- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
- Konu Sahibi karahindibag
-
Doktorsuz kaldığınızda bu sözleriniz kulaklarınızda çınlar umarim.Bende hamileyim bir kez devletin kadın doğum aciline gitmek zorunda kaldım nefret ettim doktor bayan hic ilgilenmedi ve azqrlar sekilde konustu sordugum sorulara cevap vermiyor söylediklerini dinlemiyor?? Sizin de konunuzdaki gibi ayni sekilde cikip ozel hastaneye gittim. Devlet hastanelerinde ki doktorlar cok ilgisiz insana insn gibi davranmıyorlar. Tabiki boyle olmayanları var ama nadir.
Allah düşürmesin kimseyi cok zor insafsız birine denk gelmek. Bazen doktoru dövdü siddet haberleri okuyoruz demek ki hak edenler var dedim bende o kadını gördükten sonrq zaten canınlq ugrasiyorsun birde bu sekilde bir tavir ve hareketlerle karailasmak gerçekten insani cileden çıkarıyor.
Ne olursanız nerede çalışırsanız calisin ne olur insan olun...
Çok kısa sürede getirilmiş. 10 dk sürmemiştir. Hatta arkadaş hastaneye(devlet) geldiğinde uyanıkmış. Konuşuyormuş. Ama biz bir şey yapamayız deyip gönderiyorlar. Onlar da helikopterle daha merkezde bir yere özele geliyorlar. Anjiyo yapılmış orada da. Ona rağmen hakkı rahmetine kavuşmuş. Bilemiyorum. Sevdiğim bir insandı. Özel de ilk müdahale olarak anjiyo gerekli görülebildiyse devlette neden görülmedi diye sorgulamadan edemiyorum. Çok muallak,çok üzücü bir durum.
Gercekten bende katılıyorum söylediklerinize bende yurt dışına geleli çok şaşırıyorum hastahanede insan yok ,sira yok ,3/5 kisi.....Ben doktorum,112'de de çalıştım,acilde de ve aile hekimliğinde de....şuanda da yurtdışındayım...Türkiyedeki hastalar grip olsa bile sanki o gün ölecekmiş gibi acili öylesine meşgül ediyorlarki,bir doktor bir gece 200 hastaya bakıyor...hiç akla mantığa sığıyor mu,ama bakmak zorunda...
Yurtdışındayım dediğim gibi kızım defalarca grip oldu şimdi 4 yaşında,39 derece ateşliyken bile antibiyotik yazılmadı hiç,ve şimdiye kadar hiç kullanmadık şükür.antibiyotiği mucizevi bir ilaç olarak görüp çocuklarımıza ne kadar zarar verdiğimizin farkında değiliz
Bu arada yurtdışındaki doktor bir günde sadece 20 hasta bakıyor inanabiliyor musun konu sahibi
Senin kızın üç gündür gripse aile hekimene gidebilirdin...öyle hastalar varki bile bile mesai bitini bekleyip acili meşgül eden...
Yazacak çok şey var ama burda çalışmaya başlayalı anladımki türkiyedeki bu hasta ve hasta yakını profiliyle kendime eziyet ediyormuşum.önce bilinçlenelim.acili antibiyotiği bir öğrenelim.
Camii ve hastahane ne alaka yani öyle birsey söylüyorsunuzki sacmalik dolu nerden bakilirsa bakılsın.Siz yapılan hastahanelerden haberiniz yok galiba eski zamana göre bukadar kör olmayın atın şu at gozlukleriniziBelki banlanacam ama doktorlara yüklenileceğine,onları bu hale getiren bıktıran sağlık sistemini sorgulayın...yılda onlarca cami yapılıyor güya sevap işleyelim diye,hayırsever güya hayır yapıyor ama biri de çıkıp hastane yapayım,sağlığa hayırseverlik yapayım demiyor.devlet hastanelerinde her yer dökük..bu şartlar altında kim çalışsa böyle olur kusura bakmayın...biraz sorgulayalım sistemi sağlığa ayrılan bütçeyi...adım başı cami oldu...hayırseverlik bu değil...doktor başına düşen hasta sayısı günde 200...8 saatlik mesaiye bölünce hasta başına iki dakika bile düşmüyor...ay neyse banlanacam şimdi
Camii ve hastahane ne alaka yani öyle birsey söylüyorsunuzki sacmalik dolu nerden bakilirsa bakılsın.Siz yapılan hastahanelerden haberiniz yok galiba eski zamana göre bukadar kör olmayın atın şu at gozluklerinizi
Çokmu ozlediniz sabahin körü gidip hatta gece yarisi gidip hastahane önünde beklemeyi biz ozlemedik kusura bakmayın aslında okadar cok söylencek söz varki size neyazikki soylenilmiyor buradan.google denilen bir nimet var bi zahmet acin bir bakin yapilan hastahaneleri benim memleketimde 2 hastahane varken simdi sayisini bilmedigim kadar cok var açın gözlerinizi açın.....
