Bozulmakta haklı mıyım

seda83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2009
10
0
86
Kayseri
arkadaşlar merhaba, sedanın üyeliğinden yazıyorum. ismim meral.3 yıl önce evlendim. eşimle severek evlendik. evlenirken erkek tarafından hiç bir şey talep etmedik.
yani altın falan tabi oldu ama biz hiç karışmadık. ayrı şehirlerde olduğumuzdan gelenekler için de hiç zorlamadık. 3 kere geldiler (isteme, nişan, söz) sonra düğün oldu.
ayrı şehirler dediğim 2 saatlik mesafe. büyük şehirlerde oturanlar için hiç bişey tabi.
neyse uzatmayım kısaca biz ne parasal anlamda ne de emek anlamında bişey talep etmedik. onlar da minimum yaptılar.
şimdi eşimin erkek kardeşi evleniyor ve ona tüm gelenekler uygulanıyor. bize harcananın 3-4 katı harcandı. ama paradan çok bu gidip gelmeler özenli davranışlar canımı sıkıyo.
yanlış anlamayın bana kötü falan davranmıyolar ama yine de onlarnın düğüne o kadar özneiyorlarki örneğin kız gelinliği özel diktiriyor benimki kiralıktı. kına geceme gelinmedi. konvoyla gelin alma falan hiç yoktu vs. tamam ben de istemedim. hep onları düşünerek her kararı verdim ama şimdi gözümün önünde bu kadar özenilmesi canımı sıkıyor. sizce haksız mıyım?

Haklı olabilirsiniz. Ama büyütmeyin. Olan olmuş. Siz eşinizle huzurlu musunuz ona bakın.

Madem bu kadar dert edicektiniz
Zamaninda onlari degil kendinizi dusunerek hareket etseydiniz.

Simdi artik sizlanmanin yada bunlari dusunup morel bozmaniz dogru degil.

Sizi anlıyorum.insan azda osa düşünmeden edemiyor.Ama evleneli bayağı olmuş.Artık düşünüp canınızı sıkmayın.Çünkü herkesi kaderi farklı.Kimse kimsenin birebir aynı kaderi yaşamıyor.gelen rızıklar,insanlar herşey farklı.Bunu düşününce rahatlayacaksınız.

Kız istemiştir onlar da yapmıştır. Siz bişey talep etmemişsiniz onlar da yapmamışlar. Eğer isteklerimizi uygun bir dille iletmezsek insanlar kafamızdan geçenleri okuyamazlar haliyle.

Aradan yıllar geçmiş. Bunlara takılıp kalmayın bence, evinizin huzuryla ilgilenin. Bu hissettiklerinizi de eşinize yansıtmayın..

dugunler herkes icin ozel gunler ama gelip gecici durumlar canim bu kadar sorun etme bence hem sen isteseydin sanada yaparlardi hersey mukemmel olucak diye o kadar masrafli isler yapiyorlar ki bence hepsi gereksiz.sen simdi esinle mutlumusun bu yeter sana

Aman sedacigim inan kafaya takmaya degmez, önemli olan sevdigin esin ve sen.
Bosveeerrr.
Ben nice dügünler gördüm satafatli ama önemlisi sonrasi.
Sen kendine, esine, yuvana ve evine odaklan, inan bana bunlar önemli.
5 saatlik satafatli bir dügünü ne yapayim, ömür boyu mutsuz isem?

bana da aynısı oluyor canım. madem başında yumuşkabaşlılık yaptık sonuna tahammül edeceğiz napalım

Siz ben herşeyin minimum seviyesine razıyım profili çizmişiniz onlarda bunu uygulamış bence hata sizde erkek tarafı cebendeki paraya sahip çıkıyor bir ihtimal daha var artık sıcak kanlı mısın soğuk musun? Diğer gelin kızı daha çnk sevmiş olma ihtimali var yapısından dolayı

işte kaynananlar da karşı tarafın taleplerine uygun olarak hareket etmişler, siz de isteseydiniz size de yaparlardı, düşününce üzücü tabi ama olan olmuş artık boşverin gitsin

