bu ablayla görüsmek istemedigimi nasil belli ederim?

Dul kadın "namussuz" kadın demek değildir.
Dul kadın "boş kadın aranan kadın" demek değildir.

Bir kadın eşinden boşandıysa "bekar" kadın ile aynı ölçüde olması gerekir.
Biri evlilik atlatmış sadece diğeri ise hiç evlenmemiş.

Ama ikiside özgür ve bağımsız kadındır. İkiside katıksız kadındır.
Birinin diğerinden ahlaki yönde farkı yoktur.

Bir de şu var.
Boşanmış kadınlar bekar yani daha önce evlenmemiş erkeklerle bırakın evlenmeyi sevgili bile olamıyorlar.
Neden mi? Erkek başta bunu sorun etmiyor, hatta tecrübelidir evlilik konusunda diye seviniyor.
Daha sonra ne oluyor?

Erkeğin ailesi;
"Ah oğlum ah bize dul kadın mı getirecektin gelin diye, ikinci el mal alınır mı.." gibi çirkin bir yaklaşımda bulunuyor. Erkeğin bunun üzerine kafası karışıyor. Bekar adamım, ne işim var benim dul kadınla diyor. Kadını rencide edecek sözlerde ve davranışlarda bulunuyor... Sonuç hüsran...

Hepsinin sebebi yobazlık, cahillik...
Ha yok mu gelişmiş yerlerde bunun örnekleri? Var elbette var.
Olmaz mı hiç.. Dar görüşlülük, ön yargı....

At gözlüklerini çıkarıp önümüze objektif bir şekilde bakabilmeliyiz.
İnsanları yargılamadan kötü görmeden önce onları kendi yerimize koymalıyız
Birgün başımıza gelebileceğini yada bir yakınımızın başına gelebileceğini göz önünde bulundurmalıyız....

Öngörü yapmalıyız.... Bunu kendimiz kadınlarımız ve toplum için yapmalıyız.....

Konu sahibi sana bir tavsiye ;Sakın kimseyi yaşanmışlıklarınla yargılama.

konuyu baska yöne cekmeyin dogru okuyun !!!! , sorun dul olmasi degil !!!!!!!! evliyken ex sevgili geliyor cocugu var bayanin ,vs vs bosaniyor, tabi öyle kadinlarin temiz toplumda isleri yok erkek olsun kadin olsun , hikaye ne olursa olsun saygisiz insanlara saygi gerekmiyor ......bahaneye gerek yok , söyle istemiyorum seninle gorusmek hayat tarzin bana uymadigi icin arkadasligimizda olamaz nokta , öylelerin kalpini kirsan ne yazar tzzzz....

ınsanlar elbette bosanabılır .ıkı kısı hayatlarını nasıl bırlestırıp evlenıyor ıse ,

anlasamadıklarında ayrılmaları bır o kadar normaldır .ancak ; evlıyken esını

baska bır adam/kadın ıcın terketmek baska olaydır .ben de etik bulmuyorum .

zaten anladıgım kadarıyla konu sahıbınınde yası kucuk .kısacası komsunun

yasıtı bırı de degıl .gorusmemelerı yerinde karar olur zaten .

Bazı yorumlara ithafen yorum yapma gereği duydum.
Kadın başkasını sevmiş ve evliliğini "bitirmiş"
Ahlaksızca devam eden bir ilişki mi var ortada.
Yakında ab ye gireriz demek ne Allah aşkına?
Türkiye de her evlilik geçimsizlikten mi bitiyor
Kadın yapmış bir şey arkasında durmuş gitmiş boşanmış
Tüü rezil mi demeliydik?

Konu sahibi ilk başta bu bayan evlenmiş boşanmış annem benim görüşmemi istemiyor dedi.
Diğer ayrıntıları söyleseydi belki de tepki vermeyip destek olurduk

Her boşanan dışlanacaksa bu toplumda işimiz var
Aldatan erkek/kadın onurlu olsun gitsin boşansın diyende yine sizsiniz hatırlarım...

kadın eski sevgilisine dönmüş,
madem eski sevgilisi aklındaydı niye evlendi?
niye çocuk yaptı ?
çocuğa şu an ananne bakıyor, ne baba var ne ana
annesi nerde?
sevgili peşinde!
oldu çok güzel yapmış. bir çocuğun hayatının içine etmiş.

evli bir insanın başka birine aşık olmaya hakkı yok. birine aşık olanın da başka biriyle evlenip hayatları karartmaya.

niye çocuk yaptı ?
annesi nerde?
sevgili peşinde!

evli bir insanın başka birine aşık olmaya hakkı yok. birine aşık olanın da başka biriyle evlenip hayatları karartmaya.

cok haklisiniz.. bencede o cocuga cok yazik

niye çocuk yaptı ?
annesi nerde?
sevgili peşinde!

