- 28 Mart 2008
- 3.955
- 7.113
- 358
- Konu Sahibi karahindibag
-
Şöyle anlatayım grubal enfeksiyon acil değildir 3 gündür yaşanan bi problemse eger gayet sabah saatlerinde poliklinige gidilebilir orda uzmanlarca gerekli tetkik yapilabilir daha guzel sonuçlar elde edilebilir. Acile giden her hastaya bakılıyor siz kapıdan dönen bir hasta gördünüz mü? Nitekim bu hastaya da bakilmis boğazında ki enfeksiyonu anlamak icin bigaz kültürü almak gerekiyor ki bu da gece yapilan bi tahlil degildir. Hastalarin gündüz poliklinik saatlerinde gelmesinin istenme sebebi hem acillerde ki gereksiz hasta yükünü azaltmak hemde laboratuvarda istenecek tahlillerin gündüz saatince çalışılıyor olmasi. Yani sizin acil ödemeniz gereken bi borc icin gecenin bi vakti banka kapısını actirdiginiz oluyor mu olmuyor. Gribal enfeksiyon ya cocuk olabilir agzi var dili yok onda hem fikiriz ama acilde pratisyenin bakmasini mi istersiniz yoksa poliklinikte çocuk uzmanının mi?Gece duruyosa bakicak boyle bi durumda.. anneyi sakinlestirmek icin bile olsa.. kaldiki kalp krizi bambaska birsey.. direkt mudahale edilmesi gereken birsey ve ambulans vs gittiginde hemen mudahale edilir..cocugun bogazi enfeksyon kaptiysa antibiyotik sart cogu zaman.. asiri karsiyim antibiyotige ama gerektiginde vermek lazim ayrica bu kadin benim basim agriyi diye acile gitmemis cocuk bu agzi var dili yok..
Madem isini sevmiyor bu doktorlar isini yapmasin. Ben saglik sektorunde herseyin sevgiyle yapilmasi taraftariyim.. tamam bizim insanimizda bazen cok katiliyorum kaba olabiliyo katiliyorum, ams bu kadinin anlattiginda bisey yok. Niye getirdin acil degil denmesi sacma..doktorsan doktorlugunu yap, ay sonunda maasini aliyorsun. Bu is icin ordasin o kadar!!
Gece duruyosa bakicak boyle bi durumda.. anneyi sakinlestirmek icin bile olsa.. kaldiki kalp krizi bambaska birsey.. direkt mudahale edilmesi gereken birsey ve ambulans vs gittiginde hemen mudahale edilir..cocugun bogazi enfeksyon kaptiysa antibiyotik sart cogu zaman.. asiri karsiyim antibiyotige ama gerektiginde vermek lazim ayrica bu kadin benim basim agriyi diye acile gitmemis cocuk bu agzi var dili yok..
Madem isini sevmiyor bu doktorlar isini yapmasin. Ben saglik sektorunde herseyin sevgiyle yapilmasi taraftariyim.. tamam bizim insanimizda bazen cok katiliyorum kaba olabiliyo katiliyorum, ams bu kadinin anlattiginda bisey yok. Niye getirdin acil degil denmesi sacma..doktorsan doktorlugunu yap, ay sonunda maasini aliyorsun. Bu is icin ordasin o kadar!!
