Böyle kocayla ne yapmalı? Bana yol gösterin..

Bence olayi fazlasiyla dramatize etmissiniz.
Hamilelik bu, oyle bir anlatmissiniz ki Allah korusun sanki olumcul hastaliktan bahsediyorsunuz.
Kusmalariniz hep varsa normallestirmistir ki aradiginizda geri de donmus.
Mutlaka hamilelik mucizevi bir sey ve bunu yasarken daha fazla ilgi, sevgi, sefkat beklenebilir ama abartisi bunaltici.

9 ay geçmez böyle arkadaşım ben sana söyleyeyim.. hamilesiniz siz hasta değil, kalkın yüzünüzü yıkayın.. eliniz ayağınız tutuyor çıkın dışarı hem bir hava alın hem ekmek ya da yiyecek birşey alın kendinize.. eşiniz çalışıyordur muhtemelen, bugün yanınızda olsa hafta içi olmayacak yalnız kalacaksınız zaten.. hormonları, duyguları abartırsanız 9 ay ağlarsınız.. ayrıca siz aç kalsanız bile bebeğiniz aç kalmaz merak etmeyin.. :34:

canim tamam esin biraz ayip etmis sende biraz fazla alinganlik yapmissin..

Benimde bulantilarim fenaydi ama bazi zamanlar kalkip kendim kusardim o yerinden kalkmazdi ki zaten bende yanima yaklastirmiyordum onunda midesi kalkmasin diye. Hamilelikte herseye daha cok aliniyoruz zaten bulantilardan biseyde yemiyorsundur buyuk bir ihtimalle esinde ondan sormamistir. Erkekler bizim kadar dusunceli degil he de gecsin. Benim esimde arada huysuz sanki benim hormonlar ona gecmis bende he diyom geciyom artik alinganlik bile etmiyorum. En onemlisi bebisin gerisini bosver.

cevp yazan arkadaslara cok tesekkur ederim. bu anlattigim olay ztn 10 dk fln surmustur. kapris yapacak olsam sunu bunu istiyorum derdim. ben hic birsey istemedim ki gec kalmasin sabah zorla kaldirdim onu ztn. ben tuvaletten cikmadan ben gidiyorum demesine bozuldum kirildigimi belirttim o daha cok onemsizmis gibi hissettirdi. yeme olayi da sabahlari benim icin iskence ekmek yiyemiyorum en basta. kapris yapacak olsam sunu istiyorum derdim aldi geldi gitti derken 1 saat gec giderdi evden. Allah kimsenin basina vermesin boyle bulantilari.. yasamayan bilemez.. yine de tesekurler hepinize..

Hamileyim ve nerdeyse 2-3 aydır yoğun bulantılarımdan dolayı kusuyorum. 2 haftadır iyiyim kusma yoktu en azından. Az önce çöp kokusundan dolayı midemde ne varsa çıkardım. Zaten sabah kalktığımda zar zor bişeyler yemiştim. O da sadece üzümdü. Eşim ablasını annesini alıp kabir ziyareti yapmak için evden çıkmak üzereydi. Ben tuvalette küsüyorum o bana nasılsın bile demeden ben çıkıyorum diye bağırdı kapının önünde. Ben de ya bi nasıl olduğuma gel bak sor dedim. Bi bahane uydurdu kustuğun için yanına yaklaştırmazsın ztn dedi kusunca görmeden temizlemeye çalışırım hep. Insan böyle mi yapar. Ben de dedim annen 5 dk beklemesin ben burda ne olursam olayım umrunda değil dedim. Bir iki abuk subuk laf edip ben gidiyorum birşey istiyor mudun dedi. Sesimi çıkarmadım çekti gitti. O gidince ağlamaya başladım ve düşündüm ben şimdi ne yiyeceğim midem boş canım hiç birşey istemiyor kocam çekmiş gitmiş evde yiyecek birşey yok. Ben de aradım sen nasıl adamsın hamile karını böyle bırakıp gidiyorsun karnımdaki aç seni mi beklicek dedim. Yukarı çıktı geldi. Neymiş efendim annesi sıcağa kalmasınlarmış. Ben ne olucam beni hiç düşünmüyor varsa yoksa annesi. Çekti gitti 10 dk sonra aradılar çünkü neredesin gelmiyor musun diye. Ben evde ağlıyorum vicdanın el veriyorsa git dedim gitti. Insan hamile karısına böyle mi yapar. Ne olur 15 dk bekleseler ben iyi olmadan gitmesi mi gerekiyor. En azından yiyecek birşeyler getirse bebeğim için ona da razıyım. Aç aç oturuyorum ve ağlıyorum elimde olmadan. Yanımda çevremde kimse yok burada sizle paylaşmak istedim. Çok mutsuzum çok bebeğimi de üzüyorum böyle. Düşüncesiz bi adamla evlenmişim annesini düşündüğü kadar beni düşünmüyor en çok ta ona üzülüyorum :(

