Böyle düşünerek çok mu ayıp ediyorum?

Sevgiliniz araba kullanmak için fazla telaşlı olduğunuzu düşünüyor diye araba fikrini tamamen rafa kaldırmış gibisiniz.
Ev borcu/kirası olmadan evleniyorsunuz.
Bir zahmet krediyle falan sizin de kullanabileceğiniz bir araba alırsınız.
Daha az yorulmuş olursunuz.

Keşke eşiniz olmasını istediğiniz adam sizi teşvik edecek, başarabileceğinize inanacak türden olsaydı.
Ben o kısma daha çok takıldım.

Ben açıkçası göbek atardım. Bir ev sahibi olmak için ömür boyu çalışıyor insanlar. Emeklilikte anca borçla harçla..
Sakın bir şey söylemeyin. Lakin ben olsam çok çok yanlış anlardım.
Ben hayırlı olsun diyorum :)

Ben olsam sevinmezdim bana ev hediye ettiler diye ben evimi eşimle beraber almak isterdim bu bir kenara dursun ve hayırlı olsun
Güzelce söyleyebilirsin bence yani eve taşınmayalım gibi değilde çok uzak buna bir çözüm bulalım gibisinden

Ben olsam yerle ilgili yorum yapmazdim. Begendim evi derdim. Eger icinozde cok kalacaksa sehre biraz uzakmis ama ev süper gibi yorumlar.. biz nsanliyiz nisanlim ailesinin iki evi var. Yani biri daha bitmedi yapiliyor. Bu sehirde yasarsak bize vereceklermis. Ama bunu söylediklerinde bile ben mahcup hissettim. Birisi baya sehrin dışında simdi oturduklari ev harika bir yerde ama eski. Onlar siz hangisini isterseniz dediklerinde bile mahcubiyet oluyor. ne kadar ogullari da olsa buyuk bir hediye olarak geldigi icin zannedersem bana.
Sizde cok kafanizi takmayin olmazsa kiraya çıkarsınız sonra yada satarsiniz ama düşünceli olmalari gercekten cok güzel.

Düşünmek, derdine düşmek için çok erken.
Ben ne zaman uzun vadeli plan yapmaya veya bir şeye üzülme kalksam şartlar kısa süre içinde beklemediğim şekilde değişiyor.
2 yıl bu anlamda uzun bir süre, evlilik garanti değil, işin nerede olacağı belli değil.

Her şey düsundüğünüz gibi gitti diyelim, evi olan çift maaşlı bir aile rahatlıkla araba alır, hele ki düğün takıları bir borca gitmediyse.
Ayrıca o ev sizin, oturur denersiniz, baktınız olmuyor satar istediğiniz yerden alırsınız veya kiraya verir siz de kiraya çıkarsınız.

Mühim olan ev, gerisi ayrıntı : )

bence bunları düşünmeniz çok normal.
ev ne kadar güzel olursa olsun konum önemli.

siz de evi görmeye gittiğinizde evi çok beğendiğini ayy acaba iş yerime çok mu uzak olacak biraz yorulcam galiba hııı ne dersin smileeeey smiley yaparsın eş adayına bakalım ne dicek :dondurma:

ben evi gördüğümde ben burda asla yaşamam bunu unut dedim şimdi yaşıyorum :halay:
hem belki aracın olur..

En Büyük KKEDİT: Gelen yorumlar doğrultusunda konumla ilgili çözüm yolu belirlenmiş, negatif yorum yaparak antipatik olma ihtimalini gözönüne alarak, "yaşayıp görme" mottosunda karar kılınmıştır :))))

