böyle birşey başına gelen var mı?

Canim crp yuksek ciktiysa bir romatologa gozuksen iyi olur ayrica bendede kuru oksuruk bas donmesi var ama daha 2 hafta once test yapildi arastrma hastanesinde bisey cikmadi ger oksuruk ates basdonmesi verem olacak diye bisey yok belki en kotu bronsit fln olabilir bence
Benim elimde tahliller var ama rontgen var tomografi var kalp raporu var. Doktor bana kesin verem tanisi demiyor. Sadece suanlik veremden suphelenebiliriz diyor. Kesin tani koymak icin cumartesi gununu beklemek zorundayiz diyr. Istanbulda ablam oturuyor hemsire. Oda sordurdu kalp ve goguse bana soylenenleri onada soylemisler. Insallah bisi cikmaz insallah bronsittr. Ama ister istemez korkuyor insan iste :( ilk kez basima geldi. Kalpte sivi birikkmesi ne demek hic duymamisdim bile. Hayirlisi ya nasipte ne varsa o olacak.

Ben dördüncü sınıfa gidiyordum . Verem olmuştum . Benim de midem su toplamıştı. Kuru öksürük, iştahsızlık ve çok zayıf olmama rağmen kocaman göbek.

Annem hastanede söyle sana biri kötü bir şey mi yaptı ? Diye sıkıştırıyordu . Hayır dedikçe soruyu başka türlü soruyordu .

Verem teşhisi çok kolay konuluyor . Ön kol üstüne şırınga ile bir test enjekte etmişlerdi. O bölge su toplamıştı. Yani öyle hatırlıyorum. Dispansere gitmiştik .

Doktor yetersiz beslenme neden oluyor demişti.
Ağır diyetler veya dengesiz beslenme tetikleyebilir.

Tedavisi ise bir hafta hastanede kaldım.
Hastane de mideme hortum indirerek suyu aldılar. Ve şırınga ile akciğer ve mideden su aldılar. Sanırım tahlil için.

Sonrası kocaman kapsül haplardan bir sene içmiştim .

Sonuç : o günden sonra annem nee bulduysa yedirdi . Kilo almaya başladım. Tombik bir kız oldum . O gün bugün kilolarımla başım dertte ..:deli:

Ben dördüncü sınıfa gidiyordum . Verem olmuştum . Benim de midem su toplamıştı. Kuru öksürük, iştahsızlık ve çok zayıf olmama rağmen kocaman göbek.

Annem hastanede söyle sana biri kötü bir şey mi yaptı ? Diye sıkıştırıyordu . Hayır dedikçe soruyu başka türlü soruyordu .

Verem teşhisi çok kolay konuluyor . Ön kol üstüne şırınga ile bir test enjekte etmişlerdi. O bölge su toplamıştı. Yani öyle hatırlıyorum. Dispansere gitmiştik .

Doktor yetersiz beslenme neden oluyor demişti.
Ağır diyetler veya dengesiz beslenme tetikleyebilir.

Tedavisi ise bir hafta hastanede kaldım.
Hastane de mideme hortum indirerek suyu aldılar. Ve şırınga ile akciğer ve mideden su aldılar. Sanırım tahlil için.

Sonrası kocaman kapsül haplardan bir sene içmiştim .

Sonuç : o günden sonra annem nee bulduysa yedirdi . Kilo almaya başladım. Tombik bir kız oldum . O gün bugün kilolarımla başım dertte ..:deli:
Bende sizin gibi atlattim cok sukur diyebilirmiyim acaba?? Cok cok gecmis olsun. Diyet felan yapmiyordum usutmedim de moralimde bozulmadi neden boyle oldu anlamadim. Valla kuru oksurugun buralara kadar gelecegini hayatta dusunemezdim :) ilk basta kuru oksuruk diyordum bas donmesi eklendi en sonunda ates ve halsizlik. Rabbim yinede beterinden korusun

