Böyle doktor olacaksanız olmayın .

Yazık.
Söyleyecek söz bile yok.
Yazıp yazıp sildim..
Senin canın için uğraşan doktora el kaldırmayı alkışlayan zihniyete ne nasıl anlatılır ki.

Bu tarz şeylerin yaşanmasında aslında bir çok faktör var. İyi bir eğitim sisteminin olmayışı, her yere üniversite açılması, bolca hastane yapilmasi ( burada vurgulamak istediğim her seyin sayıca artırılması hastane çok yataklı olunca ya da çok sayıda üniversite olunca işler duzelmiyor), doktorların uzun saatler ve çok yoğun çalışması (36 saat çalışan bir insanın hata yapması maalesef kaçınılmaz oluyor), Performans sisteminin getirilmesi (yine olay sayıya geliyor çok hasta bakmalısın baskısı).
Ama tüm bunların sorumlusu olarak doktoru görüyoruz. Yanlış olan bu. Bu tarz şeylerin altında bir çok sebep var ama biz tek sorumlu olarak o an karsimizdaki doktoru görüyoruz.

Başınız sağolsun. O sorunuza doğru düzgün cevap alamayacaktınız zaten. Üç gündür anne çocuğu için herşeyi yapmış sonuç alamamış doktora götürmüş o saatte acile. Ne yapsın ellerinden geleni yapmışlar zaten. Son çare doktora gitmiş. Acil olsa üç gündür beklemezsiniz diye saçmalayan üyeler üç gün beklemese ilk gün gitse yine aynı saçma tepkiyi vereceklerdi.

Her ne muamele görüyorsanız görün siz de insanlığınızı kaybetmeyin. Hiçkimse dayağı haketmez. Ne hakla!

Türkiye'deki sağlık sistemi öyle kötü ki!
İşi düşmeden, çaresiz kalmadan anlayamıyor kişi!
Son bir senedir ne hikmetse babam için devlet hastanelerinde hiç bir sonuç alamadık.(konularım mevcut bu durumla ilgili)
Şu an özel hastanede, iki saate ameliyata alınacak. Mecbur gittim kredi çektim artık. Adamı ameliyat ettirebilmek için.
Devlet hastanesi 8 ayda yapamadığını özel de parası bayılınca haftası çıkmadan yapıyor. Teşhiste konuluyor, ameliyatta ediliyor. Güleryüzlü de davranılıyor.
Devlet hastanelerinde herkes kraldan çok kralcı.
Kimsenin yüzü gülmüyor.
Hastayı hep bir tersleme, hep bir ben daha iyi bilirim havaları.
Sen daha iyi bildiğin için senin yanındayız zaten.
Ama inatla,zorla çaresizliğimizin üzerinden geçiniliyor. ( Bir kaç iyi doktora da denk geldik allah için. Herkes böyle değil ama 10 kişiden 8'i böyle)
Ben vicdanla,insanlıkla alakalı olduğunu düşnüyorum daha çok.

Kucuk kizima hamileyken gebelik sekerim cikti devlet hastanesinde takiplendim ve doktorum dogumu burada yaparsan bebek yogun bakimi yok seni sevk edecegim dedi bizzat ambulansi aradi yanima daima ebemi gonderdi.sagolsun iyiki gondermis. Bebegim aglamayinca yogun bakima alinacakti nerdeyse.genellememek lazim onlarda insan sonucta

Ozele devam etseydim bebegim yasamiyor olabilirdi.dediginiz gibi insanlik onemli

Bazi doktorlar dayagi hakediyor diye baslayip ne olursaniz olun ama insan olun diye bitirmenizden ciddiye alinmayacak biri oldugunuza emin oldum.

Devlete ben de cok gittim hamileyken. Hala da bisey olunca devlete gidiyoruz. Ozelde cat diye serumu baglayip agriyi kesmek marifet degil. Devlette gerekli olmayan hic bir mudahale yapilmiyor. Gerekli olanin yapilmadigini dusunuyorsaniz sikayet edin. Dayak ne demek?

devlet hastanelerin de doktorların yaklaşımı ne yazık ki çok kötü, anlıyorum sistem zayıf, kapıda onlarca hasta birikmiş, tıka basa, çalışma ortamları bile havasız ve yetersiz, fakat beni düşündüren tüm bunların dışında bazı doktorların uslubuyla alakalı, daha gecen hafta kızımı götürdüm, başka bir birim kadın hastalıkları bölümüne yolladi, bayan dr'a denk gekdık aldık sıramızı bekledık, hatta ben sevındım bayan doktora denk geldık dıye, rahat rahat kafama takılan seylerı sorarım dedim, ama kadın girer girmez bu cocugun burda ne işi var diyee sert bi karşılama yaptı!!!! kızım zaten sıkıntılı ve huzursuzdu, daha da gerildi, dedim ki hanımefendi aşagıdan yolladılar, raporumuzu yorumlamanızı istediler, ne munasebet canıımmmmm diye kadının tepkisini görmenizi isterdim, tavrı o kadar çirkin ki, benim yaklaşımıma baktım doktorun cevabına baktım, dedım kı sen bu kadına derdını anlatamazsın, cıktım........

ben şikayet hattını arayıp şikayetimi bildiriyorum, onların çok yoruldugunu sartlarını tabı kı bılıyorum, ama hastalarla konusma sekıllerıne kesınlıkle bır cekı duzen vermelıler, benım de kızkardesım doktor ama daha sıkıntı yasadıgı tek bı hastası olmadı, doktor olmadan once ınsan olun dıyorum boylelerıne.....