,erkekler arada yada sürekli öküz olabiliyorlar böyle...tabi düşünmesi gerek sonuçda o karnındaki ikinizin bi parçası...ve yemek yiyemiyorsun kaynana da az durup sana bişiler yapsaydı ya,maşallah çok düşünceliler...takma bebeğini de kendini de üzmee :16:

canim tamam esin biraz ayip etmis sende biraz fazla alinganlik yapmissin..

Benimde bulantilarim fenaydi ama bazi zamanlar kalkip kendim kusardim o yerinden kalkmazdi ki zaten bende yanima yaklastirmiyordum onunda midesi kalkmasin diye. Hamilelikte herseye daha cok aliniyoruz zaten bulantilardan biseyde yemiyorsundur buyuk bir ihtimalle esinde ondan sormamistir. Erkekler bizim kadar dusunceli degil he de gecsin. Benim esimde arada huysuz sanki benim hormonlar ona gecmis bende he diyom geciyom artik alinganlik bile etmiyorum. En onemlisi bebisin gerisini bosver.

ben de yaklastirmiyorum heryeri temizleyip oyle cikiyorum. ben wcden cikmadan ben gidiyorum demesine bozuldum. bulantilar bana 7 kilo verdirdi simdi daha iyiyim insallah gecicek tamamiyle

Bende hamileyim mutfaga adim atamiyorum buzdolabini acip peyniri paketinden tabagima koyamadim dusunun artik sonra esim acıdı heralde sen mutfaga hic girme dedi kapisini kapatiyor hep .. Benim kahvaltim meyvem hazir geliyor bende diger isleri yapiyorum kusuncada halsiz oluyorum temizlik ütü filan hak getire yani boyle iyi oldu her isimi goruyorum yarinda eltim kayinvalidem gelecek sagolsunlar aradilar hic bisi yapmayin bi gelince kendimiz yapariz hep birlikte yeriz dediler ohhh canima minnet valla:) naz olarak algilanmasin da vallahi bu kadar yogun olacagini tahmin etmemistim bulasik makinesini acamiyorum yaa maske takip yapiyorrum evimin temizligiini Rabbim kolaylik versin arkadasim esinin biraz destek olmasi lazim insallah zamanla anlar

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Daha evli olmadigim icin hamilelik olayina yorum yapamayacagim ama herkesin hamileligi farkli geciyo iste Allah kolaylik versin:/

Ama yine de bu kadar da koyverme can tasiyosun sonucta kalk yuzunu yika gelince yine esine diyeceksen dersin hem duzgunce anlatirsan esek degilse hak verir zaten.