camilerin % 90 ını halk kendi arasında para toplayıp yapıyor.Belki banlanacam ama doktorlara yüklenileceğine,onları bu hale getiren bıktıran sağlık sistemini sorgulayın...yılda onlarca cami yapılıyor güya sevap işleyelim diye,hayırsever güya hayır yapıyor ama biri de çıkıp hastane yapayım,sağlığa hayırseverlik yapayım demiyor.devlet hastanelerinde her yer dökük..bu şartlar altında kim çalışsa böyle olur kusura bakmayın...biraz sorgulayalım sistemi sağlığa ayrılan bütçeyi...adım başı cami oldu...hayırseverlik bu değil...doktor başına düşen hasta sayısı günde 200...8 saatlik mesaiye bölünce hasta başına iki dakika bile düşmüyor...ay neyse banlanacam şimdi
Gunduz gitmesi gerekirdi hastaneye o dogru bencede... ama gece hastaliklar daha azar fena olur belki kadin o an panik yapti bilemem..bogaz enfeksyonu icin kulture filan ihtitac yok tatlim.. cogu doktor olan kisi bakinca anliyor bunu.. dedim ya bizim doktorlarda bazen cok kabalar hadtslarimizda bencil..Şöyle anlatayım grubal enfeksiyon acil değildir 3 gündür yaşanan bi problemse eger gayet sabah saatlerinde poliklinige gidilebilir orda uzmanlarca gerekli tetkik yapilabilir daha guzel sonuçlar elde edilebilir. Acile giden her hastaya bakılıyor siz kapıdan dönen bir hasta gördünüz mü? Nitekim bu hastaya da bakilmis boğazında ki enfeksiyonu anlamak icin bigaz kültürü almak gerekiyor ki bu da gece yapilan bi tahlil degildir. Hastalarin gündüz poliklinik saatlerinde gelmesinin istenme sebebi hem acillerde ki gereksiz hasta yükünü azaltmak hemde laboratuvarda istenecek tahlillerin gündüz saatince çalışılıyor olmasi. Yani sizin acil ödemeniz gereken bi borc icin gecenin bi vakti banka kapısını actirdiginiz oluyor mu olmuyor. Gribal enfeksiyon ya cocuk olabilir agzi var dili yok onda hem fikiriz ama acilde pratisyenin bakmasini mi istersiniz yoksa poliklinikte çocuk uzmanının mi?
Başınız sağolsun. Bazi devlet hastanesinin acilinde anjio olabilecek hastalara bakilmiyor hemen universite hastanesine sevk ediliyor mesela sebebini anlatayim kalp damar cerrahı yok varsa da ameliyati yapacak ekipman yokÇok kısa sürede getirilmiş. 10 dk sürmemiştir. Hatta arkadaş hastaneye(devlet) geldiğinde uyanıkmış. Konuşuyormuş. Ama biz bir şey yapamayız deyip gönderiyorlar. Onlar da helikopterle daha merkezde bir yere özele geliyorlar. Anjiyo yapılmış orada da. Ona rağmen hakkı rahmetine kavuşmuş. Bilemiyorum. Sevdiğim bir insandı. Özel de ilk müdahale olarak anjiyo gerekli görülebildiyse devlette neden görülmedi diye sorgulamadan edemiyorum. Çok muallak,çok üzücü bir durum.
Hımmm. O zaman gitmeyin doktora. Şifacılarla halledin işinizi. Belki onlar daha insandır?Bende hamileyim bir kez devletin kadın doğum aciline gitmek zorunda kaldım nefret ettim doktor bayan hic ilgilenmedi ve azqrlar sekilde konustu sordugum sorulara cevap vermiyor söylediklerini dinlemiyor?? Sizin de konunuzdaki gibi ayni sekilde cikip ozel hastaneye gittim. Devlet hastanelerinde ki doktorlar cok ilgisiz insana insn gibi davranmıyorlar. Tabiki boyle olmayanları var ama nadir.
Allah düşürmesin kimseyi cok zor insafsız birine denk gelmek. Bazen doktoru dövdü siddet haberleri okuyoruz demek ki hak edenler var dedim bende o kadını gördükten sonrq zaten canınlq ugrasiyorsun birde bu sekilde bir tavir ve hareketlerle karailasmak gerçekten insani cileden çıkarıyor.
Ne olursanız nerede çalışırsanız calisin ne olur insan olun...
Cevaba bak :) hasta olmayan cocuk olmaz..butun annelere cocuklarinizi siz hadta ediyosunuz mu demek istiyorsun?? evet mecbur bakacak.. en azindan baktigi zaman adam gibi baksin.. insan gibi cevap verenlere duzgun cevap verdim ordan okuyabilirsin..ne doktorlar gordu bu gozler.. merhsmetsiz gram insan sevgisi olmayan .. ilac kans karisir acele dediginde.. zaten karisacagi kadar karismistir simdiye fiyen lakait doktorlar.. sistemde rezil cogu doktorda.. ha onlari bu sistem bu hale getirmistir olabilir...benim trcrubem bu yonde.. ozeli devleti cok farketmiyor..Mesela siz de çatır çatır sevişip çocuk yapıyosanız o çocuk doğduğunda da gözünüz gibi bakın da hasta etmeyin. Bu mesaja böyle cevap verilir.
