Böyle bir şart mı var

Hebehubele

'Mutlu bir kalp büyütüyorum'♡
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
3.594
9.503
88
Öncelikle herkesin kandili mübarek olsun. Bu mübarek günde edilen tüm dualarınız kabul olsun
Bugün kandil ve her kandil eşim arayıp sürekli ailesine gitmek istiyor.
Benim bildiğim arayıp kutlar kandil akşamlarında camiye gidersin veya ibadet edersin . Bunlar bir araya gelip muhabbet ediyolar.
Gecenin bi yarısı dönüyoruz o saatten sonra yorgunluk uyku basmış oluyor ibadetimi yapamıyorum.
Hakkıyla hepsini yerine getiriyorum diyemem insaniz şaşıp beşeriz ama kandil geceleri dikkat ederim ve çok özen gösteririm.
Ayni zamanda yılbaşı bayram hatta bayram sabah namazinda kalkip kv deye gideriz orda yemek yer aksama kadar amaçsızca oturup gelene gidene hizmet edip gece yarısı aileme giderim
Her kandil de gitmek zorundamiyim ayni semtte oturuyorum . Bi bunlar mi böyle merak ettim

Son düzenleme:
eşiniz görüp gelebilir ama diretmesi gercekten çok saçma hem belki yılbasında vs yanlız olmak isteyeceksınız

Evet öyle ne yazık ki durum bu. Çünkü gelin olan biziz (yani çoğunluk böyle düşünüyor). O aileye gittik.. Önce eşinin ailesi geliyor maalesef şimdiki anlayışlara göre. Bu yazdıklarınızın aynısı bende de var ama şikayet edilecek bir durum değil. Eminim çoğumuzun annesi de bunları yaşamıştır.

Hiç evlenmedim, ama kandilde anne babamın kimseye gittiğini görmedim. Dediğiniz gibi, büyükler tel de aranır sadece. Kandil adı üstünde dua ve ibadet için bir fırsat, senede kaç tane, 4 gün altı üstü. Aile muhabbeti, dedikodusu beklesin.

Kandil dediğimiz olay 15 yıl öncesine kadar çok fazla dikkat edilen günler değildi
Gitmeye gelince gitmek zorunda değilsiniz
Ben bugünleri ibadet ederek geçirmek istiyorum dersiniz bu kadar basit alınan alınsın

Benim ailem kandilde biyere gitmez arar kutlarlardı eşimin aileside gitmez kutlar
Ama bizi bekliyolar onlara gidilince kendi ailemede gidiyorum
Sende öyle yap oraya gidiyosan kendi ailenede git
Bayram işini 2.yılda çözdüm ben yarım saatte bitiriyorum eş ailesini kalan zaman benim sülalemle ne de güzel oluyo bi bilsen:)

Telefon ederim kandillerde,bayramda seyranda tatilde olmazsak ellerini öperiz tabi ki.

Kandil dediğimiz olay 15 yıl öncesine kadar çok fazla dikkat edilen günler değildi
Gitmeye gelince gitmek zorunda değilsiniz
Ben bugünleri ibadet ederek geçirmek istiyorum dersiniz bu kadar basit alınan alınsın
Kendimi bldim bileli ailece dikkat ederiz . Kimsenin inancini sorgulamak haddim degil fakat kv her an akil veren bi tip Allah icin ibadet edin namazmi kiliyorum ben kur-an'i kerimi okuyorum ben ben cok inancliyim ben cok Allahtan korkarim diye diye gezen bi insan . Bunu kendi düşünmesi gerekir diye düşünüyorum

Nasil çözdün:) benim ailem biraz uzak o yüzden hiç teklif bile etmez esim . Aslinda ben de etmeli miyim bilmiyorum

Biz gitmiyoruz, bazen aramayi bile unuturuz is yogunlugundan aileleri kimse alinmaz gucenmez de. Anca bayramda o da tatile gitmemissek gider kutlariz. Esinle konusabilirsin bence bu durumu cok yoruluyorum diye

Öyledir tabi ama benim ailem sadece arar kutlar aksam ibadet ederdik . Heo bi beklenti içindeler demek ki .

Kesinlikle katiliyorum

Hiç dürüst bulmam inançlarını ispatlamaya çalışanı hepsi gösteriş gibi gelir
Hani derler ya çok yemin edene güvenilmez aynen öyle
Zaten son zamanlarda din bir yarışa dönmüş durumda
Kim daha dindar!?

Bu konuda sizinle hemfikirim .
Hiçbirşeyi yanlış yapmaktan geri kalmadığı gibi gösteriş için yapması çok rahatsiz ediyor beni zaten .

Böyle günler ibadetin en güzel günleridir... Geç saatlere kadar sohbet edileceğine herkes af dilesin.. kendi anneme bile gitmem arar kutlarım iyi dileklerimi sunarım kendi işime bakarım... Allah'tan uzağım eşimin ailesine.. onlarda ritüel resmen pffff ...

Ben evli değilim ama bizim ailede böyle bir uygulama yok. Herkes özgür. İsteyen istediği yere istediği zaman gider. Babam bizi ya da annemi hiçbir yere gitmeye zorlamadı. Aynı şekilde akrabalarimda da böyle bir şey görmedim. Zaten kandilde falan da bir yere gitmeyiz. Evde ibadet edilir, dediğiniz gibi.

Kandil günlerine inanmıyorum. Farz olan ibadetlerini yapmayanlar yılda 4 5 gün en Müslüman kesiliyorlar. Bana gerçekçi gelmiyor. Hem bunların hepsi bid'at Kadir gecesi hariç, zaten o da kandil değil Kur'anda geçen önemli bir gece.
Ha sizin sorunuza gelince gitmek istemiyorum ibadet edeceğim dersiniz olur biter. Bayramlarda da kv bize yakın olduğu için ilk gün ona gidiyoruz ikinci gün de kendi aileme. Ben memnunum şikayet etmiyorum hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…