böyle sisteme lanet olsun..

çok çok yüksek puanla eğitim fakültesine giren sevgili arkadaşlara,valla kusura bakmayın da çoğu eğitim fakültesinin puanı ODTÜ,Boğaziçi gibi okulların ne fen edb lerine yaklaşabiliyor ne de en işe yaramayan bölümlerine,o zaman onlar da öğretmenlik yapmasın mı diyelim?çalışıp fazla puan alıp fen edb bile kazanamamışlar düşük puanlı eğitimleri mi seçmişler diyelim? ne gereği var nefretin ,düşmanlığın,yazık..

İnsanların çoğu bu bölümleri öğretmen olmak için okuyorlar. Formasyon alma haklarına engel olmak kesinlikle haksızlıktır.
Üniversiteye yeni başlayanlar için olsa bilerek bu bölümü seçenlere uygulansa neyse bu şekilde uygulama çok kötü oldu.
Ama ülkemizde eğitim adına yada başka bi konuda doğru düzgün bi sistem var mı ki zaten bu olsun.

çok çok yüksek puanla eğitim fakültesine giren sevgili arkadaşlara,valla kusura bakmayın da çoğu eğitim fakültesinin puanı ODTÜ,Boğaziçi gibi okulların ne fen edb lerine yaklaşabiliyor ne de en işe yaramayan bölümlerine,o zaman onlar da öğretmenlik yapmasın mı diyelim?çalışıp fazla puan alıp fen edb bile kazanamamışlar düşük puanlı eğitimleri mi seçmişler diyelim? ne gereği var nefretin ,düşmanlığın,yazık..

yüksek puanla eğitim fakültesine girmekten bahseden bendim.dolayısıyla msj ınızı üzerime alarak cevap veriyorum.ben bilinçli tercihin önemini vurgulamaya çalışıyorum.''biz odtüde,boğaziçinde fen edebiyat okumayıp ta başka yerde eğitim fak. okuduk.'' filan gibilerinden birşey demedim.

bu ülkede öğretmenlerin eğt. fak. mezunu olmasının doğru olduğunu savunuyorum.benim tanıdığım fen fak. mezunlarının bir kısmı ya akademisyen ya da alanlarına uygun pozisyonlarda başka kurumlarda çalışıyor.bir kısmı da böyle yakınıp duruyor.ben eğt. fakültesinden başka fakültelerde okumuş olanların öğretmen olamamaktan ötürü sızlanmalarını gereksiz buluyorum.
burada puan yarıştırması veya zeka yarıştırması yapmıyorum.ama bazı arkadaşlar ben bu kelimeleri kullanmamama rağmen olayı bu noktaya çekti.
zira Allah vergisi olan zekanın,yeteneklerin övünmesi de olmaz,yerinmesi de.
herkes neyin ne olduğunu bilir.sadece puana göre doğru tercihler yapıldığında böyle feryat figana gerek olmadığını belirtmeye çalışıyorum.

neyse yaa yazdıklarım inanılmaz derecede saptırılıyor.herkes benimle aynı düşünmek zorunda değil.ben konu sahibinin sızlanmalarına istinaden kendi düşüncelerimi yazdım.bana katılanlar ve katılmayanlar mutlaka olacaktır.lütfen yorumlarıma cevap yazmak yerine herkes konu ile ilgili kendi düşüncesini paylaşsın.

yüksek puanla eğitim fakültesine girmekten bahseden bendim.dolayısıyla msj ınızı üzerime alarak cevap veriyorum.ben bilinçli tercihin önemini vurgulamaya çalışıyorum.''biz odtüde,boğaziçinde fen edebiyat okumayıp ta başka yerde eğitim fak. okuduk.'' filan gibilerinden birşey demedim.

bu ülkede öğretmenlerin eğt. fak. mezunu olmasının doğru olduğunu savunuyorum.benim tanıdığım fen fak. mezunlarının bir kısmı ya akademisyen ya da alanlarına uygun pozisyonlarda başka kurumlarda çalışıyor.bir kısmı da böyle yakınıp duruyor.ben eğt. fakültesinden başka fakültelerde okumuş olanların öğretmen olamamaktan ötürü sızlanmalarını gereksiz buluyorum.
burada puan yarıştırması veya zeka yarıştırması yapmıyorum.ama bazı arkadaşlar ben bu kelimeleri kullanmamama rağmen olayı bu noktaya çekti.
zira Allah vergisi olan zekanın,yeteneklerin övünmesi de olmaz,yerinmesi de.
herkes neyin ne olduğunu bilir.sadece puana göre doğru tercihler yapıldığında böyle feryat figana gerek olmadığını belirtmeye çalışıyorum.

