Böyle düşünerek çok mu ayıp ediyorum?

kralicetaci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2016
937
1.031
33
En Büyük KKEDİT: Gelen yorumlar doğrultusunda konumla ilgili çözüm yolu belirlenmiş, negatif yorum yaparak antipatik olma ihtimalini gözönüne alarak, "yaşayıp görme" mottosunda karar kılınmıştır :))))

Hanımlar size bir konuda akıl danışmak istiyorum. Kimseye ayıp etmek istemediğim, fakat bir yandan da içimi huzursuz eden bir durum var. Yorumlarınızda ağır eleştiriden kaçınarak daha çok doğru yolu gösterme odaklı yaparsanız çok memnun olurum. Çünkü zaten böyle düşündüğüm için hafif bir utanç içindeyim...
Konuma gelicek olursak; dört yıllık bir beraberliğim var. Erkek arkadaşımın ailesiyle daha önceden tanışmıştım. Görüştüğüm, hatta bazı zamanlar birlikte çokça vakit geçirdiğim insanlar. Sağolsunlar iyi tatlı insanlar ikiside.
Neyse, seneye mezun oluyorum üniversiteden. Buna istinaden erkek arkadaşımın ailesi, "kız artık mezun olucak az kaldı, bu iliskininde adını koyarlar, simdiden biseylere baslamak lazım" düsüncesiyle sağolsunlar erkek arkadaşıma güzel bir daire satın aldılar. Bu önce erkek arkadaşıma da bana da süpriz oldu, çünkü işi baya hediye vasfına büründürmek adına kendileri gidip seçip almışlar ve erkek arkadaşıma direkt anahtarı getirmişler. Fotoğraflarını gördüğüm zaman çok beğendim evi gerçekten. Büyük,ferah güzel bir ev. Yeni bir sitede sıfır bir daire. Bir de böyle gökten gelir gibi olunca büyükte şükür ve teşekkür gerektiğininde farkındayım. Nihayetinde benim kendi anne babam bile henüz kiradayken, Allah nasib ederde evlenirsek erkek arkadaşımla direkt kendi evime geçmek benim için hiçte azımsanıcak bir durum değil.
Fakaaat.... Evin bulunduğu konum itibariyle şehir merkezine biraz uzak. Yeni yerleşim yerlerinden desem daha anlaşılır olur sanırım. O bölgede şuan hala yapılmakta olan bir sürü site inşaatı filan var. Ben evi çok beğendim filan tamam ama, şu an Üniversite öğrencisiyim. Mezun olduğumda arkasından gitmek istediğim bir meslek var. Bir çalışma hayatım olucak. Çalışma hayatımı o bölgede sağlayabilmem mümkün değil. (Mali müşavirlik-öncesinde de staj dönemi) Eğer o evde oturursak benim uzun soluklu bir otobüs kullanımı gerçekleştirmem gerekicek işe git-gel yaparken. Evde oturucak olsam hadi neyse.. Şimdi değilse de, en azından zamanı geldiğinde o evin konum itibariyle uygun olmadığını dile getirseeem, çok ayıp olur gibi. Getirmeseeem ben nasıl yapıcam o git-geli. Yani "hazır kendi evine konmuşta bölge beğenmiyor" derler diye aklım çıkıyor. Ama öteki türlüde gerçekten beni çok zorlar. Arabam olur mu, olursa hangi dönemde olur oda muamma. Erkek arkadaşımın isteği üzerine yakın zamanda gidip evi görücez. Mutlaka beğenip beğenmediğimi sorucak. Ev tamam da, bölge konusunda yorum yapsam mı yapmasam mı bilmiyorum. Ne desem nasıl desem. Ayıp mı etmiş olurum? Hatta ayıp mı ediyorum böyle düşünerek? Nankörlük mü bu? Bana bi yardım edin iç huzurum gitti yahu...

Son düzenleme:
Uygun bi dille anlat hatta söylesem mi söylemesem mi yanlış anlarsın diye çok korktum falan de hiç değilse fesat düşünmez.. eğer ısrarcı olursa da o zaman takılarla bi araba alalım kimsenin gönlü kırılmasın bizim için de çok iyi olur de

Bence git-gel meselesini zamanı gelince düşünürsün şimdi direk bişey söyleme. bakarsın araban olur konusunu açmana gerek kalmaz. ne bileyim ya ne güzel etmişler imrendim valla ne kayın aileler var :110::işsiz:

umarım evlendikten sonra başınıza kalkıp durmazlar, ''oturduğunuz evi biz aldık'' kafasıyla her şeyinize müdahale etme hakkı görmezler kendilerinde :super:

Zor bir durum gerçekten.
Bir yandan sizin fikriniz sorulmadan, evet hediye ve büyük bir hediye de olsa, yasayacaginiz yere dair emri vaki yapılmış.
Diğer yandan da farkında oldugunuz üzere bu devirde kira derdi düşünmeden, geniş güzel ve yeni bir ev sahibi olarak hayatınıza başlıyorsunuz ki bu büyük bir şey.

