- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
- Konu Sahibi Cokopremses
Anlaştık o zaman :))))Unutursan fısıldarım. Ben çok kinciyimdir :))))))
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anlaştık o zaman :))))Unutursan fısıldarım. Ben çok kinciyimdir :))))))
Merhaba hanımlar.
Öğretmenim ve bu sene üç öğretmenli bir köy okuluna atandım.
Öğretmenlerden biri köyde kalıyor. (Bekar erkek yol kira vs. Vermemek için kendine bir oda ayarlamış.)
Diğeri de ilçeden git gel yapıyor.
Üçüncü öğretmen de benim ve ben de ilçeden git gel yapacağım.
Okulun ulaşımı biraz sıkıntılı. Servis, dolmuş vs. Yok.
Git gel yapan kadın öğretmen geçen sene servis ayarlamış. Tek başına o servisle gidip geliyormuş. Baya zorlanmış bu süreçte. (Hem maliyet yüksek hem de servis şoförü tek kişi götürdüğü için yeterince kâr yapamıyor bu nedenle çok gönüllü değil.) Nitekim araba almaya karar vermiş. Bu sene okullar açılmadan kısa bir süre önce de kredi çekip araba almış.
Atamaların olduğu günden beri bu kadın hep peşimde.
Hatta beni ilk aradığında arabamız olduğunu öğrenince "iyi o zaman sizin arabanız varsa ben araba almayayım" a kadar getirdi olayı. Ben de "arabamız var ama eşimle ortak kullanıyoruz. Eşimin iş durumu nasıl olur bilmediğim icin size bir garanti veremem. Biraz daha kesinleşsin durum" demiştim. Yani kredisi bile çekilmişken ben okula götürme sözü versem araba almaktan vazgeçecekti. Diğer konuşmalardan da para konusunda pek güvenmemem gerektiği izlenimi oluşmuştu o dönem.
Bu hocayla en son konuştuğumuzda şöyle bir karar almıştık. Kimseye haksızlık olmasın. Madem ikimizde de bir şekilde araba var. Bir hafta o götürsün bir hafta ben.
Hamile olduğumu öğrendikten sonra bizim planlarda değişiklik oldu. Atandığım yerde ev bile tutmuş olmamıza rağmen sonradan ev taşımaktan vazgeçtik. Ben ilk dönem orda öğretmen evinde kalıcam. Yanıma biraz annem biraz eşim gelecek. İkinci dönem nasipse doğum izninde olucam. Yaz tatilini de şu an ki evimizde geçirirdikten sonra nasipse seneye okullar açılmadan taşınıcaz.
Bunu yapmaktaki amacımız bebeğimiz bulunduğumuz yerde dünyaya gelsin. ailelerimiz yanımızda olsun. Zaten ikinci dönem okula gitmeyeceğim boşu boşuna ev taşımayalım, varolan düzeni hiç bozmayalım. Şimdi burda eksik detaylar olabilir ama bizim için ve çevremizde danıştığımız herkese göre mantıklı bir fikirdi. Zaten onunla ilgili bir şüphemiz yok artık geri dönüşü de yok.
Bir kaç gün önce benim güvenlik soruşturmam tamamlandı ve atandığım yere gitmem gerekiyor. Bu öğretmen sürekli benim durumumu sorardı. Ben de soruşturma sonuçlanınca mesaj attım. Hocam geliyorum ben diye. Çok sevindim falan dedi emojiler emojiler...
Sonra durumu izah ettim. Böyle böyle. Yakın bir mesafe de olmadığı için gidip gelmeleri mecbur uçakla yapıcaz ve benim arabam olmayacak dolayısıyla benim ulaşım sıkıntım olur. Nasıl yapalım ne düşünürsününüz? Dedim.
Bana geçen seneki servisçinin numarasını attı. "Bu numara ne için?" Diye sordum. "Sizi götürebilecek mi müsait mi diye sorarsanız" dedi.
Ben yakıtın tamamını karışmaya razıydım. Sonuçta üç buçuk aylık bir süreç. Ben yakıtı vereyim. O da sonuçta götürecek hem arabanın yıpranma payı var. Hata yakıtın tamamında fazlasını bile vermeye razıydım. Sırf kimse mağdur olmasın diye. Kadının yaptığına bak.