neyse yaa yazdıklarım inanılmaz derecede saptırılıyor.herkes benimle aynı düşünmek zorunda değil.ben konu sahibinin sızlanmalarına istinaden kendi düşüncelerimi yazdım.bana katılanlar ve katılmayanlar mutlaka olacaktır.lütfen yorumlarıma cevap yazmak yerine herkes konu ile ilgili kendi düşüncesini paylaşsın.

valla kusura bakmayın da aynen öyle demişsiniz

''ben yaptığım puanla özel ünv. burslu programlarının fen edebiyatlarına girebilecekken.odtü ye yerleşebilme imkanın varken boşuna mı başka bi ünv. eğitim fakültesini yazdım.sebebi ileri görüş olabilir mi acaba?''

ben de yorumuma yaptığınız yoruma cevap vereyim dedim.İyi geceler..

Off ne saçma sapan bir tartışma.Bu eğitim fakültelilerdeki kendini beğenmişlik kimsede yok.Eğitim fakültesinden yakın arkadaşlarım var benim girdiğim derslerin zorluğğundan bahsederlerdi hep.Yahu bu bir gerçek ben Türk Dili ve Edebiyatı okudum ve bu alanda eğitim fakültesinden mezun olandan daha fazla bilgiye sahibim.Çünkü ben bilim insanı akademisyen olmak için yetiştiriliyorum.Araştırmalarımızın haddi hesabı yoktu okurken.İşi zeka bilgi yarışına dönüştürmeyin siz zararlı çıkarsınız.

Off ne saçma sapan bir tartışma.Bu eğitim fakültelilerdeki kendini beğenmişlik kimsede yok.Eğitim fakültesinden yakın arkadaşlarım var benim girdiğim derslerin zorluğğundan bahsederlerdi hep.Yahu bu bir gerçek ben Türk Dili ve Edebiyatı okudum ve bu alanda eğitim fakültesinden mezun olandan daha fazla bilgiye sahibim.Çünkü ben bilim insanı akademisyen olmak için yetiştiriliyorum.Araştırmalarımızın haddi hesabı yoktu okurken.İşi zeka bilgi yarışına dönüştürmeyin siz zararlı çıkarsınız.

Önemli olan çok fazla bilgi bilmek değildir. Ne kadar bilirsen bil anlattığın karşındakinin anladığı kadardır. Bilmek değil öğretebilmek değerlidir bu sistemde. Sonuçta Bernoulli, Riccati anlatsan bütün öğrenciler uzaylı görmüş gibi bakacaklar. $525532_10150727238328624_577253623_9192647_413241343_n.webp Herkes eğitimini aldığı işi yapmalı, keşke fen edebiyat bölümü mezeunlarını da istihdam edebilecek alanlar oluşturulsa buralara da fon aktarılsa. Malesef pasta küçük ısırmak isteyen çok.

arkadaşlar boşuna tartısıyorsunuz en basta sistem yanlış zaten..ya eğitim falültesini ya fen edebiyat fakültesini birinden birini kapatsınlar ya da farklı amaçlar için eğitim versinler ...eğitimden mezunlar öğretmenlik yapsın fen edebiyattan mezunlar akademisyen olsun....ya da eğitim seviyeleri eşit olsun

ama 2 okuluda bitiren öğretmenlik yapmayı tercih ediyor...madem 2 bölümdende öğretmen olunuyo o zaman eğitim seviye farkı var diye neden söyleniyor onuda anlamıyorum yarın öbürgün meslektas olacaksınız ya da meslektaşsınız bu sekılde söylemek bence kırıcı naçizane fikrim ne eğitim mezunuyum ne fen edebıyat dısardan gördüğüm bildiğim kadar yapıyorum yorumumu

Son düzenleme:
Fen-Edebiyat fakülteli ve formasyonla falan hiç alakası olmayan biri olarak söylüyorum ki, çok öğrenmek ne işe yarıyor?