Doğru önceden sırada bekliyordun,şimdi evde bekliyorsun..Camii ve hastahane ne alaka yani öyle birsey söylüyorsunuzki sacmalik dolu nerden bakilirsa bakılsın.Siz yapılan hastahanelerden haberiniz yok galiba eski zamana göre bukadar kör olmayın atın şu at gozluklerinizi
Çokmu ozlediniz sabahin körü gidip hatta gece yarisi gidip hastahane önünde beklemeyi biz ozlemedik kusura bakmayın aslında okadar cok söylencek söz varki size neyazikki soylenilmiyor buradan.google denilen bir nimet var bi zahmet acin bir bakin yapilan hastahaneleri benim memleketimde 2 hastahane varken simdi sayisini bilmedigim kadar cok var açın gözlerinizi açın.....
Acil servis gerçekten acil vakalar içindir. Sizin griple başladı cümlenizden itibaren haksız olduğunuz zaten ortada. Kötü niyetiniz olmadığına eminim ama çocuğunuzun rahatsızlığı ilk başladığı anda normal bir şekild e hastaneye gidip servisten randevu almanız ya da direk çocuk hastanesine yonelmeniz gerekiyordu. Kalpsiz gibi görünmek istemem ama gerçekten ACIL vakalar olan bir yerde uzun bile ilgilenmişler. Zira dediğim gibi acil servis trafik kazası, kalp krizi, yaralanma gibi anında müdahale edilmesi gereken durumlar için.Mrb arkadaşlar. Bu ilk konum. Şu an öyle gerginim ki elim ayağım titriyor. Konuma gelirsek kızım 3 gündür grip. Burnu akıyor, ateşi hafif oluyordu. Taa ki bu geceye kadar. Soguk algınlıgı diye şurup verdim. Ateşi düşmedi bi türlü burun akıntısı ve öksürük derken uyumadı çocuğum. Devletin aciline gittik. Çocuk doktoru sordu neyi var. Griple başladı dedim. Gecenin bu saatinde gelmenizi gerektirecek ne vardı ki dedi.. Devamını anlattirmadi ağzına baktı. Alel acele boğazı kızarmış dedi karnına baktı ilaç yazdı. Düzgünce muayene etmedi. Ben derdimi anlatmaya çalıştıkça dinlemeyi geç sıradaki hastayı aldı. (Kızım ağladığı icin bisey diyemedim sinirlensemde) çıkıp çocuk hastanesine gittik içime sinmedigi için. Doktora anlattım diğer hastanede böyle oldu. Çocuğumun derdi bu. Muayene etti açıklama da yaptı tamam. Diğer doktorun verdiği ilaçları kullanabilirsiniz. Boğazı enfeksiyon geçiriyo faranjit dedi.Antibiyotik kullan 3 gün sonra geçmese kontrole getir. Buraya kadar da tamam. Eczaneye bi geliyoruz reçete de antibiyotik felan yazmamış ilk doktor. Bi ağrı kesici birde soğuk algınlığı şurup o kadar. Bunlar evde de var. 3 gündür kullanıyorum. İkinci doktor antibiyotik kullanıcaksin dedi fakat reçete yazmadı. İlk doktorun reçetesine dahi bakmadan başından gönderdi bizi. Kızım 2 yaşında aglamaktan helak oldu akşamdan beri. İlaçlar fayda etmedi. Sabah a doğru 5 gibi gerisin geri eve döndük. Ve zar zor uyuttum.
Tamam doktorluk zor lakin. Bu nedir şimdi? Sürekli baştan savma. Hep mi bana denk geliyor yoksa ben mi sadece bu muameleyi görüyorum. Sonuç ilaçsız kaldık kaç saat ordan o hastane bu hastane dolandik. Ve sabah tekrar kızımı hastaneye götürücem.
