Bu adam hiç değişmeyecek

penceremden

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
6.594
11.147
448
Sabah beraber kahvaltı yapıyorduk.Güzel güzel konuşurken bir fikrim var dedi.Olursa mucize olacak dedi.Sevinçli görünce hadi anlat dedim.Bizimki üstüne olan ve 2 yıldır borcunu ödediği evi satacakmış vinç alacakmış.Çok para var bu işte dedi.Kan beynime sıçradı.Bak bu sefer kendini kapının önünde bulursun dedim.Bir daha affetmem.Senin bu çok para kazanacağım diye yaptığın abuk sabuk girişimlerinden de çocuksu hareketlerinden de bıktım dedim.Beni ve çocuklarımı zarara uğratacak şeyler yapma illa yapacağım diyorsanda boşanalım sonra ne yaparsan yap dedim.Seninle ne ilgisi var dedi.Dönüp dolaşıp kabak benim başıma patlıyor dedim.Öncesinde de arabamız güme gitmişti.Olmayan arabanın borcunu ödemiştim aylarca...o serseri ortağıyla muhatap olmak zorunda kalmıştım.Çocuğuma zarar verir diye kapımı kilitleyip 2-3 gün sokağa çıkmamıştım.

O ev oğlumuzun olacak bir hiç uğruna satmana izin vermem dedim.Borcunu ödemek için canın çıkıyor dedim.Sende birkaç sene daha çalış emekli olmaya çalış dedim.

Adam duruyor duruyor aradan zaman geçiyor gene bir girişimcilik yapacağım deyip beni dellendiriyor.Tam iş konusunda herşey yoluna girdi diyorum kaşıntısı başlıyor..Ya işten çıkacağım başka iş bakacağım ya çok para kazanacağım bir iş yapacağım v.b..Sürekli sabrımı test ediyor.

Sinirlendiğimi görünce gülümsemeye başladı tamam tamam bir şey yapmayacağım deyip işe yolladı.

Babasıda bir baltaya sap olamamış.O kadar güzel işini maaşını heba edip zamanında emekli bile olamamış.Yaşlılığında oğlunun yanında kalıyordu onun verdiği harçlığa muhtaçtı. O da babası gibi olmasın istiyorum ama bu serseri çocuksu maceraperest ruhu benim güvenimi zedeliyor.

Başına buyruk biri eşiniz anlaşılan.
Sorumlulukları yokmuş gibi kafasına eseni yapıyor.
Hadi eline bir imkan geçse onu elden çıkarıp şunu alayım dese anlarım da 2 sene borcunu ödediği şeyi satıp getirisi belli olmayan bi işe girmesi akıl işi değil.
Tavrınız net olsun, ufak bir tavizde harekete geçecek gibi duruyor.

Adam değişmeyecekse o zaman siz değişin. Ya kendi yolunuzda devam etme kararı alın yada karşınızda ki insanı olduğu gibi kabullenin.

Bu arada eşinizin annesi değilsiniz eşisiniz bunu da unutmayın derim...

Sen hiç uğraşma fazla kazanacam diye
Bak biz böyle iyiyiz
Aza tamah ediyoruz maceraya gerek yok diyiverin herdefasında !!
Yani yapmışsın başta hata araban gitmiş daha ne zorluyorsun tövbe yarabbim....Kolaylıklar...

O evi bir sekilde kendi uzerine yap. Satamasin. Guven vermedi kocan.

piyasaya hakimsen vinç kiralama işinde para var ama böyle kendi halinde maaşlı çalışan insna için bi manası yok sanki. bi de adamın huyu diyosunuz zaten.

mantıklı olan evin tapusuna ortak olmak.

bence de değişmez, her şeyi kendi üzerinize yapın, o çarçur ediyor siz ödüyorsunuz, ev sizin hakkınız.

Sen bu kadar cabalarken, ozel durumu olan cocugunuz varken esinin bu derece cesur olmasına şaşırıyorum.

Ne desen ne kadar kizsan haklisin.

Cok guzel sekilde puskurtmussun bu kez. Seni yine zor durumda birakmasina hatta evsiz birakmasina izin vermemek en doğal hakkin.

Dilerim babasina benzemez.

En iyisi evin tapusunu kendi uzerinize yaptirin heran habersiz satabilir yada ipothek yaptirabilir.
Şimdi oturduğumuz ev benim üzerime borcunu ben ödüyorum öbürüde onun üstüne o ödüyor.

Benden habersiz böyle bir şey yapmaya cesaret edemez.Yaparsa da kendi ipini kendi çekmiş olur.Amacı beni esnetmeye çalışmak yüz bulmak ama yok bitti artık yemezler.

Öncekinde yine niyetli değildim ama duygu sömürüsü yapmıştı.Senin peşinden geldim her yere senin yüzünden hiçbirşey yapamadım demişti.O iş yaş, adam yalancı seni de kandırır. Senden çok para isteyen yok ben huzur istiyorum dediğim halde gözü hep yükseklerde oldu.Çok para kazanayım kendi işimin patronu olayım hırsı var adamda.Hiç ötesini berisini düşünmeden risk alıp atlamayı seviyor.

Tepkin çok güzel olmuş...
Her teklifte tehditlere devam et :)

Kaç yaşına gelmiş hiç mi akıllanmazmı adam .Uçurumun kenarından dönmüşüz elinden tutmuşum ayağa kalkmışız yinemi aynı şeyler olacak diye korkuyorum. Canıma tak etti.Saçma fikirleri yüzünden bende çocuklarımda üzülsün istemiyorum

Huylu huyundan vazgeçmiyormuş bunu gördüm.Bir yüz versem gider satarda .Yoruldumm gerçekten yoruldum artık taşıyamıyorum sanki 2 değil 3 çocuğum var

Adam değişmeyecekse o zaman siz değişin. Ya kendi yolunuzda devam etme kararı alın yada karşınızda ki insanı olduğu gibi kabullenin.

Bu arada eşinizin annesi değilsiniz eşisiniz bunu da unutmayın derim...

Olduğu gibi kabullenin derken ne önerirsiniz ?

Sen hiç uğraşma fazla kazanacam diye
Bak biz böyle iyiyiz
Aza tamah ediyoruz maceraya gerek yok diyiverin herdefasında !!
Yani yapmışsın başta hata araban gitmiş daha ne zorluyorsun tövbe yarabbim....Kolaylıklar...

Onu önceki iş denemesinde de söylemiştim de anlamıyor .Herşeyi dışarıdan göründüğü gibi kolay olur zannediyor.Bu işte çok para ver dedilermi tamam hemen balıklama atlamak istiyor.

Benim maaşım ondan yüksek çalışma şartlarımda daha iyi .Acaba bu hırsı ondan mı kaynaklı diye düşünmeden de edemiyorum.Ben onunla işi için veya parası için evlenmedim sevdiğim için evlendim .Öyle çok beklentilerim yoktu.

Önceleri işim için üniversite okuduğum için bende yaparım gibisinden laf sokuyordu. Oysaki bunları bilerek evlendi benimle .Üniversiteyi oda bitirince laf sokmaları bitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…