Öğrenciye vermen gereken bilgi 3'se, eğitim fakültesinde 5'i gösterilir. Sen 10 bilsen ne olacak? Öğretmen gereken 3, seviye-müfredat olayından bahsediyorum minimum seviyede öğretmekten değil. En çok ben biliyorum diye bir şey de yok, vermen gereken ya da verebileceğin maksimum değer ortada.

Fen-edebiyatlıların en olmadı öğretmen olurum mantığına karşıyım. Bir sene daha bekleyip eğitim fakültesi kazansaydın o zaman illa öğretmen olacaksan? Ya da dersaneler genelde bölüm mezunlarını çalıştırıyorlar, onlardan birinde öğretmenlik yap.

Öğretmen olmak için girmediğin okuldan öğretmen olmaya karar verip çıkamazsın. Tıp okuyan biri, ben nasıl olsa biliyorum atamam kolay olur deyip de hemşire olabilir mi mesela? Olamaz.

Evet geçmişte çok hatalar yapılmış, bir yerden düzeltilmeye başlanmalıydı. Ben atamalara da etki edeceğini düşünüyorum, yine işe yarar mı muamma ama etki edecek. Her fen-edebiyatlı en olmadı öğretmen olmaya çalışmayacak.

Konu sahibine ise şu açıdan hak veriyorum, 4 senelik emeği gitmiş. Gerçekten yazık olmuş. Dünyanın sonu değil tabii ki.

Arkadaşlar sorun sistemde. Konu Fen Edebiyat ya da eğitim fakültesi falan değil bence.

Türkiye'de hangi bölümde okursanız okuyun sürekli haksızlıklarla karşılaşıyorsunuz. Herkes kendi işini yapmalı. Bence uygulama yanlış olmamış. Keşke diğer meslek dallarında da aynı şey uygulansa. Ama pat diye böyle bir yasa çıkarıyorsanız 2012'de başlayacak olanları bağlamalıydı. Sonuçta insanların emekleriyle oynamaya kimsenin hakkı yok. Hiçbir okul hiç bir bölüm kolay kazanılıp okunmuyor.

İstihdam edebilecek kadar öğrenci alıp mezun edeceksin. Bu kadar öğretmen açıkta kalacaksa neden bu kadar Eğitim Fakültesi var bu tartışılmalı. Tabi KPSS'de ayrı bir saçmalık. Devlet aynen şunu söylüyor. Kusura bakmayın ben kendi eğitimime güvenmiyorum. Birde sınava girin bakalım sonra sizi öğretmen yapacağım.

Tekrar söylüyorum herkes kendi işini yapmalı. Doktordan mühendis, işletmeciden reklamcı olmaz. Fen Edebiyat fakültesi açıyorsan bu mezunları kendi alanlarına göre istihdam edeceksin. Bu mezunları mağdur etmeyeceksin. Öğretmenlik eğitimi almıyorlar sonuçta. Eğer ki istihdam etmeyeceksin o zaman bu fakülteleri kapat.

Bende Marmara İletişim mezunuyum. 5 sene dirsek çürüttüm. TRT gibi yerlere giremiyoruz arkadaşlar. Kameraman, gazeteci alacaklar tüm fakülte mezunları başvurabiliyor. Yani mühendissen mesela kameraman olabiliyorsun. Yani neresinden tutarsanız tutun sistem elimizde patlıyor.

Açıkçası düzeleceğine de asla inanmıyorum. Çünkü maalesef ülkemizde emekle değil yandaşlıkla bir yerlere gelinebiliyor.

benim anlamadığım onlarca puan fark atarak eğitim fakültesine giriyorsanız aynı başarıyı kpss de gösterir atanırsınız zaten. niye fen edb mezunları bu kadar rahatsızlık veriyor ki size?

kpss sisteminden bi haber olduğun çok açık senın gibi bilmeyen insanların başarısız damgalarını yedikleri için insanlar zaten intihar ediyor ve sen bu durumu bilip kullanıyorsun..

bilmeden konuşuyorsun iyiki formasyonu aldılar elinizden bu mesleğe ve atanmalarına dair hiç birşey bilmeyen insanların;

ya ben hiç birşey olamadım bi ünvanım bi mesleğim yok, hadi ben bi öğretmen olayım diyerek birde acayip bir kibirle biz öğretmenlik bölümlerinden daha çok biliyoruz diye övünenlere iyi oldu bu durum

burun kıvırdığın öğretmenlik bölümünden mezun olamadığının pişmanlığı değil mi zaten bu...üzülme belki sende atanırsın...:34:

Fen-Edebiyat fakülteli ve formasyonla falan hiç alakası olmayan biri olarak söylüyorum ki, çok öğrenmek ne işe yarıyor?

