ya tatlim simdi bunlari yaziyorum, umarim bana kizmazsin, psikolojide okudum üniverstede ve seneler boyunca iliskiler hakkinda bir cok kitap okumusumdur, hem kendi ailemle iliskilerimi, hem esim ve esimin ailesiyle sorunlarimi cözmek icin ve meslek geregi... simdi sen diyorsunya esimle konusacagim, bunun sadece nasil faydasi olur biliyormusun?
Sadece o anda esinin gözünün icine bakip ne yapmasi gerektiginin söylersen.
Örnegin: Her Sali beni disari cikaracaksin, sinemaya gidecegiz veya alisverismerkezine. Veya: Masa toplamakta bana yardim edeceksin. Sen malzemeleri dolaba koyacaksin ben bulasigi yerlestirecegim. Veya: Aksam dizi bittikten sonra televizyon kapanacak ve yatak odasina gececegiz. Veya: Bu haftasonuna ben teatro bileti alacagim ve beraber gidecegiz, kendini ona göre ayarla.
Yani tam olarak ne yapmasini istiyorsan onu söylemen gerekir, eger sende tam olarak ne istedigini bilmiyorsan, hicbirsey degismez. Ayrica birak bazen kanepede uyusun, birsey olmaz onun bir kac saat orda uyumasindan. Yani sen esine "Senden ilgi bekliyorum" dediginde, o senin ne istedigini anlamaz. Ilgi nedir? Adam calisiyorya, eve para getiriyor, yedigin önünde yemedigin arkanda, istedigini almana izin veriyor, eve gelince senle konusmuyormu sanki? Tamamdir ozaman onun icin.
Hatta onu elestirdigin icin sana sinirlenip daha cok kavga bile edebilirsiniz böyle bir konusmada. Konusmadan önce iyice düsün tam olarak ondan ne istedigini ve bunlari ona söyle. Hatta bir kagida yazki unutma. Su su su benim canimi sIkIyor, onun yerine bunu bunu bunu yapmani istiyorum diyebilmen gerekiyor. Yani adama mesela: Kanepede uyumani istemiyorum diyeceksin. Tamam. Peki kanepede uyumayinca ne yapacak? Yani alternatifler nedir? Kendi kendine bilemez, sen söylemen lazim. Umarim biraz anlatabilmisimdir.