Ben 24 yasindayim kusarken evden biri bir bardak su getirip nasilsin demesin icim burkuluyo hamileyken dusunemiyorum:p

cevp yazan arkadaslara cok tesekkur ederim. bu anlattigim olay ztn 10 dk fln surmustur. kapris yapacak olsam sunu bunu istiyorum derdim. ben hic birsey istemedim ki gec kalmasin sabah zorla kaldirdim onu ztn. ben tuvaletten cikmadan ben gidiyorum demesine bozuldum kirildigimi belirttim o daha cok onemsizmis gibi hissettirdi. yeme olayi da sabahlari benim icin iskence ekmek yiyemiyorum en basta. kapris yapacak olsam sunu istiyorum derdim aldi geldi gitti derken 1 saat gec giderdi evden. Allah kimsenin basina vermesin boyle bulantilari.. yasamayan bilemez.. yine de tesekurler hepinize..

ben bilirim o bulantilari Allah kolaylil versin :( ne yemek canin ister ne de disari cikabilirsin.Bir corba yapamayacak kadar gucsuz dusuyor insan. Esin ayip etmis. Benim cevremde kimse yoktu yabanci bir sehirdeydim esim sabah cikip aksam 6 da geliyordu. O vakte kadar yedigimi cikartip ac ac bekliyordum. Agliyordum feci birsey o bulantilar.Esim Gelip bana corba yapiyordu.
Esin dusuncesiz olabilir ama sen cok uzatma mevzuyu derim. Tekrar Allah yardimcin olsun

Bende hamileyim mutfaga adim atamiyorum buzdolabini acip peyniri paketinden tabagima koyamadim dusunun artik sonra esim acıdı heralde sen mutfaga hic girme dedi kapisini kapatiyor hep .. Benim kahvaltim meyvem hazir geliyor bende diger isleri yapiyorum kusuncada halsiz oluyorum temizlik ütü filan hak getire yani boyle iyi oldu her isimi goruyorum yarinda eltim kayinvalidem gelecek sagolsunlar aradilar hic bisi yapmayin bi gelince kendimiz yapariz hep birlikte yeriz dediler ohhh canima minnet valla:) naz olarak algilanmasin da vallahi bu kadar yogun olacagini tahmin etmemistim bulasik makinesini acamiyorum yaa maske takip yapiyorrum evimin temizligiini Rabbim kolaylik versin arkadasim esinin biraz destek olmasi lazim insallah zamanla anlar

Sent from my iPhone using Kınlar Kulübü

esimin ailesi sag olsunlar ne gelir ne gider isleri dusunce oglunu arar halleder. ben 2 haftadir kusmuyordum hic. bu gune denk geldi istem disi oluyor ztn. istahim hic yok aksama kadar ac oturabilirim ama artik zorluyorum bebek buyudu artik doktorun verdigi yeme icme listesinin ucundan yakalayamiyorum. inanir misin bulantim olmadiginda aciyorum yemek kanallarini izliyorum. hamile bi arkadasimda da tam tersi o da istahini kontrol edemiyor cok kilo aldi her insan farkli yasiyor bu olayi..

esimin ailesi sag olsunlar ne gelir ne gider isleri dusunce oglunu arar halleder. ben 2 haftadir kusmuyordum hic. bu gune denk geldi istem disi oluyor ztn. istahim hic yok aksama kadar ac oturabilirim ama artik zorluyorum bebek buyudu artik doktorun verdigi yeme icme listesinin ucundan yakalayamiyorum. inanir misin bulantim olmadiginda aciyorum yemek kanallarini izliyorum. hamile bi arkadasimda da tam tersi o da istahini kontrol edemiyor cok kilo aldi her insan farkli yasiyor bu olayi..

Valla cok zor bacım ne deyim ben daha. 9 haftaligim valla 2 haftadir berbat haldeyim zaten hersey zor birde insanlar dahada zorlastirmasa

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Dışarıdaki hazır gıdalar bebeğe zararlı pizza yı bile 3 aydır bi kere yedim. Pide fln kokusuna dayanamıyorum. Bi de sabahtan beri birşey yemediğim için bunları yiyemiyorum ki midem bulanıyor

O zaman siz ne istiyorsunuz? Yemek kokusuna dayanamiyorsunuz, basit bir ekmek bile yiyemiyorsunuz. Disardanda sagliksizmis.

