Böyle doktor olacaksanız olmayın .

Şöyle anlatayım grubal enfeksiyon acil değildir 3 gündür yaşanan bi problemse eger gayet sabah saatlerinde poliklinige gidilebilir orda uzmanlarca gerekli tetkik yapilabilir daha guzel sonuçlar elde edilebilir. Acile giden her hastaya bakılıyor siz kapıdan dönen bir hasta gördünüz mü? Nitekim bu hastaya da bakilmis boğazında ki enfeksiyonu anlamak icin bigaz kültürü almak gerekiyor ki bu da gece yapilan bi tahlil degildir. Hastalarin gündüz poliklinik saatlerinde gelmesinin istenme sebebi hem acillerde ki gereksiz hasta yükünü azaltmak hemde laboratuvarda istenecek tahlillerin gündüz saatince çalışılıyor olmasi. Yani sizin acil ödemeniz gereken bi borc icin gecenin bi vakti banka kapısını actirdiginiz oluyor mu olmuyor. Gribal enfeksiyon ya cocuk olabilir agzi var dili yok onda hem fikiriz ama acilde pratisyenin bakmasini mi istersiniz yoksa poliklinikte çocuk uzmanının mi?

Mesela siz de çatır çatır sevişip çocuk yapıyosanız o çocuk doğduğunda da gözünüz gibi bakın da hasta etmeyin. Bu mesaja böyle cevap verilir.

Doktor bakacakmısmıs bakmaz zorundaymışmış bık bık vik vik. nereye bakacak be. Insan olan anlar, heryerde defalarca anlatılıyor "acil nedir ne icin kullanilir" diye. Bunu gidip yoldaki ota anlatsak, anlar ama bizim ülkemizdekiler anlamadı. Ama suc doktorunmuşmuş mişmiş. Bi yürüyün gidin isinize ya. Ne de cok biliyonuz her seyi.

Vereceklee bizim doktorlara yurt dışındaki gibi haklar, o zaman herkes görecek ebesinin gül yüzünü.

Gönül rahatlığıyla banlayabilirsiniz beni simdi. Daha neler denirdi de kendime yakıştıramadm. Bıktım kendini dünyanın en degerli zanneden insanlarından. Baksak kendi islerinde kaytarmak icin fırsat kollarlar ama gelip burda doktora sövüp sayın meslegini sorgulayın oooh be ne güzel memleket. Kimse de çıkıp bir gün demiyor ki "acayip mükemmel degerli bir insanım, benim neden yurt dışındaki gibi egitimli siyasilerim yok. Neden ülkede dogal hosaf diye bir proje birincilik kazaniyor". Varsa yoksa doktora öğretmene yüklenin. Ooh be valla, ne güzel kafalar.

Son düzenleme:
camilerin % 90 ını halk kendi arasında para toplayıp yapıyor.
şu anda ise her şehre devlet hastanesi yapılıyor.
sadece istanbul'da 7 ayrı binadan oluşan bölge hastanesi yapılıyor.
aile hekimliği sistemi var, gayet güzel ancak hekimlerde iş yok. aile hekimleri pratisyen olduğu için çoğu teşhis koymaktan aciz ama havaları 1500.
ben kızıma aşı vurdurmak için aile hekimliğine gittiğimde, hemşire ile olan diyaloğumu kıskanıp, hakkımda beyaz kodla iftira atan karaktersiz dr lar da var.
sistem kendi kendine bozulmaz, insanlar bozar. hem hastalar hem dr lar kabahatli.
devlette bir çocuk dr harika iken, diğeri kızımın hastalık tanısına testislerle alakalı bir şey yazabiliyor, o kadar umursuz yani.

Gunduz gitmesi gerekirdi hastaneye o dogru bencede... ama gece hastaliklar daha azar fena olur belki kadin o an panik yapti bilemem..bogaz enfeksyonu icin kulture filan ihtitac yok tatlim.. cogu doktor olan kisi bakinca anliyor bunu.. dedim ya bizim doktorlarda bazen cok kabalar hadtslarimizda bencil..

