böyle bir kaynana

petek00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
145
0
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar.kaynanam bana çok çekdirdi eşimde bunu yakın akrabalarına herzaman söyler.allah razı olsun başkası olsa çekmezdi der.kaynanam arkamdan çok konuşdu, bana çok laflar işittirdi, çok kavgalar etti.eşimde bende küçüğüz dedik hep alttan aldık.eltim şuan 3 senelik evli.ilk gelin geldiği zamanlar bana çok soğuktu.kaynanamlara sıcak davranıyordu yada öyle görünmeye çalışıyordu.kaynanama gittiğim zaman eltimin soğuk, kaynanamın nispetli hareketlerinden sonra fazla evlerine gitmemeye başladım.kendi hallerine bıraktım onları.meğersem çok şey yaşamışlar eltim 2 hafta önce bana geldi.3 senenin birikimini nefes almadan anlattı.kaynanam beni ona kötülemiş.elti eltiyi sevmez ona yaklaşma demiş.eltim şimdi bana çok sıcak davranıyor hep gelip gitmek istiyor.yenge seni hep kötüledi seni bana yanlış tanıttı kaynanam diyor.eltim ilk zamanlar onların hakkında konuşmayan şimdi ağızında onları düşürmüyor.kaynanam,kaynatam vs hepsinden şikayetci.şimdi kaynanam samimeyitimizden çok şaşkın.çünkü aramız soğukken gelip gitmeye başladık.benim hakkımda onca şeyler onlatan kadın şimdi aramızı bozmayak için uğraşacak biliyorum.sizce eltimle aramı nasıl tutmalıyım.

Kayınvalidesiyle arası bozulduğunda sana koşan, seninle arası bozulduğunda da ona koşacaktır mutlaka....

Zamanında kayınvalide ne söylerse söylesin seninle kaynaşmaya çalışsaydı o zaman sen de ona sarıl derdim ama samimiyetinden şüphe duydum ben elti hanımın.

eltinin karakteriyle de ilgili senin ona nasıl davranacağın
ama bence nasıl olursa olsun
kaynanan hakkında tek kötü söz söyleme eltine
ileride bir şekilde seninle kötü olduğunda bütün söylediklerini
gider söyler

Doğru iki eltinin anlaşmasını istemezler kaynanalar,kaynana hep başrol kendinde olmasını ister uyanık eltiler buna fırsat vermez, senin kaynana tipik sinsi ve kötü niyetli olandan iki eltinin dertleşmesi ve samimi olması genelde kaynana öldükten sonra olur ,

Eltiniz sizi tanımak isteseydi kayınvalidenizin dolduruluşuna gelmezdi.
Mesafeyi dengede tutmanızda fayda var
unutmayın, bugün sizin söylediklerinizi yarın kayınvalinle iyi olduğunda o taraftan duyabilirsiniz
dikat edin derim ben.

eltin madem dolmuş içini sana dökmek istiyor,bırak döksün,ama burda senin dikkat etmen gereken şeyler var..
mesela bir insan en savunmasız haliyle size derdini anlatırken bile bir taraftanda sizden malzeme alma ihtimali %99..
onun moral bozukluğuna güvenipte kendi sırrınızı vermeyin..
k.validenizle bugün kavgalıdırlar ama yarın barışırlar..barış sağlandıktan sonra
yapacakları ilk iş sizin ona anlattıklarınızı k.validenizle paylaşmak olacaktır..

yani diyeceğim o ki..belli bir mesafeden dinleyin eltinizi..asla ona laf vermeyin..bırak sadece içini döksün..
banada böyle yaptılar demeyin sakın..söylediğiniz herşey virgülüne kadar karşınıza çıkarılacak(eltiniz tarafından)

eltin şu an kaynanayla arayı bozmuş, sana iltica etmiş..

gelene git denmez.. samimi olabilirsin.. ancak kayınvalideni kötüleme gafletine asla düşme.. çünkü unutma ki yarın öbür gün seninle arası kötü olunca da aynı şekilde senin söz ve düşüncelerini kaynaya aktaracaktır. laf taşıyan insandan korkmalısın..

evet kaynanam hiç istemiyor anlaşmamızı.görüşmediğimiz zaman hiç niye gelip gitmiyonuz demiyor.eşlerimiz biz görüşmeye başladıktan sonra onlarda daha fazla görüşmeye başladı.

eltime bunu sordum.neden ona inandın beni tanımaya çalışmadın dedim.kaynanam benim fesat,sinsi,kıskanç olduğumu söylemiş .eltim tanımadan inandığına pişman oldu.yenge beni senden uzaklaştırmak için benim gözü seni kötüleyerek korkuttu dedi.

