• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir Koca için ne yapmaliyim

ben olsam dayak yedikten sonra gider bi darp raporu alır uzaklaştırma çıkarırım
sonra o eve gelemezken kendi üstüme olan o evi satıp çocukları da alır başka bir şehre yerleşirim
aileme de söylemem
gittiğim yerden de boşanma davasını açarım
çocuklar küçükmüş çalışabilir misin bilemem ama çocuklar için nafaka da talep edersin

İçin sistiyse okuma kardeşim gerçekten iyi değilim
Birileri çıkmış yok herşeye hayır
Arkadaşımmm
Benim işim yok
benim ailem yok
Benim eğitimim yok
Bir iş konusunda bilgim yok
Anlamıyorum ne kadar hayat kolay
Beterin beteri duruma düşersem bana akıl verip yapmıyorum diyenler mi yardım edecek
Hadi cevrenizde yok Tvde demi görmüyorsunuz
Polise gittim
Uzaklaştırma aldım 1 hafta
Sonra??
Bu adam iyice bana kinlendi
Bosanmayi da açtım
Eee Sonra??
Ev yok iş yok gittim 3. Ay 6 ay kadın sığınma evine
Sonra??
Ben anlamıyorum nasıl
Siz bukadar rahat kendiniz hepsini yapmış başarmış
Banada akıl veriyorsunuz
Çok gördüm çevremde de sizin yazmanız
Tabi kolay çünkü yasamamissiniz bekara boşamak kolay da ben sonrasindayim çocuğunuzda yok yetiştirme yurdunda bırak diyorlar ya
Bu çocuklar yetimmi annesiz mi bırakayım onlari bumu sizin verdiği akil
Bide üstüne içimiz şişti
Kusura bakmayın ben şimdi çocuklarımı bırakıyorum yurda kendimde artık adamı gözüm kara boşayacam içiniz rahatladimi
Çocuklar yurtta ben kimsem yok param yok bakın mutlumusunuz
Ben konuyu dertleşmek için açtım
Tuzu kuru olup halden anlamayana değil anne olmayana değil benim durumda olanlarıdaın destek arıyordum
Ama bazı kadınlar anca hemcinslerini eleştirsin
Diğerlerine lafım yok allah razı olsun onlardan çocuklarindan uzak tutsun

Herseyin sonu cocukta bitiyor farkinda misin? Ise giremem cocuk var, kadin siginma evine gidemem cocugu alirlar, vs. Ama neden arka arkaya 3 cocuk elestirilerinin hicbirine cevap yazmamissiniz. Bakin filler tepisir olan karincalara olur diye bir soz var. Inanin bana siz de, o surekli kendisine cocuk yaparak odullendirdiginiz insanliktan cikmis kocaniz da aslinda kimsenin umurunda degil. Ortada babalarinin kendilerine bagirdigi siddet gosterdigi gozlerinin onunde annelerine siddet uygulanan bir evde buyuyorlar. Cocuklara yapabileceginiz en buyuk kotulugu yapiyorsunuz suan. Buyuyunce nasil bir psikolojiye sahip olacaklar hic dusundunuz mu? Yapamam edememlerin sonucu bu olacak iste. Yorum yapanlara da hic kizmayin insan hemen otomatikman dusunuyor basindan beri boyle evlilige neden 3 cocuk? Kimsenin mantigi almiyor haliyle...

