- 10 Ekim 2014
- 32.791
- 147.612
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
şimdi googleladım droncit ya da drontal olabilir mi, onlar çıkıyor aradığımda.
Veteriner bir şey demedi mi?
Sormadım şimdiye kadar kontrol ederdım hep kendıde gosterırdı. Güvendıgım bır uzman hekım sımdıye kadar bı yanlışını gormedıgım için bu defa dıkkat etmedım evde farkettım. Bıdaha gıtmeyı düşünmüyorum. Çok üzüldüm böyle olduğuna.
Droncit iğne onu daha önce olmuştu o değil. Drontal çıkıyır evet ama dronet yazıyor.
Sormadım şimdiye kadar kontrol ederdım hep kendıde gosterırdı. Güvendıgım bır uzman hekım sımdıye kadar bı yanlışını gormedıgım için bu defa dıkkat etmedım evde farkettım. Bıdaha gıtmeyı düşünmüyorum. Çok üzüldüm böyle olduğuna.
Bir hap var yarım veriliyor. Kedime onu yutturuyorum. Bana geldiğinde parazit doluydu. Hepsinden kurtuldu. Kedim dışarıda çıkıyor. Neredeyse beş aydır, gezip dolaşıyor, çok şükür pirede kapmadı. O ilaç yüzündenmi tesadüfmü bilmiyorum. İlacın ismine bir bakayım yazarım. Aklımda değil. Bir de üç ay koruyor. Çok memnunum.Konunun yerı degıl ama acıl cevap gerekıyor, özur dılerım. Bugun iç, dış parazıtı ıcın kedımı veterinere goturdum. Karnesınde ıc parazıt ıcın "Dronet " yazıyor. Google aratıyorum hiçbir sonuç çıkmıyor. Bu neyin nesidir bilen var mı lütfen?
Tenizol benim kedime verdiğim. Tabletin yarısını yoğurda ezip verebilirsin. Yada ensesinden tutup yutturabilirsin. Eşim çok güzel yutturuyor. Ama kedicik bir hafta yanaşmıyor ona. Bütün sokağı gezip geliyor. Parazit yok çok şükür. Tavsiye ederim. İyneler gibi acıtmıyor ve daha etkili. Aynı zamanda çok ucuz. Adeti 3,5 lira.Konunun yerı degıl ama acıl cevap gerekıyor, özur dılerım. Bugun iç, dış parazıtı ıcın kedımı veterinere goturdum. Karnesınde ıc parazıt ıcın "Dronet " yazıyor. Google aratıyorum hiçbir sonuç çıkmıyor. Bu neyin nesidir bilen var mı lütfen?
Konunun yerı degıl ama acıl cevap gerekıyor, özur dılerım. Bugun iç, dış parazıtı ıcın kedımı veterinere goturdum. Karnesınde ıc parazıt ıcın "Dronet " yazıyor. Google aratıyorum hiçbir sonuç çıkmıyor. Bu neyin nesidir bilen var mı lütfen?
Neden gitmeyi düşmüyorsun
Üzüldüğün ne
Yani bir teşhis mi tedavi mi o yazdığı ne
İnternette aynı ifade yok diye güvendiğiniz hekime tüm güven gitti mi
Pazartesi arayıp sorun bu ne diye
Bir hap var yarım veriliyor. Kedime onu yutturuyorum. Bana geldiğinde parazit doluydu. Hepsinden kurtuldu. Kedim dışarıda çıkıyor. Neredeyse beş aydır, gezip dolaşıyor, çok şükür pirede kapmadı. O ilaç yüzündenmi tesadüfmü bilmiyorum. İlacın ismine bir bakayım yazarım. Aklımda değil. Bir de üç ay koruyor. Çok memnunum.
açtım benim kedinin karnesine baktım
fiprovet, cestacit bunlar kullanılmış bende
iç parazit ense damlası olabilir mi dronet?
Güvendıgım bır hekımdı. Önceden her ilacı gösterır anlatırdı zamanla guvenmıştım ama bundan bır oncekı rutin iç dış parazıt için gittiğimizde de hap yutturdu markasını söylemedi ve görmedim ama güvendıgım için eve gıdınce karneden bakarım ne verdiğine diye düşündüm ama hapı yazmak yerıne farklı bır iç parazit enjeksıyonun mührünü basmıştı. Kafası karışmıştır dedim hiç kötü düşünmedim. Bu olayla beraber 2 etti kaç kere karışıklık olabilir ki?