Kaynanaların egosu çok büyük oluyor,ben yeni evlendiğimde benim küçük eltimi hep karalardı neymiş yanlışı daha söz nişan yokken evlerine gelirmiş yağ yakarmış ama anlatmadığı eltimi oğlunu ondan ayırmakmış o kadar karaladığı için eşim onu sevmez benim aram iyi onunla ama dediğim gibi kaynanalar ilişkileri yıkıma uğratıyorlar ,kuş beyinle erkekler bundan etkileniyor

bence eltiniz başta sizi tanımak için uğraşsaydı böyle olmazdı eltiniz bana pek güvenilir gelmedi açıkçası

anlatmıyorum ama kaynanam eltime aramızda geçenleri hep anlatmış.eltim aranızda bu olaylar olmuş bunlar olmuş diye anlatıyor.eltime ne varsa yoksa anlatmış.ama hep kendini haklı göstererek anlatmış.kendi yaptığı kötülükleri anlatmamış.

birşey anlatmamaya çalışıyorum ama sağ olsun kaynanam iğneden ipliye kendi tarafınca herşeyi anlatmış.eltim herşeyi biliyor.yenge aranızda bunlar olmuş diyor.bende hemen hemen senin yaşadıklarını benzerini yaşıyorum diyor eltim.haklısın çok sabırlısın diyor.kaynanam hep kendini haklı gösterek eltime anlatıyorsa kim bilir millete neler daha anlatıyor.bıktım bu kadından.yapıyor yapıyor yine kendini haklı görüyor.

Bence mesafeli dur.Ne malum senden laf alıp kaynanana taşımayacağı.Geldiği zaman yine güleryüzünü göster ama fazla da içli dışlı olma.Heleki evinde olan biteni veya da kaynana hakkında kötü şeler söleme.Malum ne de olsa elti ne yapacağı belli olmaz.

canım şimdi iyi olabilirsiniz ama sonu belli olmaz bende eltimle iyiydim sürekli konuşurduk bende kaynanamdan çok çektim ilk zamanlar eltimle dertleştik ama bir duydum ne konuştuysak hepsini gidip üstüne kata kata anlatmış sakın olaki güvenip açma kendini ona bu devirde kimseye güven olmaz sakın unutma bunu canım

eltin samimi olmak istiyorsa sende istiyorsan evine git gel güleryüzlü ol ama diğer arkadaşların da yazdığı gibi herşeyini anlatıp içini dökme.özellikle de eşinle ve eşinin ailesi ile ilgili hiçbir şey söylemeeltin belki gerçekten iyi biridir ama yinede insanoğlu çiğ süt emmiş güven olmaz.ben elti için değil herkes için aynı şeyi düşünürüm bazı şeyler mahremdir özeldir ev içinde kalmalıdır.öyle herkese anlatılmamalıdır

valla canım benimde eltim bana soğuk kaynanama yakın;

belli ki dolduruşta....(ki bu onun eksikliği)

Bir gün dank ederde bana koşarsa ;

beni nasıl tanıdıysan öyle devam et çünki sen tercihini o yönce kullanmak istedin der;

açık kapı bırakmazdım...

çünkü;

beni tanımadan yargılayan insanı artık ben yüreğime sığdıramam...

Burda yapılan yorumlar nekadar doğru çıkıyor bugün bunu daha iyi anladım.kaynanasınla arası bozuldu bana geldi.ben bu konumu açalı 4 ay oldu çok şey değişti.şimdi ise hergün kaynanamın evinde doksan nokta döndü bu kadarda olmaz.ben kesinlikle kaynanama eltimle ilgili birşey söylemedim ama kendisi söyledise allaha havale ediyorum.eltim yüzünü şekilden şekile sokuyor yüz mimiklerinle. bir kibir bir kibir anlatamam.kaynanamla kötü olduğu zamanlar kibirli yüz mimikleri ortadan kalkmıştı.şimdi tekrar yapmaya başladı.kızım bile fark ediyor.anne yengemin yüzünün şekillerini fark ediyonmu diyor.okadar belli ettiriyor ki.söylememek için kendimi zor tutuyorum.bu aralarda kaynanamlardan maddi çıkar peşindeler.kiralarını ödemeleri için aynı binaya bile taşınıyorlar.şimdi eltime ve kaynanama ne tutum içinde olmalıyım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…