Kızlar 10 yıllık evliyim 3 tane çocuğum var benim derdim kocam
hakaretleri küfürleri şiddetinden bıktım. Ailem zaten yok çocukken onların şiddeti ve sevgisizligiyle büyüdüm. 8 sene kayinvaldeyle yaşadım. Çocukluk genckizlik nedir bilmedim okula gönderilmedim kız kısmı okumaz okuyunca ne yapacaksın dediler
Baba ana sevgisi yok bir meslek yok vicdansız bir koca
Kocamın arkasında daha çok duran bir ailem var küfür etse ne var diyorlar dayağını sesiz kalıyorlar çünkü dövdüğünde bide sinirlenip ailemi çağırıyor ben bu kızınızdan dolayi kafayı yiyicem diyor.
Ailem ne yapsa susuyor yada ona hak veriyor
Kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum
Okadar kötüyüm ki
Az önce tekme attı küfür ediyor etme diyorum bundan dayak yiyorum tartismisiz konuşalım diyorum. sen bana kaba dayılik yapamazsın diyor. Dedigimse küfür etme. konu her türlü hakarete şiddete varıyor
Ben ne yapicam. Gerçekten çıkmazdayım. Sonraki gün hiç bişey olmamış gibi yanıma geliyor bende konuyu açsam çözüm için senin salaklığın diyor toz kondurtmuyor kendisine nasıl olsa beni savunan kimse yok gerçekten cikmazdayim
Sizde annemin yaşadıklarını gördüm ve size şunu diyebilirim annem 19 yıl sabretti dayak,küfür,hakaret,işi yok annemin gücü yok annesi babamın maddi imkanları için sabretmesi için hep babamdan yana çıktı annemi attı.Boşanmak istedi babbam boşamam dedi ailesi yanıma gelemezsin dedi ve bu işin sonu ne oldu biliyor musunuz.Annem 10 yıldan sonra evde bulamadığı huzuru aşkı sevgiyi başka bir adamda bulmuş aynı o adamında bulamadığı gibi 7 yıl bir ilişki yaşamışlar annemin eline para geçtiğinde ev aldı onunla yaşamaya başlamıştık o zaman öğrendim ve çok kızdım ama şimdi düşününce hak veriyorum.Siz sabrettikçe imkanlarınız kısıtlandıkça yapacak şeyler aramaya başlıyor insan sığınacak limanlar..20 yaşındayım ve bende boşAnmak üzereyim başta annem gibi sabrederim diyordum aşkım için sevgim için ama boş.Annem 10 yıl babama deli divane olarak sabretti ben sabretsem ne olur 9 yılda bizim için.Şimdi annem basıp gitti ben ayrılıyorum ailemiz darmadağın.Size anlatma sebebim bunları ne kadar sabrederseniz olan çocuklara oluyor ve sizinde geçen güzelliğinize ve yıllarınıza..Heleki kızınız varsa benim gibi dışarılarda aramasından çok korkarım sevgiyi.Bir adam değişmezse değişmiyordur bu kadar basit.Ne boşuna o kıymetli bedeninize vurdurun ne yok yere herkesten değerli olan kendinize kişiliğinize laf ettirin küfür yiyin.Bende şuanda çok büyük acılar yaşıyorum içimde benim evliliğimin bitiş sebebi bu kadar ağır şeyler değil ama bitirdim kararını alabilmek bile bir güç bir başlangıç.Kendinize bu kötülüğü yapmayın.Boşandığınızda illaki alacak o aileniz sizi.Allah yardımcınız olsun..

İçin sistiyse okuma kardeşim gerçekten iyi değilim
Birileri çıkmış yok herşeye hayır
Arkadaşımmm
Benim işim yok
benim ailem yok
Benim eğitimim yok
Bir iş konusunda bilgim yok
Anlamıyorum ne kadar hayat kolay
Beterin beteri duruma düşersem bana akıl verip yapmıyorum diyenler mi yardım edecek
Hadi cevrenizde yok Tvde demi görmüyorsunuz
Polise gittim
Uzaklaştırma aldım 1 hafta
Sonra??
Bu adam iyice bana kinlendi
Bosanmayi da açtım
Eee Sonra??
Ev yok iş yok gittim 3. Ay 6 ay kadın sığınma evine
Sonra??
Ben anlamıyorum nasıl
Siz bukadar rahat kendiniz hepsini yapmış başarmış
Banada akıl veriyorsunuz
Çok gördüm çevremde de sizin yazmanız
Tabi kolay çünkü yasamamissiniz bekara boşamak kolay da ben sonrasindayim çocuğunuzda yok yetiştirme yurdunda bırak diyorlar ya
Bu çocuklar yetimmi annesiz mi bırakayım onlari bumu sizin verdiği akil
Bide üstüne içimiz şişti
Kusura bakmayın ben şimdi çocuklarımı bırakıyorum yurda kendimde artık adamı gözüm kara boşayacam içiniz rahatladimi
Çocuklar yurtta ben kimsem yok param yok bakın mutlumusunuz
Ben konuyu dertleşmek için açtım
Tuzu kuru olup halden anlamayana değil anne olmayana değil benim durumda olanlarıdaın destek arıyordum
Ama bazı kadınlar anca hemcinslerini eleştirsin
Diğerlerine lafım yok allah razı olsun onlardan çocuklarindan uzak tutsun