Uzun oldu kusura bakmayın. İçim doldu yazmak istedim. Herkese iyi sabahlar .
Gece duruyosa bakicak boyle bi durumda.. anneyi sakinlestirmek icin bile olsa.. kaldiki kalp krizi bambaska birsey.. direkt mudahale edilmesi gereken birsey ve ambulans vs gittiginde hemen mudahale edilir..cocugun bogazi enfeksyon kaptiysa antibiyotik sart cogu zaman.. asiri karsiyim antibiyotige ama gerektiginde vermek lazim ayrica bu kadin benim basim agriyi diye acile gitmemis cocuk bu agzi var dili yok..Acil doktoru değilim saçma bir soru olmuş.
Konu sahibi kızım 3 gündür grip diyosun acile götürüyorsun. Bu acil hizmetini suistimal etmektir. O doktorun gece orada durmasının bir sebebi var ve bu grip gibi hastalıklara bakmak değil.
Hem gerçek acil hastalarının hakkına giriyorsunuz hem de doktorun.
Yüksek ateş düşmediği durumlarda havale tehlikesi var aslında kalp ritim bozukluğuna dahi neden olabilir aslında bakılması lazım. Ateşi kaç dereceymiş o da önemli. Zaten bakmış doktor da neyi tartışıyoruz ki..Gece gitmişler acile çocuk doktoru ilgilenmiş diyor zaten.Üç gündür kendi çabalayıp indirememiş ateşi son çare gitmiş.Acilde çocuk doktoru neye bakabilir ki başka?
Soruna cevap olarak cok net 3 gündür grip biz gelmek için gecenin bi vaktini bekledik diyen hastaların oyaladığı doktorub enerjisinin size kalmamasi. Ben parmagi kasiniyor diye çocuğunu gece 1 de acile getireni biliyorum. Icerde CPR yaparken tansiyonumu ölçün ben daha acilim diye bağıran teyzeleri biliyorum. Doktoe içerde mudahale ediyor bi insanin canı söz konusu dedigimde o teyzelerin o ölüyor diye bizde mi ölelim dediğini biliyorum. Belki basiniza nahoş bişey geldi bilemiyorum ama acilde çalıştım o kadar gereksiz vakalarla doktorlar ve çalışanlar yoruluyor ki gercek hastalar arada kalabiliyor. Burda suçlu sizce kim? Tek basina sabaha kadar onca hastayla cebellesen sağlık personeli mi? Grip oldu diye sabahi Polikliniği beklemeyip acile giden hastalar mi yoksa tek doktorla yeni mezun pratisyeni onca hastayla bas basa bırakan sistem mi ?Kalp krizi geçiren bir hasta acile gittiğinde yapılması gereken nedir?
Kesinlikle +++Belki banlanacam ama doktorlara yüklenileceğine,onları bu hale getiren bıktıran sağlık sistemini sorgulayın...yılda onlarca cami yapılıyor güya sevap işleyelim diye,hayırsever güya hayır yapıyor ama biri de çıkıp hastane yapayım,sağlığa hayırseverlik yapayım demiyor.devlet hastanelerinde her yer dökük..bu şartlar altında kim çalışsa böyle olur kusura bakmayın...biraz sorgulayalım sistemi sağlığa ayrılan bütçeyi...adım başı cami oldu...hayırseverlik bu değil...doktor başına düşen hasta sayısı günde 200...8 saatlik mesaiye bölünce hasta başına iki dakika bile düşmüyor...ay neyse banlanacam şimdi
Siradan bir saglik ocagina gitmek icin randevu aliyorum.Doğru önceden sırada bekliyordun,şimdi evde bekliyorsun..
Havaleden ziyade enfeksyon olma ihtimali cok yuksek.. gecmeyen yuksek atesten bahsediyorum.. ates vucudumuzun mikroplarla savasmasidir.. bi kac gun atesi kaldirabilir cocuklar ama bi kac gunu gecmemedi lazimYüksek ateş düşmediği durumlarda havale tehlikesi var aslında kalp ritim bozukluğuna dahi neden olabilir aslında bakılması lazım. Ateşi kaç dereceymiş o da önemli. Zaten bakmış doktor da neyi tartışıyoruz ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?