Böyle terbiye edilir.

Kim ne derse desin bazı anneler rahat
Dünya onlar ve çocukları etrafında dönüyor sanki
Doğru rahat anne modeli mi yoksa kuralcı anneler mi olduğunu aslında tamda bilmiyorum
Konu sahibi çocuğunuza burası hastahane oturmalısın demili onda bir algı oluşturmalı
Ha aldığınız tepki gereksiz kaba ama sizde biraz rahat davranmış gibisiniz

hastane değil ki sağlık ocağı.
ben ülkeden ayrılalı sağlık ocaklarının yapısı mı değişti acaba?
oraya çocuklar aşıya falan gider, pansumanı olan gider, bir de yaşlı teyzeler amcalar ilaç yazdırmaya gider, hiç hasta birini görmedim ben yıllardır çocuklar yüzünden mekik dokurum :)

ya bir de geodalcım, böyle genelden yazıyoruz ama konu sahibinin olayı 15 dakikalık bir şey
konu aslında rahat anneler değil ki.
konu tam olarak çocukça hareketler yapan çocuklardan insanların rahatsız olması.
sorsak herkes 12 yaşında hayata başladı sanırım.

vallaha ben hayatımda kendim kadar uslu bir çocuk hiç görmedim,
şimdi geçmişe baktığımda 30 yaşındaki olgunlukla çocukluk yaşamışım hakikaten, ve gerçekten de yazık diyorum.
keşke o kadar söz dinleyen biri olmasaymışım ya.
benim çocuklarım da olmasınlar inş.
ahahah konuda beddua edenler olmuş ya, ben de kendime ediyorum, bak kimse alınmasın.
olmasın çocuklarım öyle put gibi, otur deyince oturan kalk deyince kalkan olmasınlar.
amin :)

Bazı çocuklar cidden durmuyorlar enerji patlaması yasıyorlar resmen adı üstünde çocuk evet anlamıyorlar , ama bir yolunu bulmak lazım iyi yetiştirmek için Allah sabır versin annelere...!!!

Alt katimda su an ziplayan biri var iyi ki bir altta oturmuyorum yoksa cildirmam isten bile degil ki hala siniriden kopurmus durumdayim cunku butun ev gurultuden inliyor. Evet cocuklariniza sosyal ortamlarda nasil davranilmasi gerektigini ogretin. Enerji atmak istiyorlar ise alin parka goturun, park yoksa belediyenizden bunu talep edin. Inanin gurultuden kafasi sisiyor insanin, ben azicik gurultuye bile tahammul edemiyorum, kendi sesime bile, dunya sizlerin ccocuklarindan olusmuyor, herkes sistemin bir dislisi bunu onlara erkenden ogretmek lazim.

Saat basi giderler hem de
Luzumsuz yere isgal ederler cogu zaman
Saglik ocaginda ben de hasta kimseyi gormedim. 15 dakika ayak sesine dayanamamislar gibi geldi bana

ya konuda bağıran çağıran çocuk yok.
alt tarafı sınıf arkadaşını görmüş, oraya buraya koşturmuş,
bir de 4 yaşındalar ha.
nasıl bu kadar sorun oluyor anlamıyorum.
toplumsal alansa toplum sadece olgun bireylerdn oluşmuyor ya, saksıda büyümüyor ya bu insanlar, çocuklar da toplumun bireyi.

şimdi böyle yazınca da saygısız nesil yetiştiriyorsunuz diyorlar.
böyle saygı olmaz ama değil mi?
saygı karşılıklı olur.
çocuğa da saygı gerekir.

sen arkadaşını görünce 2 kelam etmiyorsan çocuktan da bekleme tamam.

Ben sağlık ocağında beklediğim zaman ( ki muhakkak doktorun odasında bi mümessil falan olur) ilk 5 dk dümdüz duvara bakıyorum :) sonra sağda solda asılmış afişleri okumaya başlıyorum.

Onlar bitince biraz telefonla oynamaya başlıyorum. Hala bekliyorsam bir iki oflayıp puflayıp volta atmaya başlıyorum. İyi günümdeysem söylenmiyorum :)

Ben yetişkin olarak darlanıyorum çocuk nasıl dayansın.

Zaytung da guzel bir yazi var. Okuyup okuyup guluyorum, cocuklariniz biraz buyuyecek ve topluma lkarisacaklar. Evet mutlu olsunlar ama unutmayin sadece sizin couklariniz degil onlar, toplumun bir bireyi de olacaklar, kurallari bileceklerler ki saglikli buyusunler, zorluk yasamasinlar. u yazi her ne kadar direkt baglantili olmasa da yine de gercekci:) http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=80690

Son düzenleme:
ya konuda bağıran çağıran çocuk yok.
alt tarafı sınıf arkadaşını görmüş, oraya buraya koşturmuş,
bir de 4 yaşındalar ha.
nasıl bu kadar sorun oluyor anlamıyorum.
toplumsal alansa toplum sadece olgun bireylerdn oluşmuyor ya, saksıda büyümüyor ya bu insanlar, çocuklar da toplumun bireyi.