Yani esin size ne yapmasini bekliyorsunuz? Tamam ben hamile degilim fakat sizde biraz abartiyorsunuz gibime geldi. Ayrica takvime göre 15inci haftadasiniz, yani bu siddetli migde bulantilarin gitme zamanindasiniz.

Esinizde pek haksiz degil. Adamcagiz da "herzamanki hali" diye düsünerek gitmis, hatta geri gelmis fakat siz azarlamisiniz. Adaman kafasi karisik olmasi normal, ben bir kadin olarak bile sizi anlamakta zorluk çekiyorum.

Seni cok iyi anlıyorum bende hamileyim kusmalardan kilo verdim.yaninda destek ve birazda ilgi istiyor tabii insan çünkü çekmeyen bilemez bu zorluğu ruhen çöküyor insan.Allah'tan benim eşim bu konuda çok hassas ama yapı meselesi esin normaldede ailesine düşünme çok değişmez. Benim eşim beni daha ön planda tutar o yüzden ilgilidir.dedimya yapısı ile ilgili bir durum.Allah yardimci olsun

Tipik Türk erkeği ve kaynana vakası daha. :50: Canım senin hiç paran yok mu kendin çıkıp yiyecek birşeyler alamıyor musun? Herşeyinle eşine mi bağlısın? Aç oturmana aklım takıldı da.

Hayır. Sadece o değil. Tipik Türk erkeği, tipik Türk gelini ve kaynanası vakası..

Berrmuda şeytan üçgeni gibi.

Erkek üzerinde hakimiyet kurmak için anne senin karın der.. Gelin senin annen der. Her ikisi de önce ben der. Erkek ne yapacağını bilemez. Dengeyi sağlayamaz. Kadınların ne göz yaşı durur, ne çenesi..

Sayın konu sahibi.. Hamilelik psikolojisi farklı kabul ediyorum. Ama adamın bu kadar üstüne gidip annesini işe karıştıracağınıza güzelce ona ihtiyacınız olduğunu söyleseydiniz. Kabir ziyaretini bi yarım saat ertelemesini isteseydiniz.. Ya da sizi de annenize, kardeşinize ne bileyim arkadaşınıza bırakmasını rica etseydiniz.. Bir çözüm üretseydiniz de.. Hamile halinizle kendinizi bu kadar üzmeseydiniz, akşam çıkması muhtemel bir kavgaya yol açmasaydınız. Ağız tadıyla bayram geçirseydiniz, olmaz mıydı?

Son düzenleme:
O zaman siz ne istiyorsunuz? Yemek kokusuna dayanamiyorsunuz, basit bir ekmek bile yiyemiyorsunuz. Disardanda sagliksizmis.

Yani esin size ne yapmasini bekliyorsunuz? Tamam ben hamile degilim fakat sizde biraz abartiyorsunuz gibime geldi. Ayrica takvime göre 15inci haftadasiniz, yani bu siddetli migde bulantilarin gitme zamanindasiniz.

Esinizde pek haksiz degil. Adamcagiz da "herzamanki hali" diye düsünerek gitmis, hatta geri gelmis fakat siz azarlamisiniz. Adaman kafasi karisik olmasi normal, ben bir kadin olarak bile sizi anlamakta zorluk çekiyorum.

buradan dert anlatmak gercekten zormus:) esim biliyor neler yedigimi gelirken ev poacasi almis onu yedim mesela. ya da biraz zor bulunuyor ama bu aralar incir canim cekiyor hatta sabah incir yiyecektim son incirleri esim yemis. benim onume yiyemiycem bisey getirse bile tmm hayatim sen git gec kalma derim. o benim wc den cikmami bile beklemeden ben gidiyorum dedi. siz rahatsiz olsaniz wcden cikmadan esiniz dis kapida ben gittim diye seslense ne yapardiniz merak ettim..