Çocuğu olduğuna dikkat etmedim.
Ama bende kocasını daha fazla saf yerine koymamış gitmiş boşanmış yapması gereken buydu diyorum
Arkadaşlık ister eder istemezse etmez orasında değilim işin
En azından daha fazla karartmamış o kişinin hayatını
Çocuk böyle bir ortamda büyüse daha mı iyi olurdu

Konu sahibi arkadaşım öncelikle bazı olaylarda hayır demeyi ögrenmelisin bir tek bu olay için degil başka olaylar içinde geçerli örn komşumuz seni her yanına çağırdıgında başına silah tutarakmı seni evine götürüyor hayır sen kendin gidiyorsun komşuna açık açık söyle artık sizinle görüşmek istemiyorum hem annem izin vermiyor hemde siz benim yaşıtım degilsin diyebilirsin sen 16 yaşındasın senin arkadaş grubun senin kendi yaş civarın olmalıdır

konuyu baska yöne cekmeyin dogru okuyun !!!! , sorun dul olmasi degil !!!!!!!! evliyken ex sevgili geliyor cocugu var bayanin ,vs vs bosaniyor, tabi öyle kadinlarin temiz toplumda isleri yok erkek olsun kadin olsun , hikaye ne olursa olsun saygisiz insanlara saygi gerekmiyor ......bahaneye gerek yok , söyle istemiyorum seninle gorusmek hayat tarzin bana uymadigi icin arkadasligimizda olamaz nokta , öylelerin kalpini kirsan ne yazar tzzzz....

İşin içini bilmeden kimsenin kimseyi yargılaması doğru değil o kadın şu an burada değil ve bize cevap veremiyor.Ayrıca kadınlar eşlerinin büyük yanlışını görmedikleri taktir de yeterli şefkati:19: eşlerinden gördükleri taktirde bunu pek yapmazlar tabiki nadiren de olsa çıkabilir aralarından fakat ben sanmıyorum ki çok mutlu olan bir kadın gitsin eski sevgiliyi bulsun onun için çaba sarfetsin.

Kızın üzerine neden gidiyorsunuz anlamıyorum birçoğu dul bayanın avukatlığına soyunmuş.Yargı nerede var ben mi göremiyorum acaba?kız bayanın durumunu anlatıyor üstelik kulaktan dolma değil bizzat kendi anlatmış.neden görüşmek istemediğini sormayacakmıydık? bayanın hayatı kendi meşru tercihiyse onunla görüşmek istememek de tercih bunu da hoş görmek gerekiyor.ben de seçimlerini onaylamadığım biriyle kızımın samimi olmasını pek istemem. bu o kişiyi tükaka gördüğüm anlamına gelmiyor doğru ya da yanlış kızını koruma içgüdüsü anneninki ve doğal... (BENCE)

Son düzenleme:
Derdiniz kadını burada özel hayatını anlatıp, rezil etmekse ehh bir nebze mutlu olabilirsiniz..

Ben kadın için çok üzüldüm, yazık sizi arkadaşı sanıp en özelini anlatmış, evine çağırmış.

Bence gidin söyleyin; sen kocanı başka bir adam için terkettin, evinde yalnız yaşıyorsun o yüzden sana gelmek istemiyorum diyin.. Dul olmak suç değildir, belki kocasından eziyetler gördü kadın, belki daha kötü şeyler oldu. Belki ailesinin zoruyla evlendi ? Dul kadınlara kötü gözle bakan erkekleri kınadığım gibi sizin gibi bunu kötü bir şeymiş gibi anlatıp sözümona kendinizi haklı çıkarma çabanızı da kınıyorum..

Ne yapmış ne etmiş kimi ne için terk etmiş geçerli sebepleri neydi neden böyle yaptı bu onun hayatı onun seçimi onun tercihi ne yaptıysa kendine yapmış yaa insanlığına insansa iyi bir dostsa neler etmişe takılmamak lazım yargılı olmamak lazım davranışları sana karşı nasıl iyi birisimi bunlara bakmak lazım ayrıca dürüstmüş ki şu sebeplerden dolayı eşimi bıraktım diyebilecek kadar delikanlı gördüm ben o kızı başka şeyler söyleyebilirdi yalanlar da atabilirdi yani.

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar kızın üstüne niye bu kadar geliyorsunuz eger bu kız şöyle bir konu açsaydı bir komşumuz bir bayan var ve kocası bunu aldatıyor deseydi adama etmedigimiz hakaret kalmazdı degil mi bu kadın da çocugu oldugu halde eski sevgilisine dönmüş benim için aldatan erkekte aynıdır aldatan kadında aynıdır aralarında hiç bir fark yoktur o yüzden çifte standart yapmayalım kimse dul oldugu için suçlamıyor dul olmak suç degildir eşini aldattıgı için kızıyor evinde ne eziyetler çekti yada kocasından neler gördükü eşini aldattı diyoruz o zaman aynı ifadeleri başkaları erkekler için kullansa yani evinde ne gördügü karısı aldattı dese olmaz degil mi o yüzden benim gözümde aldatan erkekte aldatan kadın da sıfırdır.

