Böyle doktor olacaksanız olmayın .

Doktorsuz kaldığınızda bu sözleriniz kulaklarınızda çınlar umarim.

Cok uzuldum basiniz sagolsun.
Insallah ihmalden degildir.

cocugunuz zaten 3 gundur hastaysa en basindan bir randevu alip poliklinige gitmeliydiniz. Cocugunuz yeni dogmadi ise izlemeniz gereken yolu biliyor olmaliydiniz.

Doktorlarin da cani burnunda,sebep de onlarin doktor olmayi becerememesi degil ulkedeki yetersiz saglik hizmeti. Devlet izin vermese hic bir doktor hastaya kotu davranmaz,davranamaz. Kotu insan vardir,kendi sorunudur ama kotu doktor sistemin sorunudur diye dusunuyorum.

Gercekten bende katılıyorum söylediklerinize bende yurt dışına geleli çok şaşırıyorum hastahanede insan yok ,sira yok ,3/5 kisi.....
Ama neden çünkü doktorlar vermiyor ilac, anyibiyotik biliyorlar evde kendi basina iyilesiyorlar.Insanlar bilinçlenmiş bizim halkimiz gibi basi agrisa hastaneye koşmuyor kimse.
Ama iste anne baba olunca telaslaniyoruz tabii..

1 yaşına kadar ateş düşürücü ağrı kesici ilaçlar dahi kullanımı önerilmez çünkü o bir yıl anne sütü tüm ilaçlardan daha iyi şifa özelliği taşır. 5 yaşına gelene kadar da antibiyotik önerilmez. Dayım çocuk doktoru . Bana bebeğini seviyorsan ilaçlardan uzak dur demişti.Ben kızım 15 aylık olana kadar bi defa dahi ilaç vermedim. 15 aylıkken ateş düşürmek için verdim. Grip doğal yollarla atlatılabilen bir rahatsızlık. Ateşine dikkat et . Ateş düşürücü ver. Ama antibiyotik son aşama olsun lütfen .

Belki banlanacam ama doktorlara yüklenileceğine,onları bu hale getiren bıktıran sağlık sistemini sorgulayın...yılda onlarca cami yapılıyor güya sevap işleyelim diye,hayırsever güya hayır yapıyor ama biri de çıkıp hastane yapayım,sağlığa hayırseverlik yapayım demiyor.devlet hastanelerinde her yer dökük..bu şartlar altında kim çalışsa böyle olur kusura bakmayın...biraz sorgulayalım sistemi sağlığa ayrılan bütçeyi...adım başı cami oldu...hayırseverlik bu değil...doktor başına düşen hasta sayısı günde 200...8 saatlik mesaiye bölünce hasta başına iki dakika bile düşmüyor...ay neyse banlanacam şimdi

Hepimizin çocuğu aynı gripten oluyor konu sahibesi :) sen elindekileri kullan yeter geçer...

Acile acil hastalar gitmeli trafik kazasi ağır yanık kalp krizi kırık ağır yaralanma gibi...

Bu tür şeyler acil kapsamında değil şahsen ben çocuğumu acilde surundurecegime sabahı bekler direk doktoruna götürürüm... Aklında bulunsun.

Geçmiş olsun

Camii ve hastahane ne alaka yani öyle birsey söylüyorsunuzki sacmalik dolu nerden bakilirsa bakılsın.Siz yapılan hastahanelerden haberiniz yok galiba eski zamana göre bukadar kör olmayın atın şu at gozluklerinizi
Çokmu ozlediniz sabahin körü gidip hatta gece yarisi gidip hastahane önünde beklemeyi biz ozlemedik kusura bakmayın aslında okadar cok söylencek söz varki size neyazikki soylenilmiyor buradan.google denilen bir nimet var bi zahmet acin bir bakin yapilan hastahaneleri benim memleketimde 2 hastahane varken simdi sayisini bilmedigim kadar cok var açın gözlerinizi açın.....