Ben olsam ne yapardım?
Asla ve asla Gönüllerini sevklerini kırmazdım.
Gerekli teşekkür u ederdim
İş gücü o tarafta bakar bulamazsam bir süre otobüsle uzakligi idare eder, gerçekten olmadığını tecrübe eder, onlar ve esim de görür ve evi kiraya verir merkezde bir yere öyle geçerdim.
En temiz ve kibar aklıma gelen yol bu.

Uygun bi dille anlat hatta söylesem mi söylemesem mi yanlış anlarsın diye çok korktum falan de hiç değilse fesat düşünmez.. eğer ısrarcı olursa da o zaman takılarla bi araba alalım kimsenin gönlü kırılmasın bizim için de çok iyi olur de

Takılarla araba alma konusuda bu aralar sayemde favori oldu:))))) ben bu konuda böyle bir talepte bulunamam. Zaten daha resmiyete dökülmesine 1 sene varken söylenmez de zamanı gelse de ben söyleyemem. Bu o zaman erkek arkadaşım tarafından düşünülürse ne ala, aksi halde imkansız. Bende söylediğiniz gibi düşündüm aslında, ya işte evi çok beğendim ama merkeze çok uzak nasıl gidip gelirimki işe gibi. Sonra dedim alınır malınır bozulur filan ya da daha kötüsü nankör olduğumu ima eden bi iki laf filan ederse çok üzülürüm. Gerçi düşüncelidir de belli de olmaz. Çünkü ev yani. Ne bileyim ya.

Bence git-gel meselesini zamanı gelince düşünürsün şimdi direk bişey söyleme. bakarsın araban olur konusunu açmana gerek kalmaz. ne bileyim ya ne güzel etmişler imrendim valla ne kayın aileler var :110::işsiz:

umarım evlendikten sonra başınıza kalkıp durmazlar, ''oturduğunuz evi biz aldık'' kafasıyla her şeyinize müdahale etme hakkı görmezler kendilerinde :super:

Sanmam, ikisi de çok genç insanlar. Bunun dışında özellikle annesi kendi kayınvalidesinden nefret ettiği için hala, oturur kalkar asla kaynanalık yapmicam merak etme Allah bütün kaynanaları bildiği gibi yapsın der durur:))))) Bunun dışında evet haklısınız. Gerçi benim erkek arkadaşım araba konusuna benim için pek sıcak bakmıyor. Telaşlı olduğumu düşündüğü için trafikte elin ayağına dolaşır boşver arabayı diyip duruyor da o dönemde yol uzun diye mecbur kalınır da sıcak bakar mı onuda bilmiyorum. Bir bilinmezliğin içindeyim adeta:)))))

Zor bir durum gerçekten.
Bir yandan sizin fikriniz sorulmadan, evet hediye ve büyük bir hediye de olsa, yasayacaginiz yere dair emri vaki yapılmış.
Diğer yandan da farkında oldugunuz üzere bu devirde kira derdi düşünmeden, geniş güzel ve yeni bir ev sahibi olarak hayatınıza başlıyorsunuz ki bu büyük bir şey.

Ben olsam ne yapardım?
Asla ve asla Gönüllerini sevklerini kırmazdım.
Gerekli teşekkür u ederdim
İş gücü o tarafta bakar bulamazsam bir süre otobüsle uzakligi idare eder, gerçekten olmadığını tecrübe eder, onlar ve esim de görür ve evi kiraya verir merkezde bir yere öyle geçerdim.
En temiz ve kibar aklıma gelen yol bu.

O tarafta bir iş güç imkansız. Yinede oraya yakın en merkezi bölge 20 dakika uzaklığında. Belki oraya bakıp bulunabilir bir mali müşavirlik bürosu. Ailesi erkek arkadaşıma istersen kiraya ver o zamana kadar demiş, kendisi istemedi başkasına kullandırtmam diye. Ama şartlar zorlarsa belki dediğiniz gibi düşünür. Normalde her düşündüğümü gayet rahat dile getiren ben, bu konuda tıkandım. Bu biraz farklı gibi geldi çünkü. Görmeye gittiğimde sadece ev için çok beğendiğimi dile getirip baska yorum yapmıyım o zaman. İnsallah sormaz etraf nasıl diye. Sorarsa "doğal bi alan güzel yani beğendim" filan diye yarım ağız zırt geçicem çünkü.

Birazcık kimi bulamaź, kimi bilemez durumu olmuş ,canım güzel beraber konuşun durumu anlatın öğle karar verin,şimdi nişânlın söylese,öğretp göndermiş olursunuz sorun çıkar

