- 3 Eylül 2015
- 474
- 869
- 33
- 33
- Konu Sahibi karahindibag
-
Yazık.Bende hamileyim bir kez devletin kadın doğum aciline gitmek zorunda kaldım nefret ettim doktor bayan hic ilgilenmedi ve azqrlar sekilde konustu sordugum sorulara cevap vermiyor söylediklerini dinlemiyor?? Sizin de konunuzdaki gibi ayni sekilde cikip ozel hastaneye gittim. Devlet hastanelerinde ki doktorlar cok ilgisiz insana insn gibi davranmıyorlar. Tabiki boyle olmayanları var ama nadir.
Allah düşürmesin kimseyi cok zor insafsız birine denk gelmek. Bazen doktoru dövdü siddet haberleri okuyoruz demek ki hak edenler var dedim bende o kadını gördükten sonrq zaten canınlq ugrasiyorsun birde bu sekilde bir tavir ve hareketlerle karailasmak gerçekten insani cileden çıkarıyor.
Ne olursanız nerede çalışırsanız calisin ne olur insan olun...
Bu tarz şeylerin yaşanmasında aslında bir çok faktör var. İyi bir eğitim sisteminin olmayışı, her yere üniversite açılması, bolca hastane yapilmasi ( burada vurgulamak istediğim her seyin sayıca artırılması hastane çok yataklı olunca ya da çok sayıda üniversite olunca işler duzelmiyor), doktorların uzun saatler ve çok yoğun çalışması (36 saat çalışan bir insanın hata yapması maalesef kaçınılmaz oluyor), Performans sisteminin getirilmesi (yine olay sayıya geliyor çok hasta bakmalısın baskısı).Helikopter de sakinleştirici verildiğini biliyorum sadece. Onun sebebi de arkadaşımızın yükseklik korkusu varmış. 32 yaşında daha bir senelik evli dünya iyisi bir insandı. O kadar üzüldük ki anlatamam. Bilemiyorum. Babam ilk merdivenden düştüğünde beyin tomografisi alındı. Bir şeyi yok diye gönderildi( devlet acilinde) adam meğerse inme geçirmiş. Ona teşhis koyamadılar,buna teşhis koyamadılar. O zaman devlet hastaneleri ve acil servisleri niye var bilmiyorum.
Başınız sağolsun. O sorunuza doğru düzgün cevap alamayacaktınız zaten. Üç gündür anne çocuğu için herşeyi yapmış sonuç alamamış doktora götürmüş o saatte acile. Ne yapsın ellerinden geleni yapmışlar zaten. Son çare doktora gitmiş. Acil olsa üç gündür beklemezsiniz diye saçmalayan üyeler üç gün beklemese ilk gün gitse yine aynı saçma tepkiyi vereceklerdi.Yok biz bir şey yapamayız deyip göndermişler arkadaşı da. Merak ettim kalp krizine bakmıyor, 2 yaşındaki çocuğu ateşine ya da gribine ya da enfeksiyon ihtimaline bakmıyor o zaman acil niye var diye düşünmeye başladım da!
Bu arada kalp krizi geçiren arkadaşı dün defnettiler!
Her ne muamele görüyorsanız görün siz de insanlığınızı kaybetmeyin. Hiçkimse dayağı haketmez. Ne hakla!Bende hamileyim bir kez devletin kadın doğum aciline gitmek zorunda kaldım nefret ettim doktor bayan hic ilgilenmedi ve azqrlar sekilde konustu sordugum sorulara cevap vermiyor söylediklerini dinlemiyor?? Sizin de konunuzdaki gibi ayni sekilde cikip ozel hastaneye gittim. Devlet hastanelerinde ki doktorlar cok ilgisiz insana insn gibi davranmıyorlar. Tabiki boyle olmayanları var ama nadir.
Allah düşürmesin kimseyi cok zor insafsız birine denk gelmek. Bazen doktoru dövdü siddet haberleri okuyoruz demek ki hak edenler var dedim bende o kadını gördükten sonrq zaten canınlq ugrasiyorsun birde bu sekilde bir tavir ve hareketlerle karailasmak gerçekten insani cileden çıkarıyor.
Ne guzel ya hemen siddet yanlisi olmak.Bazen doktoru dövdü siddet haberleri okuyoruz demek ki hak edenler var dedim
Ozele devam etseydim bebegim yasamiyor olabilirdi.dediginiz gibi insanlik onemliTürkiye'deki sağlık sistemi öyle kötü ki!
İşi düşmeden, çaresiz kalmadan anlayamıyor kişi!
Son bir senedir ne hikmetse babam için devlet hastanelerinde hiç bir sonuç alamadık.(konularım mevcut bu durumla ilgili)
Şu an özel hastanede, iki saate ameliyata alınacak. Mecbur gittim kredi çektim artık. Adamı ameliyat ettirebilmek için.
Devlet hastanesi 8 ayda yapamadığını özel de parası bayılınca haftası çıkmadan yapıyor. Teşhiste konuluyor, ameliyatta ediliyor. Güleryüzlü de davranılıyor.
Devlet hastanelerinde herkes kraldan çok kralcı.
Kimsenin yüzü gülmüyor.
