Bu adama nasıl davranmalı

Aranızda ne gibi sorunlar yaşandı ki yani hiçbirşey anlatmamışsınız niye anlaşamıyorsunuz. Zaten farklı şehirlerde yaşıyormuşsunuz. Eşinin ailesiyle görüşmemesini isteyemezsin yani. Midem bulanıyordu aramadı demişsiniz niye arayacak mideniz bulanıyor diye onu da anlamadım. Biraz anlayış gösterebilirsiniz sanırım bunalımdasınız bence destek alın
Bunalıyorum sorun yaşıyorum arayıp sormuyor sorun mide bulantısı değil aslında

Sürekli anneden şikayetci olduğunuz için yapılan yanlışları eşinizin görmesine izin vermemişsiniz.
Ne sizin aileniz nede eşinizin ailesi sizin evliliğinizde tartışma konusu olmamalı bana göre.
Beklentilerinizi asgariye indirin.
Ruh sağlığınız içinde yardım alın.

Not:16 yıllık evliyim :KK66:
Doğru işte sürekli şikayetçi olduğumdan hiç bişeyi görmedi. Ama hiç birşey i

Bunalım geçirdim,depresyondayım filan diyorsun da bunlar doktor teşhisi mi ?
Eşin psikiyatriste git demiş,gitmediysen bence de git.Belki psikolog daha iyi olur,bakış açını değiştirebilir.Kolay değildir,bunalmışsındır anlıyorum ama biraz idare etmeyi deneyebilirsin.Adamlar böyle ruh hallerini anlamıyorlar,hele kendi aileleri sebep olursa hiç anlamıyorlar.O yüzden eşine yakınman fayda yerine zarar getirir.
Kısacası idare edebiliyorsan et,başa çıkamıyorsan psikoloğa git derim.

Bunalım geçirdim,depresyondayım filan diyorsun da bunlar doktor teşhisi mi ?
Eşin psikiyatriste git demiş,gitmediysen bence de git.Belki psikolog daha iyi olur,bakış açını değiştirebilir.Kolay değildir,bunalmışsındır anlıyorum ama biraz idare etmeyi deneyebilirsin.Adamlar böyle ruh hallerini anlamıyorlar,hele kendi aileleri sebep olursa hiç anlamıyorlar.O yüzden eşine yakınman fayda yerine zarar getirir.
Kısacası idare edebiliyorsan et,başa çıkamıyorsan psikoloğa git derim.
Eşim git demedi gidersen ben gelmem dedi seninle... Anlamadığı kesin

Merhaba arkadaşlar eşimle bugune kadar en çok ailesinin yüzünden sorun yaşadık. Herşeye müdahale eden annesi yüzünden. Lohusalığım sonrası onun yüzünden girdiğim bunalım sonrası annesi evden gidince onu atamadığı sürece aramamaya karar verdim. Eşimle çok tartıştık çok beni anlamadı annem sana kötülük yapmaz o sana yardım etmek istedi o seni seviyor vs sen onun evden gitmesini istediğin için bunalımdayım diyorsun vs. Diyerek beni anlamadı yani. Ben ailesinden uzaklaştıkça o aileyi savundu. Ailesi bana söylemeden hiç aramadan oğullarıyla plan yapmaya başladı işten eve bi gittim hiç demeden çıkıp gelmişler mesela aynı şehirde değiliz mesela. Neyse eşim hiç yanlışlarını görmedi onların. Ben ciddi bir depresyon geçiriyorum sanırım midem bulanıyor mesela işe giderken bunları bildiği halde aramıyor. Seninle psikiyatrist e gelmem çık git vs diyor. Ne yapmak lazım yol gösterin iyi değilim amacı ne
Sessiz kalın hiç konuşmayın sessiz kalmak iyi bir cevap geliyor bana blmyrum umursamiyomus gibi davranın

Siz kadını evden göndernişsiniz ya ben öyle bir şey yapsam ben evden gönderilirdim
Ama ben yanliş bir şey yaptiğimi dile getiriyorum. Yaptiğim ayipti. Bir doğum daha yapsam bu sefer bunlari yapmam.
Yani demem o ki. Anlayişi senin eşinin göstermesi gerek.

Psikologla görüştüm o da aynı sizin gibi dedi surat asmayın sessiz kalın. Sizinle sorunu olmazsa karşı tarafın hatasını daha iyi görür

Bu sağlıklı ve egosundan arınmış insan için doğru olabilir ama esin gibi insanlar genelde " haklıyım ki bak pıstı kaldı karşımda" şeklinde yorumlanır

Psikologla görüştüm o da aynı sizin gibi dedi surat asmayın sessiz kalın. Sizinle sorunu olmazsa karşı tarafın hatasını daha iyi görür
Kesinlkle öyle bende başlarda kendimi yirtiyodum ifade etmek için şimdi bu yolu buldum tamam sen haklısın diyip kenara çekiliyorm hicbirsekilde konuşmuyorum görmüyorum ise yariyor deneyin bu sefer o ugrasiyo ifade etmek icin

Onu demek istemedim. Yaşamak tecrübe ayrı bişey

Evet tecrübe başka bir şey. Hayat tecrübesi evlilik tecrübesinden daha önemlidir belli ki @Sephoraa nın hayat tecrübesi sizden daha fazla. Akıllı davranmamışsınız yaşanan olaylarda. Eşe ben anneni çok seviyorum havası vermek bence bu kadar zor olmamalı. İnsan ilişkilerini yönetmeyi öğrenin. Artık aileden şikayet etmeyin. Siz hep iyi olun. Bırakın onlar sizden şikayet etsin.

Ama ben yanliş bir şey yaptiğimi dile getiriyorum. Yaptiğim ayipti. Bir doğum daha yapsam bu sefer bunlari yapmam.
Yani demem o ki. Anlayişi senin eşinin göstermesi gerek.
Siz mi git dediniz o gittikten sonra eşinizle problem oldu mu gittiği iyi o
Evet tecrübe başka bir şey. Hayat tecrübesi evlilik tecrübesinden daha önemlidir belli ki @Sephoraa nın hayat tecrübesi sizden daha fazla. Akıllı davranmamışsınız yaşanan olaylarda. Eşe ben anneni çok seviyorum havası vermek bence bu kadar zor olmamalı. İnsan ilişkilerini yönetmeyi öğrenin. Artık aileden şikayet etmeyin. Siz hep iyi olun. Bırakın onlar sizden şikayet etsin.
Evet yöntem yanlıştı haklıyken haksız oldum

Back
X