şimdi böyle yazınca da saygısız nesil yetiştiriyorsunuz diyorlar.
böyle saygı olmaz ama değil mi?
saygı karşılıklı olur.
çocuğa da saygı gerekir.

sen arkadaşını görünce 2 kelam etmiyorsan çocuktan da bekleme tamam.
Ben toplu mekanlarda cocuk sesi duymam hic. Hep yetiskinlerin sesleri
Kimi telefonla konusur bagir cagir
Kimi yanindakiyle konusur
Onlari uyaran cikmaz.
Herkesin anneligini sorgulamak daha kolay geliyor sanirim. Hep en iyisi benim havalarindaki instagram cocuklari ve onlarin anneleri cazip tabii.

Annemin bitisiginde iki cocuklu bir aile yasiyor. Kucuk kizlari dogdugundan beridir sebepli sebepsiz agliyor. Cocugun babasi doktor. O henuz bulamadi cocugunun neden agladigini misal. Evlat 6 yasinda su an. Annemden her gorduklerinde ozur diliyorlar. Kusura bakmayin sesi cok geliyor size vs diye. Annem asla rahatsiz olmadigini belirtmesine ragmen. İnsanlar caresiz. Cocugun huyu bu. Dogar dogmaz da boyleydi,degismedi. Demek ki olmayinca olmuyor.

Zaytung da guzel bir yazi var. Okuyup okuyup guluyorum, cocuklariniz biraz buyuyecek ve topluma lkarisacaklar. Evet mutlu olsunlar ama unutmayin sadece sizin couklariniz degil onlar, toplumun bir bireyi de olacaklar, kurallari bileceklerler ki saglikli buyusunler, zorluk yasamasinlar. u yazi her ne kadar direkt baglantili olmasa da yine de gercekci:) http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=80690

Ay çok güldüm

hastane değil ki sağlık ocağı.
ben ülkeden ayrılalı sağlık ocaklarının yapısı mı değişti acaba?
oraya çocuklar aşıya falan gider, pansumanı olan gider, bir de yaşlı teyzeler amcalar ilaç yazdırmaya gider, hiç hasta birini görmedim ben yıllardır çocuklar yüzünden mekik dokurum :)

ya bir de geodalcım, böyle genelden yazıyoruz ama konu sahibinin olayı 15 dakikalık bir şey
konu aslında rahat anneler değil ki.
konu tam olarak çocukça hareketler yapan çocuklardan insanların rahatsız olması.
sorsak herkes 12 yaşında hayata başladı sanırım.

vallaha ben hayatımda kendim kadar uslu bir çocuk hiç görmedim,
şimdi geçmişe baktığımda 30 yaşındaki olgunlukla çocukluk yaşamışım hakikaten, ve gerçekten de yazık diyorum.
keşke o kadar söz dinleyen biri olmasaymışım ya.
benim çocuklarım da olmasınlar inş.
ahahah konuda beddua edenler olmuş ya, ben de kendime ediyorum, bak kimse alınmasın.
olmasın çocuklarım öyle put gibi, otur deyince oturan kalk deyince kalkan olmasınlar.
amin :)
Sağlık ocaklarının yapısı aynı değişen pek birşey yok tabi bu sağlık ocaklarının bir sağlık kuruluşu olduğu gerçeğini değiştirmiyor:) bunu konu sahibini tenzih ederek yazıyorum
Ben çocuğun doğasına dokunulsun demiyorum fakat uyarının yapılması gerekir diye düşünüyorum
Ben yaramaz bir çocuktum hatırlarım bazen bu yaramazlığım sonucu fiziksel psikolojik çok incinmişliğim vardır :(
Belki o yüzden çocuklarında benim gibi incinmesin diye çok korudum kurallarım vardı ve halen var:)
Rahat/kuracı konusunda inan bazen ben neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyorum:)

Konu sahibi sizi tenzih ederek bir şey söylemek istiyorum.
Yaw bu ortalığı yıkan,tüküren,çimdikleyen,sosyal ortamlarda milletin kafasını ütüleyen çocuklara zeki deniyor. Bense daha hayatımda hiç bu tarz yetiştirilip başarılı olmuş çocuk görmedim.
Millet artık kendi halinde,sessiz çocuk görünce kesin bir sorun var zannediyor.
Benim park maceralarım çoktur. Malum 2 küçük çocuğum var. Ve zamane annelerinden de çocuklarından da Tanrı bizi korusun. Amen.

Doğduğu anda çevresini takip eden, kafasını dik tutup kendini döndürebilen bir nesil ‘aman çocuğum dur’ sözünden anlardı zaten.
Şimdi bizim zamanımızda diyenler olacak, o zamanki bebek o zamanda kaldı kundaklanıp put gibi aylarca yatan bir nesiliz ama şimdikiler değil yani ne yapalım.
Tutabiliyorsan durdurabiliyorsan ve ben beceremiyorsam adres vereyim de gelsin göreyim o muhteşem terbiyecileri.
Hodri meydan...

