Böyle Durumlarda Nasıl Tepki Veriyorsunuz

Olakimefta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2017
1.034
1.809
48
36
Merhaba hanımlar basligi direk hepinizin badina gelmis gibi bir sekilde yazsamda sanirim bircogumuzun basina gelmis kotu bir durum oldugunu dusinerek oyle yazdim ve sizlerin benzer durumdaki tavirlarinizi merak ettim belki banada fikir olur diye

Oncelikle belirteyim ki kesinlikle yoldan her gecene her bakana bu adam bana bakiyor bakmayan adama onune baksana gibi laflar soyleyen taifeden degilim

Bu gun isten ciktim ve dolmusa bindim dolmusta telefonda konusuyordum 45 belki 50 lilerde bir adamin devamli baktigini fark ettim telefonda konusuyorum o sessizligin icinde dikkatini cekiyorumdur diye dusundum ama baktim telefonla konusmayincada bakiyor

Sonra indigim yerdeki bir markete girdim bi reonda baktim ki adamda markette ayni yerde indigimizi farketmedim bile ve dip dibe ilmasakta ha bire ayni reonda karsilasiyoruz marketten ciktim

Arkamdaymis bi baktim onume gecmis ilerliyo ama donup donup bakiyo bayaaa bi uzun yol boyunca arkamda durdu gecegim zamsn oyalandi vs ama seste etmedi eeee insan dogal olarak tedirgin oluyor

Gecen yillardada bir gun ise giderken sabah erken karsidan gelen bir araba onumde yayavasladi bende bi arkadasin arabasina benzettim baktim o olmadigini anlayinca yoluma devam ettim

Ertesi gun yine ayni yerde durdu kaldirim degistirdim kornaya basip duruyor dayanamadim ya (niye ustune aliniyorsun) diyecek diye korkarak ama cesur gorunerek gittim arabanin kapisini actim pardon tanisiyormuyuz hayir dedi o zaman niye kornaya basip basip duruyorsunuz gordum cok begendim tanismak istiyorum gibi laflar sacmaladi hic mi dusunmedinoz belki karsinizdaki insan evli barkli insan diyorum tanismak istiyorum diyor baktimlaftan anlayacagi yok ilerledim

2. 3. 4. Gun ayni sekilde yolumda durmalar tanismak istiyirum demeler kaldirim degistirdim diye ters serite gecmeler falan en sonunda burdan direk emniyete gidip plakanizi veriyorum degince sanki ne dedik ne yaptik ne halin varsa gor deyip bagirip cagirip gitti

Ve ben bi sure korkudan 2 adimlik mesafeye yol ucreti odeyip dolmusla gittim ki karsilasmayalim

Neyse benzer bi kac sey daha yasadim
Mesela ikinci anlattigim ornekte adam bi sekilde kendini belli edince konusup derdin ne diyebildim ama defalarca kez arkamdan gelen oldu tedirgin oldum ama niye ustune aliniyorsun bisey mi yaptim dese yada sizin arkanizdan geldigini kanitlayacak ispatinizda yok buna benzer durumlarla karsilastiniz mi

Ve sunuda belirteyim sahiden ne guzelim nede ilgi cekici bir giyimim var ve bu karsilasrigim durumlardada hep yasini basini almis insanlar ister istemez insan tedirgin oluyor

Siz bu tarz durumlarla karsilasinca yada karsilasorsaniz nasil tepki verirsiniz

Bir dönem bende yasadim o sıkıntıyı. Kanıt Yok, ama her şey ortada. Onlarda bunun bilincinde olup rahatlar sanırım. Kötü bir durum. Maalesef böyle beyni boş insanlarla aynı havayı soluyoruz...

Bilmem, tehlike arz edecek bi durum sezersem direk polisi ararım, çevredekileri bir çığlıkla başıma toplarım gibi geldi..

Ama işte hangi andan itibaren tehlike arz eder, bunu tam nezaman anlarsın bilemedim..

Tedirgin edici bi durum gerçekten..
Tetikte olmak gerekiyor sanırım.

Elbet bakan, süzen oluyordur da o kadar hayatın içinde kayboluyorum ki farketmiyorum.
Farkettiğim an önemsemiyorum.
Ben, açık giymişim, kısa giymişim bakmıştır diyerek kendim cevaplayabilirim bunu.
Gerçekten kafam o kadar meşgul ki yanımda duran, kornaya basan olduysa da hiç dikkat etmedim.

Bir dönem bende yasadim o sıkıntıyı. Kanıt Yok, ama her şey ortada. Onlarda bunun bilincinde olup rahatlar sanırım. Kötü bir durum. Maalesef böyle beyni boş insanlarla aynı havayı soluyoruz...

