• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

böyle birşey denir mi?

denizim0

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
970
221
323
Kızlar nasıl anlatsam şimdi. Eşimle hiç böyle bir tartışma yaşamamıştım, ne yapmalıyım sizce.
Eşimle mali konu sebepli bence sıradan olan bir tartışma yapıyorduk, ama eşim bu konularda ve başka zamanlarda benim hep mutsuz olduğumu, asık suratla onu karşıladığımı, artık huzur yaşayamağını söyleyip böyle gidersem eğer 1-2 yıla kalmaz benden ayrılacağını söyledi :(
inanamadım.Farkında bile değilim, bu benim yapım demekki. Böyle basit sebepten ayrılıkmı olur dedim ama gayet netti söylediği.

Şimdi ben nasıl davranmalıyım, kızmalımıyım. Onunda beni anlamasını istemek hakkım değilmi. 5 yıllık evliliğimizde böyle bişey için ayrılık düşünmesine tepkimi vermeliyim, konuşmuyoruz şu an küsüz ama hiç böyle bir cümle duymamıştım onun ağzından, dünyam yıkıldı :çok üzgünüm:

durduk yeremi böle bişi dedi..
açıkcası olayı bende tam anlamadım..

ben senin yerinde olsam kusmek yerine gidip ciddi ciddi nelerimden rahatsizlik duydugunu sorar ben de onun rahatsiz oldugum davranislarini soylerdim. ondan sonra da sirasiyle kimin ne kadar kendini duzeltttigine bakardim,
ayni evde yasiyorsaniz sen mutsuzsan seni mutsuz eden biri ya da bisey var demektir. bunu acik acik soylerdim karsimdakine. guleryuz gormek istiyorsa mutlu olmami istiyorsa mutlu etmeyi bilecek. mutlu olmayi beecerebilen bir insansam zaten karsiligini da gorur.
ama bundan dolayi ayrilirim demesi talihsiz bir cumle olmus bana kalirsa. sanirim biraz gergin bir gun sonunda konusmussunuz bu konuyu. sen de ayna karsisinda konusurken kendini bir incele bakalim dedigi kadar mutsuz mu gozukuyorsun. ona gore de esinle konus derim. hicbir sorun kuserek asilmaz.

Farkında olmadan biraz surat yaptınız sanırım a.s ama bu kadar ufacık şeyden de ayrılırım denmez ki ya sizin yerinizde olsam ben de kırılırdım.

ben senin yerinde olsam kusmek yerine gidip ciddi ciddi nelerimden rahatsizlik duydugunu sorar ben de onun rahatsiz oldugum davranislarini soylerdim. ondan sonra da sirasiyle kimin ne kadar kendini duzeltttigine bakardim,
ayni evde yasiyorsaniz sen mutsuzsan seni mutsuz eden biri ya da bisey var demektir. bunu acik acik soylerdim karsimdakine. guleryuz gormek istiyorsa mutlu olmami istiyorsa mutlu etmeyi bilecek. mutlu olmayi beecerebilen bir insansam zaten karsiligini da gorur.
ama bundan dolayi ayrilirim demesi talihsiz bir cumle olmus bana kalirsa. sanirim biraz gergin bir gun sonunda konusmussunuz bu konuyu. sen de ayna karsisinda konusurken kendini bir incele bakalim dedigi kadar mutsuz mu gozukuyorsun. ona gore de esinle konus derim. hicbir sorun kuserek asilmaz.

Çok güzel demişsin sağol Asmin.

Benim anladigim kadariyla sana göre siradan biri tartisma esnasinda esin sana birden bire böyle bir tepki verdi....ve sende simdi nasil davranacagni bilmiyorsun?benneyaptımki

Simdi söyle birsey canim: Gercektende erkekler evde sürekli surati asik, mutsuz huzursuz bir kadina gel zaman git zaman tahamül edemiyorlar masallah.
Ay yine gicik oldum su erkeklere.:umursamaz:

Lakin Neden ben esim surat asiyor? Neden mutsuz Neden huzursuz diye düsündükleri yok.....Onlara göre hersey süt liman gidiyorken esinin herhangi bir problemi sorunu oldugnu farkt etmiyorlar malesef. Beyinleri o kadar gelismemis muhtemelen:kahve:

Bence bu olayi küslükle gecistirme....esinle konus, Surat asiyorsam vardir bir sebebi bunu hic düsündünmü? Ayrica dertlerime ortak olmak yerine bu yüzden benden ayrilmak istiyorsan buda kendi tercihindir deyip koy tavrini.:delphin:

durduk yeremi böle bişi dedi..
açıkcası olayı bende tam anlamadım..