Doğduğu anda çevresini takip eden, kafasını dik tutup kendini döndürebilen bir nesil ‘aman çocuğum dur’ sözünden anlardı zaten.
Şimdi bizim zamanımızda diyenler olacak, o zamanki bebek o zamanda kaldı kundaklanıp put gibi aylarca yatan bir nesiliz ama şimdikiler değil yani ne yapalım.
Tutabiliyorsan durdurabiliyorsan ve ben beceremiyorsam adres vereyim de gelsin göreyim o muhteşem terbiyecileri.
Hodri meydan...
Kesinlikle
Fazla kesin hatlar cizmemek lazim. Hayatta her sey ya siyah ya beyaz olmuyor. Griler de var. Baskalarinin anneligini sorgulamadan o grileri de fark etmek lazim. Sokakta gordugumuz ve bize surekli akil vermeye calisan teyzelere de bir yere kadar tahammul edebiliyoruz. Ben cogunlukla he deyip geciyorum. Anlatsam anlamayacak nasilsa. Eger ki oglumla beraber o kriz zamanlarindaysak cozum bulamadigim noktalar oluyor maalesef. Kim ister ki cocugu oyle olsun?

Kesinlikle
Fazla kesin hatlar cizmemek lazim. Hayatta her sey ya siyah ya beyaz olmuyor. Griler de var. Baskalarinin anneligini sorgulamadan o grileri de fark etmek lazim. Sokakta gordugumuz ve bize surekli akil vermeye calisan teyzelere de bir yere kadar tahammul edebiliyoruz. Ben cogunlukla he deyip geciyorum. Anlatsam anlamayacak nasilsa. Eger ki oglumla beraber o kriz zamanlarindaysak cozum bulamadigim noktalar oluyor maalesef. Kim ister ki cocugu oyle olsun?
Ben tam da o teyzeler yüzünden terbiye veremiyorum zaten. Hayır dediğimi tutturup kusana kadar ağlayınca ‘ cık cık cık şuna bak el kadar çocuğu nasıl da ağlatıyor’ diyor, ağlamasın diye istediğini yapınca ‘vay efendim ne şımartmış çocuk bunu parmağında oyuncak etmiş’ oluyor.
Ağlayan çocuk anormal değildir, her yerde mermiden keskin bakışları ve rahatsızlığı belli eden tavrı üzerimizden çekseler, biz de kendi doğrumuzla şımarık olmayan bir nesil yetiştireceğiz inşallah.
Bir de kötülük teyzeler var, bana bakıp ‘ ay ikiside mi senin yazık daha büyüğü bile bebek sana da yazık çok çok zor büyüyeceklwr’ deyip sanki benim hayatımı kendi yaşıyormuşcasına kendi bakıyormuşcasına bilgilendirip günlük fesatlığını tamamlayan...

Ben tam da o teyzeler yüzünden terbiye veremiyorum zaten. Hayır dediğimi tutturup kusana kadar ağlayınca ‘ cık cık cık şuna bak el kadar çocuğu nasıl da ağlatıyor’ diyor, ağlamasın diye istediğini yapınca ‘vay efendim ne şımartmış çocuk bunu parmağında oyuncak etmiş’ oluyor.
Ağlayan çocuk anormal değildir, her yerde mermiden keskin bakışları ve rahatsızlığı belli eden tavrı üzerimizden çekseler, biz de kendi doğrumuzla şımarık olmayan bir nesil yetiştireceğiz inşallah.
Bir se kötülük teyzeler var, bana bakıp ‘ ay ikiside mi senin yazık daha büyüğü bile bebek sana da yazık çok çok zor büyüyeceklwr’ deyip sanki benim hayatımı kendi yaşıyormuşcasına kendi bakıyormuşcasına bilgilendirip günlük fesatlığını tamamlayan...
Agir terbiye sorunlari var gercekten :(
Keske biraz sussalar
Eskiden tonton neneler dedeler vardi ayol sokaklarda gelir colugu cocugu aglayan insana yardimci olurlardi. “Aglama bakiyim yakisikli annen uzulmesin”vs vs derlerdi. Ben toplumun o hallerini gercekten ozluyorum.

Agir terbiye sorunlari var gercekten :KK43:
Keske biraz sussalar
Eskiden tonton neneler dedeler vardi ayol sokaklarda gelir colugu cocugu aglayan insana yardimci olurlardi. “Aglama bakiyim yakisikli annen uzulmesin”vs vs derlerdi. Ben toplumun o hallerini gercekten ozluyorum.
Bence sıkıntı bizden önceki nesilde zaten.
Şuanın 50 ve üstü kınamaya yer arıyor babam dahil, ne yapsak da gençlerin moralini bozsak kafasındalar.
Bir onlar doğru zaten, biz zıvanadan çıkmışız...
Önce onları terbiye etmeli:rolleyes:

Cocuktur anlamaz deyip gecmeyelim lutfen en azindan uyaralim, orasi hastane hastalar rahatsiz olabilir.Sizden yasca buyuk ayip etmissiniz teyzeye ...

Back
X