• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu adamı Allah bildiği gibi yapsın. Yine caydı.

Başka bir şehirde yaşamak konusunda hukuki bir engelim yok. Tıpkı aynı mahallede yaşamamda olmadığı gibi. Ben ona bir iltimas tanımıştım. O ise benimle oyun oynamayı tercih etti. Vaktimi heba etti, çocuklarımın nafakasını kaçırmak için iblislik yaptı. Ben de ona sağladığım kolaylıkları sağlamaktan vazgeçtim. Artık çocuklarını görmek istiyorsa birkaç yüz km yol yapmaktan gocunmayacak. Öyle saça böyle tarak.

Ayrıca kirası 1000 tl altı şehir ve ilçeler için tavsiyeye açığım. Çanakkale'yi düşünüyorum, daha önce yaşadım ama şu anki durumunu bilemiyorum.

Eski konularımızı az cok okumustum.Oncelikle sakin olmalisiniz.Avukatınız ile konusur bırlıkte karar verirsiniz. Cocuklari babaya gostermemek ne cirkin bir düşünce. Siz cocuklarinizi esinizi tehdit etmek icin dogurdunuz?Sinirle söylenmiş kabul etmek istiyorum bu lafi..Nafakayi da dava durumu ne olursa olsun topluca odeyecek esiniz ..Bu donemde en ihtiyaciniz olan sey sabir.Ayrica bosanma durumunda oz cocuguna vereceği parayi laf eden adama da yaziklar olsun.Nasi bir babasin sen ki uc kurus parayi yavrularından sakiniyorsun..

Ayrıca kirası 1000 tl altı şehir ve ilçeler için tavsiyeye açığım. Çanakkale'yi düşünüyorum, daha önce yaşadım ama şu anki durumunu bilemiyorum.
Çanakkale kirada ve diğer konularda en pahali şehirlerden. Benim anlamadigim nokta adam 600 vercekmis cocuk basi toplam 1200 vermicem mi demis. Bir de annesi babası bosanmis biri olarak soyliyim evet cok tepkilive uzgunsunuz ama eski esle aranizin kötü olmasi size değil çocuklarınıza ilerde yansicak. Anlasmaya ve anlasmali bosanmaya calisin

Yeterince param yok diyordunuz. Tuttuğunuz evi bile hesaplayarak tuttugunuzdan bahsediyordunuz. Şimdi nasıl ve neyle başka yere taşınıp o kadar ay geçinebileceksiniz. Dava bitene kadar size nafaka bağlanır yine ama çok beklemeyin. Dava da uzayabilir. Ben sizin konuları anlayamadım tam

Adam çocuklarına vermek zorunda olduğu üç kuruşu vermemek için kırk takla atıyor siz hala.konu sahibini sucluyorsunuz bu adam zaten çocukları görmeyi hak etmiyor ki

Adam çocuklarına vermek zorunda olduğu üç kuruşu vermemek için kırk takla atıyor siz hala.konu sahibini sucluyorsunuz bu adam zaten çocukları görmeyi hak etmiyor ki
Bir de hiçbir yerde çocukları göstermeyeceğim yazmadığım halde öyle yazmışım gibi yorumlar yapılmış. Evet ben ona lütfediyordum. Ailemin kirasız evi varken onunla aynı mahallede ev tuttum, aylarca bıkmadan usanmadan çocukları götürdüm, arayıp gel al deyince gidip aldım. Bunları yapmak için hiçbir zaruretim yoktu. Tamamen çocuklarım için yaptım. Karşı taraf ise bunlar için teşekkür edeceği yerde bunları hakkı zannedip beni zor durumlara düşürüyor. Bugüne kadar çocuklar için 10 tl harcamadı. Nafakadan kaçmak için sinsilik yaptı. Şimdi ben bu adamla bu pahalı şehirde bu kısıtlı bütçeyle yaşamaya devam edemeyeceğim için neden kötü oluyorum? Üstelik bu adam çocukları boşanma meselesi için kullanıyor. Kaç defa önlerinde ağlayıp "ben de sizinle aynı evde yaşamak istiyorum, annenize söyleyin baba da gelsin" deyip çocukların psikolojisini mahvetmiş.

Oğlum geçen gün diyor ki "bana dedi ki apartmanınızda bir ev boşalınca bana haber ver ben oraya taşınacağım. Ama ben söylemeyeceğim, buraya gelip huzurumuzu bozmasını istemiyorum anneciğim." Çocuğuma böyle dertler edindiren biri çocuk görse ne görmese ne.