Durduk yere demedi. Çok uzun süren bir konuşmaydı bizimki, ben özetini yazdım. Sürekli bişeyleri dert edip ona iğneliyormuşum. Ben farkında değilim. Beni rahatsız eden şeylerdir ona söylüyorumdur. Evde mutsuz bir kadın varmış (ben). Falan filan...
Buraya kadar haklı belki, kendimi düzeltmeliyim başarabilirsem tabi.
Ama benim derdim bu kadar aleni ayrılığı nasıl kullanır. Çok bunaldığı dönemler bu aralar. İşle ilgili. Bunların etkisimi yoksa gerçekten artık ayrılığı hayata geçirecek kadar sıktımmı onu.

Sonuçta sindirilmesi güç bir laf etti. Geçemiyorum, fena takıldım :çok üzgünüm:

Benim anladigim kadariyla sana göre siradan biri tartisma esnasinda esin sana birden bire böyle bir tepki verdi....ve sende simdi nasil davranacagni bilmiyorsun?benneyaptımki

Simdi söyle birsey canim: Gercektende erkekler evde sürekli surati asik, mutsuz huzursuz bir kadina gel zaman git zaman tahamül edemiyorlar masallah.
Ay yine gicik oldum su erkeklere.:umursamaz:

Lakin Neden ben esim surat asiyor? Neden mutsuz Neden huzursuz diye düsündükleri yok.....Onlara göre hersey süt liman gidiyorken esinin herhangi bir problemi sorunu oldugnu farkt etmiyorlar malesef. Beyinleri o kadar gelismemis muhtemelen:kahve:

Bence bu olayi küslükle gecistirme....esinle konus, Surat asiyorsam vardir bir sebebi bunu hic düsündünmü? Ayrica dertlerime ortak olmak yerine bu yüzden benden ayrilmak istiyorsan buda kendi tercihindir deyip koy tavrini.:delphin:

Şöyle Gülsüm. Eşim çok nadir böyle laf eder. Hiç bir kusuru olmayan iyi bir eş aslında. Bunu samimiyetle söylüyorum. Arkadaşlarım da der. Derlerimi anlatırsam seve seve dinler. Ama ben farkında bile değilimki. Bir derdimde yok açıkçası takıldığım.
Ama ben çok fena ayrılık kelimesine takıldım. Bunu anmamalıydı değil mi :1no2:

erkekler kızınca sinirden söyleyebiliyor ya da kadınlar...benc eilk iş ona bu sözünde ciddi olup olmadıgını sormak yani hala sözünde kararlı mı yoksa kızgınlıktan mı söyledi bu önemli...
eger kararlıysa ciddiyse blöf değilse siz de daha dikkatli olun biraz güleryüzlü davranın..

Sinir anında söylenmiş,biraz da amiyane olacak ama ayağını denk al türünde söylenmiş bir laf..
Çok ciddiye alınacka birşey değil ama bu hale gelindiyse önce oturup düşünün,gerçekten kendinizi değerlendirin..
surat yapıyor musunuz,mutsuz musunuz..?
bunu çözün yeter,küslük değil de mesafe devam edebilir kendini affetirene kadar..
ama küslük aradaki uçurumu büyütür..

Şöyle Gülsüm. Eşim çok nadir böyle laf eder. Hiç bir kusuru olmayan iyi bir eş aslında. Bunu samimiyetle söylüyorum. Arkadaşlarım da der. Derlerimi anlatırsam seve seve dinler. Ama ben farkında bile değilimki. Bir derdimde yok açıkçası takıldığım.
Ama ben çok fena ayrılık kelimesine takıldım. Bunu anmamalıydı değil mi :1no2:

Tamamda güzelim insan kendi kendine neden surat assin?:delphin:
Yapi olarak öyle bir insan olsanda 5 senedir sürekli assik suratla evde dolastigni hic tahmin etmiyorum. Hem olmuyorki, insan 24 saat pismis kelle gibide siratamaz.

