Büyüye inanmıyorum
Akil verenlerde bana esip gurlemisler
Kii
Sorun yaşayan şuanda psikolojisi bozulan benim ben bu ruh haliyle yazıyorum
Peki olumsuz yazanlar onlar neyin ruh halini yaşıyor
Hocaya değil götürebilsem psikoloğa götürecem
Buda birinin fikriydi
Mantıklı vede anlayışla yazanlara cevabım tabiki onları dinlemek kulak arkası etmiyorum
Ama durumumu biliyorum ona göre bende alıyorum fikirlerinizi
Soru başlığına verebileceğim bir cevabım yok malesef. Ama sana şöyle bir öneri verebilirim.
Şimdi senin eğitim, işin yok. Doğal olarak maddi desteğin yok.
Çocukların var, o yüzden çıkıp gitme durumun da yok.
Bu durumda ben olsam, alttan alttan önce kendi şartlarımı yukarı çekerim.
Mesela mesleki eğitim kurslarına giderim. Her ilde oluyor ve çok faydası dokunan insanlar var.
Birikim yapmaya başlarım. Mesela ev hanımı isen gündeliğe gidebilirsin. Evde el işi ürünleri yapabilirsin.
Kendi yağınla kavrulacak kadar birikimin oldu mu canım, bir işe girebilecek düzeye geldinmi. Geldin.
O zaman burda yapamam edemem dediğin birçok şeyi başarabilirsin.
Uzaktan söylemek kolay diyeceksin ama ben senin gibi bir hayat yaşamasam da, yeri gelmiş bir ay boyunca cebimde 1 tl ile gezmiş bir kadınım. O yüzden inanıyorumki, hayatta istediğinde yapamayacağın hiçbirşey yoktur.
Sana bir örnek daha vereyim. Burda tanıdık temizlikçi bir abla vardı. Önce biraz birikim yaptı. İki tane ilköğretime giden çocuğu var. Dişini sıktı ve işine yarayacak kadar bilgisayar öğrendi. Şef olduğunda yapması gereken belgeleri hazırlayacak kadar. Şef olur olmaz da eşini boşadı. Şef olmasına rağmen 1100 tl civarında bir maaş alıyor, iki çocuk büyütüyor. 450 tl ev kirası ödüyor. Ve huzurlu.
Bir kadın olarak belki ruh halin çökmüş olabilir haklısın. Ama şunu unutmaki bir annesin. Üç çocuk dünyaya getirmişsin, o yüzden güçlü olacaksın. Dişini sıkıp, ilerdeki huzurlu ve çocukların için refah dolu zamanları düşünerek motive olacaksın.
Başarılar..