Doktor bakacakmısmıs bakmaz zorundaymışmış bık bık vik vik. nereye bakacak be. Insan olan anlar, heryerde defalarca anlatılıyor "acil nedir ne icin kullanilir" diye. Bunu gidip yoldaki ota anlatsak, anlar ama bizim ülkemizdekiler anlamadı. Ama suc doktorunmuşmuş mişmiş. Bi yürüyün gidin isinize ya. Ne de cok biliyonuz her seyi.
Vereceklee bizim doktorlara yurt dışındaki gibi haklar, o zaman herkes görecek ebesinin gül yüzünü.
Eger antibiyotik isteniyorsa antibiogram testi yapilmasi gerekir antibiogram da bogaz kültüründen alinan bir swapla besi yerine ekim yapilir ve hangi antibiyotigin daha fazla duyarli yada direncli olduguna bakilir ve dogru antibiyotik bu sekilde baslanir. Tüm antibiyotikler bu şekilde başlanmalıdır kültür yapilmalidir her önüne gelen ayni antibiyotigi kullandigi icin antibiyotige direncli bir topluma dönüşmüş vaziyetteyiz. Bogaz enfeksiyonunda eger sebep viral degilse kültür şart. Bu benim şahsi fikrim.Gunduz gitmesi gerekirdi hastaneye o dogru bencede... ama gece hastaliklar daha azar fena olur belki kadin o an panik yapti bilemem..bogaz enfeksyonu icin kulture filan ihtitac yok tatlim.. cogu doktor olan kisi bakinca anliyor bunu.. dedim ya bizim doktorlarda bazen cok kabalar hadtslarimizda bencil..
Hımmm. O zaman gitmeyin doktora. Şifacılarla halledin işinizi. Belki onlar daha insandır?
Tatlim her gripte antibiyotik dacma ki yillardir bhnu yaptilar.. bu asla dogru degil zaten.. bi grip oluyodun bi poset ilac aliyodun..neyse bana gore enfeksyon varsa antibiyotik sart.. zira tecrubeliyim bu konuda ama genede her seferinde beni korkutan bi durumdur.. cunku kalici hasarlar birakabilirEger antibiyotik isteniyorsa antibiogram testi yapilmasi gerekir antibiogram da bogaz kültüründen alinan bir swapla besi yerine ekim yapilir ve hangi antibiyotigin daha fazla duyarli yada direncli olduguna bakilir ve antibiyotik bu sekilde baslanir. Tüm antibiyotikler bu şekilde başlanmalıdır kültür yapilmalidir her önüne gelen ayni antibiyotigi kullandigi icin antibiyotige direncli bir topluma dönüşmüş vaziyetteyiz. Bogaz enfeksiyonunda eger sebep viral degilse kültür şart. Bu benim şahsi fikrim.
yurtdışındaki arkadaşlar yazdı zaten.Mesela siz de çatır çatır sevişip çocuk yapıyosanız o çocuk doğduğunda da gözünüz gibi bakın da hasta etmeyin. Bu mesaja böyle cevap verilir.
Doktor bakacakmısmıs bakmaz zorundaymışmış bık bık vik vik. nereye bakacak be. Insan olan anlar, heryerde defalarca anlatılıyor "acil nedir ne icin kullanilir" diye. Bunu gidip yoldaki ota anlatsak, anlar ama bizim ülkemizdekiler anlamadı. Ama suc doktorunmuşmuş mişmiş. Bi yürüyün gidin isinize ya. Ne de cok biliyonuz her seyi.
Vereceklee bizim doktorlara yurt dışındaki gibi haklar, o zaman herkes görecek ebesinin gül yüzünü.
Gönül rahatlığıyla banlayabilirsiniz beni simdi. Daha neler denirdi de kendime yakıştıramadm. Bıktım kendini dünyanın en degerli zanneden insanlarından. Baksak kendi islerinde kaytarmak icin fırsat kollarlar ama gelip burda doktora sövüp sayın meslegini sorgulayın oooh be ne güzel memleket. Kimse de çıkıp bir gün demiyor ki "acayip mükemmel degerli bir insanım, benim neden yurt dışındaki gibi egitimli siyasilerim yok. Neden ülkede dogal hosaf diye bir proje birincilik kazaniyor". Varsa yoksa doktora öğretmene yüklenin. Ooh be valla, ne güzel kafalar.
Tabii ki. Ne gerek var doktora? Zaten bir çoğu da kapris çekebiliyor hem.Yok yok tvdeki meshur aktarcılardan 100lerce liralık kür almak daha dogru olur. Hem o sifacılar daha insandır doktordan.
