Böyle bir şey duydunuz mu ?

Ateş o kadar da korkutucu degil ama bir suredir biyle olmasi düşündürücü olabilir. Atesten korkmayin.

Gerçekten içime su serptiniz Allah razı olsun. Artık diyorum ne ise bir an önce çıksın ki tedaviye başlansın. Geç kalınacak diye çok korkuyorum.
Aslında biyopsiden önce, bir parça kan alarak periferik yayma yapmışlardır. (Cam üzerine alınan kanın boyandıktan sonra mikroskop altında incelenmesi) Bu incelemede, hastalığın ne olabileceğine epey yaklaşırlar ve biyopsiyi de detaylı ve kesin teşhise ulaşmak için yaparlar. Periferik yaymayı sordunuz mu? Ayrıca kan kültürü de yapmışlardır.
Hemotologla konuşabilirsiniz belki; kemik iliği numunesini alıp bir dış merkezde (Özel laboratuarlarda) incelettirebilirsiniz. Ama muhtemelen pahalı olur.
Bir de naçizane önerim; hasta sahibi olarak, çok bilinçli, çok şüpheci, çok sorgulayan, çok dikkatli ve bilgili birisi olmaya çalışın. İnanılmaz hatalar, boş vermişlikler, yanlış teşhis ve tedaviler, yanlış tahlillerle, vs karşılaşmamanız için böyle olmanızda çok fayda var. Eşiniz, bir başka hasta ile aynı odayı paylaşıyorsa, o diğer hastanın bulaşıcı, enfeksiyonlara bağlı bir hastalığının olmaması gerek.

allah korusun cok gecmıs olsun demeye geldım ben

İnşallah çok ciddi bir rahatsızlığı yoktur, Allah şifa versin. Babamın 2 sene ateşi hiç düşmedi, her gün serum takılıyordu. Onunkisi bakteriydi. Ameliyathaneden kapmış muhtemelen.. Şu an iyi ama kendine dikkat etmesi gerekiyor. Şimdi aynı bakteri bende de çıktı ama ateş yapmıyor, bana da idrar yolu enfeksiyonu yapıyor. Bir hafta hastanede yattım, serum verildi her gün, sonrasında da uzun süre ilaç kullandım. Şu an iyiyim ama bakteri duruyor. Tekrar harekete geçerse ilaç bulmak da zor çünkü antibiyotiklerin yüzde 90ından fazlasına duyarlı.. Umarım eşinizin rahatsızlığına da en kısa sürede bir teşhis konulur ve tedavisine başlanabilir.

Geçmiş olsun. Gata hematolojide iyidir hem de diğer hastanelere bakarak daha sakin diyebilirim birçok hastanenin hematoloji onkoloji servisi çok yoğun oluyor. Benim kan sonucum vardı bir gün sonra çıkacaktı,
uzaktan geldiğimi söyleyince 5 dk sonra sonucumu verdiler. Biyopsi elbette zaman alır ama konuşursanız belki hızlandırabilirler. Sizi oyalamazlar niye oyalasınlar ki özel hastane değil sonuçta.

Hepiniz yorumları için teşekkür ederim. Doktorla konuştum halâ bir sonuç yok dedi pet denilen bir cihaza girdi eşim kanser taramasıymış sonuçları pazartesi belli olacak denildi. Şimdi de kolonoskopi yapalım diyorlar. Daha kemik iliği vesaire sonucu çıkmadan kolonoskopi yapmak mantıksız değil mi? Ayrıca eşim çok halsiz bir de sıvı beslenmeye geçerse daha kötü olmaz mı

Rabbim şifa versin
İnşallah eskisinden bile iyi olur

Bence özel bir hastaneye transfer edin. Gata artik eskisi gibi değil diye duymuştum sanki. Şu an oyaliyorlar sizi. Tahmini teşhis bile yok. Sonuçlar iki hafta sonra geliyor felan.

Hiç zaman kaybetmeden özelz gidin canim.

kı bı de bu 2006 neler deısmıstır dımı nerdeyse 10 sene gecmıs
cok gecmıs olsun nerde tedavı oldunuz

Biran önce teşhis konup tedaviye başlanması için sonuç çıkmadan kolonoskopi de yapıyorlardır.Kimsenin sizi oyalamak gibi amacı olamaz hem oyalayıp ellerine ne geçecek herkes sizlerin sağlığı için orada zaten.Hasta yakını olmak zor Allah güç kuvvet sabır versin

Sergerdan merhaba. Esiniz nasil oldu?

Merhabalar arkadaşlar. 1 ay düşmeyen ateş sonrası eşime pet, kemik iliği, pcr gibi birçok tetkik yaptılar. Hemofagositik sendrom diye bir hastalık teşhisi koyuldu yani hlh. 3 haftadır kortizon tedavisi başlandı. Hepsi damar yolundandı fakat şu an nir haftadır ağızdan hap formatına geçirdi. Dozu düşerek devam ediyor. Doktor kortizon ile bu hastalık tedavi edildi dedi ateş yok, kendini çok iyi hissediyor. Bir haftadır evimize döndük arkadaşlar. Ama haftaya kontrole gidecek. Bu hastalığı bilen duyan var mı? Gerçekten geçer mi? Yani doktorlar geçti diyor kontrol edeceğiz arada diyorlar. Kan tablosu lenfomaya yakındı ama çıkmadı bu hastalığı da kortizon ile tedavi ettik dediler. Hepinize çok teşekkür ederim. Allah dermansız dert vermesin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…