Iste sorun resmen adam 1 saat kadar pesime takildi onumden ilerlerken 10 defa arkasina donup donup bakti hani derdiniz ne demek istiyorum o kadar onsanin icinde nerden cikardiniz vs falan dese onca insanin iconde ne diyecegimi bilmem hani bi cumle kullansa bende tepki verebilirim

Gun icinde o kadar tedirgin etmiyor ama sabah erken aksam gec saatlerde insan korkuyor dogal olarak

Bilmem, tehlike arz edecek bi durum sezersem direk polisi ararım, çevredekileri bir çığlıkla başıma toplarım gibi geldi..

Ama işte hangi andan itibaren tehlike arz eder, bunu tam nezaman anlarsın bilemedim..

Tedirgin edici bi durum gerçekten..
Tetikte olmak gerekiyor sanırım.

Bir kac kerede ayni durumu yasadim sokaklara girdim dukkanlara girip ciktim falan ams yok sonra bi bakiyirun arkamda ve bunlatin geneli orta yas diye nitelendirecegimiz yasta ve ister istemez bi urkutuyor

İlk örnek yeterince korkutucu ama 2.si:KK57:
Böyle durumlarda hemen polisi arayın yada tehdit edin bence. Çok tehlikeli. Birisi kafasına takıp sizi takip edip her şeyi yapabilir. Dikkatli olun mümkünse yalnız yürümeyin

üniversitedeyken yeşil mercedesli bir dayı (o dönemler dedem yaşında vardı) uzuuun uzun beni takip etmişti, eve yaklaşıp mahallenin bitirim abilerinin takıldığı tekel büfesine girmiş, şu adam beni takip ediyor demiştim :KK70:
artık o kadarı başıma gelmiyor, ters bir insanım zaten, çok bariz bişey varsa döner bişey mi vardı derim, çok rahatsızsam polisi ararım, ama öyle bakıştı, süzüştü umursamıyorum aman güzele ben de bakarım :confused:

Marketten geliyordum bir Adam kornaya bastı kenara çekildim

Selektör yaptı oradaki adamlar arkadaşı her halde dedim

Adam gazlayıp yanına gelip ismim ile seslendi

Çok yakın akrabam arabasını plakasını vs bilir haftada bir falan birlikte Zaman geçirir arabasına da çok binerim

Hiç üzerime alınmadım direkt bana olan hareketleri de

Biraz umursamamak lazım galiba

sokağa çıktığım her yerde her noktada kulağımda kulaklıkla geziyorum.alışkanlık oldu artık, kendimi çevreden soyutluyorum.
laf atan falan varsa duymuyorum bile.
mal mal süzen tipleri görünce kafamı çeviririm. çok şükür abartı bir olayla karşılaşmadım.Allah bundan sonra da karşılaştırmasın ama korkudan çok adrenalin ve öfke patlaması ile sert bir tepki verirmişim gibi geliyor.

Mesela cemremde yoldan gecen herkesin kendisine baktigini dusunen o kadar tanidigim var ki ama inanin yani onlar gibi degilim zaten ego tatmini olarak dusunsem yaslilarin degilde yakisikli genclerin baktigini dusunurum

Bir kac donup bisdy mi vardi birine mi benzettiniz diyesim geliyor ama ters birsey derse insanlarin icinde benim uydurdigumu soyleyip yaptigini bana mal ederse diye korkuyorum birde kucuk bir yerde yasayinca insanlara rezil olucam gibi sacma bi kaygi oluyor

Mesela cemremde yoldan gecen herkesin kendisine baktigini dusunen o kadar tanidigim var ki ama inanin yani onlar gibi degilim zaten ego tatmini olarak dusunsem yaslilarin degilde yakisikli genclerin baktigini dusunurum

Bir kac donup bisdy mi vardi birine mi benzettiniz diyesim geliyor ama ters birsey derse insanlarin icinde benim uydurdigumu soyleyip yaptigini bana mal ederse diye korkuyorum birde kucuk bir yerde yasayinca insanlara rezil olucam gibi sacma bi kaygi oluyor

Şişmanım kimse benimle ilgilenmiyor iyi oluyor :27:
images.webp

Gözleme yiyin :70:

İlk örneğin benzerini birkaç gün üstüste yasadim hem hamile hemde cocugumun elinden tutarken öküzün teki çocuğumu okula bırakırken birkaç kez bizi takip etti biz yavasladikca yavaşladı biz hizlandikça da hızlandı yanımda çocuğum olmasa küfür edip ağzımı bozucam ama oğlum korkar diye tek kelime edemedim...
Bir gün baktım uzakta bekliyo şeref. İz kamera kaydını açtım görüntüsünü çektim pisliğin 60li yaşlarda soğuk havada üzerinde uzun incecik pardesu hep aynı kıyafet içimden dua ediyorum gitsin defolsun diye filan gitmedi çektim mal mal bakışını akşam eşime söyledim denk geldiğimiz yer çok yakın bir yer ve komşu olduğunu öğrendim birkaç kadın daha aynı sıkıntıdan şikayet etmiş ev sahibine defolu gitti çok şükür ama yaşadığım stresi anlatamam sizi çok iyi anlıyorum o yüzden

