Böyle Olan Var mı ?

paki34

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2020
1.244
3.101
133
Merhaba kızlar,
Son 2.5 aydır çalışmıyorum. Belki de ilk kez bu kadar boş kaldım. İlk zamanlar geçmiş aklıma geliyordu kırgınlık ve kızgınlıklar vs. Şimdi ise son birkaç gündür özellikle haberlerde okuduğum izlediğim şeylerden dolayı ölüm korkusu sardı. Sürekli genç ölenleri görüp ya bende ölürsem ya içime doguyorsa sanki ben herkesten önce öleceğim gibi bir his kapladı içimi. Hatta işte 6. hissim kuvvetlidir ya bilerek böyle hissettiysem ya şöyle ya böyle. Mesela evleneceğimi çocuğum olacağını hiç hayal edemiyorum. Acaba yaşayamayacağım için mi vs diyorum. Sizce normal mi bu ? Bir uzmana mı başvurmalıyım kendi kendime aşabilir miyim ? İçinizden hiç böyle bir korku duyan oldu mu ? İnanın çok ihtiyacım var yorumlara

Kesinlikle psikolojik, çok ciddi boyutta, gündelik hayatını etkileyecek kadar yoğun düşünüyorsan destek alman daha sağlıklı olur.

Merhaba kızlar,
Son 2.5 aydır çalışmıyorum. Belki de ilk kez bu kadar boş kaldım. İlk zamanlar geçmiş aklıma geliyordu kırgınlık ve kızgınlıklar vs. Şimdi ise son birkaç gündür özellikle haberlerde okuduğum izlediğim şeylerden dolayı ölüm korkusu sardı. Sürekli genç ölenleri görüp ya bende ölürsem ya içime doguyorsa sanki ben herkesten önce öleceğim gibi bir his kapladı içimi. Hatta işte 6. hissim kuvvetlidir ya bilerek böyle hissettiysem ya şöyle ya böyle. Mesela evleneceğimi çocuğum olacağını hiç hayal edemiyorum. Acaba yaşayamayacağım için mi vs diyorum. Sizce normal mi bu ? Bir uzmana mı başvurmalıyım kendi kendime aşabilir miyim ? İçinizden hiç böyle bir korku duyan oldu mu ? İnanın çok ihtiyacım var yorumlara
Arkadaşım böyle duygular bazen insanı sarar. Ne yazıkki içinde bulunduğumuz şu dönemde insanın aklına türlü türlü konuda türlü türlü şey geliyor. Sürekli hastalıkla iç içeyiz. He rgğn ölüm sayısı hasta sayısı duyuyoruz. Ölüm hep burnunuzun dibindeydi. Ama hiç böylesine çok hatırlatılmıyordu. İşi gücü hayatı yoğun olan insana senin bu düşüncelerin saçma gelir. Ama işi gücü olmayan insanlar şu zamanda her şeyi düşünürler. Çünkü çok zor bir dönem. Bunların aklına gelmesi normal. Çünkü insanın aklına bu dönem de her şey geliyor. Bunları kenara bırak arkadaşım ölüm kapıdaysada yapacak neyin varki günlerini zehir etme sevdiklerine odaklan yarın güzel bir kahvaltı hazırla duş al saçlarını yap makyajını yap emin ol daha başka hissedeceksin kendine iyi davran. Hayatın 3 günü 5 günü yok. Emin ol yaşlı bir kadınlarda konuşsan o da ölümden korkar. Her anın kıymetini bilmek gerek 🥰👍

Bu olaylarda değil ama önceleri bende yoğun bir anksiyeteyle uğrastım. İnanır mısın kolum ağrıyordu kol kanseri oldum diye ağlıyordum dhdhsk. Çok enteresan ve zorlu bir süreç ve maalesef uzun soluklu kendiliğinden pat diye geçmiyor. Ben destek almadan aştım bu süreci bilemiyorum doğru mu yaptım ama artık bu tarz korkularım yok en azından. Kendini telkin etmeyi denemelisin bu düşünceler beyninde dolandikça sana panik ve korkudan başka bir şey vermiyorlar çünkü. Kendin aşabileceğini düşünuyorsan ya da öyle olmasını istiyorsan deneyebilirsin ama durum çok ileri boyutlara ulaştıysa destek almaktan sakın çekinme. Hemen bir psikologa başvur

kendi düşüncelerinle vesveseyi birbirine karıştırma ,insanın ara da kiminle görüşüyorum diye sorması kendine lazım ,mesela ölümcül hastalığınız var ,şimdi burada ölüm korkusu normaldir ,kaza yaparsın iç kanama vs. burda da ölüm korku normaldir ,tehdit alırsın normaldir ama evde haber izliyorum öleceğim ben... işte bu normal değil ,vesvese yapıyprsun yapma kuzum,işyerinde mecburen dikkatimiz başka yönde olduğundan bunlara yoğunlaşamıyoruz,ama evde böyle işlerimiz olmadığında boşlukta insanın aklına herşey gelir ,önemseme gelsin gitsin böyle düşünceler

Muhtemelen içinde bulunduğumuz durumdan ve yaşadığınız boşluktandır. Ben de kendimi hiç evli mutlu çocuklu hayal edemiyorum ama şans beni bulmaz diye herhalde :KK48: Havalar güzelleşiyor artık normalleşme adımları atılmaya başlandı. Biraz zaman geçsin bulunduğunuz ruh halinden kurtulmuş olursunuz kanımca.

Merhaba kızlar,

Şu dönemde hepimiz aynı durumdayız. Ama kendi kendimize çözebiliriz. Her insan başta kendinin doktoru sonuçta. Kendinize başka uğraşlar bulun kitap okumak, dizi izlemek gibi kafanız dağılsın 😂

Salgının ilk başlarında aynı durumdaydım hatta panik atak mı ne geçirdim :) Açık konuşmak gerekirse kafa başka şeyle meşgul olmadıkça düşünüyor insan ister istemez bu tarz şeyleri. Tamamen boşluktan çünkü salgın başında bize ücretsiz izin aldırdılar o hafta kurdum da kurdum kafamda, sonra hadi evden çalışın dediler, evden çalışınca bu düşüncelerin hiçbiri kalmadı. Puzzle, kitap gibi kafa yoran hobiler tavsiye ederim.

Back
X