Sorun zaten acile gitmesinde. Poliklinik, çocuk doktoru diye bir şey var.

Allah doktorun da iyisine denk getirsin diye dua etmek lazım işte.

Geçmiş olsun canim. Bir sure daha bence kullanın ilaclari geçecektir mutlaka.sanirim ilk dr hemen antibiyotik kullanmaya yanaşmamıştır.ama tabi bunu uygun dille soylememis biz aileler çok korkuyoruz telaslaniyoruz konu çocuğunuz olunca..
Biz yurt dışında yaşıyoruz ve burada atesli çocuğa antibiyotik vermeyi birakin,acile gitmeden once hastaneyi arayip randevu almak gerekli onlar karar veriyor bizim durumumuzun acillik olup olmadığına 40 derece olsa bile almiyorlar.ev doktoruna gidiyoruz diyor 5 gun bekle gecer atesi gecmese gelirsin ates dusurucu ver okadar ama cocuk ölüyor tabiri caizse.....
daha 2 gun once esim agridan ölüyor aradigi halde almadilar randevu vermediler acile ne yapabiliriz sana dediler esimde geldim kapıdayım dedi.yinede almadılar geri döndü malesef.
Tuhaf bir durum burda da var tekrar gecmis yavrunuza.Allah sifa versin

Sorun zaten acile gitmesinde. Poliklinik, çocuk doktoru diye bir şey var.
Gece gitmişler acile çocuk doktoru ilgilenmiş diyor zaten.Üç gündür kendi çabalayıp indirememiş ateşi son çare gitmiş.Acilde çocuk doktoru neye bakabilir ki başka?

Ben doktorum,112'de de çalıştım,acilde de ve aile hekimliğinde de....şuanda da yurtdışındayım...Türkiyedeki hastalar grip olsa bile sanki o gün ölecekmiş gibi acili öylesine meşgül ediyorlarki,bir doktor bir gece 200 hastaya bakıyor...hiç akla mantığa sığıyor mu,ama bakmak zorunda...
Yurtdışındayım dediğim gibi kızım defalarca grip oldu şimdi 4 yaşında,39 derece ateşliyken bile antibiyotik yazılmadı hiç,ve şimdiye kadar hiç kullanmadık şükür.antibiyotiği mucizevi bir ilaç olarak görüp çocuklarımıza ne kadar zarar verdiğimizin farkında değiliz
Bu arada yurtdışındaki doktor bir günde sadece 20 hasta bakıyor inanabiliyor musun konu sahibi
Senin kızın üç gündür gripse aile hekimene gidebilirdin...öyle hastalar varki bile bile mesai bitini bekleyip acili meşgül eden...
Yazacak çok şey var ama burda çalışmaya başlayalı anladımki türkiyedeki bu hasta ve hasta yakını profiliyle kendime eziyet ediyormuşum.önce bilinçlenelim.acili antibiyotiği bir öğrenelim.

Haklısınız bence ..
Tatile giderken yolda migrenim tuttu..
Ama ne tutma Miğde bulantısı kafa zonklaması dayanamayıp ilk hastahaneye gir dedim eşime..
Acile gittik doktor geldi neyi var dedi migren dedik başka hiçbirşeyi sormadan Boğaz'larıma bakıp ne migreni Boğaz enfeksiyonu dedi..

Ben anlatmaya çalışıyorum Boğaz'larımda hiç bişey Yok diye , ki eşimde doktor bogazında bişey Yok demesine rağmen geri adım atmayıp ona uygun küçük bi serum verdi..

Sonuç bende hiç bi degısıklık olmadı ..

Eşim cok sinirlendi bi tatsızlık çıkmasın diye tamam iyi geldi biraz diye çıkarttım acilden..
Ama zehir oldu yol bana ..

Normalde özele gidiyorum ve bu bana aylık neredeyse 300 tl ye mal oluyor..
Geçen yıl eğitim araştırmaya gitmek zorunda kaldım bir rahatsızlığım için.Doktorların çoğu gençti ve sorduğum herşeyin yanıtını aldım.Doğru yönlendirmeler yaptılar,çok şükür tedavi ettiler beni.Hatta bir tanesi randevu sorunu yaşadığım için cep numarasını vermişti,numara alamazsan beni ara ben alırım seni içeri demişti.
Ama hastane dökülüyor,acilde bekleme süren tam 2 saat.Kanamam var diyip gittim,onu bile dikkate almadılar,beklettiler beni.
Hastanelerin durumu çok vahim,özellikle Çapa da lavaboya girmek istedim,hijyen durumundan hiç bahsetmiyorum.En alt kata indim,soyunma odaları kabinlerinin yanı kenardan insanlar görünüyor,karanlık korku filmlerindeki dökük kasvetli yerler gibi.
Paraya kıyıp özel sigorta yaptırmaktan başka çaremiz yok malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…