• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir şart mı var

Nasil çözdün:) benim ailem biraz uzak o yüzden hiç teklif bile etmez esim . Aslinda ben de etmeli miyim bilmiyorum

Ailem uzak olsa çok net kandilde eşimin ailesine gitmezdim
Bayramda ailem başka ilde oluyo teyzeler dayılar anane kuzenler hepsi toplanıyo ben alışmışım öyle eşimin ailesiyle bayram hiç hoşuma gitmedi, açıkçası çok buruk kaldım
Mızmızlandım burnundan getirdim zira benimde burnumdan geldi bayram benim ailene gidiyoruz yoksa hiçbiyere gelmem senin annen doğurmadı beni dedim gıpış tıpış gidiyo :)
Açıkçası o da çok eğleniyo benim akrabalarımla arifeden gitmek istiyo ama ben bayram günü gidiyorum kahvaltıda kvmi çatlatıyorum son günüde dönüyoruz

Benim cocuklugumda kandil kutlamasi diye bir sey yoktu,cok iyi biliyorum. Yeni basladi bu tur seyler. Siz de gitmeyin evde ibadetinizi yapin, esiniz tek gitsin ailesiyle kutlassin gelsin

Çocukluğumdan hatırladığım kandille ilgili şeyler 1 kandil simidi
2 varolan kanallarda kandil duası:)

Gezme yeni türedi

Bizde de sizinkinkiyle ayni durum var ve her kandil mutlaka gitmek zorundayiz gitmezsek hemen tavir takinilir.bir keresinde kisin hava karli ve kizim hastaydi evlerimiz yakin ama gitmemistim esime beni sikayet etmis kpeder.burdan buraya niye gelmiyorlar demis soguk ruzgarlar esmis.hatta o anda ben tlf acip kutlamistimda soguk konusulmustu benimle.yani bazi aileler cok onemsiyor ama bence asiri gerektiginde aranadabilir nevar yani.boyle zoraki olunca insanin icindende gelmiyor. Hebehubele Hebehubele

türkiyeden başka hiçbir müslüman ülkenin kandil diye bir gecesi yokken bizimkiler bunu niye nerden icat etmiş diye oturup düşünsün eşiniz boşuna gezme çıkaracağına..
siz gitmeyin kendisi gitsin madem..

Bizde de sizinkinkiyle ayni durum var ve her kandil mutlaka gitmek zorundayiz gitmezsek hemen tavir takinilir.bir keresinde kisin hava karli ve kizim hastaydi evlerimiz yakin ama gitmemistim esime beni sikayet etmis kpeder.burdan buraya niye gelmiyorlar demis soguk ruzgarlar esmis.hatta o anda ben tlf acip kutlamistimda soguk konusulmustu benimle.yani bazi aileler cok onemsiyor ama bence asiri gerektiginde aranadabilir nevar yani.boyle zoraki olunca insanin icindende gelmiyor. Hebehubele Hebehubele

allah allah sizde mi?
demek ki cidden bir kandil gezmesi durumu var memlekette..
kendi ailenizede gidiyormusunuz peki? yoksa kandil erkek ailelerine has birşey mi?

Aynen annesini bana göstermek için bi bahane :kızgın: herşeyi zorunlu kılıp yapmayınca kötü gelin oluyorsun sonra:işsiz:
Anasina gidip de orada luzumsuz muhabbetleri dinleyip deli gibi gelene gecene hizmet edince de iyi gelin olmazsin kuzum. Yapip da kotu olmaktansa yapmayip da kotu ol.

Anasina gidip de orada luzumsuz muhabbetleri dinleyip deli gibi gelene gecene hizmet edince de iyi gelin olmazsin kuzum. Yapip da kotu olmaktansa yapmayip da kotu ol.
3 senedir 3 defa anca gittim ama yetti qrtik gitmek istersem söylerim zaten arayio gidelim doye arayip soruyo her seferinde hayır cevabını alınca da bozuluyo . Ben bezdimm hayir demekten :KK11:o bezmedii

allah allah sizde mi?
demek ki cidden bir kandil gezmesi durumu var memlekette..
kendi ailenizede gidiyormusunuz peki? yoksa kandil erkek ailelerine has birşey mi?
Erkek ailesine has :KK51: bu gune kadar hic hebe bugün şu sizinkilere gidelim duymadim ağzından :KK23:

3 senedir 3 defa anca gittim ama yetti qrtik gitmek istersem söylerim zaten arayio gidelim doye arayip soruyo her seferinde hayır cevabını alınca da bozuluyo . Ben bezdimm hayir demekten :KK11:o bezmedii

Hayır cevabını alınca bozuluyo diyosun ya. kilit burası işte
O akşam gül eğlen takma, erkekler balık hafızalıdır hemen unuturlar eğlenen bi eşi varsa o da senle eğlenir
Sen de surat asarsan o haklı olduğunu düşünür daha çok gelir üstüne

Benim eşimin ailesi de böyle, azıcık ucundan anlamlı gün ve gecelerde toplaşırlar, ben uzakta oturuyorum.

Gitmezseniz de gelin oğuluşumuzu göndermiyor derler.

Valla bizde de coluk çömlek kandilde annemlerde toplaniriz. Torunlar vs de olunca iyice curcuna oluyor, gece yarisi anca gidiyor herkes evine. Yemek, cay vs. Kandile ait hic birsey yapılmıyor.
Babam 3 yıldır kabul etmiyor artik. Herkes evinde içinden gelen ibadeti yapsın, her zaman görüşülür, kandiller laklakla gecmesin diyor. Telefonlasiyoruz sadece

Valla bizde de coluk çömlek kandilde annemlerde toplaniriz. Torunlar vs de olunca iyice curcuna oluyor, gece yarisi anca gidiyor herkes evine. Yemek, cay vs. Kandile ait hic birsey yapılmıyor.
Babam 3 yıldır kabul etmiyor artik. Herkes evinde içinden gelen ibadeti yapsın, her zaman görüşülür, kandiller laklakla gecmesin diyor. Telefonlasiyoruz sadece
En mantıklısı sanırım.

Ben gıtmemde aramamda cunku ogun ınsan dua etmek ıstıyorsa gıderekte arayarakta mesgul etmış oluyoruz

Back
X