Boyum kilom

Yani sabahlari genelde 2 dilim kasarli tost yaninda sekerli sutlu kahve yada cay
Oglen ne pistiyse 1 tabak o yemek yaninda salata yada sebze
Ikindi sutlu kahve
Aksamda hafif corba balik salata falan bazende useniyom yemiyom aksam onun yerine atistiriyom meyve misir ton baligi falan. Haftada 1 de sagliksiz yiyorum hamburger pizza yada kizartma turu

Arkadaşlar zaten gereken bir çok şeyi belirtmiş su içmeniz için sağ tarafınızda otururken dışarıdayken de sağ elinizde sürekli taşıyor hale getirin şişenizi bir süre sonra elinizde olduğundan ya da çok yakınınızda bulunduğundan içmek isteyeceksiniz ben mesela iş yerinde hep yanımda bulundururum en az 1,5 - 2 lt içerim boyum 1,56 kilo 50 tabi ki 5 aydır diyetteydim 60 kilodan düştüm. Amacınız diyet değil de sağlıklı beslenme olsun ben bunu ilke edindim bu şekilde geri almakta zor oluyor ve en önemlisi spor spor spor sporsuz kilo vermek işkencedir. Sabah 2 dilim tost zararlı bir kere sabah en sağlam yemeniz gereken öğündür tost yerine haşlanmış yumurta kahvaltılıklar öneririm ekmek yememelisiniz ekmek türevleri de aynı şekilde makarna pilav bulunmamalı hayatınızda en azından bir süre HoppaBen hiç ekmek yemiyorum hala çok nadir arada yerim onun yerine sabahları yumurta yemiyorsam yulaflı tarçınlı süt içerim bu lif kaynağımı sağlar öneririm:hamarat:Diğer ana öğünleriniz normal fakat ara öğünler tehlikeli şekerli sütlü nescafe bağımlılıktır ve zararlıdır şeker çayda da kahvede de kullanmamalısınız. Haftada 1 kere kendinize ödül vermeniz güzel ama vücudu şaşırtmalı diğer günlere dikkat etmelisiniz başka türlü kilo sabit kalacaktır :spor:

Gecmis olsun kabizlik varmi buna bgli olarak ?
kabızlık baş belirtimiz. 3 gün 5 gün süren.Ama aynı gün içerisinde ishale de çevirebiliyor.Yaa iğrenç bi rahatsızlık bağırsaklar sorunlu yani.Huzursuz.Hatta doktor spastik kolon rahatsızlığı bu demişti, gözlerimi faltaşı gibi açınca :) beyinden bağırsaklara sinyal gönderen kolonlar mı artık neyse onlar spastikmiş, öyle bir açıklama yapmıştı.gerçi öğrendiğim iyi oldu bir türlü neyin dokunduğunu bulamıyor neden şişkinlik,kabızlık ya da ishal yaşadığımı anlayamıyordum.

Bende çok az su içen biriyim maalesef...
Canım hiç çekmiyor. Çok zararlı sağlığımız için. kg vermede bile engelleyici faktörse önemini düşün.
Yani bende düşünüp içmeliyim:KK31:Şimdi hemen büyük bir bardak içiyorum.

Bence hesaplarınızda yanlışlık var, günde 1-2 bardak suyla (yani yaklaşık 500 ml) şimdiye en iyi ihtimal hastanelik olmanız lazımdı :) Su hayattır. Gün içinde mutlaka başka yerlerden de asgari su ihtiyacınızı temin ediyorsunuzdur (çay kahve yemek meyve sebze vs vs) . Eğer emin olamıyorsanız yiyip içtiklerinizden kendinize bir not defteri alın ve gün içinde tükettiğiniz her şeyi ama herşeyi kaydedin bir çekirdek tanesi bile olsa. İnsanlar genellikle gözden kaçırdıkları saymadıkları şeyden yüzünden dengeyi bozuyor. Beslenmeye de bir bütün olarak bakın, sadece suya ya da belli bir besin grubuna odaklanmayın. Kendinizi başkalarıyla da karşılaştırmayın, sizin yeme içme alışkanlıklarınız, vücut yapınız, sağlık durumunuz, egzersiz seviyeniz, düzeltmeniz gereken yanlışlar bizimkinden farklıdır. Bu yüzden beslenme günlüğü tutmak önemli, neyi doğru neyi neyi yanlış yaptığınızı ve plana uyup uymadığınızı başka şekilde takip edemezsiniz.