Hanımlar size bir konuda akıl danışmak istiyorum. Kimseye ayıp etmek istemediğim, fakat bir yandan da içimi huzursuz eden bir durum var. Yorumlarınızda ağır eleştiriden kaçınarak daha çok doğru yolu gösterme odaklı yaparsanız çok memnun olurum. Çünkü zaten böyle düşündüğüm için hafif bir utanç içindeyim...
Konuma gelicek olursak; dört yıllık bir beraberliğim var. Erkek arkadaşımın ailesiyle daha önceden tanışmıştım. Görüştüğüm, hatta bazı zamanlar birlikte çokça vakit geçirdiğim insanlar. Sağolsunlar iyi tatlı insanlar ikiside.
Neyse, seneye mezun oluyorum üniversiteden. Buna istinaden erkek arkadaşımın ailesi, "kız artık mezun olucak az kaldı, bu iliskininde adını koyarlar, simdiden biseylere baslamak lazım" düsüncesiyle sağolsunlar erkek arkadaşıma güzel bir daire satın aldılar. Bu önce erkek arkadaşıma da bana da süpriz oldu, çünkü işi baya hediye vasfına büründürmek adına kendileri gidip seçip almışlar ve erkek arkadaşıma direkt anahtarı getirmişler. Fotoğraflarını gördüğüm zaman çok beğendim evi gerçekten. Büyük,ferah güzel bir ev. Yeni bir sitede sıfır bir daire. Bir de böyle gökten gelir gibi olunca büyükte şükür ve teşekkür gerektiğininde farkındayım. Nihayetinde benim kendi anne babam bile henüz kiradayken, Allah nasib ederde evlenirsek erkek arkadaşımla direkt kendi evime geçmek benim için hiçte azımsanıcak bir durum değil.
Fakaaat.... Evin bulunduğu konum itibariyle şehir merkezine biraz uzak. Yeni yerleşim yerlerinden desem daha anlaşılır olur sanırım. O bölgede şuan hala yapılmakta olan bir sürü site inşaatı filan var. Ben evi çok beğendim filan tamam ama, şu an Üniversite öğrencisiyim. Mezun olduğumda arkasından gitmek istediğim bir meslek var. Bir çalışma hayatım olucak. Çalışma hayatımı o bölgede sağlayabilmem mümkün değil. (Mali müşavirlik-öncesinde de staj dönemi) Eğer o evde oturursak benim uzun soluklu bir otobüs kullanımı gerçekleştirmem gerekicek işe git-gel yaparken. Evde oturucak olsam hadi neyse.. Şimdi değilse de, en azından zamanı geldiğinde o evin konum itibariyle uygun olmadığını dile getirseeem, çok ayıp olur gibi. Getirmeseeem ben nasıl yapıcam o git-geli. Yani "hazır kendi evine konmuşta bölge beğenmiyor" derler diye aklım çıkıyor. Ama öteki türlüde gerçekten beni çok zorlar. Arabam olur mu, olursa hangi dönemde olur oda muamma. Erkek arkadaşımın isteği üzerine yakın zamanda gidip evi görücez. Mutlaka beğenip beğenmediğimi sorucak. Ev tamam da, bölge konusunda yorum yapsam mı yapmasam mı bilmiyorum. Ne desem nasıl desem. Ayıp mı etmiş olurum? Hatta ayıp mı ediyorum böyle düşünerek? Nankörlük mü bu? Bana bi yardım edin iç huzurum gitti yahu...
bence bi sene oturun en azından hatır için
sonra gidersiniz istediğiniz yere uzaktı vs der gönüllerini de alırsınız bikaç güzel hediyeyle arada

"Buna istinaden erkek arkadaşımın ailesi, "kız artık mezun olucak az kaldı, bu iliskininde adını koyarlar, simdiden biseylere baslamak lazım" düsüncesiyle sağolsunlar erkek arkadaşıma güzel bir daire satın aldılar. Bu önce erkek arkadaşıma da bana da süpriz oldu, çünkü işi baya hediye vasfına büründürmek adına kendileri gidip seçip almışlar ve erkek arkadaşıma direkt anahtarı getirmişler."

Şu yukarıda yazdıkların,olayın kibarcası olmuş.Gerçekte şöyle :

"Oğlan büyüdü mezun oluyor.Yarın öbürgün evlenir,evi hazır olsun.Biz gidelim bütçemize göre bir yer bulup alalım."

Evi sana değil,oğulları evlenir diye alıyorlar.
Şöyle anlatayım,siz ayrılsanız o evi satmayacaklar.Oğulları evlenince oturur diye duracak.
Sana olursa bu ev,başka gelin olursa başka ev yok:)

"Buna istinaden erkek arkadaşımın ailesi, "kız artık mezun olucak az kaldı, bu iliskininde adını koyarlar, simdiden biseylere baslamak lazım" düsüncesiyle sağolsunlar erkek arkadaşıma güzel bir daire satın aldılar. Bu önce erkek arkadaşıma da bana da süpriz oldu, çünkü işi baya hediye vasfına büründürmek adına kendileri gidip seçip almışlar ve erkek arkadaşıma direkt anahtarı getirmişler."

Şu yukarıda yazdıkların,olayın kibarcası olmuş.Gerçekte şöyle :

"Oğlan büyüdü mezun oluyor.Yarın öbürgün evlenir,evi hazır olsun.Biz gidelim bütçemize göre bir yer bulup alalım."

