Böyle sevme!

Amin, cümlemizin.

Uyarmaktan bık geldi, daha anlatmadığım çok nokta var bu bebek ziyaretleri üzerine.
Bazıları var akrabalar arasında hatta, çocuğun fotoğrafını çekmeye çalışıyorlar, bi sor başında annesi babası var yalı kazığı mıyız biz, yok, almış eline telefonu dibine girmiş fotoğrafını çekecek. Çin'de mi Japonya'da mı nerede 3 aylık bir bebeğin gözleri fotoğraf makinesi flaşı yüzünden kör olmuştu haberleri çıkmıştı... Bu kadar umursamazlık olur mu? O bebeğe bi şey olsa ciğeri yanacak olan benim.

Bu kadar kaba davranışlar ve daha neler... Sadece bir ay daha yeni doluyor ve ben bezdim insanların bu saygısızlıklarından, yeni bebek görünce kendilerini kaybedişlerinden ve bencilliklerinden. Artık daha sert olmam gerektiğini anlıyorum işte böyle böyle... Dün şaştım kaldım uyuyan bebeği ısrarla uyandırmaya çalıştıklarında artık yetti.
Kapıdan içeri girenlere elini yıka ve flaşı kapat deyin inatla. Ben bebek görmeye gittiğimde herkesin içinde ben ellerimi yıkayayım şimdi de öyle seveyim diyorum. Ondan sonra millet gidiyor ellerini yıkamaya.

çocukları ebeveynleri ve onların izin verdiği insanlar hariç hiç kimse SEVEMEZ, DOKUNAMAZ, ÖPEMEZ.. bu kadar basit.. bir iki tanesini ciddi olarak bozunca alışıyorsun geri kalan seri olarak bozuluyor zaten.. insanları terslemekten, bozmaktan korkmayın.. senin çocuğun- senin kuralların.. beğenmeyen yapsın bir tane her önüne gelene mıncıklatsın..

Yerden göğe kadar haklısın.Işin ilginç kısmı bunu daha önce çocuk büyütmüş tecrübeli insanların yapması.Ben de çocuğum olduğu halde ne mevlütte ne bebek ziyaretinde asla kucağıma almıyorum.Çünkü annede o dönem bebeğe karsı çok hassas oluyor.Anneyi de düsünmek lazım.El yıkamadan sevmeler,öpmeler.Günah bunlar.Bir nezle kapınca olan gecelerce başında bekleyen anneye oluyor.

Ay öyle bebekleri mıç mıç öpenler yok mu bide uyarınca alışsınmış diyorlar :KK12: yahu tam tersi öpulmeye ellenmeye alışmasın bir zahmet bu çocuklar normal sanmasınlar:KK62:
Geçen bayramda eşimin teyzesine gittik onlar alıştırdılar hoş 1 yaşinda yok çocuk kucaktan kucağa geziyor şap şup öpülüyor yahu dedim yeter öpüp durmayın çocuğu bana fenalık geldi ama maalesef çocuk memnundu öpülüp mıncıklanmaktan hiç doğru bulmuyorum hiç :KK20:

Korumacı olmayın diyorlarda tacizlerin bile farkında olmuyor çocuklar bu yüzden bi bitmediniz arkadaş

Sinir oluyorum...

İnsanların kendi sevme, dokunma,okşama istekleri uğruna, karşılarındaki canlının rahatını düşüncesizce bozabilme girişiminden, umursamazlıklarından nefret ediyorum, olmaz olsun öyle sevgi. Düzgün cümle bile kuramıyorum ya bu kaç oluyor artık birinin suratına patlatacağım "Sevme ulan sen sevme eksik kal!" diye.

Sokakta gördüğüm bir kediyi dahi, salt onun rahatını bozmamak adına sadece gözlerimle severek yetinebilen bir insanım içim sevgiyle titrediği halde. Dokunmam gerekmez kendi bencil sevgim için, isterse gelir o sevdirir kendini... Ardından koşup, yakalayıp, kucağıma alıp sıkıştırmam. Sesime geleni besler, sonra kendisi sokulursa kucaklar yumcalarım. Çocuklar için de bu böyledir, zorla öpmem, bebekleri kucağıma alacağım diye ısrarla fırsat gözetmem.

Bu kaçıncı oldu, aklı başında bir insan uyuyan bebeği uyandırır ve sevmeye çalışır mı? "Uyandırma" dediğim halde "Aman bi şey olmaz" diyerek yatağında yatan 1 aylık bebeği kundağından asılıp kendine doğru çeker mi sadece yüzünü göreceğim, merak ettim diye? "Amaan bi sen mi doğurdun" diyerek kucağına alıp hoplatmak peki?