Su içmek kilo vermede tabi ki etkili. Uzmanlardan ve deneyenlerden daha mı iyi bileceksiniz.
Günlük 1600 kalori çok fazla, haftada 1 gün fast food da yiyormuşsunuz. Boyunuza göre kilonuz fazla spor yapıp sağlıklı besinler tüketerek kolay kilo verirsiniz.

ya kızlar 1600 kalori falan diyorsunuz ya hesabını nasıl yapıyorsunız. İnternette yazıyor ama anlayamıyorum onları :confused:

bence diyetinizde sıkıntı var . diyetisyene gittiniz mi ?
Yani sabahlari genelde 2 dilim kasarli tost yaninda sekerli sutlu kahve yada cay
Ikindi sutlu kahve
Aksamda hafif corba balik salata falan bazende useniyom yemiyom aksam onun yerine atistiriyom meyve misir ton baligi falan. Haftada 1 de sagliksiz yiyorum hamburger pizza yada kizartma turu

1- Hastaneye gidip tam kapsamlı bir kan tahlili ve şeker yükleme testi yaptır
2-Diyetisyene gidip verdiği listeye göre hareket et
3-Seni sıkıntıya sokmayacak bir şeyler yap spor anlamında, salona gidip cardio yaparsan şahane tabii ama imkanın yoksa yürü

canım bu insan vücudu . öyle tek şey tabi ki sebep olamaz . metabolizmayı etkileyen yığınla sebep var . su içmeniz bilimsel olarak metabolizmayı hızlandırır. ama her az su içen şişman mıdır ? tabi ki değil . onların diğer sebeplerden metabolizmaları hızlı olabiliyor. az su içmek sağlıklı bir şey değil . bunu sadece kilo için yapmamak lazım. bir de diyetiniz zaten kilo yapıcı bir diyet bence . kilo verememeniz normal . sabah haşlanmış yumurta 1 dilim ekmek ve domates salatalık falan düşünebilirsiniz. bence tabi kesinlikle önce dahiliyeye onun kontrolüyle diyetisyene gidin . doktor kontrolsüz gitmeyin diyetisyene .
Bingooo
Demekki susuz kalmak kilo verememe sebebi degil? Ama kabiz olmuyomusun az su icince bana olduda

boyum 162 kilo 82 Gunde 1-2 bardak su iciyom yillardir ve gunluk 1600 kalori aliyom kilo gitmiyo acaba su icmedigimdenmi?
44 beden giyiyorum bu normalmi ya nasil oluyo
Sizlerin boy kilo ve bedeniniz kac?
Çok çok fazla kilon benim 1.63 boy 53 kilo ona bile en fazla 55 olsam yeter diyorum bir an önce diyetisyene git sağlığın için o kiloyu vermen lazım

boyum 162 kilo 82 Gunde 1-2 bardak su iciyom yillardir ve gunluk 1600 kalori aliyom kilo gitmiyo acaba su icmedigimdenmi?
44 beden giyiyorum bu normalmi ya nasil oluyo
Sizlerin boy kilo ve bedeniniz kac?

Boyum 1.70 kilom 57-58 (kilo almışım 55 e düşcem tekrar) üst bedenim:34 altım:36
1600 kaloriden cok daha az besleniyorumdur.midem küçük az yerim.Başkası benim kadar az yese acaip kilo verir.Ama benim bu kadar az yemekten metabolizma hızım düşmüş bence..Birde tabi yaş 29 oldu.Bende çok az su içerin.