Zaten çocuklarını görmek için zahmete girmiyorsa, uzak bir şehire taşınmanıza gerek yok
Madem ailenizin evi var oraya taşının
Bu adamı bu saatten sonra böyle şeylerle yola getiremezsiniz
Sadece sinir harbi yaşayıp en başa tekrar dönersiniz

Ben sırf rahat görsün diye aynı mahallede ev tuttum, çocukları kendim ona getiridm götürdüm. Çocuklar gitmeyi istemediği halde iki saat dil döküp götürdüm. Benim on alütuf olarak sunduklarımı o kendi hakkı sanıyor. İlk işim evimi taşımak, numaramı değiştirmek olacak. Şimdi arasın da bulsun
bulmak icin cok uzun ugraslar vermesine gerek yok ki siz bosaniyorsunuz diye cocuklarinizida adamin nufusundan silmiyorlar.
sonucta gittiginiz adresi muhtara bildirmek zorundasiniz biz burada yasiyoruz diye.
esinizin adresinizi bulmasi muhtarliktan bir belge cikarttirmasina bakar diye dusunuyorum.
boyke yaparak sadece cocuklarinizi cezalandiriyorsunuz.
bosanmakta haklimisiniz degilmisiniz bilmiyorum ama cocuklarinizi maşa olarak kullanmaktan vazgeçin.
çocuklari tehdit araci olarak kullanmayin hiç hoş degil bu tavriniz

En son anlaşmalı boşanmaya razı olmuştu. Dilekçeyi imzaladık ve avukata göndermiştim. Dava için 3 ay sonrasına gün verilmişti. Bugün mesaj atmış anlaşmalıdan vazgeçmiş, bir çocuk için en fazla 600 verebilirmiş daha fazlasını veremezmiş, ben de şu mesajı attım.

"Tamam ben avukatıma söylüyorum, çekişmeliye geri dönüyoruz. Dosyaları yeniden sunuyoruz darp raporu, şiddet şikayetimizi ve tazminatı yeniden işleme koyuyoruz.
Ayrıca bir ay içinde taşınacağım ve nereye gideceğimizi bilemeyeceksin. Uzaklaştırma kararını uzattıracağım
Suç seni insan yerine koyup anlaşmaya çalışanda. Elimdeki tüm delilleri kullanıp elimden geleni yapmazsam adım X değil. Hadi bakalım"

Adi herif nafakanın bağlanmasına birkaç gün kala beni kandırıp anlaşmalıya çevirdi, nafaka davası ertelenince anlaşmayı bozdu. Bu sinsi köpek cezasını çeksin istiyorum, elimden geleni ardıma koymayacağım. Uzak bir şehre taşınıp çocukları görmesini zorlaştıracağım, uzaklaştırma çıkarttıracağım.

Bu yaptığı ali cengiz oyunu benim delilllerimi tazminat davamı vs etkiler mi? Yarın avukatımla görüşeceğim ama bugün o kadar sinirli ve üzgünüm ki konu hakkında birşeyler öğrenmek istiyorum. Anlaşmalıyı çekişmeliye hemen çevirebilir miyim? Nafaka için yeniden 3 ay sonraya gün mü verilecek? Delillerim darp raporum hala geçirli mi?
Darp raporunuzdan sonra bir aksiyon aldıysanız geçerlidir ancak 6 ay raporu hiç bi şey yapmayıp 6 ay sonra delil olarak sunarsanız mahkeme bunu sen bu adamı affetmişsin diyerek delil olarak saymıyoru . Ayrıca başka yere gidecegim çocukları göremiceksin tarzında konuşmalar tehdit sayıldıgı için aleyhinize kullanabilir . Bu durumda en saglıklısı hiç muhattap olmadan avukat aracılıgıyla işleri yürütmeniz .

En son anlaşmalı boşanmaya razı olmuştu. Dilekçeyi imzaladık ve avukata göndermiştim. Dava için 3 ay sonrasına gün verilmişti. Bugün mesaj atmış anlaşmalıdan vazgeçmiş, bir çocuk için en fazla 600 verebilirmiş daha fazlasını veremezmiş, ben de şu mesajı attım.

"Tamam ben avukatıma söylüyorum, çekişmeliye geri dönüyoruz. Dosyaları yeniden sunuyoruz darp raporu, şiddet şikayetimizi ve tazminatı yeniden işleme koyuyoruz.
Ayrıca bir ay içinde taşınacağım ve nereye gideceğimizi bilemeyeceksin. Uzaklaştırma kararını uzattıracağım
Suç seni insan yerine koyup anlaşmaya çalışanda. Elimdeki tüm delilleri kullanıp elimden geleni yapmazsam adım X değil. Hadi bakalım"

Adi herif nafakanın bağlanmasına birkaç gün kala beni kandırıp anlaşmalıya çevirdi, nafaka davası ertelenince anlaşmayı bozdu. Bu sinsi köpek cezasını çeksin istiyorum, elimden geleni ardıma koymayacağım. Uzak bir şehre taşınıp çocukları görmesini zorlaştıracağım, uzaklaştırma çıkarttıracağım.