Acil acil hastalar içindir. Üst solunum yolu enfeksiyonu, grip, nezle gibi durumlar için aile hekimlerinizi tercih edebilirsiniz.
Muhtemelen konu sahibi kişi triaj kavramından bihaberdir, ve acil serviste 2 saat bekletildiğinde de olay çıkaracaktır.

Başınız sağolsun. Bazi devlet hastanesinin acilinde anjio olabilecek hastalara bakilmiyor hemen universite hastanesine sevk ediliyor mesela sebebini anlatayim kalp damar cerrahı yok varsa da ameliyati yapacak ekipman yok

Doktor degilim, benimde çocuğum var , genellikle soğuk algınlığı gibi durumlarda ilk 3 gün bünyenin kendi kendine cevap vermesi beklenir bağışıklık sistemi gelişsin diye , dr lar 3 gune kadar genelde semptom giderici önerir , 3 güne kadar ateş gecmiyorsa enfeksiyon şüphesiyle antibiotik önerirler; kendi kendine iyileşmesini bekleyin ateş düşürücü de ben 37,5 üzeri görürsem veriyorum, antibiyotik ten mümkün oldukça kaçınmalı, bünye zayıf olur yoksa

Hımmm. O zaman gitmeyin doktora. Şifacılarla halledin işinizi. Belki onlar daha insandır?

Cevaba bak :) hasta olmayan cocuk olmaz..butun annelere cocuklarinizi siz hadta ediyosunuz mu demek istiyorsun?? evet mecbur bakacak.. en azindan baktigi zaman adam gibi baksin.. insan gibi cevap verenlere duzgun cevap verdim ordan okuyabilirsin..ne doktorlar gordu bu gozler.. merhsmetsiz gram insan sevgisi olmayan .. ilac kans karisir acele dediginde.. zaten karisacagi kadar karismistir simdiye fiyen lakait doktorlar.. sistemde rezil cogu doktorda.. ha onlari bu sistem bu hale getirmistir olabilir...benim trcrubem bu yonde.. ozeli devleti cok farketmiyor..

Ayrica benim cocuklarimin hic biri catir catir seviserek olmadi ne yazikki hepsi tedaviyle oldu

Eger antibiyotik isteniyorsa antibiogram testi yapilmasi gerekir antibiogram da bogaz kültüründen alinan bir swapla besi yerine ekim yapilir ve hangi antibiyotigin daha fazla duyarli yada direncli olduguna bakilir ve dogru antibiyotik bu sekilde baslanir. Tüm antibiyotikler bu şekilde başlanmalıdır kültür yapilmalidir her önüne gelen ayni antibiyotigi kullandigi icin antibiyotige direncli bir topluma dönüşmüş vaziyetteyiz. Bogaz enfeksiyonunda eger sebep viral degilse kültür şart. Bu benim şahsi fikrim.

Tatlim her gripte antibiyotik dacma ki yillardir bhnu yaptilar.. bu asla dogru degil zaten.. bi grip oluyodun bi poset ilac aliyodun..neyse bana gore enfeksyon varsa antibiyotik sart.. zira tecrubeliyim bu konuda ama genede her seferinde beni korkutan bi durumdur.. cunku kalici hasarlar birakabilir

yurtdışındaki arkadaşlar yazdı zaten.
hastaneye alınmıyorlarmış kıvransalar da.
hatta gebe bir arkadaş yazmıştı.
Fransa'da yaşayan bu arkadaşın doğum sancısı tutuyor. açılma başlamış ama tam 2 saat acilde beklemiş, üstelik ayakta. doğururken almışlar içeri.

avrupa çok güzel çok hoş. laylaylom.

Bence doktorlara da hasta seçme hakkı verilmeli. Bak bakalım nasıl iki dakikada mum oluyorlar. Tabii bu dediğim insan haklarına aykırı bir durum ama şiddeti savunan insana az bile. Madem bu kadar çok biliyorlar o zamanlar gitmesinler doktora?

