- Konu Sahibi minikkelebek1
Biz toplumca şunu öğrenemiyoruz "BANANE...BU KONU BENİ İLGİLENDİRİYOR MU..şu şunu yapmış,iyide yaparken ben orda mıydım acaba? bir insanın iyi ya da kötü olmadığına karar verecek yargı organı ben miyim? E hani herşeyi Allah bilirdi,biz bilemezdik?.. E peki diyelim bu kadın kötü...cezasını vermek "bana" mı düşüyor.. Acaba Allah bu kadını cehenneme sokarken "bana" mı danışacak? "Yaaa minikkelebek ve diğerleri,ben bunu 3 gün cehennemde yakmayı düşünüyorum ama sence kaç gün olmalı bu" mu diyecek
Sana ters geliyorsa konuşma gitsin. Burda kendisi hakkında yazılanlardan "haberi" olmayan ve "kendini savunamayacak" olan biri hakkında "sonuna kadar doğru BİLE olsa" konuşurken ne kadar günaha girdiğinin farkında mısın? Biri hakkında bişey konuşurken hep şunu düşünün "ben bu kişinin, bu şeyi yapmasına sebep olucak olaylar zincirini yaşadığı hayatının her anında orda mıydım"...
Kadinlar kulubünde sürekli 3. sahislar hakkinda yazilmiyormudur? esleri hakkinda yazan kadinlarimiz da var, onlarin esleri okuyormu sizce hepsini? madem siz dogru bulmuyorsunuz, siteyede girmeyin bence, cünkü cogu dertler zaten bir baskasinla ilgili oluyor.
Konu epey bir dağılmış ...Kadının durumu tartışılır olmuş . kimi diyor kendini savunamıyor hakkında konuşmayalım...Gerçek hayatta bu cümleye tamamen katılmakla beraber şunu da sormak istiyorum.Özellikle bir derdim var köşesinde hakkında sayfalarca tartışılan 3. kişilerin yüzde kaçı bundan haberdardır acaba?Kimse konu açmamalı bu durumda yani bu bana biraz komik geldi kusura bakmayın.
aynen bende öyle düsünüyorum...
Şimdi burda şöyle bir durum gözden kaçıyor.
Bu kız 19 yaşında ve yanındaki 24 yaşındaki arkadaşı dediğimiz hanımefendi sevgilisi ile yatakta giyeceği iç çamaşırlarına kadar ona gösteriyor.Sürekli küfürlü konuşuyor ve tüm yaşanmış hikayelerini anlatıyor.
Hanım kızımızda diyor ki ''bu hanımefendi evliydi,çocuğu vardı ve eski sevgilisine tekrar aşık olduğu için boşandı.Şimdi kendi özel hayatını yaşıyor.''
İçimizde bunu normal karşılayanda karşılamayanda olabilir.Ama bu kız daha 19 yaşında henüz değer yargıları,bu tarz konular hakkında düşünceleri tam oturmamış yani söylediği her cümleyi bir yetişkin söylüyormuş edası ile eleştirmeye gerek yok diye düşünüyorum.Tabiki kadının hayatı kendini ilgilendirir ama yüklendiğimiz insan yaşı itibari ile kimimizin kardeşi kimimizin kızı ile aynı konumda.
Bizler birer anne-anne adayları olarak hangimiz kızımızın milletin yatağında giyeceği iç çamaşırlarını görmesini isteriz.
lütfen bunları da düşünelim
beni anladiginiz icin cok tesekkür ederim. kendimi bazen cok savunmasiz hissediyorum böyle herkes üstüme gelince beni savunan birilerini görmek sevindiriyor :)