Evi sana değil,oğulları evlenir diye alıyorlar.
Şöyle anlatayım,siz ayrılsanız o evi satmayacaklar.Oğulları evlenince oturur diye duracak.
Sana olursa bu ev,başka gelin olursa başka ev yok:)

Erkek arkadaşım üniversite okumuyor, babasının şirketinde çalışıyor yıllardır. Üniversite okumadı:) Ama yine de dediğiniz gibi olduğunu gözönünde bulundurursak ben ne demek istediğinizi tam anlamadım, çözüm olarak bana ne sunduğunuzu yani. Gerçi ben gelen yorumlar neticesinde karar verdim ama yinede gelen yorumları değerlendiririm:) Bir de zaten evi bana almadılar böyle bir iddaam yok ki. Evet oğullarına aldılar fakat bizim iliskimiz çok oturmus bir iliski olduğundan, evlenmemiz değil ayrılmamız süpriz olur. Bu durumda da o evde oturacak kişi çok ekstrem bir durum olmadıkça, ben oluyorum. Bu sebeple evi cumartesi görmeye gittiğimiz de erkek arkadaşımın da ailesininde beğenip beğenmediğimi sorucaklarından eminim. Bu yüzden acaba şimdiden işimle ilgili tedirginliği mi söylesem mi söylemesem mi diye arada kalıp konuyu açtım:)

Esprili bir şekilde söyleyebilirsin.
Ev çok güzel ise giderken zorlanır mıyım acaba şehre biraz uzakmış gibi :)

Çok alıngan insanlarsa asla deme :)

Bunları düşünmekte bir yandan haklisin bir yandan erken gibi.

Biz de sevgiliyken alınmıştı ev. Sonra nişanlandık.
Yani sevgilisiniz ve ciddiyseniz o evde oturacaginiz için sizin de bir şeyler söylemeye hakkınız var ama şuan değil.

Ayrıca ev alırken sana sormamalari çok normal.
Evlenirseniz belki araba alırsınız. Sonuçta ev derdiniz yok. Düğünden gelen takılarla bir araba aldı mi çok rahat edersiniz :) evin uzaklığı lafta kalir.

DÜŞÜNCENİZDE HAKLISINIZ ANCAK ŞİMDİDEN BUNUN KONUSUNU AÇMAYIN BENCE

HENÜZ ERKEN

İLERİDE NEYIN NE OLACAGI BELLI OLMAZ

BELKİ SİZDEN ÖNCE SEVGİLİNİZ O EVİN KONUMUNDAN HOŞLANMAYACAK , UZAK BULACAK BİLEMEZSİNİZ Kİ

Gelin Ata binmiş ya nasip demiş

Aceleye gerek yok

Siz işe başlayıncaya kadar daha neler değişir

Ayrıca kimsenin işi ve evi çok yakın değil ki

Iş de ev de kendimin otobüs ile iki vesaire yaklaşık 75 dakika

Ev işin semtine uymaz iş evin

Ev çevreye çocuğa vs göre konumlanıyor iş sektöre göre

Bizim iş belki daha yakına gelir ama o zaman da gün içinde çok git gel gerekecek vs

mrb evi gormeye gittiginizde evi begendigini fakat sehir merkezine uzak oldugunu..hergun otobusle nasil gidis gelis yapacagini sor.hic cekinme utanma kesinlikle normal biseydir bu.erkek arkadasin anlayisli ise sana deger veriyorsa bi ev icin seni zora sokmamasi lazim.eve yerlestikten sonra konusursan iste o zaman sorunlar cikar.derki evlenince degistin hemen yok soyle yok boyle demeye basladin evlenmeden once niye demedin.burayi kiraya verebilirdik..duzen kurmazdik.diyebilir..acik ve net ol.neden kv kp ev aldi diye hemen kendini ikinci planda eziklestiriyorsun..bende evlenmeden once esim ev yaptirmisti.banasordu begendinmi oturmak istermisin diye begenmeseydim hayir derdim.begenmek zorunda degiliz.ev aldilar diye hemen herseye tamam demicez canim.ev almalari cok guzel bisey tabii.ama size uygun degilse uygun hale getirmeniz lazim guzel bi sekilde kimseyi kirmadan incitmeden ..bu hayat sizin hayatiniz olcak..esin olcak kisiyle sizin icin ne uygunsa nasil mutlu olcaksaniz oyle yapin.eger suan soylemezsen bir daha hic soyleyemezsin...