Ne yapmalıyım demişsin, akıl verenlere eliştirenlere esip gürlemişsin. Bir de dönüp kendine baktınmı sen hiç???
Ailen destek değil, koca sürekli döver, madem bu kadar çocuklarını dert ediyorsun insanlar doğal olarak neden üç tane yaptın diye soruyor...
Ohhh burda herkes konu açsın, kimse eleştirmesin, ayy canım üzülme yaa, dayağını ye katlan mı desin insanlar? Nasıl bir mantıktır bu...
Madem bunların hiçbiri mantıklı gelmiyor. Sana bir öneri de ben vereyim;

Hocaya git, okuttur üflettir birşeyler, kocana içir, kocan düzelir o zaman....

ben olsam dayak yedikten sonra gider bi darp raporu alır uzaklaştırma çıkarırım
sonra o eve gelemezken kendi üstüme olan o evi satıp çocukları da alır başka bir şehre yerleşirim
aileme de söylemem
gittiğim yerden de boşanma davasını açarım
çocuklar küçükmüş çalışabilir misin bilemem ama çocuklar için nafaka da talep edersin
Bunu çok düşündüm evi satmayı ama çocuk küçük 3 sene sonra ana okuluna başlar diyorum kendime en azından 3 sene bir zaman biçtim sonrası evi saticam iş öğrenmeye calisicam
Birazda birikim yapicam

Sizde annemin yaşadıklarını gördüm ve size şunu diyebilirim annem 19 yıl sabretti dayak,küfür,hakaret,işi yok annemin gücü yok annesi babamın maddi imkanları için sabretmesi için hep babamdan yana çıktı annemi attı.Boşanmak istedi babbam boşamam dedi ailesi yanıma gelemezsin dedi ve bu işin sonu ne oldu biliyor musunuz.Annem 10 yıldan sonra evde bulamadığı huzuru aşkı sevgiyi başka bir adamda bulmuş aynı o adamında bulamadığı gibi 7 yıl bir ilişki yaşamışlar annemin eline para geçtiğinde ev aldı onunla yaşamaya başlamıştık o zaman öğrendim ve çok kızdım ama şimdi düşününce hak veriyorum.Siz sabrettikçe imkanlarınız kısıtlandıkça yapacak şeyler aramaya başlıyor insan sığınacak limanlar..20 yaşındayım ve bende boşAnmak üzereyim başta annem gibi sabrederim diyordum aşkım için sevgim için ama boş.Annem 10 yıl babama deli divane olarak sabretti ben sabretsem ne olur 9 yılda bizim için.Şimdi annem basıp gitti ben ayrılıyorum ailemiz darmadağın.Size anlatma sebebim bunları ne kadar sabrederseniz olan çocuklara oluyor ve sizinde geçen güzelliğinize ve yıllarınıza..Heleki kızınız varsa benim gibi dışarılarda aramasından çok korkarım sevgiyi.Bir adam değişmezse değişmiyordur bu kadar basit.Ne boşuna o kıymetli bedeninize vurdurun ne yok yere herkesten değerli olan kendinize kişiliğinize laf ettirin küfür yiyin.Bende şuanda çok büyük acılar yaşıyorum içimde benim evliliğimin bitiş sebebi bu kadar ağır şeyler değil ama bitirdim kararını alabilmek bile bir güç bir başlangıç.Kendinize bu kötülüğü yapmayın.Boşandığınızda illaki alacak o aileniz sizi.Allah yardımcınız olsun..
Allah yardımcınız olsun
İmkanınız varsa bencede durmayın annenizin kaderini siz yaşamayın annenizede sizede çok üzüldüm
Bende maddi olarak biraz daha gerekiyor
Bide çocuk biraz büyüsün
Bende istemiyorum