Acilde hep ilgiliydi doktorlar bize karşı. Belki de sadece acil durumlarda gittiğim içindir. Sabah poliklinikden sıra alıp götürebilirdin. Ben öyle yapıyorum. Hastane evime yürüyerek 7dk. Polikliniğe gidince en az 1 saat, acile gidince 3dk da işim haloluyor. Enayiyim demekki ben. Akşam serinliginde acile gidivereyim bende o zaman. Çok kişi tanıyorum acilde sıra olmuyor geceyi bekleyelim diyen. Ama acili meşgul etmeyelim sabahı bekleyelim diyen yok

bir çok kişi bir şeyler yazmış ama 2 yaşını henüz geçmiş bir bebek annesi olarak ben de bir kaç cümle yazmak istedim.
doktorlara kızmak gibi bir düşüncem şuan yok ama ara ara bana da gelmiyor değil hani...
ve doktor değilim naçizane tavsiyelerimi yazacağım..

ben oğluma öksürük olduğunda, bir tatlı kaşığına bir tatlı kaşığı olmak üzere tereyağ pekmez ve su karışımını yapıyorum günde 2-3 kez. ocakta ısıtıyoruz o şekilde veriyoruz. biraz boğazlarını rahatlatıyor, ıhlamur iyi gelebilir ve en önemlisi burnunu sürekli temiz tutmak sanırım..

ateş aslında bizim korktuğumuz gibi korkunç bir durum değil kontrol altında olduğu sürece..
bu bir sinyal. sebep değil; sonuç yani.
vücut diyor ki bende bir enfeksiyon var ve onunla savaşıyorum iyi bir şey yani..
aniden çıkan ateşi aniden düşürmeye çalışmak da iyi değil diye biliyorum yavaş yavaş azaltarak düşürmemiz lazımmış o yüzden ayağa limonlu çorap bence uygun değil. ben yapmıyorum ama diğer fikirlere de saygı duyuyorum.

1 hafta önce 40 derece ateşle devlet hastanesinin aciline gittik yaklaşık 3-4 saat kaldık ve ancak ateş düşünce geldik eve doktor boğaz enfeksiyonu, hemen acil iğne tedavisine başlıyoruz burada soğuk kompres yapıp ateş düşmedikçe evinize gidemezsiniz dedi. kaldı ki tıklım tıklımdı ve bizden önce en az 30 kişi sıra beklediğimiz bir ortam düşünün.

yani demem o ki, biz olayı "bi kez baktı ilaç yazdı" olarak algılasak da, doktorlar bir kez bakınca anlıyor olabiliyorlar.
he tabi başından atanlar da yok değil ama, ön yargıyla yaklaşırsak bize pek bir faydası olmaz diye düşünüyorum...

geçmiş olsun, sabah başka bir hastaneye gideceğinizi yazmışsınız, umarım şimdi iyidir çocuğunuz?

Eski zaman dediğiniz 20-30 yıl öncesi bi zahmet okadar gelişme olsun. Çağ atlanıyor dünya değişiyor hanfendi.

Doğru önceden sırada bekliyordun,şimdi evde bekliyorsun..

Acil servis gerçekten acil vakalar içindir. Sizin griple başladı cümlenizden itibaren haksız olduğunuz zaten ortada. Kötü niyetiniz olmadığına eminim ama çocuğunuzun rahatsızlığı ilk başladığı anda normal bir şekild e hastaneye gidip servisten randevu almanız ya da direk çocuk hastanesine yonelmeniz gerekiyordu. Kalpsiz gibi görünmek istemem ama gerçekten ACIL vakalar olan bir yerde uzun bile ilgilenmişler. Zira dediğim gibi acil servis trafik kazası, kalp krizi, yaralanma gibi anında müdahale edilmesi gereken durumlar için.

