Böyle biriyle evlilik düşünür müydünüz ?

?

• Evet

OY: 1 1,1%
  • Hayır

OY: 86 98,9%

• Ankete Katılan
    87
benim eşim tanıştığımızda 2 yıldır aynı yerde çalışıyordu, 6 ay sonra işten ayrıldı daha doğrusu işyeri kapandığı için tazminat alarak ayrıldı. sonra bi 5 ay işsiz kaldı ve başka bir şehirde iş buldu, 2,5 yıl da orda çalıştı -iş tamamlandığı için ayrıldı, başka bi şehire göndermek istediler ama o gitmek istemedi-, sonra yine bi işsizlik süreci başladı ve bu seferki uzun sürdü.. tekrar başladı hem de asgari ücretle, ben bu durumdayken evlendim onunla.. evlendikten bi kaç ay sonra daha iyi bi iş buldu.. kirada oturduk, sadece arabamız vardı, o da babasının verdiği araba. tabii ben de çalışıyordum ve çalışıyorum. evimizi aldık, şimdi de arabamızı değiştiriyoruz.. hala evlendikten sonra başladığı yerde çalışıyor. benim eşim de sürekli işsiz kalan biri gibi görünüyordu aslında..

diyeceğim şu; sevgilinize güveniyorsanız evlenin, çoğu çiftin evlenirken evi arabası olmuyor, el ele verip çalışarak mal mülk sahibi olunuyor. ancak tecrübe ederek görebilirsin bunu. ha siz sevmiyormuşsunuz ayrılmışsınız anladığım kadarıyla.
Çok mutluluklar diliyorum 💚 Dediğiniz gibi ev araba sonradan da oluyor ben buna sabit işi yok bari yatırımı var mı olarak baktım o yüzden öyle söyledim çünkü üstüne bir de onun şehrinde yaşama durumu vardı. Bu kadar olumsuzluk içinde uzaklaştım. Yoğun bir hissim yoktu evet bir de sizin eşinizde çalışkanlık var gözüküyor onda o çalışma hırsını göremedim maalesef işte 🥲

Özel sektörde 2/3 senede bir iş değiştirmek belli bir yaşa kadar normal yoksa zaten bulunduğu şirkette maaşı eriyor. Ben genç Y ve Z kuşağının girdiği işte aralıksız çalıştığını görmedim ki görsem de takdir edeceğim bir şey değil. Kişinin kendini geliştirmesi ve köreltmemesi için gençken birden fazla işyerini görüp kariyerini daha doğru şekillendirmesi taraftarıyım. Bir insan 2 sene çalışıp yeni bir iş arayarak yani iş bulup mevcut işinden ayrılıyorsa sabit bir işi yok yaftasını haketmiyordur. Deseniz ki ufacık sebepten işten ayrılıyor hem de iş bulmadan bunu yapıyor diye o zaman hak veririm.
Çalışmayı pek sevmiyor çalışkanlık göremedim maalesef. Ömür boyu sabit işte çalışamam, işimi kuracağım vs kendi dedi zaten. Bunun için de sermayesi falan yok boş hayallerde yüzüyor, olgun değil. Bu sebeple uzaklaştım aslında. 🥲

Çalışmayı pek sevmiyor çalışkanlık göremedim maalesef. Ömür boyu sabit işte çalışamam, işimi kuracağım vs kendi dedi zaten. Bunun için de sermayesi falan yok boş hayallerde yüzüyor, olgun değil. Bu sebeple uzaklaştım aslında. 🥲
Koşarak kaç o zaman😅

Arkadaşlar evleneceğiniz insan sevgili, saygılı, efendi biri olsa ama sabit bir işi olmasa yani bir yerde 2 sene çalışıp sonra tekrar iş arama gibi ve şartlar dahilinde onun sehrine yerleşecek olsanız, aile ve akrabalarıyla yakın ilişkide, ev kira, araba yok… Evlenir miydiniz ? Bana mantıksız geldi, ayrıldım. Evlilik düşünmediğim ve o potansiyeli göremediğim insanla konuşmayı tercih etmek istemiyorum inşallah Allah izin verirse.
Düzgün bir işi yoksa sevgili saygılı efendi olması benim için birşey ifade etmiyor çalışma g*tü yok diye düşünürüm işsiz adam güçsüz adam benim gözümde.

aşık olup evlenebilirdim. Ama tanışma aşamasında konuşuluyorsa, gerek yok evlenmeye.

Eşimle tanıştığımda sadece memur olduğunu biliyordum. Kurumlarımız aynı binadaydı. Maddi durumunu hiç sormadım 🥴 aşık olup evlendim yani😁

Arkadaşlar evleneceğiniz insan sevgili, saygılı, efendi biri olsa ama sabit bir işi olmasa yani bir yerde 2 sene çalışıp sonra tekrar iş arama gibi ve şartlar dahilinde onun sehrine yerleşecek olsanız, aile ve akrabalarıyla yakın ilişkide, ev kira, araba yok… Evlenir miydiniz ? Bana mantıksız geldi, ayrıldım. Evlilik düşünmediğim ve o potansiyeli göremediğim insanla konuşmayı tercih etmek istemiyorum inşallah Allah izin verirse.
Evlenmem basıma dert mi alıcam.

Back
X