Cocuklarin biraz ele avuca gelene kadar ayiya dayi de madem.o olmaz bu olmaz.cocuklarini birakmak istememenide saygiyla karsiliyorum ben.insanin basina ne geliyorsa sahipsizlikten geliyor.cok uzuldum durumunuza allah yardimcin olsun bacim

Ne yapmalıyım demişsin, akıl verenlere eliştirenlere esip gürlemişsin. Bir de dönüp kendine baktınmı sen hiç???
Ailen destek değil, koca sürekli döver, madem bu kadar çocuklarını dert ediyorsun insanlar doğal olarak neden üç tane yaptın diye soruyor...
Ohhh burda herkes konu açsın, kimse eleştirmesin, ayy canım üzülme yaa, dayağını ye katlan mı desin insanlar? Nasıl bir mantıktır bu...
Madem bunların hiçbiri mantıklı gelmiyor. Sana bir öneri de ben vereyim;

Hocaya git, okuttur üflettir birşeyler, kocana içir, kocan düzelir o zaman....
Büyüye inanmıyorum
Akil verenlerde bana esip gurlemisler
Kii
Sorun yaşayan şuanda psikolojisi bozulan benim ben bu ruh haliyle yazıyorum
Peki olumsuz yazanlar onlar neyin ruh halini yaşıyor
Hocaya değil götürebilsem psikoloğa götürecem
Buda birinin fikriydi
Mantıklı vede anlayışla yazanlara cevabım tabiki onları dinlemek kulak arkası etmiyorum
Ama durumumu biliyorum ona göre bende alıyorum fikirlerinizi

Bunu çok düşündüm evi satmayı ama çocuk küçük 3 sene sonra ana okuluna başlar diyorum kendime en azından 3 sene bir zaman biçtim sonrası evi saticam iş öğrenmeye calisicam
Birazda birikim yapicam

Senin kafanda bir plan varmış zaten. Konuyu 3 sene sonra açsaydın o zaman. Burada hep yapıcı yorumlar yapmaya çalışan ben bile dayanamadım senin yazdıklarını okurken. Kusura bakma ama resmen kolaycı insan profili çiziyorsun. Çocuklarını bu kadar düşünen insan onların böylesine derin yaralar almasına izin vermez. Dayağımı yiyorum diyorsun sonra ama şu ama bu bahane sıralıyorsun. Bu adam 10 yıldır böyle yazan sensin. O zaman çocukları adam düzelsin diye mi doğurdun. Öyleyse çocuklarını kullanıyorsun. Bize bu kadar çıkışmaya hakkın yok. Biz olaya senin tarafından bakan insanlarız. Kimse kocanı savunmuyor. Ama bu olayın mağduru sen değilsin çocukların. Çünkü seninki bu saatten sonra seçim oluyor. Çok muhteşem bir sosyal devlet olmasakta ürettiğin bahaneler kadar kötü bir tablo yok ortada. Hem üstüne ev bile var. Adam şerh koydurmadan sat evi, sonra kaç işte nedir bu kadar imkansız olan.