Sevmeyin... Böyle sevmeyin... Canlıların alanlarını çiğneyerek onları barbarca sevmeyin(!) Onun adı sevmek bile değil, kendini tatmin etmek.

Birine patlayacağım az kaldı.

az mı kaldı

anında patlar

ilk girişimde yıkarım orayı

bir daha da kimse yanaşamaz kiii

Amin, cümlemizin.

Uyarmaktan bık geldi, daha anlatmadığım çok nokta var bu bebek ziyaretleri üzerine.
Bazıları var akrabalar arasında hatta, çocuğun fotoğrafını çekmeye çalışıyorlar, bi sor başında annesi babası var yalı kazığı mıyız biz, yok, almış eline telefonu dibine girmiş fotoğrafını çekecek. Çin'de mi Japonya'da mı nerede 3 aylık bir bebeğin gözleri fotoğraf makinesi flaşı yüzünden kör olmuştu haberleri çıkmıştı... Bu kadar umursamazlık olur mu? O bebeğe bi şey olsa ciğeri yanacak olan benim.

Bu kadar kaba davranışlar ve daha neler... Sadece bir ay daha yeni doluyor ve ben bezdim insanların bu saygısızlıklarından, yeni bebek görünce kendilerini kaybedişlerinden ve bencilliklerinden. Artık daha sert olmam gerektiğini anlıyorum işte böyle böyle... Dün şaştım kaldım uyuyan bebeği ısrarla uyandırmaya çalıştıklarında artık yetti.

işte denedin gördün kuralların net olsun

ben daha kapıdan girenlere şunu yapma bunu yapma dedim

kv uyandırın da sevelim dediğinde eşim yıktı zaten ortalığı, oyuncak bebek mi bu diye

Uyuyan bebek uyandirilmaz bu cok dusuncesiz bir hareket.
Ben su an gribim bayramda dayimlara gitmedim bebek torunlari var onlara bulasir diye.
Bunun disinda sevilmesi normal bence hatta bebekelrinde hosuna gidiyor ilgi.benim 2 yasinda yegenim var ben onu opmezsem o beni opuyor ilgi istiyor.

karsıyı kırmamak adına acıklayıcı olmaya calısınca
aman bı sen mı dogurdun bızde boyle buyuttuk sızlerı laflarını duyarsınız

eve gırer gırmez ''buyrun elınızı yıkamak ıstersenız lavabo burda'' dersenız ;)
ya da bebege dokunacakları zaman ''elınızı yıkadınız mı ? ''dersenız
kucaga almak ısteyenlere bız kımsenın kucagına vermıyoruz dıye cok net soyler alanında kucagından gerı alırsanız vazgecerler

kayınvalıdem ve kendı annem bıle bu konuda abarttıgımı dusunuyorlardı annem buraya uye keske okusa bu konuyu
kızımı severken anne elını yıkadın mı dedım dıye amaaaan sende abartma senı nasıl buyuttuk der
allaha emanet buyumusum ozaman ! dedıgımde de bana kırılır...

sızın evladınız o ıstemedıgınız bırseyı yapmalarına ızın vermeyın
cok sinir bozucu haklısınız sonuna kadar

Sinir oluyorum...

İnsanların kendi sevme, dokunma,okşama istekleri uğruna, karşılarındaki canlının rahatını düşüncesizce bozabilme girişiminden, umursamazlıklarından nefret ediyorum, olmaz olsun öyle sevgi. Düzgün cümle bile kuramıyorum ya bu kaç oluyor artık birinin suratına patlatacağım "Sevme ulan sen sevme eksik kal!" diye.

Sokakta gördüğüm bir kediyi dahi, salt onun rahatını bozmamak adına sadece gözlerimle severek yetinebilen bir insanım içim sevgiyle titrediği halde. Dokunmam gerekmez kendi bencil sevgim için, isterse gelir o sevdirir kendini... Ardından koşup, yakalayıp, kucağıma alıp sıkıştırmam. Sesime geleni besler, sonra kendisi sokulursa kucaklar yumcalarım. Çocuklar için de bu böyledir, zorla öpmem, bebekleri kucağıma alacağım diye ısrarla fırsat gözetmem.

Bu kaçıncı oldu, aklı başında bir insan uyuyan bebeği uyandırır ve sevmeye çalışır mı? "Uyandırma" dediğim halde "Aman bi şey olmaz" diyerek yatağında yatan 1 aylık bebeği kundağından asılıp kendine doğru çeker mi sadece yüzünü göreceğim, merak ettim diye? "Amaan bi sen mi doğurdun" diyerek kucağına alıp hoplatmak peki?

