Böyle insanlar oldukça kadın olmak çok zor...

• Konu Sahibi Konu Sahibi su67
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

su67

aŞKıN aDı '' E♥Ş'im ''
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
122
0
26
İstanbul
merhaba! hayırlı cumalar arkadaşlar... bugün hastaneden dönerken yolda çimlerle uğraşan işçilerden biri yüksek sesle bağırdı bir şey söyledi. ben dönüp bakmadım. sonra ''heyyyy duymamazlıktan geliyo şuna bak'' gibilerinden birşeyler söyledi, dönüp bakacaktım, hatta çok rahatsız edici geldi bana sinir oldum. banamı dediki diye düşündüm, başkasına diyeceğinide sanmıyorum bir kaç işçilerdi, karşı kaldırımda sadece ben vardım. sonra hızlıca uzaklaştım ordan. resmen çılgına döndüm sinirden delirdim... ne tuhaf insanlar var ya. yolda bir insan yalnız başına rahat yürüyemeyecek mi? kadın olmak gerçekten çok zor... hiç birşey anlayamadan, bakmadan korkudan çekip gittim hızlı hızlı. şuan kafamda tereddütlerim var ''ben hastaneye, alışverişe, her hangi bir yere yalnız gidemeyecekmiyim''... normalde mecbur kalmadıkça yalnız çıkmam ama bunlarıda düşünmemek elde değil...

Bu insanların evde anaları, bacıları, kızları yok herhalde.
Sapık herifler :47:

Duymamazlıktan gelerek çok iyi yapmışsınız böyleleriyle hiç muhattab olmamakgerek boşverin kafanıza takmayın bu arada küçük yerde mi yaşıyorsunuz?

İstanbul pendikte sakin bir semtteyim... hayatımda ilk defa böyle birşey yaşadım. çok zor ürkütücü iğrenç bir durum inanın bana çok sinirlendim. şiddete karşıyım ama o an sinirimden o insanı dövesim geldi...

ben tam anlayamadım,
sapıkça birşey söyleyip ona binaen mi seslendi?
hani belki bişey falan socaktı?
gerçi öyle bile olsa tavır hoş değil.

onun haricinde...
kadın olmak Türkiyede çok daha zor.
ailenin yasak,ayıp sindirmeleri altında büyüyüp daha sonra içlerinde yıllarca bir abaza büyütüp,
sonrada ortaya çıkaran çok pislik var.
bazen düşünüyorum,hadi ben kendimi koruyacak yaşa geldim,
peki kızım olursa ne yapacağım?
çok korkutuyor insanlar beni....

size söylenmemiş olma ihtimali var, ya da birşey söylecek olma ihtimalleri var.. hemen suçlamayın bence yazık.. ona bakarsanız günde kaç tane kişi geçiyordur oradan, hepsine öyle laf atılsa işten atılırlar.. bence ortada bir çirkinlik yok..

ama TR'de kadın olmak zor, hatta bırakın kadını insan olmak bile çok zor!

ben tam anlayamadım,
sapıkça birşey söyleyip ona binaen mi seslendi?
hani belki bişey falan socaktı?
gerçi öyle bile olsa tavır hoş değil.

onun haricinde...
kadın olmak Türkiyede çok daha zor.
ailenin yasak,ayıp sindirmeleri altında büyüyüp daha sonra içlerinde yıllarca bir abaza büyütüp,
sonrada ortaya çıkaran çok pislik var.
bazen düşünüyorum,hadi ben kendimi koruyacak yaşa geldim,
peki kızım olursa ne yapacağım?
çok korkutuyor insanlar beni....
canım adam belediye işçisi bana ne sorabilir ki, zaten yanında çalışan işçilerde vardı... bir kelime duydum sadece tam anlayamadım (pantolon) diye birşey. heyy falan dediğinde zaten o korkuyla kaynar sular boşandı tepemden. hadi birşey sorsa neden duymamazlıktan geliyo deyip homurdansın? demekki ben bakmak yada cevap vermek istemiyorum ki bakmadım... 7 de olsak 77de olsak kadın olmak zor... sıkıyorsa erkeklere seslensinler bakalım...