Cocuklarin biraz ele avuca gelene kadar ayiya dayi de madem.o olmaz bu olmaz.cocuklarini birakmak istememenide saygiyla karsiliyorum ben.insanin basina ne geliyorsa sahipsizlikten geliyor.cok uzuldum durumunuza allah yardimcin olsun bacim
Bende ole yapiyorum artik.
Ama iste dertlesmek bide benim gibi olup kendi hayatlarini kuranlar nasil bir yol cizebilirim bunun fikrini almaya calisiyorum.
Sanki olumlu orneklere ihtiyacim var daha cok benim. Bosanan cok gordum ana hayatini kurup tek basina basarili olan yok
Bu beni korkutuyor evlenmek istemoyorum
Tum erkeklerden tiksiniyorum hic birine bidaha guvenmem istemiyorumda uzun zaman once gectim tukettim ole seyleri tukendim de
Zaten cocuklarim var onlar askim benim tek basima cocuklarimla bir hayat kurmak okadar bazen hayal gibi geliyoki

Büyüye inanmıyorum
Akil verenlerde bana esip gurlemisler
Kii
Sorun yaşayan şuanda psikolojisi bozulan benim ben bu ruh haliyle yazıyorum
Peki olumsuz yazanlar onlar neyin ruh halini yaşıyor
Hocaya değil götürebilsem psikoloğa götürecem
Buda birinin fikriydi
Mantıklı vede anlayışla yazanlara cevabım tabiki onları dinlemek kulak arkası etmiyorum
Ama durumumu biliyorum ona göre bende alıyorum fikirlerinizi

Soru başlığına verebileceğim bir cevabım yok malesef. Ama sana şöyle bir öneri verebilirim.

Şimdi senin eğitim, işin yok. Doğal olarak maddi desteğin yok.
Çocukların var, o yüzden çıkıp gitme durumun da yok.
Bu durumda ben olsam, alttan alttan önce kendi şartlarımı yukarı çekerim.
Mesela mesleki eğitim kurslarına giderim. Her ilde oluyor ve çok faydası dokunan insanlar var.
Birikim yapmaya başlarım. Mesela ev hanımı isen gündeliğe gidebilirsin. Evde el işi ürünleri yapabilirsin.
Kendi yağınla kavrulacak kadar birikimin oldu mu canım, bir işe girebilecek düzeye geldinmi. Geldin.
O zaman burda yapamam edemem dediğin birçok şeyi başarabilirsin.
Uzaktan söylemek kolay diyeceksin ama ben senin gibi bir hayat yaşamasam da, yeri gelmiş bir ay boyunca cebimde 1 tl ile gezmiş bir kadınım. O yüzden inanıyorumki, hayatta istediğinde yapamayacağın hiçbirşey yoktur.

Sana bir örnek daha vereyim. Burda tanıdık temizlikçi bir abla vardı. Önce biraz birikim yaptı. İki tane ilköğretime giden çocuğu var. Dişini sıktı ve işine yarayacak kadar bilgisayar öğrendi. Şef olduğunda yapması gereken belgeleri hazırlayacak kadar. Şef olur olmaz da eşini boşadı. Şef olmasına rağmen 1100 tl civarında bir maaş alıyor, iki çocuk büyütüyor. 450 tl ev kirası ödüyor. Ve huzurlu.

Bir kadın olarak belki ruh halin çökmüş olabilir haklısın. Ama şunu unutmaki bir annesin. Üç çocuk dünyaya getirmişsin, o yüzden güçlü olacaksın. Dişini sıkıp, ilerdeki huzurlu ve çocukların için refah dolu zamanları düşünerek motive olacaksın.

Başarılar..