Sevmeyin... Böyle sevmeyin... Canlıların alanlarını çiğneyerek onları barbarca sevmeyin(!) Onun adı sevmek bile değil, kendini tatmin etmek.

az bile yaparsın. Benim de en sevmediğim durumdur. Bebeklere dokunmak, onları rahatsız etmek. Söyle bence dile getir. Ne olursa olsun dile getir. Önce güzellikle uyar baktın olmuyor daha sonra sert çık bence.

Sinir oluyorum...

Çok haklısın en sinir olduğum durum nefret ediyorum böyle insanlardan sevmeleri batsın bugün olmuş ceremesini çekiyorum sevmek adına hunharca saldıranların yaptıkları yüzünden bi kaşık suda boğasım geliyor yeminle

Sinir oluyorum...

Bırak içinde patlayacagina birine patla..böyle böyle hasta insan lar haline geliyoruz

Daha onlar hamle yapmadan " ya biliyor musunuz bazı densizler var şuncacık çocuğu şapur şupur öpüyor, hırpalıyor, uyandırıyorlar. bazı insanlar çok terbiyesiz en sonunda çıldıracağım vs" tarzı şeyler söyleseniz de baştan utanıp yapamasalar.

Tatlı dille uyardım tatlı sert uyardım sert uyardım hatta neredeyse kavga eder gibi ses tonuyla da uyardıklarım oldu. Ama uyarıları dikkate alan olmadı. Gözüm seyiriyor artık stresten gırtlaklarına yapışmak istiyorum. Öyle bişey ki çaresi çözümü yok ya laftan anlayacak zeka olmuyor herkeste illaki beni evden kov diyorlar sanki. Ay sinirlendim yine ıslak odunla dövesi geliyor insanın. Müsade istemeden bırak öpmeyi izinsiz dokunmam ben ya. Eline dokunabilir miyim diye sorar bide aldığım cevabı tartarım kafamda nezaketen mi izin verdi acaba diye ona göre davranırım. Vicdan nezaket yada beyinden biri bile olmuyor bazı insanlarda

Daha onlar hamle yapmadan " ya biliyor musunuz bazı densizler var şuncacık çocuğu şapur şupur öpüyor, hırpalıyor, uyandırıyorlar. bazı insanlar çok terbiyesiz en sonunda çıldıracağım vs" tarzı şeyler söyleseniz de baştan utanıp yapamasalar.
Bu yöntemi denedim ben. Sakınan göze çöp batar bak çocuğun mikrobada ihtiyacı var kendini yıpratırsın vs.. diye akıl veriyorlar bide

inanın benim doğumuma da 40 gün kadar kaldı sizinle aynı psikolojideyim.. şimdiden insanları telkin etmeye çalışıyorum hormonlardan ötürü aşırı korumacı olduğuma karar verdiler. sen şimdiden böyleysen diyenler vs.. sağlıkla bir kucağıma alayım laf dinlemezlerse hazır lohusayken yakıp yıkıcam ortalığı diye düşünüyorum. inanın gözüme uyku girmiyor, ayağına taş değerse diye dşünüp gözlerim dolarken yok ısırıcam, çat çat vurarak sevicem diyen olunca tüylerim diken diken oluyor.. hayırlısı inşallah kan çıkmadan atlatırım o dönemi..

En nefret ettiğim ama bir türlü tepki göstermeyi beceremediğim bir durum...
Hiç tanımadığım insanların sanki böyle bir hakkı varmış gibi çocuğumun yanağını ıslata ıslata öptüğü için sinirimden ağladığım da olmuştur.

Kabul etmeyin misafir ya da açık açık yazın kurallar diye kocaman kapıya.
Bu kadar sinir olsam kesin yapardım.

Benimde doğumuma az kaldı. Bende düsünüyorum ara sıra böyle seyleri. Gecen gün arkadas anlattı kv nin arkadası hastamıs gelmis yenidoğan bebegi öpmüş. Bebek zatürre gecirmiş. Dikkat etmeleri lazım böyle seylere.
Sırf lohusayken rahat olayım diye türkiyeye gelmedim. Yoksa kv kp in akrabaları rahat bırakmazdı bebegimi.

Sinir oluyorum...

bence gec kalmissin patlamakta. evet birtek ben dogurdum dedim ben dunyanin gelecegi benim ellerimde dedim hatta. kv kp dahil halen opturmem isyemiyorum dedim. en bastan tavrini koyarsan sonradn uzulmezsin.

Back
X