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar kızın üstüne niye bu kadar geliyorsunuz eger bu kız şöyle bir konu açsaydı bir komşumuz bir bayan var ve kocası bunu aldatıyor deseydi adama etmedigimiz hakaret kalmazdı degil mi bu kadın da çocugu oldugu halde eski sevgilisine dönmüş benim için aldatan erkekte aynıdır aldatan kadında aynıdır aralarında hiç bir fark yoktur o yüzden çifte standart yapmayalım kimse dul oldugu için suçlamıyor dul olmak suç degildir eşini aldattıgı için kızıyor evinde ne eziyetler çekti yada kocasından neler gördükü eşini aldattı diyoruz o zaman aynı ifadeleri başkaları erkekler için kullansa yani evinde ne gördügü karısı aldattı dese olmaz degil mi o yüzden benim gözümde aldatan erkekte aldatan kadın da sıfırdır.

İyi de kadın aldatmamış ki. Ayrılmış, eski sevgilisine geri dönmüş. Aldatmak isteseydi boşanmazdı. Ayrıca kadının özel hayatının buraya konu olması anlamsız.

İyi de kadın aldatmamış ki. Ayrılmış, eski sevgilisine geri dönmüş. Aldatmak isteseydi boşanmazdı. Ayrıca kadının özel hayatının buraya konu olması anlamsız.

boşanma ve özel hayat konusunda haklısın canım ama evliyken ve çocugu varken eski sevgiliye dönmüş

bana önyargili diyorsunuz ama asil önyargili sizlersiniz! ben emin olmasam zaten böyle bir konu acmazdim. Ben onun bunun lafinla hareket etmiyorum ayrica. Kiz bunu bana kendi agziyla anlatti. eski sevgilim icin bosandim kocamdan dedi. Böyle bi hareket bana göre cok yanlis. O yüzden görüsmek istemiyorum.

Madem onun bunun lafıyla hareket etmiyorsun ne diye bizden akıl istiyorsun?
Biz o,bu,şu değil miyiz kardeşim?
:51:

Lafı ağzımdan almışsınız :)
İşte bunun adı kadın dayanışması.Boşanmadan önce eski sevgiliye giden erkek insafsızdır.Ama kadının hep haklı gerekçeleri olur.
Bütün evli kadınlar dulluğa adaydır zaten, buradakı mesele dul olmakla ilgili değil. Bu kelimenin bize empoze edilen çağrışımlarından da nefret ediyorum ayrıca.

Son düzenleme:
yüzde bir milyon eminim ki burada konu sahibini önyargılı olmakla suçlayan azarlayan bir çok kklı arkadaş etrafında burada hakkında konuşulan tarzda bir komşu kadına sahip olsaydı huzursuz olur,evine sokmaz,kocasını sakınmaya çalışır,bu kadını nasıl çevremden uzaklaştırırım diye konu açardı..yüzde bir milyon eminim çünkü 4,5 yıllık bir geçmişim var bu siteyle..

Derdiniz kadını burada özel hayatını anlatıp, rezil etmekse ehh bir nebze mutlu olabilirsiniz..

Ben kadın için çok üzüldüm, yazık sizi arkadaşı sanıp en özelini anlatmış, evine çağırmış.

Bence gidin söyleyin; sen kocanı başka bir adam için terkettin, evinde yalnız yaşıyorsun o yüzden sana gelmek istemiyorum diyin.. Dul olmak suç değildir, belki kocasından eziyetler gördü kadın, belki daha kötü şeyler oldu. Belki ailesinin zoruyla evlendi ? Dul kadınlara kötü gözle bakan erkekleri kınadığım gibi sizin gibi bunu kötü bir şeymiş gibi anlatıp sözümona kendinizi haklı çıkarma çabanızı da kınıyorum..

benim amacim o kadinin özel hayatini anlatip onu rezil etmek degildi. ona bakarsak burda derltlerini yazan tüm kadinlar özel hayatlarini esleriyle aralarinda olanlari yaziyor onlarada ayni yorumlari yaziyormusunuz? ben derdimi anlayasiniz diye detaya girdim sadece. ayrica ben onu dul oldugu icin suclamadim altini cizerek söylüyorum bunu. sanki ben kocami aldatmisim gibi benim üzerime geldiginiz icin bende sizi kiniyorum.

yüzde bir milyon eminim ki burada konu sahibini önyargılı olmakla suçlayan azarlayan bir çok kklı arkadaş etrafında burada hakkında konuşulan tarzda bir komşu kadına sahip olsaydı huzursuz olur,evine sokmaz,kocasını sakınmaya çalışır,bu kadını nasıl çevremden uzaklaştırırım diye konu açardı..yüzde bir milyon eminim çünkü 4,5 yıllık bir geçmişim var bu siteyle..

aynen bundan bende cok eminim..

Böyle bir kadın tanımı neye göre yapılıyor ? Ne yapmış ki bu kadın? Kötü yola mı düşmüş, onun bunun eşine,nişanlısına mı dadanmış ? Alt tarafı boşanıp, tek başına ayrı eve çıkmış ve eski sevgilisi ile görüşüyor. Bunda ne gibi bir kötülük var anlayamadım hala..

Kadını tanımam etmem ama bana dert oldu.. Kadının evliliğinde ne yaşadığını bilip bilmeden konuşmak bize düşmez. Belki mutsuzdu, belki zorla evlendi..

Back
X