Öğrenciye vermen gereken bilgi 3'se, eğitim fakültesinde 5'i gösterilir. Sen 10 bilsen ne olacak? Öğretmen gereken 3, seviye-müfredat olayından bahsediyorum minimum seviyede öğretmekten değil. En çok ben biliyorum diye bir şey de yok, vermen gereken ya da verebileceğin maksimum değer ortada.

Fen-edebiyatlıların en olmadı öğretmen olurum mantığına karşıyım. Bir sene daha bekleyip eğitim fakültesi kazansaydın o zaman illa öğretmen olacaksan? Ya da dersaneler genelde bölüm mezunlarını çalıştırıyorlar, onlardan birinde öğretmenlik yap.

Öğretmen olmak için girmediğin okuldan öğretmen olmaya karar verip çıkamazsın. Tıp okuyan biri, ben nasıl olsa biliyorum atamam kolay olur deyip de hemşire olabilir mi mesela? Olamaz.

Evet geçmişte çok hatalar yapılmış, bir yerden düzeltilmeye başlanmalıydı. Ben atamalara da etki edeceğini düşünüyorum, yine işe yarar mı muamma ama etki edecek. Her fen-edebiyatlı en olmadı öğretmen olmaya çalışmayacak.

Konu sahibine ise şu açıdan hak veriyorum, 4 senelik emeği gitmiş. Gerçekten yazık olmuş. Dünyanın sonu değil tabii ki.

bu mesajı sadece beğen butonunu tıklayıp geçmek istemedim,bir de yazıyla ifade edeyim dedim.sizin yaptığınız bir çok yorumu beğeniyorum zaten ama bu bi başka olmuş sanki :1: çokkkk çokk beğendim:16:

senin adına üzüldüm ama olması gereken buydu hatta çok çok geç kalınmış bir karar.eğitim mezunu olup atanamayan o kadar çok insan var ki bide o sayıya formasyonlu fen edebiyatçıları eklememek gerekiyor.

11 yıllık tarih öğretmenıyım bır tane adam akıllı bır bakanlık gormedım..

Zaten son donem bakanlarımız da ya hukuk mezunu ya başka br bolum..

Yıllardırda genclerımıze ıyı dusunun bolum seçerken suan iş garantılı olabılır ama 4 yıl sonra dıplomalı işsiz olursunuz..

Öğrtmenlığide hıç tavsiye etmıyorum..

Öğretmen açımız var ama bakanlık malıye bakanlığı ızın verdıği muddetce öğretmen alımı yapıyor.

Maalesef Ankara ıstanbul gıbı şehilerde eş durumundan hc derse gırmeden maaşl alan nıce öğretmenlerde var...

Öğrencilerin derslerinin tamamen boş gecmesı hele koy okullarında cok kotu en azından ucretlıde olsa başlarında öğretmen olması guzel.

Ücretlıyı kaldırsın tum açıkları atasın demek olması mumkun degıl her yıl malıye bakanlıgıgının ayırdığı kontejan var

ıkıncı öğretım tum eğitim fakultelerını kaldırabılır.bu cozum..Fen edebiyat fakultlerının sayısı azaltılabılır artık öğretmen olarak atanmayacagı duyrulur...Bu bu sene mezun olanları kapsamaz.Onlara yazık..

Gelelım fen edebıyat mezunları eğitim fakultelerınden cok daha bılgılı demek buyuk yanlış.

Ben bır yıl haçlı seferlerı dersı gordum ...Adım gıbı ezberledım..

Mesleğe başlaım ders kıtabında yarım sayfayı gecmeyen bır konu..Ben yarım sayfa ıcın bır yılımı harcadım.