Hastayı hep bir tersleme, hep bir ben daha iyi bilirim havaları.
Sen daha iyi bildiğin için senin yanındayız zaten.
Ama inatla,zorla çaresizliğimizin üzerinden geçiniliyor. ( Bir kaç iyi doktora da denk geldik allah için. Herkes böyle değil ama 10 kişiden 8'i böyle)
Ben vicdanla,insanlıkla alakalı olduğunu düşnüyorum daha çok.
Bende hamileyim bir kez devletin kadın doğum aciline gitmek zorunda kaldım nefret ettim doktor bayan hic ilgilenmedi ve azqrlar sekilde konustu sordugum sorulara cevap vermiyor söylediklerini dinlemiyor?? Sizin de konunuzdaki gibi ayni sekilde cikip ozel hastaneye gittim. Devlet hastanelerinde ki doktorlar cok ilgisiz insana insn gibi davranmıyorlar. Tabiki boyle olmayanları var ama nadir.
Sorun zaten acile gitmesinde. Poliklinik, çocuk doktoru diye bir şey var.Başınız sağolsun. O sorunuza doğru düzgün cevap alamayacaktınız zaten. Üç gündür anne çocuğu için herşeyi yapmış sonuç alamamış doktora götürmüş o saatte acile. Ne yapsın ellerinden geleni yapmışlar zaten. Son çare doktora gitmiş. Acil olsa üç gündür beklemezsiniz diye saçmalayan üyeler üç gün beklemese ilk gün gitse yine aynı saçma tepkiyi vereceklerdi.
Helikopter de sakinleştirici verildiğini biliyorum sadece. Onun sebebi de arkadaşımızın yükseklik korkusu varmış. 32 yaşında daha bir senelik evli dünya iyisi bir insandı. O kadar üzüldük ki anlatamam. Bilemiyorum. Babam ilk merdivenden düştüğünde beyin tomografisi alındı. Bir şeyi yok diye gönderildi( devlet acilinde) adam meğerse inme geçirmiş. Ona teşhis koyamadılar,buna teşhis koyamadılar. O zaman devlet hastaneleri ve acil servisleri niye var bilmiyorum.
Geçmiş olsun canim. Bir sure daha bence kullanın ilaclari geçecektir mutlaka.sanirim ilk dr hemen antibiyotik kullanmaya yanaşmamıştır.ama tabi bunu uygun dille soylememis biz aileler çok korkuyoruz telaslaniyoruz konu çocuğunuz olunca..Mrb arkadaşlar. Bu ilk konum. Şu an öyle gerginim ki elim ayağım titriyor. Konuma gelirsek kızım 3 gündür grip. Burnu akıyor, ateşi hafif oluyordu. Taa ki bu geceye kadar. Soguk algınlıgı diye şurup verdim. Ateşi düşmedi bi türlü burun akıntısı ve öksürük derken uyumadı çocuğum. Devletin aciline gittik. Çocuk doktoru sordu neyi var. Griple başladı dedim. Gecenin bu saatinde gelmenizi gerektirecek ne vardı ki dedi.. Devamını anlattirmadi ağzına baktı. Alel acele boğazı kızarmış dedi karnına baktı ilaç yazdı. Düzgünce muayene etmedi. Ben derdimi anlatmaya çalıştıkça dinlemeyi geç sıradaki hastayı aldı. (Kızım ağladığı icin bisey diyemedim sinirlensemde) çıkıp çocuk hastanesine gittik içime sinmedigi için. Doktora anlattım diğer hastanede böyle oldu. Çocuğumun derdi bu. Muayene etti açıklama da yaptı tamam. Diğer doktorun verdiği ilaçları kullanabilirsiniz. Boğazı enfeksiyon geçiriyo faranjit dedi.Antibiyotik kullan 3 gün sonra geçmese kontrole getir. Buraya kadar da tamam. Eczaneye bi geliyoruz reçete de antibiyotik felan yazmamış ilk doktor. Bi ağrı kesici birde soğuk algınlığı şurup o kadar. Bunlar evde de var. 3 gündür kullanıyorum. İkinci doktor antibiyotik kullanıcaksin dedi fakat reçete yazmadı. İlk doktorun reçetesine dahi bakmadan başından gönderdi bizi. Kızım 2 yaşında aglamaktan helak oldu akşamdan beri. İlaçlar fayda etmedi. Sabah a doğru 5 gibi gerisin geri eve döndük. Ve zar zor uyuttum.
Tamam doktorluk zor lakin. Bu nedir şimdi? Sürekli baştan savma. Hep mi bana denk geliyor yoksa ben mi sadece bu muameleyi görüyorum. Sonuç ilaçsız kaldık kaç saat ordan o hastane bu hastane dolandik. Ve sabah tekrar kızımı hastaneye götürücem.
Uzun oldu kusura bakmayın. İçim doldu yazmak istedim. Herkese iyi sabahlar .
Gece gitmişler acile çocuk doktoru ilgilenmiş diyor zaten.Üç gündür kendi çabalayıp indirememiş ateşi son çare gitmiş.Acilde çocuk doktoru neye bakabilir ki başka?Sorun zaten acile gitmesinde. Poliklinik, çocuk doktoru diye bir şey var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?