Kedımın iç parazıt sorunu yok tesekkur ederım. Rutin iç dış parazit uygulamasıydı.
Enseden damlatmadı hap yutturdu. Ensesıne stronghold uygulattım.
bence bi sor veterinere ama yanlış bir uygulama yapmamıştır herhalde
kaç ayda bir yaptırıyosun iç dış parazit?
ilk mi oldu?
ben tam 11 aydır parazit uygulamasını bıraktım
evde yaşayan ve çıkmayan, kuru mamadan başka bir şey yemeyen bir kedi
ondan önce 2 ay ve 3 ayda bir yaptırıyordum ve çok fazla zehirlediğimi düşünüyorum artık
1.5 yaşından beri senede bir kere iç dış parazit yeter
karma, lösemi, kuduz bunları asla aksatmıyorum ama parazit tedavisi bana ev kedileri için 3 ayda bir olması biraz gereksiz geliyor.
Hayır ilk defa yaptırmıyorum. 2-2.5 ayda bir yaptırıyorum. Yanlış bir uygulama degıldır diye düşünüyorum daha doğrusu ölümcül bir zarar verecegını dusunmuyorum ve umuyorum şuan kedim iyi ama 2 seferdir kedime yutturduğu hapın markası yerıne farklı farklı şeyler yazması beni kıllandurdı çok fena şekilde ve buna çok sinirim bozuldu.
ya sanırım bu ilaçlar da insanların ilaçlarında olduğu gibi anlaşmalı oluyor
yani hangi firmanınki işine gelirse onunla anlaşıyor galiba veterinerler
benim de aynı veteriner farklı zamanlarda gittiğimde farklı markalarda ilaç kullandı
veteriner değiştirdik aynı amaçla yapılan aşı farklı bir markaydı ve daha ucuzdu mesela
dert etme derim
içine sinmediyse veteriner değiştirirsin
Başka bir veterinere gidip ilacın adını söyleyerek bu ilacı önerdiler nasıldır diye sormalısınız bence, malum iç dış parazitler için hap ve damlayı evde kendimizde uygulayabiliyoruz, sanki evde kendiniz uygulayacakmışsınız gibi sorun.
Belki iyi bir markadır şimdiden kötüsünü düşünüp üzülmeyin ama başka veterinere sormakta fayda var, bizde Papiyi 2,5 aylıktan beri aynı veterinere götürüyoruz ama ister aşı olsun ister hap damla hepsini gözümün önünde açtırıp önce markalarına ve son kullanma tarihlerine bakıyorum, hangi markayı kullandıysa onu işliyor karnesine, ne olur ne olmaz hep aynı yere gidince güven oluyor, dikkatten kaçma ihtimali oluyor, suistimal olmaması için tedbiri elden bırakmamakta yarar var çünkü bazı markaların koruyucu etkisi pek yokmuş, veterinerimizle bir konuşma yapmıştım bazı şeyler anlatmıştı, o yüzden bilindik iyi markalar olmasına azami dikkat etmekte yarar var.Bunu yapacağım bakalım neymiş en azından öğrenırım. O kadar pişman oldum ki hayvan boşuna ne olduğu belirsiz şeyi yuttu. O kadarda güven sağlamıştı ki ne verıyor dıyede bakmadım.
Belki iyi bir markadır şimdiden kötüsünü düşünüp üzülmeyin ama başka veterinere sormakta fayda var, bizde Papiyi 2,5 aylıktan beri aynı veterinere götürüyoruz ama ister aşı olsun ister hap damla hepsini gözümün önünde açtırıp önce markalarına ve son kullanma tarihlerine bakıyorum, hangi markayı kullandıysa onu işliyor karnesine, ne olur ne olmaz hep aynı yere gidince güven oluyor, dikkatten kaçma ihtimali oluyor, suistimal olmaması için tedbiri elden bırakmamakta yarar var çünkü bazı markaların koruyucu etkisi pek yokmuş, veterinerimizle bir konuşma yapmıştım bazı şeyler anlatmıştı, o yüzden bilindik iyi markalar olmasına azami dikkat etmekte yarar var.
Çıkardı sanırım, bende arattım söylediğiniz markayı ama bulamadımİyi bir marka olsa hatta bır marka olsa googleda bıtane bıle sonuç çıkmaz mı? Kendime daha çok sinirliyim aslında aptal gibi hemen güvendim, baksaymışım madem dikilip seyredecegıme. Bu son oldu. Buarada gıttıgınız klınık İstanbuldaysa ismini verır mısınız?