Aynı sizşn gibi otobüste bir adam benimle evimin önünde inip taciz etmişti böyle bir şeye mahal vermemek için önünü kesin beni rahatsız ediyor diyin sokaktaki adamlara filan bilmiyorum ne yaparsınız ama halledin

sokağa çıktığım her yerde her noktada kulağımda kulaklıkla geziyorum.alışkanlık oldu artık, kendimi çevreden soyutluyorum.
laf atan falan varsa duymuyorum bile.
mal mal süzen tipleri görünce kafamı çeviririm. çok şükür abartı bir olayla karşılaşmadım.Allah bundan sonra da karşılaştırmasın ama korkudan çok adrenalin ve öfke patlaması ile sert bir tepki verirmişim gibi geliyor.
Evet ben de daima kulaklık ve güneş gözlüğü ile geziyorum.
Tanıdıkla bile karşılaşmam, muhatap olmam zor yani

Şişmanım kimse benimle ilgilenmiyor iyi oluyor :KK53:
Eki Görüntüle 2041253
Gözleme yiyin :KK70:
Cok tatlisiniz ama emin olun gozlemeye ihtiyacim yok :) oyle guzel alımlı bi hatun olsam gozleri kayiyordur ilgilerini cekiyorukdur falam derim ama sahisen alakasi yok kiyafetinde sadenin otesidir o kadar yani

O Olakimefta
Etraf o kadar çok manyak doldu ki :(
Takip edildiğinizi düşündüğünüzde kesinlikle direkt olarak evinize gitmeyin. Kalabalık ortamda bulunmaya çalışın. Yanınızda biber gazı bulundurabilirsiniz.

Olaya bakın, resmen tacize uğruyorsunuz (takip de bir tacizdir) ve kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz :( Kendini erkek sanan tacizci mahlukların ellerini kollarını sallayarak istediklerini yapmalarına ve cezai yaptırım olmamasına tahammül edemiyorum.

Ben de bu tür durumlarla çok karşılaştım.Doguda yaşıyorduk ama, herkeze öyleler, saçı açık kadın aranıyor tabiri vardı maalesef.Ben değişik bebek giyim magazalarına girer cıkardım magazalarda vakit geçirirdim.Sonra teli açarım eşime ben şu kafedeyim gel beni al derim.O da gelir alırdı.Tanıdıgınız varsa telefon edin gelsin.Tenha bir yerdeyseniz ,telefon etmesemde ,telefonu alıp,canım geldinmi fazla mesafe yok yoldayım surdayım diye konum belirtiyorum o şekilde de faydalı oluyor.

Korkuyorsam telefonumu çıkartıyorum ben direk. Yaşadığım semt öğrenci semti sayılır aslında ama ama 2 paralelimdeki sokak eski tip pavyonlarla dolu, kazara keşfettiğim bir mutlu son masajcısı dahi var 100 metre ötemde. Daha oraların bu nebze leş olduğunu bilmediğim saf dönemlerimde, gecenin 2sinde o sokağa gittim birtek oradaki tekel 10'dan sonra açık diye.

İşimi hallettim evime gitmek için daha ıssız taraflara yürüyorum, yanıma bir araba yanaştı içindeki adam zil zurna sarhoş 'arabayla gezmek ister misin' dedi. Hayır dedim. Sokağın köşesinde geldi arabayı önüme kırıp durdu bu sefer. Elimde de telefonla anahtar var sadece şöyle kafasına savurabilecek bir çanta bile yok. Etrafa bakıyorum bomboş, telefonu çıkarttım 155'i tuşlayıp kulağıma götürdüm, kapılara yaklaşmadan arabanın arkasına doğru yürüdüm, hem plakayı göreyim hem dümdüz üstüme süremesin diye telefonla arama yaptığımı görünce tekrar döndürdü arabayı gitti.

5. Sınıfa giderken de bir adam arabayla durup yol tarifi alıyorum ayağına bir ton konuşturup en son y****k ister misin diye bir taraflarını açıp göstermişti, ben şoktayken de basıp gitmişti. En son o zaman o kadar panik olmuştum herhalde.

Buarada cidden güzellikle seksapalle frapanlıkla alakası yok tacizin. Ben kot-tişört takılan bir Insanım bahsettiğim ilk olayda da ayağımda Uzun pijamayla kocaman bir polar vardı. Saçlar yıkanmamış tepeden topuz, üstüne Pko'nun nerdeyse bütün etkilerini yaşıyorum, kilo, sivilce, saç dökülmesi ne ararsan var. Hatta bence asıl frapan, gösterişli kadınlardan çekiniyor sapıklar. Daha iddiasız ve sakin duranlara yöneliyorlar çünkü deneye yanıla öğreniyorlar ki dikkat çekmekten hoşlanmayan insanlar ortalığı ayağa kaldırma konusunda içsel tereddüt yaşarlar.

Best of tacizcilerim destanımı bitirirken şunu söylemek istiyorum ki Atilla Atalay'ın bütün kitaplarına bayılırım, nickini çok sevdim bu yüzden.

Back
X