- 3 Nisan 2014
- 36.205
- 147.709
- 798
- Konu Sahibi Hebehubele
-
Erkek ailesine hasbu gune kadar hic hebe bugün şu sizinkilere gidelim duymadim ağzından
sakat anlayış bu.Evet öyle ne yazık ki durum bu. Çünkü gelin olan biziz (yani çoğunluk böyle düşünüyor). O aileye gittik.. Önce eşinin ailesi geliyor maalesef şimdiki anlayışlara göre. Bu yazdıklarınızın aynısı bende de var ama şikayet edilecek bir durum değil. Eminim çoğumuzun annesi de bunları yaşamıştır.
sakat anlayış bu.
bir ailenin oğluyla bir ailenin kızı, birbirlerini sevip anlaştığı için aile olmaya karar verdiler.
kimse oğluna almıyor, kızını vermiyor.
her çift ayrı bir aile.
saçmalık işte.
çok zor be canım.Zihinsel bi mesele.
Gereksiz, zaten bunu ne zaman israk edersek millet olarak aile huzuru daha iyi olacak kişisel problemler olmadıktan sonra
sakat anlayış bu.
bir ailenin oğluyla bir ailenin kızı, birbirlerini sevip anlaştığı için aile olmaya karar verdiler.
kimse oğluna almıyor, kızını vermiyor.
her çift ayrı bir aile.
saçmalık işte.
seni kastetmedim genel bakış açısı bu.Size göre öyledir. Herhangi bir sıkıntımız Yok bizim :)
Benimkine 'CUK' oturdu.seni kastetmedim genel bakış açısı bu.
meşhur hikayedir :)
"
Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar. Hal hatır sormuşlar. Sıra çocuklarına gelmiş.
“Senin oğlan nasıl, evlendi mi?” diye sormuş biri.
“Evlendi” demiş öteki, “evlendi ama ah, sorma, öyle bir gelin çıktı ki, felâket!..
Sabahtan akşama çalışıyor, evde doğru dürüst yemek pişmiyor, yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor. Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”
“Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”
“O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok…”
genel anlayışın iki yüzlü kv lerini ve kocalarını gayet iyi özetliyor bu hikaye.
kv kızına kıyamaz ama el kızına kök söktürür. erkekler kızkardeşi sözkonusu olunca mangalda kül bırakmaz ama karısına eziyet eder.
Size göre öyledir. Herhangi bir sıkıntımız Yok bizim :)
Bende merak ediyodum bir ben mi yadırgıyorum diye.Bayramda gıdılır anladımda kandıl ne ya
Gercı brn hıc bırıne gıtmıom kv olmadıgı ıcınBende merak ediyodum bir ben mi yadırgıyorum diye.
Kandil gecelerinin kuranda yeri yok, sonradan çıkarılmiş adetler, arastırırsanız islamiyetten 350 sene sonra kandil gecesi olayının baslatıldığını görürsünüz, sadece kadir gecesi kuranda yer alır.İlk cümlenizi anlayamadım.
Yo bizim ailede kandillesme yok o nedenle gitmiyoruz zaten.allah allah sizde mi?
demek ki cidden bir kandil gezmesi durumu var memlekette..
kendi ailenizede gidiyormusunuz peki? yoksa kandil erkek ailelerine has birşey mi?
bız eskıden aılemle tum buyuklere beser dk ugrar kandıllerını kutlardık sonra eve gecer duamızı okur tv den okunan dualara eslık ederdık...Öncelikle herkesin kandili mübarek olsun. Bu mübarek günde edilen tüm dualarınız kabul olsun
Bugün kandil ve her kandil eşim arayıp sürekli ailesine gitmek istiyor.
Benim bildiğim arayıp kutlar kandil akşamlarında camiye gidersin veya ibadet edersin . Bunlar bir araya gelip muhabbet ediyolar.
Gecenin bi yarısı dönüyoruz o saatten sonra yorgunluk uyku basmış oluyor ibadetimi yapamıyorum.
Hakkıyla hepsini yerine getiriyorum diyemem insaniz şaşıp beşeriz ama kandil geceleri dikkat ederim ve çok özen gösteririm.
Ayni zamanda yılbaşı bayram hatta bayram sabah namazinda kalkip kv deye gideriz orda yemek yer aksama kadar amaçsızca oturup gelene gidene hizmet edip gece yarısı aileme giderim
Her kandil de gitmek zorundamiyim ayni semtte oturuyorum . Bi bunlar mi böyle merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?