Btn ablalarmdan yardm istiyorum

tüm yotumları okumadım ama genelleme yaparak bişeyler söylemek istiyorum

Ülkemizde bir çok kız çocuğu çeşitli sebeblerden okula gidemiyor yada gönderilmiyorlar. Yada binlerce öğrenci istedikleri bölümü kazanamıyorlar ünv sınavında. Durum böyleyken Ünv gidip, hatrı sayılır bir bölüm okuduktan sonra sadece " seviyorum" diyerek sahip olduğu mesleği yapmamayı göze alan arkadaşları anlayamıyorum. (çünkü kapandıktan sonra avukat yada hakimlik yapabileceğini inanmıyorum, bundan da öte sevgilinin evlendikten birsüre sonra çalışmamanı isteyeceğini de inanıyorum.)Bir adamı seviyorlar ama kendilerini, onları bugüne getiren anne babalarını sevmiyorlar demek ki. Bir ünv öğrencisinin devlete maliyeti oldukça fazladır, bu şekilde mesleğinizi yapmayarak bir anlamda ülke kaynaklarını israf etmiş oluyorsunuz.

bende tek çocuğum ve ailem okul konusunda çok zengin olmamalarına rağmen imkanlarını zorlayarak beni özel okullarda okuttu, eğitimime para döktü. şu anda işten ayrıldım 6 aydır ve bebek tedavisi yüzünden iş konusunu bir süre erteledim. ama inannın anne babamın yüzüne bakarken utanıyordum. en azından birişe yarıyım diye düşünerek evde özel ders vermeye başladım. bu süreci böyle atlatmak için.
ve bebek sahibi olabilirsem çocuğum doğduktan sonra hemen iş aramaya başlamak istiyorum. Senin kadar geçerli bir mesleğim olmadığı halde arkadaşım.

Lütfen eski türk filmlerine takılı kalıp hayatı sadece aşktan ibaret görmeyin. Mantık olmazsa aşk bir hiçtir. Ailelerin biricik kızlarıyken koca evinde değer verilmeyecek eşya muamelesi görmeyi "aşığım" düsturunun ardına saklamayın. Sadece kadın fedakarlık yapmalıdır yalanına inanmayın.

SELAM
Ben 23 yaşında bir ailenin tek çocuğuyum.Annem ve babam ömürlerinin yarısından fazlasını izmirde geçirmiş,modern görüşlü solcu insanlar.Beni ellerinden gelen herşeyi yaparak özel unv. de okuttular ve bu eylülde inşallah hukuk fakültesinden mezun olmuş olucam.Ve konuya girmek gerekirse,kısacası unv.den tanıştığım,4 senedir birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var.

SORUN ŞU Kİ,onun ailesi kapalı görüşlü,öyle ki sülalesinde 1 tane açık yok,bayanların çalışması onlara ters,gelinler kayınbabalarıyla aynı sofrada yemek yemez,hatta çoğu zaman ayrı odalarda otururlarmış.Ve tabiki alacakları gelin kapalı olmalı.Babası senede 1 kere hacca 2 sefer ümreye giden biri,kız kardeşleri ilk okul,orta okul ve lise mezunu,abileri açık öğretim mezunu ve toplam 7 kardeş olmakla birlikte Diyarbakırlılar.

Erkek arkadaşımsa Bilgisayar mühendisliğini bitirdi ve unv.de okumanın vermiş oldugu bazı şeylerle ve benim çabalarımla benim çalışmama sıcak bakmakta ama kapalılık konusunda taviz vermemekte.Bana karşı son derece iyi ve anlayışlı,4 senelik okul hayatımda başım her sıkıştığında yanımda oldu,yeri geldi beni üzen arkadaşlarını
karşısına aldı,beni çok fazla sevdiğini,benim üzülmeme dayanamadığını,sen gül ben başka hiç birşey istemiyorum dediğini söyleyebilirim.Hatta onun sevgisinin benim sevgimden daha büyük olduğunuda itiraf edebilirim.Bende onu çok seviyorum ve yakın zamanda evlenmeyi düşünüyoruz ama gelecek beni korkutuyor..

Ayşe Armanı okuyan varsa geçenlerde benim durumumda olan bir kız 'Karşı mahalleden birini sevdim' diye bir yazı yazmış..Bende aynı durumdayım..iki ayrı kültürden gelen ve biri solcu bir ailenin kızı diğeri ise sağcı bir ailenin oğlu.Evlenirsek mutlu olabilir miyiz?Ben onun hayatına alışabilir miyim?Böyle evlilik yapmış ablalarım var mı aranızda?LÜTFEN bana yardımcı olun.

HAVADA BULUT, SEN BU ISI UNUT!!! sakin bu cocukla evleneyim deme! dertsiz basina dert ariyorsun resmen tatlim yaaaaaa! ufff sistimmmmmm okurken :bbo:

bu adamı seviyorum ama bana uymuyo deyip kenara atamazsın seviyosan oda seviyosa bence evlenmelisin aksi takdirde sevmediğin ama kültürülü biri çıkarsa karşına onu kabul mu ediceksin ? evlilikte öncelik sevgiye aittir.. hem bu konuyu önce arkadaşınla konuşman lazım.. hayır kesinlikle hayır deme gibi bi lüksünde yok madem bu kadar nettin neden vaktimi aldın der sana ki haklı.. millete aldırma sen..