buradan dert anlatmak gercekten zormus:) esim biliyor neler yedigimi gelirken ev poacasi almis onu yedim mesela. ya da biraz zor bulunuyor ama bu aralar incir canim cekiyor hatta sabah incir yiyecektim son incirleri esim yemis. benim onume yiyemiycem bisey getirse bile tmm hayatim sen git gec kalma derim. o benim wc den cikmami bile beklemeden ben gidiyorum dedi. siz rahatsiz olsaniz wcden cikmadan esiniz dis kapida ben gittim diye seslense ne yapardiniz merak ettim..

İnsanlara gerçekten hayret ediyorum. Kadın orda kustu mu bayıldı mı bebeğe bir şey oldu mu demeden annesine koşmuş ve haklı mı yani? Sokakta kusan insan görseniz yardıma koşarsınız(?) Çok üzüldüm... Zaten kırılgan zamanlar bir de şu olanlara bak.

Hayır. Sadece o değil. Tipik Türk erkeği, tipik Türk gelini ve kaynanası vakası..

Berrmuda şeytan üçgeni gibi.

Erkek üzerinde hakimiyet kurmak için anne senin karın der.. Gelin senin annen der. Her ikisi de önce ben der. Erkek ne yapacağını bilemez. Dengeyi sağlayamaz. Kadınların ne göz yaşı durur, ne çenesi..

Sayın konu sahibi.. Hamilelik psikolojisi farklı kabul ediyorum. Ama adamın bu kadar üstüne gidip annesini işe karıştıracağınıza güzelce ona ihtiyacınız olduğunu söyleseydiniz. Kabir ziyaretini bi yarım saat ertelemesini isteseydiniz.. Ya da sizi de annenize, kardeşinize ne bileyim arkadaşınıza bırakmasını rica etseydiniz.. Ne bileyim işte bir çözüm üretseydiniz de.. Hamile halinizle kendinizi bu kadar üzmeseydiniz, akşam çıkması muhtemel bir kavgaya yol açmasaydınız. Ağız tadıyla bayram geçirseydiniz, olmaz mıydı?

olayi sizin kadar abartmadim neyse ki. esim gelince kavga da etmedim. annesine gondermicek olsam da sizin dediginiz gibi sunu bunu istiyorum diyip cok rahat oyalardim onu. sabah gec kalmasin diye onu kaldiran da bendim neyse siz istediginiz gibi anlayabilirsiniz..

Tamam, sen git derdim, bu hale olmayacak derdim. Sonuçta hamilelik bu, kusmak normal birseydir, heleki daha önce kusmussam.
Eger canim incir çekiyorsa bunuda daha önceden esime söylerdim. Siz hiç birsey söylemiyorsunuz fakat herseyi bekliyorsunuz.
Erkekler düz mantik yaratiklar zaten, onlardan bizim düsüncelerimizi hemen bilmelerini beklemek biraz fazla beklenti oluyor :9:

Ayrica ben sizi pek anlamadim, incir, pogaca yiyebiliyorsunuz fakat bir ekmek arasi yapamiyorsunuz kendine? Herseyi esinizden beklemektense, kendiniz baze seyleri hal edin. Yüzünüz yikayan, biraz ekmek yiyin ve disaraya gidin. Temiz nefes almak, disarda olmakta size iye gelir. Hangi gidalar almak istiyorsaniz alin. Eve geldiginizde kiyafetlerinizi degistirip, rahat birsey giyin ve keyfinize bakin.

olumlu olumsuz yorum yazan herkese cok tesekkur ederim. konuyu basta duygusalliktan yanlis ya da abartili anlatmis olabilirim. bazi mesajlar cok moral oldu kendimi daha iyi hissediyorum cok sagolun cok tesekkur ederim.. esimeyse kirginligim gecmedi tabi ki yaptigini affedemiyorum.. hepinize mutlu gunler. iyi bayramlar..

Back
X