Öğretmenlık cok başka bırsey..Bılgıyı bılmekten zıyade öğrencıyı tanımak sıtemı bılmek nasıl nerede ne anlatacagını bılmek vsvs.

Bunlar kıtaplarda yazmıyor tecrubeyle öğrenıyorsunuz..

canım benim öyle toysun ki
bir zamnlar öğretmenlik beğenilmeyen meslekti orataokulu yatılı bitirenler elektiriği suyu olmayan köylerde ineklerle aynı çatı altında yatarak çalışıyordu sen her dönem şimdiki gibi rabet var zanneiyordun herhalde
1 gömlekle emekli olduk diyenleri uymadın belli 2 3 puan a takılma yavrum daha küçüksün belli

bu mesajı sadece beğen butonunu tıklayıp geçmek istemedim,bir de yazıyla ifade edeyim dedim.sizin yaptığınız bir çok yorumu beğeniyorum zaten ama bu bi başka olmuş sanki :1: çokkkk çokk beğendim:16:

Teşekkür ederim. Utandım ya hu. :30:

kpss sisteminden bi haber olduğun çok açık senın gibi bilmeyen insanların başarısız damgalarını yedikleri için insanlar zaten intihar ediyor ve sen bu durumu bilip kullanıyorsun..

bilmeden konuşuyorsun iyiki formasyonu aldılar elinizden bu mesleğe ve atanmalarına dair hiç birşey bilmeyen insanların;

ya ben hiç birşey olamadım bi ünvanım bi mesleğim yok, hadi ben bi öğretmen olayım diyerek birde acayip bir kibirle biz öğretmenlik bölümlerinden daha çok biliyoruz diye övünenlere iyi oldu bu durum

burun kıvırdığın öğretmenlik bölümünden mezun olamadığının pişmanlığı değil mi zaten bu...üzülme belki sende atanırsın...:34:

herhangi bir pişmanlık duymuyorum, formasyonum da var senin teselline ihtiyacım yok
.
kpss hakkında da fazlasıyla bilgi sahibiyim. çok doğru bulmuyorum pek çok açıdan, ama fen edb mezunu biri öğretmenlik mezununu geçerse atanır. bu kadar basit. doğru olan da bu.
bir eğitim fakültesi mezunu da sürekli övündüğü biz şu kadar eğitim dersi aldık siz bir senede formasyon aldınız diye aşağıladığı kişileri geçemiyorsa demek ki çok da üstün değildir.

ayrıca şunu da söylemeden geçemiycem. ben kendimi bildim bileli fen edb mezunlarına formasyon veriliyor. bu bölüme girenlerde bunu bilerek, ona göre plan yaparak giriyor. bunu aniden ortadan kaldırmak mı adalet?

yahu bakıyorum resmen kin öfke var mesajlarda.Meğer fen edebiyatlılar yüzünden atanamıyormuş eğitim fakülteliler iyi hepiniz atanırsınız artık!

Dün yazdığım gibi konu eğitim-fen edebiyat tartışmasına dönmüş. Eğitim fakültesi mezunlarının fen-edebiyat mezunlarına karşı hep bir kini vardır, bunu her platformda görüyorum. Sistem fen edebiyat mezunlarına da öğretmen olma hakkı veriyorsa buna kimsenin dil uzatmaya hakkı yok. Evet sistem yanlış olabilir ancak bunu kavgaya dönüştürmenin anlamı yok. Ben fen edebiyat mezunlarının öğretmen olup bilgilerini köreltmesine de karşıyım. Keşke onlar için de memuriyette bir bölüm oluşturulsa ve 4 yıl boyunca aldıkları eğitimin, edindikleri bilgi birikiminin hakkını vererek daha da ileriye gitseler ama öyle bir sistemimiz var ki böyle bir şey mümkün değil ne yazık ki...

yahu bakıyorum resmen kin öfke var mesajlarda.Meğer fen edebiyatlılar yüzünden atanamıyormuş eğitim fakülteliler iyi hepiniz atanırsınız artık!

Bu kin her zaman vardı canım hep de olacak. Her yıl mezun olan eğitimcilerin sayısı atanan öğretmen sayısının kat be kat daha fazlası. Ee buna bir de fen edebiyatçılar eklenince sinirlenmelerini normal karşılıyorum artık.

Back
X