Gece duruyosa bakicak boyle bi durumda.. anneyi sakinlestirmek icin bile olsa.. kaldiki kalp krizi bambaska birsey.. direkt mudahale edilmesi gereken birsey ve ambulans vs gittiginde hemen mudahale edilir..cocugun bogazi enfeksyon kaptiysa antibiyotik sart cogu zaman.. asiri karsiyim antibiyotige ama gerektiginde vermek lazim ayrica bu kadin benim basim agriyi diye acile gitmemis cocuk bu agzi var dili yok..

Madem isini sevmiyor bu doktorlar isini yapmasin. Ben saglik sektorunde herseyin sevgiyle yapilmasi taraftariyim.. tamam bizim insanimizda bazen cok katiliyorum kaba olabiliyo katiliyorum, ams bu kadinin anlattiginda bisey yok. Niye getirdin acil degil denmesi sacma..doktorsan doktorlugunu yap, ay sonunda maasini aliyorsun. Bu is icin ordasin o kadar!!

Gece gitmişler acile çocuk doktoru ilgilenmiş diyor zaten.Üç gündür kendi çabalayıp indirememiş ateşi son çare gitmiş.Acilde çocuk doktoru neye bakabilir ki başka?
Yüksek ateş düşmediği durumlarda havale tehlikesi var aslında kalp ritim bozukluğuna dahi neden olabilir aslında bakılması lazım. Ateşi kaç dereceymiş o da önemli. Zaten bakmış doktor da neyi tartışıyoruz ki..

Kalp krizi geçiren bir hasta acile gittiğinde yapılması gereken nedir?
Soruna cevap olarak cok net 3 gündür grip biz gelmek için gecenin bi vaktini bekledik diyen hastaların oyaladığı doktorub enerjisinin size kalmamasi. Ben parmagi kasiniyor diye çocuğunu gece 1 de acile getireni biliyorum. Icerde CPR yaparken tansiyonumu ölçün ben daha acilim diye bağıran teyzeleri biliyorum. Doktoe içerde mudahale ediyor bi insanin canı söz konusu dedigimde o teyzelerin o ölüyor diye bizde mi ölelim dediğini biliyorum. Belki basiniza nahoş bişey geldi bilemiyorum ama acilde çalıştım o kadar gereksiz vakalarla doktorlar ve çalışanlar yoruluyor ki gercek hastalar arada kalabiliyor. Burda suçlu sizce kim? Tek basina sabaha kadar onca hastayla cebellesen sağlık personeli mi? Grip oldu diye sabahi Polikliniği beklemeyip acile giden hastalar mi yoksa tek doktorla yeni mezun pratisyeni onca hastayla bas basa bırakan sistem mi ?

Kesinlikle +++
Birileri bu yorumunuz uzerinden sacma seyler yazarsa sakin cevap vermeyin,anlamazlar zira. Yasasinlar da gorsunler diyorum. Kapi gibi universite hastanelerinde artik belli basli ameliyatlari yapmiyorlar, kimse farkinda degil. Burada hatali olan kisi doktor degil,sistem ne yazik ki.

Oncelikle kalp krizi geciren hastayla grip olan cocugu ayni kefeye koymak gercekten hic mantikli degil. Yazan arkadas acisi oldugu icin hassas muhtemelen. Kalp krizi geciren hastaya acilde mudahale edilmemesi tamamen hastanenin hatasi. Fakat nezle olan cocugu 3 gun evde bekletip, poliklinige goturmeyip acile goturmek nedir gercekten bilemiyorum. Hastanelerin acillerini poliklinik gibi kullanamazsiniz. Doktor da bunu iyi ki soylemis size, belki bir bilinc olusturabilmistir. Cunku sizin gibi acili poliklinik niyetine kullanan hastalar yuzunden gercekten durumu acil olan hastalar bekletiliyor. Bencillik yapmamak gerek.

Havaleden ziyade enfeksyon olma ihtimali cok yuksek.. gecmeyen yuksek atesten bahsediyorum.. ates vucudumuzun mikroplarla savasmasidir.. bi kac gun atesi kaldirabilir cocuklar ama bi kac gunu gecmemedi lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…