Eger 'calisirsa, ondan bosanmam icin yeterince gecerli bir sebebim yok' diyebiliyosan, ozaman ona gore bir strateji cizmelisin kendine.
mesela: Once ailesini al karsina, 'boyleyken boyle, 1 sene oldu artik, vakti geldi, oglunuza (mesela diyelim) 3 ay veriyorum. Is buldu buldu, bulmadi ben ondan ayrilmak icin gereken adimlari atacagim. Ben oglunuzla bas edemiyorum kusura bakmayin, siz edersiniz artik.' de.
Sonra al karsina kocani karsina, kavga etmeden gayet sakin ve cok ciddi bir sekilde 'lafimi kesmeden beni dinle. soyleyeceklerimi tehdit olarak sakin algilama. ben bir karar aldim, oyle algila. dusundum tasindim, beni kendinden gercekten sogutuyorsun artik. o yuzden bu evlilige bu sekilde daha uzun bir sure katlanamayacagima karar verdim. sana 3 ay sure veriyorum. is buldun, buldun. bulmadin, ozaman bu evliligi bitirmek icin gerekli adimlari atacagim' de.
buyuk ihtimal kiyamet kopacak, esin bagirip cagiracak blablabla. cokta ciddiye alma bu kavgayi derim sahsen. ayni seyleri defalarca tekrarla, defalarca tekrarla beynine isleyene kadar.