Aynı şey benim başıma geldi,evlenmeden once 6 ay ev baktık secme asamasındayken kayınpederim bize kendi begendigi evi aldı,esime istemedigimi soylememe ramen ev alındı (ailesi bana hiç sormadı eşimde onlara hayır diyemedi) ev yapım aşamasındaydi biz 1 sene baska yerde kirada oturduk bu süre boyunca sürekli ev yüzünden eşimle kavga ettik cnku ev bnm anneme 100 km uzak esimin ailesinin arka sokagındaydı.. (Orta biyerden ev alalım demiştim sürekli)Asıl sorun bnm annemin tek yasayan bi kadın olması ama onlarin gayet kalabalık bir aile olmasına ramen bu konudaki bencillikleriydi,herneyse ev oldu bitti biz kavgalar vs baktım olmick esim babasına mahcup olmasın diye taşındım (gecici bir süre için) şimdi yollarda anneme gidip gelirken ben mahfoluyorum onların tuzu kuru. Kısacası erkek ve aileleri bencil oluyo eger o ev alındıysa mecbur oturucaksın öyle olmasaydı ben şimdi bu istemedigim evde oturuyo olmazdım :)) şimdi ev bulmus konusuyo diyenler cıkar ama 30 yasında kocaman insanların oturacakları eve anne babalar karar vermemeli ha ev vardır mecbur gecersin oraya yada maddi sıkıntı vardır yine kabul edersin ama sirf bencillikten yapılıyorsa insan kabul edemiyor.

Eğer istanbuldaysan kim evine yakın işine gidiyoki? Kocam hergun karsiya gidiyo mesela. Kopru trafigi ustune. Kuzenlerim sariyer-kartal:işsiz: ki bayaaaa bi mesafedir.
Evet aynen öyle. İşe varabilmek için 2 saat işten eve varabilmek için bi 2 saat daha yol çekenlerini tanıyorum..
Aslında konuda ayıplanacak bi şey yok gibi geldi bana, ben başka bi şeye takıldım. Daha ortada söz yok nişan yok bi şey yok, belki ayrılacak yollarınız ? Yani ayrılmasında tabi, çok bu noktaya gelipte biten ilişki var yani.
Demek istediğim, sözün özü daha çok erken bunları konuşmak için.
Siz bi evlenin, okulun bitsin, iş hayatına atılda, ondan sonra konuşursunuz gerekirse o evi kiraya verir gelen kirayla başka bi eve çıkarsınız. Bakarsınız buna bile gerek kalmaz bi araba alırsınız.
Ay yazarken yoruldum... :süslü:

Aynı şey benim başıma geldi,evlenmeden once 6 ay ev baktık secme asamasındayken kayınpederim bize kendi begendigi evi aldı,esime istemedigimi soylememe ramen ev alındı (ailesi bana hiç sormadı eşimde onlara hayır diyemedi) ev yapım aşamasındaydi biz 1 sene baska yerde kirada oturduk bu süre boyunca sürekli ev yüzünden eşimle kavga ettik cnku ev bnm anneme 100 km uzak esimin ailesinin arka sokagındaydı.. (Orta biyerden ev alalım demiştim sürekli)Asıl sorun bnm annemin tek yasayan bi kadın olması ama onlarin gayet kalabalık bir aile olmasına ramen bu konudaki bencillikleriydi,herneyse ev oldu bitti biz kavgalar vs baktım olmick esim babasına mahcup olmasın diye taşındım (gecici bir süre için) şimdi yollarda anneme gidip gelirken ben mahfoluyorum onların tuzu kuru. Kısacası erkek ve aileleri bencil oluyo eger o ev alındıysa mecbur oturucaksın öyle olmasaydı ben şimdi bu istemedigim evde oturuyo olmazdım :)) şimdi ev bulmus konusuyo diyenler cıkar ama 30 yasında kocaman insanların oturacakları eve anne babalar karar vermemeli ha ev vardır mecbur gecersin oraya yada maddi sıkıntı vardır yine kabul edersin ama sirf bencillikten yapılıyorsa insan kabul edemiyor.
Oylemi? 30 yasindaki insanin evini baskasi aliyorsa cebinden 5 kurus para cikmadan ev sahibi oluyorsa sukur etmeli.100 metre mesafenin derdini yapmamali.Ailemden uzak sehirdeyim.esimle herseyimizi sirt sirta verip yaptik.yapiyoruzda.henuz kiradayim.ev alma planimiz var yine borc ile olacak.
Su yazdiginiz simariklik! Ne diyim ki.Hakedene sukredeni ev sahibi yapsin rabbim.100 metre icin aglayip esiyle aylarca tartisma yasayanlari degil

Oylemi? 30 yasindaki insanin evini baskasi aliyorsa cebinden 5 kurus para cikmadan ev sahibi oluyorsa sukur etmeli.100 metre mesafenin derdini yapmamali.Ailemden uzak sehirdeyim.esimle herseyimizi sirt sirta verip yaptik.yapiyoruzda.henuz kiradayim.ev alma planimiz var yine borc ile olacak.
Su yazdiginiz simariklik! Ne diyim ki.Hakedene sukredeni ev sahibi yapsin rabbim.100 metre icin aglayip esiyle aylarca tartisma yasayanlari degil
Yalnız 100 metre değil 100 km :KK49:

Back
X