Sanmam, ikisi de çok genç insanlar. Bunun dışında özellikle annesi kendi kayınvalidesinden nefret ettiği için hala, oturur kalkar asla kaynanalık yapmicam merak etme Allah bütün kaynanaları bildiği gibi yapsın der durur:))))) Bunun dışında evet haklısınız. Gerçi benim erkek arkadaşım araba konusuna benim için pek sıcak bakmıyor. Telaşlı olduğumu düşündüğü için trafikte elin ayağına dolaşır boşver arabayı diyip duruyor da o dönemde yol uzun diye mecbur kalınır da sıcak bakar mı onuda bilmiyorum. Bir bilinmezliğin içindeyim adeta:)))))
Ama sen daha şimdiden seni zor durumda bırakıcak konuları konuşamazsan ileride napıcaksın??
En iyisi bi bekle bakalım gelin ata binmiş ya nasip demiş.. nerelrden dönenler var.. önce oturduğun yer gerçekten seni zorluycak mı bi tecrübe et sonrasında bakarsınız diycem.. ama evlendikten sonra böyle konuları konuşmak için çok geç oluyo.. kibarca vaziyetini anlatabilirsin.. her şeyi en baştan konuşmak bence en iyisi.. yoksa sonraya kaldı mı çok baş ağrısı yapıyo

Evi size almadılar oğullarına aldılar .Size aldık deseler bile laf sadece o.Yerinizde olsam simdi hic bunlari dusunmezdim.Yanlis anlamayin ama itici duruyor.Okuyan cogu kisi ev bulmusta bidi bidi yapiyor diye icinden gecirir.

Birazcık kimi bulamaź, kimi bilemez durumu olmuş ,canım güzel beraber konuşun durumu anlatın öğle karar verin,şimdi nişânlın söylese,öğretp göndermiş olursunuz sorun çıkar

Vallahi aklımdan geçeni okudunuz. "Öğretip göndermiş" olucam diye içime dert oldu zaten. Söylesem öğretip gönderdi dicekler erkek arkadaşım sağolsun hemen gaza gelen cinsten. Gider ev iyide dağda alsaydınız ya bu çok merkezi olmuş filan der. Aklından geçeni söyleyen cinsten çünkü abartıyo biraz. Söylemesem "e hani beğenmiştin şimdi ne diyosun" der. Zaten öyle düşünürse çenesinden kurtulamam yani.

Evi size almadılar oğullarına aldılar .Size aldık deseler bile laf sadece o.Yerinizde olsam simdi hic bunlari dusunmezdim.Yanlis anlamayin ama itici duruyor.

Haklısınız fakat hem ailesiyle olan hemde erkek arkadaşımla olan bağım sebebiyle ailenin bize karşı bakış açısını ne şekilde tarif edebilirim bilmiyorum. "KraliceTaci' da sever burayı bak, bence o bilmemnereye bakan balkonu güzel şekillendirir keyif yaparsınız" tarzı cümleler kurulmuş. Üstelik bize sürekli hadi isim koyun hemen evlenin demiyoruz nişanlıykende beklenir der dururlar. Sağolsunlar tabi şikayetim yok bende seviyorum kendilerini. Ama derseniz ki gelin ata binmiş ya nasib demiş belki ayrılırsınız o yüzden düşünmeyin, öyle tabi dünyanın bin türlü hali var hangi noktadan dönüleceği hiç belli olmaz. Fakat benim derdim "zamanında iyi dedin şimdi farklı konuşuyosun" a gelmesin durum. Bizim durumumuzda çünkü şuan evlenmemiz değil ayrılmamız süpriz olur.

Haklısınız fakat hem ailesiyle olan hemde erkek arkadaşımla olan bağım sebebiyle ailenin bize karşı bakış açısını ne şekilde tarif edebilirim bilmiyorum. "KraliceTaci' da sever burayı bak, bence o bilmemnereye bakan balkonu güzel şekillendirir keyif yaparsınız" tarzı cümleler kurulmuş. Üstelik bize sürekli hadi isim koyun hemen evlenin demiyoruz nişanlıykende beklenir der dururlar. Sağolsunlar tabi şikayetim yok bende seviyorum kendilerini. Ama derseniz ki gelin ata binmiş ya nasib demiş belki ayrılırsınız o yüzden düşünmeyin, öyle tabi dünyanın bin türlü hali var hangi noktadan dönüleceği hiç belli olmaz. Fakat benim derdim "zamanında iyi dedin şimdi farklı konuşuyosun" a gelmesin durum. Bizim durumumuzda çünkü şuan evlenmemiz değil ayrılmamız süpriz olur.
İşte o yüzden dedim baştan söylemek en doğrusu sonradan olursa baş ağrısı yapar diye.. nasıl söyleyeceğinizi de siz bilirsiniz çünkü karşınızdakini en iyi siz tanıyorsunuz..

Ayrıca ben erkek arkadaşinın acikcasi ev alinacagı zaman bilmediginden supheliyim.Ufak bir sey degil ki bu ev.Söz nişan oldugunda konusursunuz is azicik resmiyete dokulsun acele etme yani.

İşte o yüzden dedim baştan söylemek en doğrusu sonradan olursa baş ağrısı yapar diye.. nasıl söyleyeceğinizi de siz bilirsiniz çünkü karşınızdakini en iyi siz tanıyorsunuz..

Karşımdaki biraz cins:)))) haklısın o zaman bakarızda diyebilir, memnuniyetsizsin de diyebilir. Baştan dile getirmeyi çok isterdim ama onun görüp anlaması benim için daha sağlıklı olucak galiba.

Back
X