Senin kafanda bir plan varmış zaten. Konuyu 3 sene sonra açsaydın o zaman. Burada hep yapıcı yorumlar yapmaya çalışan ben bile dayanamadım senin yazdıklarını okurken. Kusura bakma ama resmen kolaycı insan profili çiziyorsun. Çocuklarını bu kadar düşünen insan onların böylesine derin yaralar almasına izin vermez. Dayağımı yiyorum diyorsun sonra ama şu ama bu bahane sıralıyorsun. Bu adam 10 yıldır böyle yazan sensin. O zaman çocukları adam düzelsin diye mi doğurdun. Öyleyse çocuklarını kullanıyorsun. Bize bu kadar çıkışmaya hakkın yok. Biz olaya senin tarafından bakan insanlarız. Kimse kocanı savunmuyor. Ama bu olayın mağduru sen değilsin çocukların. Çünkü seninki bu saatten sonra seçim oluyor. Çok muhteşem bir sosyal devlet olmasakta ürettiğin bahaneler kadar kötü bir tablo yok ortada. Hem üstüne ev bile var. Adam şerh koydurmadan sat evi, sonra kaç işte nedir bu kadar imkansız olan.
Tamam olulu insan yorumunu kendine sakla dertlesiyorum simdi konuyu kapatiyim sizde rahatsiz olmayin
Evi satsam bu afam bana aferin diyecek dimi
Gazetelerin 3. Sayfalari sizin gibi akil verenler yuzunden dolup tasiyor birakin iyiliginiz size kalsin yorum yapmayin gercekten sizin gibi akil verenlerden insani allah korusun
Adama evi saticam adam cevap veriyorum diye dovuyor. Habersiz yapsam oldurur.
Once alt yapiyi hazirliyacam
Ama yorum yazmayin lutfen
Kolaycpi yorum yapmayim

Tamam olulu insan yorumunu kendine sakla dertlesiyorum simdi konuyu kapatiyim sizde rahatsiz olmayin
Evi satsam bu afam bana aferin diyecek dimi
Gazetelerin 3. Sayfalari sizin gibi akil verenler yuzunden dolup tasiyor birakin iyiliginiz size kalsin yorum yapmayin gercekten sizin gibi akil verenlerden insani allah korusun
Adama evi saticam adam cevap veriyorum diye dovuyor. Habersiz yapsam oldurur.
Once alt yapiyi hazirliyacam
Ama yorum yazmayin lutfen
Kolaycpi yorum yapmayim

Gelen yorumların her türlüsüne açık değilsen konu açma. Senin yazdıklarına göre yorum yapılıyor. Ama sen yorum yapan insanların hayatlarını bilmiyorsan genelleme yapmamalısın. Yorumlar kolaycı değil kolaycı olan sensin. 10 yıldır yapamadığın altyapıyı inşallah 3 yılda yaparsın. Lütfen bu 3 yılda başka çocuk yapma yazık günahsız yavrulara.

Ha bir de ben yetmişinden sonra eğitim alan insanları gördüm tanıdım canım. Beni okutmadılar, beni desteklemediler, ben bir işe yaramam konusu bence sadece melankolidir.
Disardan ilkokulu ve liseyi bitirdim tek basima ben yilardir kendimi gelistirmek icin cabaladimlise diplamasi hic biisime yaramaz universiteyi bile disardan bitirmeyi dusunuyorum
Ana uzun geliyor onun yeribe bi is kurmaya bununicinde birikim yapmaya calisiyorum
Ama hayatim hep evde gecti okuluda evde bitirdim
Bunun icin once biraz daha yapabileceklerimi
Ogrenmem gerekiyir
Sudan cikmis baliga donnekten korkuyorum bunun icin biraz birikim ve tecrubeye ihtiyacim var

sinir oldum hemen darp raporu alın şikayet edin ne yapacağınızı sorun danışındurumu anlatın ne kadar zor olursa olsun gözünüzü karartın düzenim bozulur demeyin zaten herşey çok kötü o adam bu saatten sonra zor düzelir ailenize söylemek istediğim şeyler var ama terbiyemi bozmayayım şimdi Allahacc sığının

Gelen yorumların her türlüsüne açık değilsen konu açma. Senin yazdıklarına göre yorum yapılıyor. Ama sen yorum yapan insanların hayatlarını bilmiyorsan genelleme yapmamalısın. Yorumlar kolaycı değil kolaycı olan sensin. 10 yıldır yapamadığın altyapıyı inşallah 3 yılda yaparsın. Lütfen bu 3 yılda başka çocuk yapma yazık günahsız yavrulara.
Yorum yapma ne demek istemiyorum senin gibileri taniyorum cok var
Yorum yapma seninle tartisamam anlasan yazmazdin

