Bu adamı Allah bildiği gibi yapsın. Yine caydı.

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Düzenleme: konuyu buradan güncellemek istedim. Aylarca acaba nafaka ne kadar çıkacak, geçinebilecek miyim, kirayı ödeyebilecek miyim diye dertlendim durdum. Burda da bir ara baya konu açıp birileri umut verici birşeyler söyler diye medet umdum ama genelde bu kadar çıkmasının imkansız olduğu, 1000 tl bile çıkmayacağıyla ilgili mesajlar aldım. Bu tür yorumlara üzülmekle birlikte, kendime gelmemi sağladı ve nafakaya bel bağlamamam gerektiği anladım ve kendimi geçindirecek parayı kazanmak için cesaret gerektiren işlere girdim. Sonuç olarak o gün geldi🙂 nafaka bağlandı. 1800 tl. Açıkçası bu kadarını beklemezdim. Hem kiram hem faturalarımı nafaka ile karşılayabileceğim çok şükür. Ayrıca kendi mali durumum da yoluna girdi sayılır. Artık üretip satabiliyor ve bundan evimi geçindirecek kadar para kazanabiliyorum. Sıfırdan değil -1'den başladığım bu yolculuğun her anını burada paylaştım, bu güzel gelişmeleri de paylaşayım dedim, sevgiler🌸🌸
##############

En son anlaşmalı boşanmaya razı olmuştu. Dilekçeyi imzaladık ve avukata göndermiştim. Dava için 3 ay sonrasına gün verilmişti. Bugün mesaj atmış anlaşmalıdan vazgeçmiş, bir çocuk için en fazla 600 verebilirmiş daha fazlasını veremezmiş, ben de şu mesajı attım.

"Tamam ben avukatıma söylüyorum, çekişmeliye geri dönüyoruz. Dosyaları yeniden sunuyoruz darp raporu, şiddet şikayetimizi ve tazminatı yeniden işleme koyuyoruz.
Ayrıca bir ay içinde taşınacağım ve nereye gideceğimizi bilemeyeceksin. Uzaklaştırma kararını uzattıracağım
Suç seni insan yerine koyup anlaşmaya çalışanda. Elimdeki tüm delilleri kullanıp elimden geleni yapmazsam adım X değil. Hadi bakalım"

Adi herif nafakanın bağlanmasına birkaç gün kala beni kandırıp anlaşmalıya çevirdi, nafaka davası ertelenince anlaşmayı bozdu. Bu sinsi köpek cezasını çeksin istiyorum, elimden geleni ardıma koymayacağım. Uzak bir şehre taşınıp çocukları görmesini zorlaştıracağım, uzaklaştırma çıkarttıracağım.

Bu yaptığı ali cengiz oyunu benim delilllerimi tazminat davamı vs etkiler mi? Yarın avukatımla görüşeceğim ama bugün o kadar sinirli ve üzgünüm ki konu hakkında birşeyler öğrenmek istiyorum. Anlaşmalıyı çekişmeliye hemen çevirebilir miyim? Nafaka için yeniden 3 ay sonraya gün mü verilecek? Delillerim darp raporum hala geçirli mi?

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun öncelikle. Çiçeği burnunda boşanmış biri olarak bu sürecin hiçte sandığınız kadar kolay olmayacağını söyleyebilirim. Ve en önemlisi "çocukları göremeyeceksin" tarzında söylemlerinizi mesaj olarak iletmeyin. Elinde delil olmasın. Benim tavsiyem suyuna giderek kurtulmaya çalışın. Çekişmeli olursa çok uğraşırsıniz.

Eski konularınızı, neden boşandığınızı bilmiyorum ama çocuklara tehlike oluşturan bir sebep değil de karı-koca arasındaki meseleler nedeniyleyse sinirinizi, hırsınızı çocuklarınızdan çıkarmamalısınız. Adamı çocukları göstermeyerek cezalandıracaksınız ama aynı zamanda çocukları da cezalandırmış olacaksınız.

