arkadaşlar merhaba, sedanın üyeliğinden yazıyorum. ismim meral.3 yıl önce evlendim. eşimle severek evlendik. evlenirken erkek tarafından hiç bir şey talep etmedik.
yani altın falan tabi oldu ama biz hiç karışmadık. ayrı şehirlerde olduğumuzdan gelenekler için de hiç zorlamadık. 3 kere geldiler (isteme, nişan, söz) sonra düğün oldu.
ayrı şehirler dediğim 2 saatlik mesafe. büyük şehirlerde oturanlar için hiç bişey tabi.
neyse uzatmayım kısaca biz ne parasal anlamda ne de emek anlamında bişey talep etmedik. onlar da minimum yaptılar.
şimdi eşimin erkek kardeşi evleniyor ve ona tüm gelenekler uygulanıyor. bize harcananın 3-4 katı harcandı. ama paradan çok bu gidip gelmeler özenli davranışlar canımı sıkıyo.
yanlış anlamayın bana kötü falan davranmıyolar ama yine de onlarnın düğüne o kadar özneiyorlarki örneğin kız gelinliği özel diktiriyor benimki kiralıktı. kına geceme gelinmedi. konvoyla gelin alma falan hiç yoktu vs. tamam ben de istemedim. hep onları düşünerek her kararı verdim ama şimdi gözümün önünde bu kadar özenilmesi canımı sıkıyor. sizce haksız mıyım?
haksızsın
eltin eğer ''bunlar bunlar olmadan evlenmem'' dediyse, kaynın da ''ille de bu kızla evlenicem'' diye tutturduysa kayınvalide ve kayınpeder ne yapsın ki?
''diğer geline yapmadık sana da yapmayız o zaman başka kız bulalım mı'' desinler?
kız bir kere evleneceğim diyor özeniyor, sen de isteseydin. problem çıkmasın diye düşünmüşsün ama hepsi içinde kalmış malesef, ve yıllar öncesine dönüp aynı şeyi dert ediyorsun