sadece laf mı attılar yani olay bu mu?

laf atma da tabi ki çok iğrenç ama maalesef bu olaylar zaten çok sık oluyor.

bu tip olaylar da bir tek Türkiye'ye özgü değil erkek her yerde erkek.

hayatımda ilk kez böyle birşey yaşıyorum... kesin olarak banamı seslendi bakmadığım için bilmiyorum ama ben vardım sadece kaldırımda adamlar yolun ortasında çimenlerle ilgileniyorlardı.. seslendi birşey söyledi bakmadım, sonrada duymamazlıktan geliyor dediğinde bende hızlıca uzaklaştım.. şimdi günah almak istemiyorum, ama çok sinirimi bozdu bu iş... kimse kimseyi rahatsız etmek zorunda değil. aklımda ya dediyse var! dışarı yalnız çık deseler bana şimdi şurdan şuraya gitmeye tırsıyorum, önceden karşıya bakaraktan ''amaan burası iyi yer kimse kimseye takılmaz birşey olmaz'' derdim... bugün bu korkuyu yaşadım ya ders oldu bana... hayatta hiçbirşeyi hafife almamak lazım, farzedelim bana seslendi cevap vermedim, adamın ya ''akli dengesi bozuksa'' yada peşime takılırsa ( Allah korusun ) düşünmüyor değilim... konuyu açma sebebimde hem çok sinirlendim, hemde kadın olmanın zorluğunu paylaşmak istedim. belki dert olarak görmeyenler vardır ama kendi şahsım adına söylüyorum benim için büyük bir dert. ben sokakta rahat yürüyemeyeceksem, elin adamı laf atacaksa ve emin bile olamadan korkacaksak işimiz zor...

hayatımda ilk kez böyle birşey yaşıyorum... kesin olarak banamı seslendi bakmadığım için bilmiyorum ama ben vardım sadece kaldırımda adamlar yolun ortasında çimenlerle ilgileniyorlardı.. seslendi birşey söyledi bakmadım, sonrada duymamazlıktan geliyor dediğinde bende hızlıca uzaklaştım.. şimdi günah almak istemiyorum, ama çok sinirimi bozdu bu iş... kimse kimseyi rahatsız etmek zorunda değil. aklımda ya dediyse var! dışarı yalnız çık deseler bana şimdi şurdan şuraya gitmeye tırsıyorum, önceden karşıya bakaraktan ''amaan burası iyi yer kimse kimseye takılmaz birşey olmaz'' derdim... bugün bu korkuyu yaşadım ya ders oldu bana... hayatta hiçbirşeyi hafife almamak lazım, farzedelim bana seslendi cevap vermedim, adamın ya ''akli dengesi bozuksa'' yada peşime takılırsa ( Allah korusun ) düşünmüyor değilim... konuyu açma sebebimde hem çok sinirlendim, hemde kadın olmanın zorluğunu paylaşmak istedim. belki dert olarak görmeyenler vardır ama kendi şahsım adına söylüyorum benim için büyük bir dert. ben sokakta rahat yürüyemeyeceksem, elin adamı laf atacaksa ve emin bile olamadan korkacaksak işimiz zor...

tabi ki canım her şey olabilirdi haklısın ama hani havlayan köpek ısırmaz şeklinde bir şey yapmayacağı halde boş boş laf atan o kadar çok erkek var ki.bu gibi kendini bilmezler için kendini üzmene değmez.ama bunlar evet kadınların genel sorunları hatta yaşadıkları sorunların sadece biri.her yerde var bu olaylar.zaten kadına şiddet her anlamda bir Dünya sorunu sadece Türkiye'ye de özgü değil.
ama kadınlar tecavüze uğrarken,dövülürken,öldürülürken,evlere hapsedilip okuma çalışma hakları ellerinden alınırken bir laf atmayı büyük bir sorun gibi görmüyorum sadece.elbette rahatsız olmakta haklısın Allah daha kötülerinden korusun.