Bence doktorlara da hasta seçme hakkı verilmeli. Bak bakalım nasıl iki dakikada mum oluyorlar. Tabii bu dediğim insan haklarına aykırı bir durum ama şiddeti savunan insana az bile. Madem bu kadar çok biliyorlar o zamanlar gitmesinler doktora?Mesela siz de çatır çatır sevişip çocuk yapıyosanız o çocuk doğduğunda da gözünüz gibi bakın da hasta etmeyin. Bu mesaja böyle cevap verilir.
Gönül rahatlığıyla banlayabilirsiniz beni simdi. Daha neler denirdi de kendime yakıştıramadm. Bıktım kendini dünyanın en degerli zanneden insanlarından. Baksak kendi islerinde kaytarmak icin fırsat kollarlar ama gelip burda doktora sövüp sayın meslegini sorgulayın oooh be ne güzel memleket. Kimse de çıkıp bir gün demiyor ki "acayip mükemmel degerli bir insanım, benim neden yurt dışındaki gibi egitimli siyasilerim yok. Neden ülkede dogal hosaf diye bir proje birincilik kazaniyor". Varsa yoksa doktora öğretmene yüklenin. Ooh be valla, ne güzel kafalar.
Iste aklinda bulunsun enfeksiyon varsa kaynagina inip dogru antibiyotigi kullanmak gerekiyor yani enfeksiyon polikliniklerine hasta gitmiyor çünkü herhangi bi doktordan antibiyotik yazilinca geciyor saniliyor ama oyle olmuyor milyonlarca bakteri var ve günümüzde cogu bazi tür antibiyotiklere direncli hale geldi. A...vin diye bir antibiyotik var önüne gelene yaziliyor mesela ama dogru degil. Bilginiz olsun eger antibiyotiklerle gecmeyen bir enfeksiyon yasarsaniz lutfen enfeksiyon uzmanina gidin ve gerekli tahlilleri yaptırıp dogru antibiyotigi kullanin. Bu arada 2 yaş altina ( menenjit vs ) değilse kolay kolay antibiyotik önerilmiyor. Gribal enfeksiyon icin klasik bir laf var ilacla 1 haftada ilaçsız 7 gunde iyilesirsin diye. Neyse cok çene caldim iyi günler size.Tatlim her gripte antibiyotik dacma ki yillardir bhnu yaptilar.. bu asla dogru degil zaten.. bi grip oluyodun bi poset ilac aliyodun..neyse bana gore enfeksyon varsa antibiyotik sart.. zira tecrubeliyim bu konuda ama genede her seferinde beni korkutan bi durumdur.. cunku kalici hasarlar birakabilir
Yok yok tvdeki meshur aktarcılardan 100lerce liralık kür almak daha dogru olur. Hem o sifacılar daha insandır doktordan.
Avrupa' da zaten ya soğan ya da sebze meyve tüketin diyormuş aile hekimleri.Tabii ki. Ne gerek var doktora? Zaten bir çoğu da kapris çekebiliyor hem.
Tecrübeli olabilirsiniz ama yazdığınız arkadaş hem anne hem de ebe. İki açıdan da işin içinde yani.Tatlim her gripte antibiyotik dacma ki yillardir bhnu yaptilar.. bu asla dogru degil zaten.. bi grip oluyodun bi poset ilac aliyodun..neyse bana gore enfeksyon varsa antibiyotik sart.. zira tecrubeliyim bu konuda ama genede her seferinde beni korkutan bi durumdur.. cunku kalici hasarlar birakabilir
Cevaba bak :) hasta olmayan cocuk olmaz..butun annelere cocuklarinizi siz hadta ediyosunuz mu demek istiyorsun?? evet mecbur bakacak.. en azindan baktigi zaman adam gibi baksin.. insan gibi cevap verenlere duzgun cevap verdim ordan okuyabilirsin..ne doktorlar gordu bu gozler.. merhsmetsiz gram insan sevgisi olmayan .. ilac kans karisir acele dediginde.. zaten karisacagi kadar karismistir simdiye fiyen lakait doktorlar.. sistemde rezil cogu doktorda.. ha onlari bu sistem bu hale getirmistir olabilir...benim trcrubem bu yonde.. ozeli devleti cok farketmiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?