2 aydır benim peşindeydi resmen. Arayıp sorup duruyordu. Şimdi şu yaptığını aklım almıyor. Yüksek bir ücret söylemesini açıkçası bekliyordum ama kadın arabasına dahi almıyor resmen. O mesajın başka bir anlamı var mı?
Aynı köye birimiz arabayla birimiz servisle mi gidelim? Saçmalığa bak.
Ne yapsam ne desem bu kadına şaşırdım.
Zaten artık kesinlikle minnet etmem. İllaki bir şey ayarlamaya çalışıcaz artık. Ben ona güvenip gitmiyorum oraya ama biz orda en az 4 yıl yüz yüze bakıcaz. İnsan 3 buçuk ay idare etmez mi? Ki mağduriyet oluşacak bir durum söz konusu bile değil daha. Kadın hiçbirsey konuşmadan direk servisçinin numarasını attı bana.
Tek üzüldüğüm böyle bir insanla 4 yıl yüzyüze bakıcak olmak.
Zaten bu atanma sürecinde çok yıprandım. Herşey yolunda girdi dedikçe birşey çıkıp moralimi alt üst ediyor.
Siz olsaydınız böyke bir durumda ne yapardınız? Nasıl bir tavır takınırdınız?
Sizinle konuşmak iyi geliyor...
Şimdiden çok teşekkürler...
(Uzun ve karışık olduysa çok özür dilerim)
Hic tanimadigi bir kadinin ulasimini dusunmek zorunda degil ki. 4 sene yuzume nasil bakacak demissiniz o da ayni sekilde. Sanki bunlar arkadasmis dostmus da sonradan biri dusuncesizlik etmis gibi yazmissiniz. Daha yeni tanisacak insanlar bunlar. Yuzune bakamayacaklik bir durum yok. Hpi topu 3 ogretmenlik okulda bunun kinini güdüp de hayati zehir etmenin de hic anlami yok. Iki kadin olarak birbirlerine cok ihtiyaclari olacaktir. Hele ki konu sahibi hamile. Herneyse. Konu sahibi arkadasim,sizin de hic tanimadiginiz bir kadina araba icin bu kadar içerlemeniz gereksiz ve abarti. Ona sira gelene kadar esiniz var. Hamile karisina arabayi vermekten imtina eden, ve hic tanimadigi bir servisciye guvenip tenha koy yollarinda hamile halinizle basinin caresine bak dermis gibi yalniz birakan sizin esiniz . Kadina sitem edeceginize esinize edin.Kısasa kısas yapılmış. Nasılsa doğurcak gitcek ona işim düşmez diye pat diye vermiş numarayı.
Ayrıca sizin yerinizde olsam hem konforum hemde inadımdan arabayı eşimden alırdım.
O mutlaka bir şekilde e arabayı almışsın falan dediğinde de sağol servisin numarasını göndermişsin ama hamile hamile servisle gidemiyeceğini düşünememişsin derdim.
Sonra o düşünsün 4 sene yüzüme nasıl bakcak nemrut insan.
bu yazdığınızdan sonra kesinlikle uzak durulması gereken bir insan olduğuna kanaat getirdim. Canınızı sıkmaya bile değmez.İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Ben konuda biraz eksik bırakmışım galiba. Ben o kısmı ona açıkladım konuştuğumuzda. Eşimin tayin durumu belli değil söz verip yarı yolda bırakmak istemem. Biraz kesinleşsin tekrar konuşuruz diye.
Ama o zaten benim daha atamam bile olmadan parasını ayarlamış arabayı vs. Herşeyi ayarlamış.
Benim ona araba al veya alma dememem çok saçma olurdu. Kararını vermiş zaten
Acaba sizin paraya dair bir şey söylememenizi ona para vermeyeceğiniz olarak algılamış olmasınİnanın attığım mesajları görseniz bariz böyle bir anlam çıkar. Ben sadece fiyat konusunda birşey demek istemedim. Teklifte o bulunsun diye. Ben kendim gibi düşündüğüm için insanları.
Özellikle sordum ne yapalım? Ne düşünürsünüz? Fikriniz nedir? Diye.
