Boyle bir evlilik yurur mu tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum

Aile dostlarinz illaki olabilir yasam tarzinizi bilmiyorum ama misal esiniz ewde yokken erkek bi aile dostunz tek basina geliyorsa cidden banada cok ynls geldi fakat kendi varkende istemiyorsa buyuk sorun. Sonucta arkadassiz dostsuz nasil bi hayst olur ki. Okumak insani degistrmiyor yani essege altn semer vur yine essek yine essek egitime takilma. Bi dusun esimin istekleri bunlar benimkiler sunlr diye hangisi agir basiyosa onu sec haa illaki degisiyosun ona bise diyemem ama suan olmadigini dusunuyorsan vazgec. Erkekler aileden gorduklerinden hayatta vazgecmezler

Karakterimden Taviz vveremem. Anca sabrederim sesimi cikarmam oda bir yere kadar çok seviyorum ama kafami kurcalayan çok soru var

Bu tabiki benimde hos gormeyecgim birşey. Biz üniversite oluyoruz su an. Arkadaşlarla çift olarak gezmeyi teklif bile edemiyorum. Yaptugi kiskanclikla yetişme tarzi arasi birşey. Ama hic aliskin olmadigim şeyler

ettigim post: 37143383 .!.:
Evlenmeden önce sevgi olduktan sonra hersey asilir diye düşünür insan ama maalesef evlenince durumlar değişir
Yakinimda bir suru örneği var bu durumda olanların ki en yakinida ablam
Tahmin ettigim cevap ablanizda mi böyleydi kararsiz miydi yoksa birşey olmaz deyip devam mi etti

bu sorunun cevabı bence ne kadar sevdiğinize sevildiğinize göre değişir. Eğitimmiş kültürmüş geliştirilebilir şeyler.. beraber bir şeyler paylaşabilecek misiniz o önemli.. kendini geliştirmeden olduğu yerde sayarsa yürümez tabii ki o ilişki...

Yaş , durum vs. Hiçbirşey belirtilmemiş . Sorun olarak gördüğünüz söz konusu durum ne ? yoksa Aynı olsa ne farkeder ayrı olsa , evlilik zaten başlıbaşına sorun bir kurum . içine girince yürütüyor herkes , boğazboğaza yürütende gördüm , herşeyi boşvermiş yürütüdende , çocuk üzerinden yürütende , güleoynayada ... Yürür ... O mesele değil yani

soruyu konu sahibine değil genele yöneltiyorum ama demişsiniz ya çok seviyorum ama kafamda çok soru var yahu ben soru olunca sevgiyi unutuyorum yani soğuyorum bu yüzden yalnızım sanırım herşeyiyle tamam kafamda hiç soru yok biri olunca evlenirim heralde diyorum ama böyle bi dünya yok sanırım
Sizin için ise, yetişme tarzlarınızın çok farklı olduğunu anlıyorum yazdıklarınızdan şahsım açısından hayır demek için yeterli bir sebep bu

Taraflardan biri sinirliyken digeri yumusak olmali alttan almali ama alttan alan hep ayni kisi olursa o is yurumez

dediğin gibi biraz geri kafalıysa aile dostları erkek olmayacak vs. çoook zor. evlilikte sevgi herşey demek değildir. hayatı boşuna kendine zindan etme şekerim bence :)

Evlenmeden önce hersey sorunsuz gelir insana , asilmayacak sorun yoktur.

Ama malesef ayni eve girince , Kusurlari , Eksikleri , herseyi goze batmaya baslar.
Sevgi herseyin ustesinden gelmiyo malesef.

yalnizca sinirli ve sakin iki insan diye bakarsak degerlendiremeyiz ki.. bu iki tip cok iyi de anlasabilir, birbirini de yiyebilir.. o sevgi ne zaman ayakta kalmaya devam edip gun gectikce beslenir? benim tecrubeme gore, BİRBİRİNİN DEGERLERİNE DEGER VERİRSEN, esinin fikirlerini onemser ve ona senin en kiymetlin oldugunu hissettirirsen, incitmemeye ozenirsen saygi da sevgi de guven de katmerlenir Allah in izniyle.. bu ozellikler de sinirli bi insanda da olabilir, sakin b irinde de.. 'usul, esastan once gelir' diye dusunurum hep.. icraat onemli.. yalniz su da net bir gercek ki, hayati farkli yerlerden gormekten kaynaklanan kavgalar oldukca saygi ve guven yikiliyo.. saygi guven olmadikca, uyum olmadikca, hayata bambaska pencerelerden baktikca sevgi filan da kalmiyo ve yetmiyo zaten kalsa da.. bunlari iyi analiz etmek lazim

Ne istediğini bilen insanlarsanız yürür. Yani eşin bugün ki doğrusu 5 yıl sonrada aynı doğruysa yürür. Misal benim eşim daha evlenmeden bütün arkadaş çevresinden uzaklaştı ben istemedim kendi isteğiydi. Aradan 5 yıl geçti çocuk oldu kavgalar vs başladı bu senin yüzünden arkadaşlarımla görüşemiyorum vs demeye. E ben mi istedim görüşmemeni sen kopardı bağlarını dedim yok anlatamadım en son defol git kimle görüşursen görüş başımın etini yeme dedim. Yok ben evimde mutluyum kimseye ihtiyacım yol dedi.6 senede 3 kere falan bensiz arkadaşlarıyla dışarı çıkmıştır ama sürekli telefonla beni arar. Yahu git gez ne arıyorsun derim yok yol ben sensiz gezemiyorum der. Beraber gezelim derim senle gezmek istemiyorum der. Git kendin gez ozaman derim daha arabadan iner inmek bilmem nerde indirim çok güzel ayakkabılar var gel sana alalım der. Yani bu gezmece olayı bir örnek daha bunun gibi bir sürü dengesizlik. Her sinir harbinden sonra fabrika ayarlarına geri dönüyorum adam yine ayarlarımla oynuyor. Aileler desen düğünden sonra es kaza bizim evde karşılaşmadılarsa hiç birbirlerine gelip gitmez telefonla araşmazlar. Eskiden sorun değildi ama çocuk olunca baya kafaya takmaya başladım bunu. Iki taraf birbirinden çok farklı bir araya gelince hiçbir ortak yönleri yok konuşacak iki zıpzıt kutuplar. Evlenmeden önce yada çocuktan önce insan biz bize yeteri diyor o aşk mi dersiniz cahillik duygusuylamı bilemem ama çocuk olunca. etrafta birbirine damat yada Gelinleri olmadan gelip giden dünürleri görünce çok ımreniyor insan. Ama bizim 6 yıldır sürüyor. Kimi zaman sürünüyor kimi zaman sürüyor işte. Mükemmel evlilik yok diye diye kendimi avutuyorum

sevgi ile aşılmaz.. ama saygı göstererek, dinleyerek, empati kurarak aşılır..
çok fedakarlık yapmak gerekebilir.. iki taraf da yaparsa ne ala.. ama sadece siz örneğin alttan alacaksanız o tüm sinirini doya doya yaşayacaksa zor olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…