Yada belki tartisma esnasinda sinirinden böyle alaksiz birsey söyledi.CADIARZU

Her neyse sen yinede konus bence.....ayrica bu ayrilik kelimesinede öyle fazla takilma...sinirinden söylemistir.:hulya:

belki birkaç ters davranışın üstüste gelince sabrı taşmıştır.. ayrılma konusun da ciddi olması mümkün değil bence.. eğer ayrılmayı teklif edecek kadar bunalmış olsaydı, zaten birden fazla kez bunu dile getiriridi.. göazdağı mı vermek istedi ne yaptı kimbilir.. akıl sır ermez bazen işlerine bilirsin.. çok takılma boşver..

Ay allahım bu erkeklerin tehditlerine de hastayım ayrılsın bakalım ölmek bayılmak değildir diye bir laf vardır buda aynı o hesap canı sıkılınca istedii olmayınca ayrılırım boşarım bir kuruş alamassın çocuğu göstermem sıkıyosa yapsın bak gene sinirlendim. Valla kadın koruıma derneği açcam başına da ben geçcem kızılcık sopaları da yan tarafımda durcak guclubacismile

Tamamda güzelim insan kendi kendine neden surat assin?:delphin:
Yapi olarak öyle bir insan olsanda 5 senedir sürekli assik suratla evde dolastigni hic tahmin etmiyorum. Hem olmuyorki, insan 24 saat pismis kelle gibide siratamaz.

Yada belki tartisma esnasinda sinirinden böyle alaksiz birsey söyledi.CADIARZU

Her neyse sen yinede konus bence.....ayrica bu ayrilik kelimesinede öyle fazla takilma...sinirinden söylemistir.:hulya:

Sağol canım, haklısın.a.s

belki birkaç ters davranışın üstüste gelince sabrı taşmıştır.. ayrılma konusun da ciddi olması mümkün değil bence.. eğer ayrılmayı teklif edecek kadar bunalmış olsaydı, zaten birden fazla kez bunu dile getiriridi.. göazdağı mı vermek istedi ne yaptı kimbilir.. akıl sır ermez bazen işlerine bilirsin.. çok takılma boşver..

Takılmamam gerektiğiniğ dün biraz daha anladım, sağolun arkadaşlar. İyiki birbirimize danışabileceğimiz bir kulübümüz var. Dayanışma çok hoş.

bunu bir tehdit olarak algılama bence, bu eşinin rahatsızlığının boyutunu dile getirmek için kullandığı bir cümle. "bu durum beni ayrılmayı düşünecek kadar rahatsız ediyor. ömür boyu bu şekilde yaşayabileceğimi sanmıyorum" demek. nerden mi biliyorum? ben de bu cümleyi erkek arkadaşıma bir kaç kez kullandım, düşüncem tamamen yukardaki gibiydi ama karşı tarafı incittiğini ve amacını aştığını anlayınca vazgeçtim. bence eşin de benim gibi söylemiştir.

bunu bir tehdit olarak algılama bence, bu eşinin rahatsızlığının boyutunu dile getirmek için kullandığı bir cümle. "bu durum beni ayrılmayı düşünecek kadar rahatsız ediyor. ömür boyu bu şekilde yaşayabileceğimi sanmıyorum" demek. nerden mi biliyorum? ben de bu cümleyi erkek arkadaşıma bir kaç kez kullandım, düşüncem tamamen yukardaki gibiydi ama karşı tarafı incittiğini ve amacını aştığını anlayınca vazgeçtim. bence eşin de benim gibi söylemiştir.

Var demekki böyle tepkiler, sende de olduğuna göre. Birde şöyle bişey var, gerçekten böyle uyarılmasam rahatsızlığını bukadar iyi anlayamayacaktım... Yorumuna ve telkinine ayrıca teşekkür ederim.a.s.

canım biz kadınlar bazen öyle saçma konuları kafaya takıyoruz ki suratımızdaki ifadeyi görmüyoruz
sen kendini onun yerine koy bi süre onun asık suratla eve geldiğini düşün
aman allah ım ne senaryolar kurar ve saldırıya geçmeye başlarız(bunu da kabul etmeyiz)
onları anlayalım lütfen bizim gülümsemiz bile onlara huzur veriyor
eşim de bunu çok gördüm o gün yüzüm asıksa onada yansır ve ne olur gülümse dünya yıkılsa bile gülümsemen herşeyi unutturuyor der
o evin mutluluğu inan bana çoğu zaman yüzümüzdeki gülümsemeye bağlı
eşinede kırılma lütfen

Back
X