Bisküvi - Kurabiye Tarifi Browni Kurabiye-Resimli

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
DEĞİŞİK BİR TARİF TAVSİYE EDERIM

ODA SICAKLIGINDA MARGARİN.
HAMURA BAŞLAMADAN ŞERBETİ HAZIRLAYIN.ŞEKERİN ERİMESİ AÇISINDAN BEN ŞERBETİ Bİ TAŞIMKAYNATTIM.
ŞERBET SOGUK DÖKÜLECEK.

1 paket margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
aldığı kadar un
(1YUMURTADA KULLANABİLİRSİNZ YUMURTA KOKUSU BELLİ OLMUŞ)
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su

MARGARİNİ ŞEKERİ YUMURTAYI SIVIYAĞ KARIŞTIRIN UNU SONRADAN ILAVE EDİN KABERTA TOZUNU VE VANİLYASINI İLAVE EDIN.TUM MALZEMEYI KARIŞTIRIN KOKAO HARİÇ
HAMURUN YARSISINI AYIRIN YARISINI KAKAOLU YAPIN YARISINI SADE.
(EŞİM KAKAOLUYU PEK SEVMEZ OYUZDEN BEN SADE YAPTIM YARISINI.
HAMURU CEVİZ BUYUKLUGUNDE YUVARLAYIN VE YASSILAŞTIRIN BIÇAK YARDIMIYLA KENARLARINI DÜZLEŞTİRİN KENARLARINI KESİN.KARE OLSUN.
DAHA Bİ KEK DİLİMİ GİBİ GÖRÜNMESİ AÇISINDAN.

ONCEDEN ÇOK AZ ISITILMIŞ 170 DERECE FİRİNA VERİN.
20 25 DAKİKA PİŞİRN YADA KENDİNİZE KALMIŞ.
PİŞİRME SÜRESİ FIRINIZA GÖRE AYARLAYIN.
FIRINDAN ÇIKINCA KURABIYE SICAK ŞERBET SOĞUK OLCAK ŞEKİLDE ŞERBETİ DÖKÜN.
SOGUYUNCA USTUNE İSTER HİNDİSTAN CEVİZİ İSTERSE FINDIK CEVİZ DÖKEBİLİRSİNZ.İSTERSENİZ ÇİKOLATA SOSUDADKÖEBİLİRSİNZ SÜSLEMEK SİZE KALMIŞ.
BİRDAHAKİNDE ÇİKOLATA SOSLU DENİYCEM
AFİYET OLSUN.

BU PıŞTıKTEN SONRA

BUDA ŞERBETLENDıKTEN SONRAKı HALı

Son düzenleyen: Moderatör:
Ay çok güzeller bende buna benzer bir tarif var ıslak kurabiye diye yapıyorum yiyen tarifini alıyor. Tam hatırlamıyorum ama bunun gibi. Emeğinize sağlık çok güzel görünüyorlar. Tadıda çok güzel biliyorum. Yalnız kakaosuz denemedim hiç, senin tariflede beyaz deniyeyim.

Şimdi aklıma geldi bir dahakine çukulata soslu deniyeceğim diye yazmışsın. Beyaza yakışır ama kakaoluya bilmem nasıl olurki. Dene bizimle paylaş bakalım nasıl olcak.

ya benım tarıftede kkaolu vardı ama eşim kakaoyu pek sevmıyor oyuzden onun için sade yaptım.denersem resım eklerım canım

yalniz ben serbeti ici nseker yerine sut kullaniyorum daha lezzetli oluyor deneyin bnce

bu arada bunu kendi sicakligi gittikten sonra bir gece buzdolabinda bekletirseniz daha da lezzetli oluyorr gercekten kakao tadi agziniza geliyor

eger ki misafirlerinize ikram edecekseniz bi gece onceden yapin hem ertesi gune telas yapmazsiniz hazir olurr

yalniz sunu gordum ki geceden bekletip ikram ettiginizde cok lezzetli ama uzerinden bir gun daha gecince icinin islakligi gidioyor birazcik ilk gunku lezzeti kalmiyorr

Back
X