Ben sırf rahat görsün diye aynı mahallede ev tuttum, çocukları kendim ona getiridm götürdüm. Çocuklar gitmeyi istemediği halde iki saat dil döküp götürdüm. Benim on alütuf olarak sunduklarımı o kendi hakkı sanıyor. İlk işim evimi taşımak, numaramı değiştirmek olacak. Şimdi arasın da bulsun

Aranızda ne geçmiş olursa olsun ne kadar kötü de olsa bir babanın çocuklarını görmesini engellemeye çalışmamalısınız. Bu sizin hakkınız değil, o çocukların annesi sizseniz o adamda babası.
Konunuza yorumum yok en azından "ev arkadaşı" düşüncenizi ne kadar saçma olduğunu anlamışsınızdır. Size tecavüz eden, sizi darp eden adama güvenmeniz hata zaten. Çevirin çekişmeliye yapacak başka birşeyiniz yok.

Yukarıda diğer arkadaşın dediği gibi “çocukları göstermeyeceğim” gibi aleyhinize olacak, delil niteliği taşıyan ifadelerde bulunmayın.
Yapacağınızı yine yapın ama adamı önden bilgilendirmeniz sadece onun işini kolaylaştırır ve önlem alabilmesi için olanak sağlar.
Sessiz kalıp sadece icraate geçmek her daim en iyisi.

Sonuca odaklan. Hırslarını bi kenara bırak. Herkesin söylemeye çalıştığı bu. Konunun özü bosanmak ya hani. Kocanla kendi içinde kavga etmeyi bitirmeli ve sonuca odaklanmalisin.

Karşınızdaki düşünceli bir adam olsaydı, böyle ali cengiz oyunlarıyla pislik yapmak yerine, çoluğun çocuğun ihtiyacını karşılayacak nafakayı mahkeme kararıyla değil, kendi gönlüyle verirdi zaten.
Çocuklara 50 kere dil dökmeyin, bir kere sorun "gitmek istiyor musunuz?" diye hayır derlerse üstelemeyin o zaman.
Zaten karşınızdaki tip, çocuk sevgisinden değil; onları size karşı kullanmak için pislik yapmaya devam edecek. Göstermem, numara değiştiririm diye eline koz vermeyin. Çekişmeliden devam edin, avukatınıza söyleyin donuna kadar talep etsin. Zaten mahkeme, hakkınız olanı verir.
Bir daha da kendisiyle muhatap olmayın, derdi varsa avukatınıza söylesin. Çocukları da kaçırmaya kalkmayın, akışa bırakın.
Öyle ya da böyle dava sonuçlanacak nasıl olsa.

Siz neden avukatınıza sormadan cevap yazıp adama planlarınızı anlatıyorsunuz?
Mis gibi koz vermişsiniz eline.
Çocuklarımı benden kaçıracak diye.
davanızla ilgili durumları bilemem, ama aklınızı başınıza alın.
Daha yeni adamla ev arkadaşı olabilir miyiz diye düşünüyordunuz. Şimdi adamdan uzak başka şehre gitmeyi.
Sakin kalın, dengenizi bulmaya çalışın.
bir daha da konuşmayın yada cevap yazmayın.

Çekişmeliden anlaşmalıya geçince önceki birikenler sıfırlanmadı dimi? Yani hala davayı açtığım günden bu güne birikiyor mu?
Ayrılığın ilk tarihininden itibaren geçmişe dönük alınıyor diye biliyorum davanın şekli degistirmez

Tehdit etmeniz hiç olmamış. O da bunu kullanabılır bence. Nıhayetınde onun da cocukları. Ayrıca mahkeme babasına da gorus gunu ayarlayacak belkı cocukları alması gerekecek gıttıgınız sehrı ıkametınızı bılmemesı mumkun degıl elbet ogrenecek. Boş bir tehdit olmus. Ayrıca neden anlasmalı bosanmayı 3ay sonraya verdı. Bızım hemen gun vermıslerdı persembe gunu bosandım bende. Karar verdık dılekcesı avukatı protokolu derken 3haftada bıttı. Sızın surec bana uzun olmus

Biz burda anlamistik esinizin cayacagini,siz yillarca esiniz olan adamin bunlari yapacagini nasil bilemediniz? Bir de ev arkadasi olayim diyordunuz.

Cocuklari gostermemek,bunu yazili olarak iletmek de aleyhinize olan bir durum. Adam bunu delil olarak kullanacak simdi. Cocuklarini gormesi insani bir hak,sizin ona lutfunuz degil. Ayrica cocuklari babalarina dusman ederseniz bundan en cok cocuklariniz zarar gorur,babaya bir halt olmaz bu yastan sonra.

Adam cocuklarini gormek icin pek de ugrasmiyormus zaten. 3 kurus nafakayi da vermek istemiyor. Cocuklara uzuldum ben

Back
X