Size kimse haklısınız veya haksızsınız diyemez. Siz karşı tarafı düşünerek ayıp olur düşüncesiyle talep etmemişsiniz birtakım şeyleri. Artık gelenektir yapalım demiyor kimse, ancak talep ederseniz oluyor bazı şeyler. Belli ki eltiniz belki nişanlısından belki k.valide ve k.pederinizden talep etmiş. İnsanız nefsimize söz geçiremiyoruz bazen. Bozulabiliyoruz böyle şeylere. Ben de evlilik hazırlıklarında anladım, meğer ağlamayana meme vermiyormuş kimse. Ben de, k.validem ve k.pederim bilinçli daha önce kız vermişler kız almışlar bilirler diye düşündüm birçok şeyi bilmezlikten geldiler. Bahsini bile açmadılar. Annem de gururludur, asla ağzını açmayacaksın dedi bana ama sonlara doğru baktım ki artık benim yaptığım baya salaklık kıvamında oluyor, eşime çıtlatmaya başlamıştım:))

Kimseye iyiniyetli düşününce madalya takmıyorlarmış öğrenmiş olduk. Siz de tecrübe etmiş oldunuz böylece. ama artık geçti gitti, evinizin huzuruna mutluluğuna bakın. Belki acı bir gülümseme yaratıyor insanda ama..

seni anlayabiliyorum bende hiçbişey istemedim gerçi babam istemeyeceksin dedi ama bazen keşke zorlasaydım diyorum bazı yaşananlardan dolayı.benim kaynım henüz bekar bakalım ona neler yapacaklar.ama olan oldu bu nedenle sakın eşine herhangi bir imada bulunma boş yere huzur bozmaya değmez

Ağlamayana meme yok ne yazık ki.

Ama geçmiş gitmiş artık geçmişi düşünüp hayıflanmanın hiçbir faydası yok.

Keyfine bak, düşünüp düşünüp kendini gaza getirme.

Arkadaşım o zaman gelinlik diktirilsin demeyi akıl edememişsin. Kusura bakma da olan olmuş. Sen bazı şeyleri istemeyi akıl edememişsin ve yeni gelin akıl etmiş bu kadar basit. Bunda bozulacak birşey yok sadece geleceğe yönelik kendi adına alınacak ders var. Birşeyleri istemeyi bilmek adına.

fedakarlık yapalım derken kendimizden çok şey verdiğimizde geri gelieceğini zannediyoruz ama olmuyor çoğu zaman. herkes de aynı fedakarlığı yapmayınca üzülüyoruz. aslında başta hata bize ait. neyse o olmalı fazla verici olmamalıyız.

haklısın ama evinde huzurluysan kafana taktığına değmez
eşine yansıtıp huzursuz olmayın

arkadaşlar konu sahibinin üzerine gidilmiş biraz sanki bana öyle geldi..arkadaş sanırım tatsızlık olmasın kimseyi incitmeden yapalım düğünümüzü kimseye minnetim olmasın tarzında düşünmüş..ama şimdiki eltisi ise sanırım istemiş hazırlıklar da o yüzden böyle olmuş..
kendimi gördüm sanki bu anlattıklarında..olanlar olmuş olsada aradan seneler geçsede insan üzülebiliyor netice de bu bir duygu:) bende de bişey yapılmamıştı yapılanları da eşim yapmıştı ama benim ailem herşeyimi üstlerine vazife olan herşeyi 4 4 lük yapmışlardı..ama karşı taraf öyle değildi işte..sonrasında eltime ise herşeyleri yapıldı istediği gibi herşeyleri..ama üzülmüştüm o dönemler benim değerim yokmuşl gibi duygulara kapılmıştım...
canım zamanla geçer bu duyguların..şimdi olayların üzerinde olduğu için böylesin..şu anda benim umrumda bile değil..yapılanlar yapılmışlar..kimse çıkıpta birşey diyemez kimseye minnetimiz yok..insan gördüğü değeri veriyor işte zamanla karşısındakilere de..ben öyle oldum mutluyum:)

karşı tarafı fazla düşündüğün için bazı şeyler içinde kalmış ama sen istemedin diye eltinde herşeyi stemiycek diye bi kaide yok

sen talep etmemişsin onlarında işine gelmiş işte hata sende çnkü istememişsin ,gerçi fazla dişli değilsen istesende bişi farketmezdi..
seninkiler düğün yapmayı yeni öğrenmişlerdir belki
adet töre belli aşağı yukarı diğer detayları bilmem ama altın oranı bence eşit olmalı ......sana iki yapıp ona beş yapmamalılar...
alışveriş diyelim alınacklar bellidir..tutup beş mislini alamazlar...
yada senin aileni kale almaz gibi kınaya gelmemek ne ayıp bişi yaaa ....
sen yinede bişi deme salla gitsin
kocanla mutlumusun salla gerisini.....

canım bazı şeylerı de ıstıyeceksın sen zamanında ıstemedım dıyosun ısteyene de özenmıyeceksın o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…