Böyle bir şart mı var

sakat anlayış bu.
bir ailenin oğluyla bir ailenin kızı, birbirlerini sevip anlaştığı için aile olmaya karar verdiler.
kimse oğluna almıyor, kızını vermiyor.
her çift ayrı bir aile.

saçmalık işte.

Zihinsel bi mesele.
Gereksiz, zaten bunu ne zaman israk edersek millet olarak aile huzuru daha iyi olacak kişisel problemler olmadıktan sonra

Zihinsel bi mesele.
Gereksiz, zaten bunu ne zaman israk edersek millet olarak aile huzuru daha iyi olacak kişisel problemler olmadıktan sonra
çok zor be canım.
gelini hizmetçi gören ve kullanan kv ler ve kocalar durumdan memnun olduğu için değişmek istemezler, değişmezler.

Size göre öyledir. Herhangi bir sıkıntımız Yok bizim :)

Size göre öyledir. Herhangi bir sıkıntımız Yok bizim :)
seni kastetmedim genel bakış açısı bu.

meşhur hikayedir :)

"
Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar. Hal hatır sormuşlar. Sıra çocuklarına gelmiş.
“Senin oğlan nasıl, evlendi mi?” diye sormuş biri.
“Evlendi” demiş öteki, “evlendi ama ah, sorma, öyle bir gelin çıktı ki, felâket!..
Sabahtan akşama çalışıyor, evde doğru dürüst yemek pişmiyor, yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor. Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”

“Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”
“O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok…”

genel anlayışın iki yüzlü kv lerini ve kocalarını gayet iyi özetliyor bu hikaye.

kv kızına kıyamaz ama el kızına kök söktürür. erkekler kızkardeşi sözkonusu olunca mangalda kül bırakmaz ama karısına eziyet eder.

Benimkine 'CUK' oturdu.

3 sene önce evlendim, esim bana ilk kandil oldugunda 'bugün annemleri ara kandillerini kutla' demisti, baya bi sasirmistim. Anneme sordum güldü (oda kandillerde kimseyi aramazdi), maksat hatir sormak büyükleri düsündügünüde göstermek falan dedi. Sonra esim surat yapinca aradim 1 kez ondan beri dahada aramiyorum 1 sefer sormus esime niye aramiyo diye, ne dedi esim bilmiyorum. Aramadigim icin sorun ediyolarmi fikrim yok.
Bayram degil seyran degil böyle günleri kalabalik gecirmek anlamsiz bana göre. Insan tek basina ibadetini yapar icinden geldigi gibi.

Kandilde beraber oturmanın ne anlamı var
. Herkes kendi evinde özgürce ibadetini yapsın.

Biz gidiyoruz hem benimkilere hem esiminkilere. Ben istedim böyle olmasini ama bence sart degil. Yarimsar saat oturup kalkiyoruz. Gitmezsek te hic gucenmezler. Saatlerce oturmak ne öyle bayram sanki..

Hsklısın bence. Yaptıkları cok saçma. Eşin sana saygı duymalı aslında. Muhabbete gitmek ne alaka. Telefon etsin yeter. Sanki de bayram. Annesi oğlum geldi desin ama eşi ibadetini yapamasın olur mu oyle şey? Açıkça konuş eşinle yani başka ne yapılabilir ki.

Aslında aramak da saçma bana göre ama kendi ailemden 4 5 kişiyi arıyorum yine de önem verdikleri için ama eve gitme olayını ilk kez duydum.

Son düzenleme:
bız eskıden aılemle tum buyuklere beser dk ugrar kandıllerını kutlardık sonra eve gecer duamızı okur tv den okunan dualara eslık ederdık...
sonra buyukler vefat ettı, ben ayrıldım memleketten okul iş vs derken evlendım..
sımdı kendı aılem memlekette esımın annesı vefat ettı bır tek kp var ve esım haftanın bellı gunlerı burada olmuyor..
bızde arıyoruz herkesı tek tek , ben namaz kılmam oruc tutmam ama her kandıl yasınımı okurum gusulumu alırım..
bu sekılde gecıyor gıdıyor...

esiniz gidip anne ve babasiyla uzun uzun oturmak icin her firsati degerlendiriyo sanirim.
bizimkide bayramlarda gider gezdirmedikleri kapi kalmaz didisinin didisina bile giderler yani bayginlik geliyo bana soyle seylerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…