Bu yaptığı ali cengiz oyunu benim delilllerimi tazminat davamı vs etkiler mi? Yarın avukatımla görüşeceğim ama bugün o kadar sinirli ve üzgünüm ki konu hakkında birşeyler öğrenmek istiyorum. Anlaşmalıyı çekişmeliye hemen çevirebilir miyim? Nafaka için yeniden 3 ay sonraya gün mü verilecek? Delillerim darp raporum hala geçirli mi?
Bir bilgim yok canim bilenler yardimci olur.
Allah o adamın cezasını versin.
Rabbim seni feraha çıkarsın InşAllah.

Ayrıca boşanma sürecinde hakim tedbir nafakası baglasa dahil bunu ödemeyebilir . Ödemedigi takdirde tekrar ödemedi diye ek dava açılıyor bu da ekstra bir maliyet demek .

Canakkele çok güzel bir şehir ama biraz pahalı, rahatça giyinip yazları deniz kenarında akşamları sahilde yürüyüş yapabilirsiniz kimse rahatsız etmez .ben üç yıl önce 750 liraya oturuyordum şehir merkezinde.nafaka birikmiş olarak alırsınız alamazsaniz icraya verirsiniz.Cocuklariniz küçük mü kim bakacak Çanakkele'de çocuklarla nafaka ile geçim saglayabilecek misiniz yoksa çalışmanız mi gerekecek herşeyi hesaplayın sonra hayal kırıklığı olmasın

Ben sırf rahat görsün diye aynı mahallede ev tuttum, çocukları kendim ona getiridm götürdüm. Çocuklar gitmeyi istemediği halde iki saat dil döküp götürdüm. Benim on alütuf olarak sunduklarımı o kendi hakkı sanıyor. İlk işim evimi taşımak, numaramı değiştirmek olacak. Şimdi arasın da bulsun
Sizin lutuf dediginiz sey zeten esinizin hakki..Cocuklar sonucta onunda cocuklari.Esinizle ne kadar anlasamsanizda babalri onlari gormek istedigi zaman gorurur. Kendi istemezse o baska bir durum.O zamanda ona gore davranirsiniz.Cocuklari gostermeyecegom gibi tehditkar bir tutum saglikli bir tutum degil,cocuklarinizin hayati tehlikede olmadigi surece...
Cok mantikli bir hareket edin bence...Gereksiz bir ofkeyle davranmayin.Ofkeyle kalkan zararla oturur ..

Son düzenleme:

Çocukların ne suçu var ? Onlarda ki travmaları bir daha duzeltemeyebilirsiniz. Eşinizden bir farkınız yok siz annesiyseniz o da babası çocuklar maliniz değil

Bakın konularınızı az çok biliyorum bence haklıyken haksız duruma düşmeyin yan komşumun kızı kendi egosu için kaç yıl çocukları kaçırdı babadan uzak olmaları için elinden geleni yaptı sonra ne oldu biliyor musunuz o çocuklar biraz büyüyünce annelerini haksız görüp ona tavır aldılar baba dava açıp velayetlerini istedi hakim çocukların isteği üzerine çocukları babaya verdi her ne kadar haklı olursanız olun ikiniz aranızdaki sorunları çocuklara yansıtmayın emin olun sonradan kaybeden siz olursunuz.

konuyu buradan güncellemek istedim. Aylarca acaba nafaka ne kadar çıkacak, geçinebilecek miyim, kirayı ödeyebilecek miyim diye dertlendim durdum. Burda da bir ara baya konu açıp birileri umut verici birşeyler söyler diye medet umdum ama genelde bu kadar çıkmasının imkansız olduğu, 1000 tl bile çıkmayacağıyla ilgili mesajlar aldım. Bu tür yorumlara üzülmekle birlikte, kendime gelmemi sağladı ve nafakaya bel bağlamam gerektiği anladım ve kendimi geçindirecek parayı kazanmak için cesaret gerektiren işlere girdim. Sonuç olarak o gün geldi🙂 nafaka bağlandı. 1800 tl. Açıkçası bu kadarını beklemezdim. Hem kiram hem faturalarımı nafaka ile karşılayabileceğim çok şükür. Ayrıca kendi mali durumum da yoluna girdi sayılır. Artık üretip satabiliyor ve bundan evimi geçindirecek kadar para kazanabiliyorum. Sıfırdan değil -1'den başladığım bu yolculuğun her anını burada paylaştım, bu güzel gelişmeleri de paylaşayım dedim, sevgiler🌸🌸

Back
X