İyi aklıma getirdiniz şimdi su içeyim :)

2 bardak suyu sabah kalkinca iciyorum ben, gunde 2 bardak su demek susuzluk demek, elinizde siseyle dolasin yudum yudum icin.
1.62 boy 80 kiloda ortalama 44 beden giyilir zaten ama 44 beden birinin zayif gorunmesi imkansiz, hele de bu boyla. Şöyle bir gercek var ki 1.70 üstü kadinlar kiloyu daha iyi tasiyabiliyor ama 1.70 in alti normal sinirlari gecince piknik tüpü gibi oluyoruz (aci gercekler)
Ha cevrendeki herkes kilonu gostermiyorsun kilo sana yakisiyor der, asla yeme bu ayaklari, herkese diyorlar onu, demezsen pisligin teki oluyorsun zaten...

1600 kalori diyet icin fazla gibi sanki ya kaloriyi dusureceksiniz diyetisyene danisip ya da sporu arttiracaksiniz.

Ikindi sutlu kahve
Sağlıksız beslendiğiniz için veremiyorsunuz ,sabahları tost yerine güzel,zengin bir kahvaltı yapın.2 yumurta,biraz beyaz peynir,zeytin,domates,salatalık,2-3 dilim tam buğday ekmeği veya çavdar,kepekli neli seviyorsanız artık.
Meyveleri öğlen ve sabah yemeye çalışın ,çünkü meyvelerde de ciddi şeker oranı var.
Akşam atıştırmalık şeyler yemeyin ,çünkü sabah yediğiniz dondurmayla akşam yediğiniz dondurma arasında dağlar kadar fark var.
Kahve içecekseniz sadece sade türk kahvesi için,diğer sütlü kahvelerin hiçbir yararı yok.
2 litre su için muhakkak ,maden suyu,ayran ,yeşilçay,bitki çayları için.
Hani istediğiniz kadar az kalori alın ,o öğünleri sağlıksız geçiriyorsanız,atıştırmalık şeyler,tost,şekerli kahveler içiyorsanız kilo veremezsiniz,siz az yediğinizi zannediyorsunuz belki aç kalıyorsunuz ama 1. o şekerli,yağlı şeyler vücutta her halükarda yağ yapıyor ve az yediğiniz için de vücut kendini korumaya alıyor ve yağ yakamıyorsunuz .
Az ,ama sağlıksız şeyler yemek yerine dolu bir tabak sebze yemeği,yanına yoğurt ve salata yerseniz zaten hem doyarsınız,hem de kilo verirsiniz.
Spor da yapın ,ama en önemlisi sağlıklı beslenmek .Ne kadar spor yaparsanız yapın,sağlıklı beslenmezseniz veremezsiniz,bilimsel olarak da açıklanan bir şey bu

Bingooo
Demekki susuz kalmak kilo verememe sebebi degil? Ama kabiz olmuyomusun az su icince bana olduda
Tabiki kilo verememe sebebi,su içersen daha hızlı kilo verirsin,sindirim sistemin daha hızlı çalışır,daha çabuk yağ yakarsın ,ayrıca cildin de güzelleşir ,vücudun çalışması için su inanılmaz gerekli bir şey

Yani etimmi siki
Benim boy kiloda biri 48 giyiyo mesela. Bana bunu aciklayabilcek olan varmi
44 e girdime gore cok sisman gorunmuyorumdur demi

Aynı boydayız 80 kiloyum, 42 bedenim bu vücut yapısından kaynaklanıyor sanırım ama fazla kilomuz olduğu gerçeğini değiştirmiyor =))) Görüntü olarak kime 80 kiloyum desem yok canım diyor ama gerçekler değişmiyor

Back
X