arkadaslar hersey sevgi demek degil bu da unutulmamali...eger sevgi herseyi halledebilseydi nisanlilar ayrilmazdi ya da evlenenler bosanmazdi. genc kizlarin seviyorum diyerek ve bazi yanlisliklari gorerek koru korune evlilikler yapmalari genellikle tatminsizlikle, mutsuzlukla, bosanmayla sonuclaniyor. hadi sadece cocugun ailesiyle sorunu var ok onlari hallettiler diyelim, arada kultur farki nasil kapanacak? benim esim de aslen diyarbakirli ve annesi-babasiyla yakin olsaydik anlasamazdik ve cok sorun cikardi eminim(Allah'tan farkli ulkelerdeyiz). tamam iyi insanlar ama iyilik degil anlasmak onemli. boyle evlilikler yaparken cok iyi dusunun kizlar eyvahedigeldismile

canım bak bende kapalı bir aileden geliyorum benim babam ilk önce imammıştı sonra azmatmiş üniversiye gitmiş okumuş yani. ailem de beni okutmak için ellerinden geleni yaptılar eşim tarafıda adetten kapalı yani din diye değilde örf ve adeti öne sürüyorlar onlardada kayınpederle aynı sofraya oturulmaz ve ben okudum ne oldu sonunda ,çalışmamı istemediler daha üstünü okumak istedim ,memurluk sınavlarına girmek istedim izin verilmedi. 8 yıllık evliyim ve keşke diyorum taviz vermeseydim şimdi farklı olaylardan dolayı görüşmüyoruz ve eşim şimdi şimdi diyor keşke o zamanlar sana karşı çıkmasaymışım şimdide bende o cesaret yok yaşım oldu 30 çocuk var ayrı bir şehirdeyiz bizde kadın çalışmaz diyenler şimdi nerde ?

ha ben şunuda söyleyeyim iyikide eşimle evlenmişim allah razı olsun ondan. ama dediğim gibi dinin gerekleri diye örf ve adetle karıştırılıyor eee sonrada ne oluyor insanlar dine uzak bakıyor aslında bu değil islam dini kolaylıklar gösteren bir din ben bu cahilliğe kızıyorum.sevgi ve saygı olursa sende inanki sonunda kazanan sen olursun hem neden yürümesin ki sadece ilk başlarda zorlanabilirsin herkesde olur çünkü evlilik yeni bir hayata atılmadır bekarlık gibi olmaz aynı fikri taşıyor olsanız bile.bence kötü düşünme istikrarlı olursan kimse sana zorla birşey yaptıramaz. ben kapalıyım bana babam kapanacaksın demedi ben kendim kapandım zorlanan şeyde fayda olmaz aksine dahada zıttına gider. sen her zaman olumlu olmaya bak.benim kayınvalidemlerle sorunum yok eşim konuşmuyor allah büyüüük dua et hayırlısı olsun canım.

canım kendinden ve görüşlerinden niye bu kadar ödün veriyorsun?
ben de aynı senin gibiyim izmirliyim annem babam solcudur gayet açık görüşlüler 2 kızlarını da bırak okutmamayı yeri geldi boğazlarından üst başlarından kestiler yine de okuttular hala daha üstüne daha yine üniversite okucam desem tamam kızım der ellerinden geleni yaparlar
benim erkek arkadaşım da diyarbakırlıydı ki bu %90 kürt demek zaten ama ben o zamanlar bunun farkında değildim kendi de kendini bana açmamıştı sonradan söylemişti. bu benim için şok oldu ve o sıralar siyasi ortalık da baya bi karışıyordu politika fln konuşmaya başladık ve şoklar geçiriyordum her konuşmamızda sanki onu tanımıyordum. başta tanımadan bağlandığım için benim için çok zor oldu ve bu konuda ailem çok baskı kurdu yeri geldi onlara yalan söyledim karşı durdum ama sonunda ne mi oldu? kapalı bi ailesi yoktu onun ama yine de kültür farklılığımız çok fazlaydı hayatımız uyuşmadı ve ipler koptu. şimdi diyorum ki keşke daha önce kopsaydı o arada geçen zaman bile işkence gibiydi ailemle aramın bozuk olduğu tek zamandır ve artık biliyorum ki bişi diyorlarsa haklılardır.

arkadaşlara katılıyorum sevgi herşey değildir çünkü elbet aşk birgün biticek ve o zaman elimizde kalan arkadaşlığımız ve saygımız olucak. arkadaş olamıcağın birini sevgilin olarak da kabul etmiceksin demek oluyor bu

canım ben de izmirliyim, benim de ailem seninkiler gibi sol görüşlü insanlar.. kapalı görüşlü bi aileye karışmamı asla istemezler, karışmadım da çok şükür çünkü benim de görüşüm bunlara çok uzak, bazı şeylere tahammül dahi edemiyorum. kültür birlikteliği çok önemli bence evlenme..

canım sen hayatını zaten ona göre yönlendirmişşin,devamlı olumlu düşünerek sana zorla değilde sana yol gösteriyomuş gibi kabullenmişşin.ama bu yanlış gerçekleri görmen lazım erkek arkadaşın seni ailesine uygun bir hale getirmeye çalışıyor.peki sen onun ailesine uymazsan olmuyoda bu iş.o niye senin ailene uymuyo.seninkiler ana baba değilmi onlarda sana verdikleri emeğin karşılığını istemezlermi bu dünyada tek ana baba aile erkek arkadaşınınki değil.bugune kadar alışmış oldugun hayttan tamamen vazgeçiceksn herşeyn değişcek yaşam tarzın kıyafetlerin,bilmiyorum ama çıkmaz bi yola girme iyi düşün.kendi anneni babanıda hiçe sayma bence

bu yoruma kesinlikle katılıyorum. neden hep kadınlar taviz vermek zorunda kalıyo ki. kaldı ki yaptığı bence baskıdan başka bi şey değil..

Senin basını kapatmanı isteyecek kadar dindar, ancak dinde flortun olmadıgını bilmeyecek kadar modern? Ben olsam bir oturur düşünürdüm

Back
X