Disardan ilkokulu ve liseyi bitirdim tek basima ben yilardir kendimi gelistirmek icin cabaladimlise diplamasi hic biisime yaramaz universiteyi bile disardan bitirmeyi dusunuyorum
Ana uzun geliyor onun yeribe bi is kurmaya bununicinde birikim yapmaya calisiyorum
Ama hayatim hep evde gecti okuluda evde bitirdim
Bunun icin once biraz daha yapabileceklerimi
Ogrenmem gerekiyir
Sudan cikmis baliga donnekten korkuyorum bunun icin biraz birikim ve tecrubeye ihtiyacim var

Hah şöyle yaaa. akıllı kadınsın demekki.
Üniversiteye gitmen çok mühim değil canım. Önemli olan iyi bir bölüm seçmendir.
Bir de korkma sudan çıkmış balığa dönmek diye birşey yok. İş kurmak ciddi birşey, özel sektörde çalışacaksan her zaman ay sonunda alacağın hazır para daha iyi bence. Birden iş kurmak riskli bir faktör. Eğer öyle birşey düşünüyorsan da, tkdk ve tobb kurumları var illerde. En azından ilerde geri ödemeli veya bir kısmını tamamen bağışlayarak girişimcileri destekliyorlar.

Hah şöyle yaaa. akıllı kadınsın demekki.
Üniversiteye gitmen çok mühim değil canım. Önemli olan iyi bir bölüm seçmendir.
Bir de korkma sudan çıkmış balığa dönmek diye birşey yok. İş kurmak ciddi birşey, özel sektörde çalışacaksan her zaman ay sonunda alacağın hazır para daha iyi bence. Birden iş kurmak riskli bir faktör. Eğer öyle birşey düşünüyorsan da, tkdk ve tobb kurumları var illerde. En azından ilerde geri ödemeli veya bir kısmını tamamen bağışlayarak girişimcileri destekliyorlar.
Iste is kurmak derken cevremde bunu yapan ve basarili olan insanlar var
Tabi oncesinde para lazim evi verse ama iste guvenmiyorum
Rizasiz alirsam adam 3 kurusun hesabini yapiyor onu bosamama degil evi almama bu sefer beni oldurur
Bir sekilde cocuklarina vermeyi dusunur belki diyorum ama benim icin vermez ona ikna olsa diyorum yada ben isi kurubilecek bir sermaye oluncaya kadar susmaliyim herseyine katlanmaliyim diyorum
Benim akilli haraket etmem gerekiyor
Aileme herkese gosterebilmeliyim yaparsam ayaklarim uzerinde kimseye muhtac olmadan basarirsam onlarda susar belki arkamda bile dururlar

Şimdi kocana diyecek laf çokta neyse !!!!
Bu kadar yıl şiddet gördüğünüz adamdan neden 3 çocuk diyede sorarlar adama !!
Ama artık olan olmuş ,şimdi siz mesleğim yok şuyum yok buyum yok diye ve de aileniz arkanızda eşinize destek olup size köstek oluyorsa kadın sığınma evi diye bir şey var neden gitmiyorsunuz oraya ?
Size ve çocuklarınıza yazık.
Çocuklarınız maalesef şiddet ve küfür 'ün ortasında büyüyor ve şimdiden büyüdüklerinde hayata kötü başlangıç yapıyorlar.Belki o çocuklarda ilerde baba kişiliğini kazanıp öyle bir huyda olacaklar allah korusun,biran evvel sağlıklı düŞünüp karar almalısınız düştüğünüz bu durumdan kendinizi ve yavrularınızı kurtarmalısınız.Hayat size bir lokma yemek yediriyor diye eşinizin etrafında dönmüyor.

Back
X