tabi ki canım her şey olabilirdi haklısın ama hani havlayan köpek ısırmaz şeklinde bir şey yapmayacağı halde boş boş laf atan o kadar çok erkek var ki.bu gibi kendini bilmezler için kendini üzmene değmez.ama bunlar evet kadınların genel sorunları hatta yaşadıkları sorunların sadece biri.her yerde var bu olaylar.zaten kadına şiddet her anlamda bir Dünya sorunu sadece Türkiye'ye de özgü değil.
ama kadınlar tecavüze uğrarken,dövülürken,öldürülürken,evlere hapsedilip okuma çalışma hakları ellerinden alınırken bir laf atmayı büyük bir sorun gibi görmüyorum sadece.elbette rahatsız olmakta haklısın Allah daha kötülerinden korusun.

tabiki söylediklerine bakaraktan benimki çok aşırı bir dert değil. Allah hepimizi beterlerinden korusun... bugün eve geldiğimde artık beynime oksijen gitmiyor gibiydi başım hala ağrıyor çok sinir yaptım. bu benim elimde değil ki, zaten yolda giderken suratım asık olurum çamur atsan yapışmaz akar gider... bu tür insanları Allah ıslah etsin inşallah...

Banada çok yaparlar, herkese yapiyorlar.
Eskiden çok korkardim..
Artık korkmuyorum, hata içimden ne var uleeen demek geliyor:23:
Valkah o tip insanları hic ciddeye alnayin:)

Ben bir kişiye zadece çok sert davranırim, oda aklı başında olmayan biridir.
Korkunç korkunç bakmazsam yada slmini tekrar versem, artık peşini burakmiyor. .
Gerçekden dilimi, oynuyormu insan şaşırıyor. .

Banada çok yaparlar, herkese yapiyorlar.
Eskiden çok korkardim..
Artık korkmuyorum, hata içimden ne var uleeen demek geliyor:23:
Valkah o tip insanları hic ciddeye alnayin:)

Ben bir kişiye zadece çok sert davranırim, oda aklı başında olmayan biridir.
Korkunç korkunç bakmazsam yada slmini tekrar versem, artık peşini burakmiyor. .
Gerçekden dilimi, oynuyormu insan şaşırıyor. .
aynen bende öyle demek istedim, çok sinirlendim. içimden dövmek bile geldi ama kaçmakla yetindim.. durupta bi adamı dövmem tabiki ama insanı delirtiyorlar valla. Allah beterinden saklasın canım ben 1 kişinin lafına delirdim (tam emin olamadığım halde) başka olursa ne yaparım bilmem Allah korusun :52:

bu tipleri şikayette edmıyosun kanıt ıblmem ne isticekler bizimdi burda işçiler var sankı onlar görsun dıye çıkıyormuşuz gıbı bakıyolar sınır oluyorum

bu tipleri şikayette edmıyosun kanıt ıblmem ne isticekler bizimdi burda işçiler var sankı onlar görsun dıye çıkıyormuşuz gıbı bakıyolar sınır oluyorum

ben emin olsam belediyeye şikayet ederdim... gerçi şikayet etsemde fayda olmaz işten çıkarırlar sonra evine ekmek getiremez daha çok kadınlara, kızlara takılırlar sokak köşelerinde... bu tipleri ancak Allaha havale edebiliyoruz sadece... Allah hepimizi bu tür zihniyetlerden korusun :nazar:

hayatın her alanında böyle hıyarlar var maalesef.her ülkede de var. o an tepki verseniz daha kötü şeyler işitme ihtimalinizde olabiliyor.en iyisi duymamazlıktan gelip uzaklaşmak.