Bende sizin gibi atlattim cok sukur diyebilirmiyim acaba?? Cok cok gecmis olsun. Diyet felan yapmiyordum usutmedim de moralimde bozulmadi neden boyle oldu anlamadim. Valla kuru oksurugun buralara kadar gelecegini hayatta dusunemezdim :) ilk basta kuru oksuruk diyordum bas donmesi eklendi en sonunda ates ve halsizlik. Rabbim yinede beterinden korusun
Düzeltme: (Tüberkülin deri testi (TDT) veya PPD, kişinin daha önce tüberküloz basiliyle karşılaşıp karşılaşmadığını gösteren bir testtir. Kişinin PPD sinin (+) olması verem hastası olduğu anlamına gelmez, sadece verem mikrobu ile karşılaştığını gösterir. Daha önce mikropla karşılaşan, vücudunda uyur durumda basillerin bulunduğu kişilerin PPD testi (+) dir.) Alıntı.

Yanlış bilgi vermiş olabilirim . Sanki ben öyle hatırlıyorum. Koluma test yapmışlardı. Kabarmış , morarmış vb . Ama balgam testi ile anlaşılıyormuş.

Geçmiş olsun . Daha teşhis bile konulmamış. İnşallah bu hastalık çıkmaz . Ama dermansız dert değil .
Geçmiş olsun dileklerimle. Rabbim acil şifa versin.

Benim elimde tahliller var ama rontgen var tomografi var kalp raporu var. Doktor bana kesin verem tanisi demiyor. Sadece suanlik veremden suphelenebiliriz diyor. Kesin tani koymak icin cumartesi gununu beklemek zorundayiz diyr. Istanbulda ablam oturuyor hemsire. Oda sordurdu kalp ve goguse bana soylenenleri onada soylemisler. Insallah bisi cikmaz insallah bronsittr. Ama ister istemez korkuyor insan iste :KK43: ilk kez basima geldi. Kalpte sivi birikkmesi ne demek hic duymamisdim bile. Hayirlisi ya nasipte ne varsa o olacak.
Canim yoktur insallah varsa bile uzulme tedavisi var sonucta insan hic duymadigi bir hastaliga yakalaninca zor oluyo malesef :( allah tez zamanda sifa versin

ya siz geçen gün antibiyotik yazmadı diye doktoru şikayet eden hastasınız galiba.. acildeki bilememiş belki de tanıyı bile geciktirmiş bak.. neyse tıpta hiç bi bir zaman 2*2 4 etmiyor.. çok geçmiş olsun. verem isim olarak korkutucu tabii ki ama artık tedavisi çok başarılı sadece uzun bir süre belli ilaçları içeceksiniz..aile bireyleri de taranmalı bu arada.. ama daha tanı konulmamış anladığım kadarıyla. umarım kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

Canim bugün aynı anda 2 doktora gorundum. Ikisi bir çalışıyorlar. Göğüs doktoru kalp doktorundan kalp doktoru göğüs doktorundan bağımsız calismiyor. Yani kalp doktoru kalp yetmezliğindn göğüs doktoru verem den şüphe duyuyor. Bugün emin olduk zaten elimde tahliller var. Bugün ayrı ayrı doktora daha gösterdim sonuçları. Aynılarini söylediler.
Çok geçmiş olsun canım. Kalp yetmezliğinin tedavisi var. Verem içinde kendine çok iyi bakmalısın. Verem genelde yemek konusunda mızmız olanların hastalığı. Kuvvetli beslenmen gerekiyor.

ya siz geçen gün antibiyotik yazmadı diye doktoru şikayet eden hastasınız galiba.. acildeki bilememiş belki de tanıyı bile geciktirmiş bak.. neyse tıpta hiç bi bir zaman 2*2 4 etmiyor.. çok geçmiş olsun. verem isim olarak korkutucu tabii ki ama artık tedavisi çok başarılı sadece uzun bir süre belli ilaçları içeceksiniz..aile bireyleri de taranmalı bu arada.. ama daha tanı konulmamış anladığım kadarıyla. umarım kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
Hayir antibiyotik vermedi diye sikayet edmedim. Rontgen cektirmedifi icin sikayet ettim. Iyikide etmisim. O zaman rontgen cekilseydi tedaviye baslanirdi simdj iyice ilerlemis.

Back
X