Arastirmama gerek yok derken daha önce hem arastirdigimi hem de doktoruma danistigimi ayrıca belirtmem mi gerekiyordu? Kadın sağlığı için çok ciddi bir sorundur ard arda doğum. Yıllardır bunu engellemek için bir dolu bilinclendirme kampanyasi yapıldı. Ard arda doğum nedeniyle dişleri dökülen kadınlar biliyorum ben. Ayrıca çocukların gelişimi için de sakıncalı. İlk bebegin ciddi anlamda aktif olarak anneye ihtiyaç duyduğu bir dönem. Yürümeye başlayacak, düşecek kalkacak, tuvalet eğitimi alacak, kendi başına beslenmeyi öğrenecek... tüm bunlarla beraber birey olduğunu kanıtlama çabasına girecek ki buna iki yaş sendromu deniyor ve uzun süre devam ediyor. Belki kreşe başlayacak. Tüm bu değişimler yeterince fazlayken bir de aileye yeni bebek gelecek ve bu bebek annenin ona verdiği zamana ortaknolacak. Diğer taraftan yeni doğacak bebek de sürekli anne kokusu isteyecek. Tam bir muhtaçlık ve bağımlılık döneminde. Uyurken bile çoğu zaman gözetime ihtiyacı olacak. Hamilelik dönemini saymıyorum bile. Ilk çocuk yürürken, koşarken bağımsız olmak isteyecek ve onunla birlikte hareket etmesi gereken anne ilk üç ayda zaten çok dikkatli olmalı. Geri kalan altı ayda da istese bile çok atik olamayacak, karnı burnunda. Çocukla parka gitmesi, oyun oynaması, sokaklarda yürümesi gereken dönemde kadın hamile olacak. Ve siz gelmiş bir sakıncası yok diyorsunuz. Çocuklardaki diş ve kemik gelişimini bile etkileyen bir durum söz konusuyken hem de. Bravo siz çok doğru yönlendiriyorsunuz insanları.