası almış eşime, biz evlenirken farklı bir firmaya geçti, orası da asıl sicil numarası üzerinden yatırmış primleri, eşimde 2 tane sicil no gözüküyordu ama tabii e devlete girince tek birinin primleri gözüküyor diğerininki gözükmüyordu, bir dilekçeyle birleştirme yaptık sorun çözüldü.

Back
X