Sapık ruhlular yapacak birsey yok, eskiden bende umursamaz korkmazdım ama evlendikden sonra çok korkak oldum galiba.
Evden otobüsle çarşıya gidiyordum çarşıda eşimle buluşacaktık otobüste boş yer olmasına ragmen arkadan bir bey geldi yanıma oturdu oysa başka boş yerlerde vardı, sonra telefonla konuştu gizemli gizemli ödüm koptu dedim bnaşıma bir iş gelecek :) dedim eşime ben çok korkk olmuşum sen beni yalnız dışarıya çıkarma, insanlar o kadar sapık ki bebek çocuk genç yaşlı demeden yapacagını yapıyor. nice haberler okuyoruz yaşlı kadının evine hırsız girmiş tecavüz edip öldürmüş gibi obnlar için farketmiyor.
Birkere baksan adam yüz verdin sanıp kapına bile dayanır. O yüzden dikkat etmek gerekiyor.

ben emin olsam belediyeye şikayet ederdim... gerçi şikayet etsemde fayda olmaz işten çıkarırlar sonra evine ekmek getiremez daha çok kadınlara, kızlara takılırlar sokak köşelerinde... bu tipleri ancak Allaha havale edebiliyoruz sadece... Allah hepimizi bu tür zihniyetlerden korusun :nazar:

Şikayet etmek de işe yaramıyor. Ben belediye işcilerini şikayet etmek için mail atmıştım aradan bir ay geçti cevap geldi bu konuyu park ve bahçelere bildirmeniz gerekiyor diye aman dedim sizinle mi uğraşacagım

bu tür şeyler özellikle genç kadınların başına çok geliyor bence, yani öyle çok güzel olmasına gerek yok ben toplu taşıma kullanıyorum mesela o kadar çok olay geldi ki başıma artık biri bana bakınca ne var der gibi bakıyorum suratıma da adam dövecek tarz bir ifade takınıyorum öyle tipleri görünce sadece bakıyorlar birşey diyemiyorlar siz böyle kaçmaya çalıştıkça falan daha çok tahrik oluyorlar bence çünkü ben de istanbul a yeni geldiğim zamanlar öyleydim korkuyodum adamın biri bana bide laf sokmuştu hatta nası üzülmüştüm anlatamam, otobüsteydim adam bana yapışmaya çalışırken ittirdim o da bana yavaş be ne biçim insanlar var dedi bende hareketlerine dikkat et diyebildim ama ağlamak üzereydim hani hem suçlu hem güçlü bir de üstte çıktı o an içimden bütün küfürleri geçiriyorum ama ineceğim yere de var mecbur susup oturdum şimdi olsa susmam esas terbiyesiz senin gibi tacizciler derim içim rahat eder en azından, ama işte zamanla başetmeyi öğreniyorsun, psikolojik olarak düşünürsen yıpratıcı ama sosyal bir hayatı olan her kadının sorunu gibi bu, tek çözüm yolu başedemeyeceğiniz zaman sessiz olmak ve uzaklaşmak (yani etrafta başka kimse olmadığında) ama toplum içindeyseniz rezil etmek olabilir, bana eşimin yanında bile bakanlar oluyor pis pis ki açık giyinmem birtek ruj sürmeyi seviyodum önceden sırf eşim kavga etmesin kimseyle diye onun yerine nivea parlatıcı falan sürüyorum, semtimizi de değiştireceğiz yakında kurtuluş mudur bilemiyorum :)

ah canim boyle sapiklar heryerde var carsamba gunu esimin arabayla isi vardi bende okuldan trenle donuyorum baska tren istasyonunda durdu bastonlu yasli amca binmeye ugrasiyor chinese kizda yardim edeyim size dedi mini etekli yeminle adam derdini unuttu kizcagizin eteginin altina bakmaya ugrasiyor sonra ilk istasyonda kiz indi amcada diger istasyonda inecek tekrar ugrasiyor tam yardim edecekdim vaz gectim icimden gelmedi yaptigi goz sapikligi bide yardim eden gorevliler var soylese kesinlikle yardim ederler isleri o soylemiyor dikkatimi cekti kizlardan bekliyor yardimi gozumdende kacmadi birgunde esim kirmizi yaniyor hemen gel arabaya dedi bankadan ciktim kosuyorum afganli masallah masaallah dedi acaba banami dedi diye dusunurken baktim kimsede yok bana birseymi dedin dedim esimi gorunce baska yone bakiyor sanki bana hic laf atmamis beni hic gormemis bile o derece dolu boyle terbiyesizler bide seni suclu cikarir hayvanlar

Back
X