Ah ülkemin güZel insanları ah, grip için gece acile giden m ararsın, sinirlenince dr u döven m, sorduğu olur olmaz sorulara cvp bekleyen m, kendi kendine dr kesilen m, kimse bilmez ki o acillerde biraz dinlenebilmenin ne demek olduğunu 5 dk nefes alacakken gripli hastanın gelmesini. Sonra böyle atıp tutarlar yok efendim burda duruyorsan bakacaksın, yok efendim güler yüzlü olacaksın senin paran benim verdiğim vergilerle ödeniyor. Cahile laf anlatmak çok zor hayır anlatsan da anlamıyor ki.

Iste aklinda bulunsun enfeksiyon varsa kaynagina inip dogru antibiyotigi kullanmak gerekiyor yani enfeksiyon polikliniklerine hasta gitmiyor çünkü herhangi bi doktordan antibiyotik yazilinca geciyor saniliyor ama oyle olmuyor milyonlarca bakteri var ve günümüzde cogu bazi tür antibiyotiklere direncli hale geldi. A...vin diye bir antibiyotik var önüne gelene yaziliyor mesela ama dogru degil. Bilginiz olsun eger antibiyotiklerle gecmeyen bir enfeksiyon yasarsaniz lutfen enfeksiyon uzmanina gidin ve gerekli tahlilleri yaptırıp dogru antibiyotigi kullanin. Bu arada 2 yaş altina ( menenjit vs ) değilse kolay kolay antibiyotik önerilmiyor. Gribal enfeksiyon icin klasik bir laf var ilacla 1 haftada ilaçsız 7 gunde iyilesirsin diye. Neyse cok çene caldim iyi günler size.

Yok yok tvdeki meshur aktarcılardan 100lerce liralık kür almak daha dogru olur. Hem o sifacılar daha insandır doktordan.

Tabii ki. Ne gerek var doktora? Zaten bir çoğu da kapris çekebiliyor hem.
Avrupa' da zaten ya soğan ya da sebze meyve tüketin diyormuş aile hekimleri.
kulağı ağrıyana soğanı kulağına tut geçer diyorlarmış mesela
yurtdışında yaşayan bazı arkadaşlar oradaki sağlık sisteminden şikayetçi olduğu için Türkiye'de aile hekimlerine lazım olabilecek ilaçları yazdırıp, Avrupa'ya poşet poşet ilaç taşıyorlar.

Tecrübeli olabilirsiniz ama yazdığınız arkadaş hem anne hem de ebe. İki açıdan da işin içinde yani.

Ee doktoe bakacak bakacak diyosunu ya, siz de isteye isteye yaptığınız cocuga bakmak zorundasiniz o halde. Doktorun da aynen sizin gibi deme hakki var "yapmaya gelince yapıyosun bu cocuga da bakacaksn, bakamiyosan sevisme, bu cocuģu grip ettirene kadar nerdeydin, beceremiyosan git cocuk esirgemeye ver".

Klavye kahramanligi yapmak ne guzel di mi. Doktor acilde, acil hastalara bakmak zorunda. Nokta. Yok grip olmus yok gözü kasınıyomus aman 1 haftadır devam eden bacak agrisi varmıs... böyle gereksiz yığınla hasta gelirse, bu hastalara da güler yüz anlayış falan göstermesin bi zahmet doktor. Dana kadar insan olmuslar hala "randevu almaya gerek yok, sakin oluyo, dur su islerimi halledeyim gece acile giderim" diye düşünüp geliyolar. Doktor yüzlerine bile bakmasn mümkünse. Hatta kabul etmesin hastayı. Ama iste nerde doktora bu güveni verecek devlet. Kendileri sağlık sistemini berbat etsinler ama sonra halkın önüne yem diye doktoru hemsireyi atsınlar.

Doktor bakmayacak acil olmayanlara. Piremsesi piremsi grip olan ebeveynler de bi zahmet çocuk kendinden gecene kadar evde durup sabahi beklesinler. Annenin gönlünü rahatlatacakmıs. Sanırsın cocuk 42 derece atesle havale geciriyo, kolu bacagi koptu.

Herkes sorumlulugunu ve neyin nerede yapilmasi gerektigini bilsin. Sonra kötü doktor varsa sikayet edersiniz. O zaman haklı olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…