"Gelince konuşuruz" dedi. Sonra da servisçi in numarasını attı. müsait mi beni götürebilir mı diye sormak için
Bir de ben şunu anlamadım daha işe başlamadıysanız nasıl sizle bu kadar samimi oldu ki? WhatsApp yazışmalar herşeyi konuşmalar filan? Sürekli gidip geldiniz galiba? O da hemen samimiyet kurmuş sizle. Çok sahte tavırlar. Çıkarcı biri belli. Aman her türlü uzak durun sömürür siziÇok haklısınız. Hatta eşimle de konuştuk. Böyle yapan insan yarım öbür gün araba arıza yapsa onun da lafını yapar diye.
Ben zaten artık iki katı bile para olsa servis ayarlayıp onunla gidicem.
Dediğim gibi en çok üzüldüğü şey ben bu insanla kaç sene yüz yüze bakıcam.
E siz de zamaninda kadina kibarca hayir demissiniz zaten. Tek fark kadin daha direkt olarak cevap vermis size. Bahane aramadan.
O zaman ben ona durumu açıkladım. Gerçekten de öyleydi. Eşimin tayin durumu vs. Belli değildi. Eşim arabayla gitmek zorunda kalırsa diye size söz veremem. Belli olsun o zaman konuşuruz. Şimdi zor veririm birşey çıkar yarı yolda kalmayın dedim. Sonuçta yarın öbür gün araba alacaktım sana güvendim almadım dese ne dicem kadına.Siz de onu idare etmek istememişsiniz o da sizi etmek istememiş,bence düşündüğünüzün yapacağınızın karşılığını almışsınız işte,onu çıkarcı bulduğunuzu söylerken sizin de ondan farkınız yok bence,zaten süreçte anlaşamazdınız,bu şekilde başladığı iyi olmuş.
Hic tanimadigi bir kadinin ulasimini dusunmek zorunda degil ki. 4 sene yuzume nasil bakacak demissiniz o da ayni sekilde. Sanki bunlar arkadasmis dostmus da sonradan biri dusuncesizlik etmis gibi yazmissiniz. Daha yeni tanisacak insanlar bunlar. Yuzune bakamayacaklik bir durum yok. Hpi topu 3 ogretmenlik okulda bunun kinini güdüp de hayati zehir etmenin de hic anlami yok. Iki kadin olarak birbirlerine cok ihtiyaclari olacaktir. Hele ki konu sahibi hamile. Herneyse. Konu sahibi arkadasim,sizin de hic tanimadiginiz bir kadina araba icin bu kadar içerlemeniz gereksiz ve abarti. Ona sira gelene kadar esiniz var. Hamile karisina arabayi vermekten imtina eden, ve hic tanimadigi bir servisciye guvenip tenha koy yollarinda hamile halinizle basinin caresine bak dermis gibi yalniz birakan sizin esiniz . Kadina sitem edeceginize esinize edin.
Ben ilk kısımda çıkar amaçlı demedim onu. Durumu onunla da konuşurum. Atandım hemen numaramı bulmuş aradı beni. Ben de eşimin iş durumu belli değil şu aşamada söz veremem biraz belli olsun birşeyler o zamana konuşalım tekrar. Ben şimdi söz veremem ne olacağı belki belli değil çünkü dedim.Aynısını söylecektim... iki tarafta kendi çıkarını düşünüyor direk söyleyen suclu oluyor
En doğrusu bu tabiki. Ama o bana sürekli bu şekilde yaklaşınca daha ilk günden beri ulaşım için arayınca destek olucaz sandım birbirimize. Yoksa o aramasa benim ne ondan ne arabasından haberim vardı. Uzun süreçte olsa zaten istemem böyle birşey o ama 3 buçuk ay bir şekilde anlaşılır orta yol bulunur sandımHerkes kendi araciyla kendi imkaniyla gitsin. Elin arabasinda siginti gibi gidecegime baska bi care bulmak daha mantikli. Kimse kimseye muhtac olmasin
Hocam ben karşılığını fazlasıyla vermeye razıydım ama ulaşımdan ziyade üslup çok rahatsız etti beniBen şok yanı bizde köy okulundayız seminer dönemi sevrvis yoktu Benim arabam olduğu için aldığı kadar hocayla gittik geldik kimseden beş kuruş istemedim telif ettiler bazısı almadım bile zaten ben siz olmasanız bile gideceğim diye. İnsanlık ölmüş Ya hamile bir hoca üstelik