Zor oluyor hem de çok. İnsanlar neşeli, eğlenceli,dert anlatmayan, aksine dert dinleyen, çözüm üreten,her konuda destek olan, ne zaman arasa ulaşılabilir olan kişilerle arkadaşlık kuruyor gibi . Öyle olanlar daha çok seviliyor. Ben bazı şeyleri isteyerek kendi içimden geldiği için yapıyorum. Bazen de o ilişki bitince bir bakıyorum, hiç yapmam dediğim şeyleri yapmışım, kendimden ödün vermişim ve ortada bir ben kalmamış .Çok zor olmuyor mu olmadığın biri gibi yaşamak . Kimse kimseyi sırf aramalarına mesajlarına cevap verıyor die sevmez ki .
suan yalnız hissediyorsan yanlış yapıyorsundur . Psikolojik olarak sana zarar verdiğine inandığın birini hayatından çıkarırken zorlanmayı geç düşünmemen lazım
İnsanların davranışları beni her zaman etkiliyor ve neden böyle davranıyorlar diye düşünüyorum ister istemez.Evet oluyor banada bazaen ama bence kimseyi takma içindeki his seni böyle alistirmis
Bende öyleyim bilaf söylüyor laroan boğasm geliyor onlar ibsen ne hakla bana bunu diyorsun diyeİnsanların davranışları beni her zaman etkiliyor ve neden böyle davranıyorlar diye düşünüyorum ister istemez.
Özgüven problemi var sende bence yani insanlar sırf seni sevsin diye birşeyler yapma doğal nasılsan öyle davran seni seven öyle sevsinGece birkaç saat uyuyup 5 gibi uyandım sonrasında uyuyamadım. Geceden beri daha önce kurduğum arkadaşlıkları , ilişkileri ve o ilişkilerde nasıl birine dönüştüğümü düşündüm. Alışkanlık mı huy mu davranış bozukluğu mu artık buna ne denir bilmiyorum. Kadın ve erkek fark etmeksizin arkadaşlarım beni sevsin istiyorum. Bu durumu daha çok hemcinslerimle yaşıyorum sanırım. Onlar beni sevsin diye elimden geleni yapmaya ve mükemmel iyi biri olmaya çalışıyorum. Mesela bana psikolojik olarak zarar veren 7 yıllık kız arkadaşı hayatımdan çıkarırken aşırı derecede zorlandım. Birini dikkatlice dinleyip yaşadığı sorunla ilgili destek olmazsam, o an işim olsa bile ona mesajdan ya da arayarak cevap vermezsem kötü hissediyorum. İnsanlara en doğal halimle görünürsem hiç sevilmeyeceğimi ,benden uzaklaşacaklarını düşünüyorum. Beni ben olduğum için seven olmaz gibi geliyor. Bunu bir tek ben mi yaşıyorum? Yoksa benim gibi düşünen, hisseden var mı?
Yani sen böyle düşünüyorsun .
Gerçekten çok sinirliyim ama belli etmiyorum sakin olmaya çalışıyorum.yukselenim oğlak mantıklı düşünüyorumBende öyleyim bilaf söylüyor laroan boğasm geliyor onlar ibsen ne hakla bana bunu diyorsun diye
Oğlak burcuyum. Ruh halim çok değişkendir. Kız arkadaşlarımın yanında çok konuşkan, güler yüzlü,enerjik oluyorum. Kalabalığı, gürültüyü, huzursuzluk çıkmasını falan hiç sevmem. Birileriyle uzun uzun tartışmak yerine "tamam sen haklısın" moduna giriyorum. 10 dk önce ağlarken 10 dk sonrasında kalkıp dans ediyorum mesela :) çok küçük şeylerle mutlu olabilen biriyim. Hele deniz kenarında kumsalda elimde çayım varsa değme keyfime :) gökyüzünü izlemeyi, doğada vakit geçirmeyi, hayvanlarla ilgilenmeyi çok seviyorum.siz böyle yazınca aklıma direk doğum haritanızın nasıl olabileceği geldi. düşünceme göre yükselen ve ay burcunuz birbirine çok zıt olabilir. yükselen burcunuz insanların sizi nasıl gördüğü ay burcunuzda sizin hislerinizle alakalıdır.
her insan karşısında mükemmeli aramaz siz öyle hissediyorsunuz muhtemelen ve öyle olmak zorunda olduğunuzu düşünüyorsunuz.
biraz sakinleşip kendiz olun sadece. kendi enerjinizi yükseltecek şeyler yapın. sizin enerjini yükseldikte sizden aşağıda kötü enerjide kişiler doğal olarak çevrenizden ayrılır. çünkü enerji bedenimiz bizden hep iyi ve yüksek benlikleri ister yanında. negatifliği hayatınızdan çıkarmaya çalışın :)
Sinirlenmesine herkes sinirlenir de önemli olan o an sınır koyabilmek. O kişinin enerjisini almamak.Gerçekten çok sinirliyim ama belli etmiyorum sakin olmaya çalışıyorum.yukselenim oğlak mantıklı düşünüyorum
Evet özgüven problemi var doğru.Özgüven problemi var sende bence yani insanlar sırf seni sevsin diye birşeyler yapma doğal nasılsan öyle davran seni seven öyle sevsin
Evet aynen öyle bnm daha önce de çıkışların olduğunu bilen kişiler aile üyeleri ve gelinler yapıyordu Koç ve balık Burcu hiç sevmemSinirlenmesine herkes sinirlenir de önemli olan o an sınır koyabilmek. O kişinin enerjisini almamak.
EvetEvet özgüven problemi var doğru.
Ben de böyleyim yetiştirilme tarzımdan ve iç dünyamla fazla başbaşa kalmaktan dolayı. Normal insani şeyler bu düşünceler. Hayatımdan yıllarca sürmüş arkadaşlıklarımı sildiğimde hiç zorlanmadım bugüne kadar. İnsanlara doğal halinizle görünün sizi olduğunuz gibi sevmeyen biriyle ne işiniz var ki zaten diye de düşünün o gece uyanışlarınızda.Gece birkaç saat uyuyup 5 gibi uyandım sonrasında uyuyamadım. Geceden beri daha önce kurduğum arkadaşlıkları , ilişkileri ve o ilişkilerde nasıl birine dönüştüğümü düşündüm. Alışkanlık mı huy mu davranış bozukluğu mu artık buna ne denir bilmiyorum. Kadın ve erkek fark etmeksizin arkadaşlarım beni sevsin istiyorum. Bu durumu daha çok hemcinslerimle yaşıyorum sanırım. Onlar beni sevsin diye elimden geleni yapmaya ve mükemmel iyi biri olmaya çalışıyorum. Mesela bana psikolojik olarak zarar veren 7 yıllık kız arkadaşı hayatımdan çıkarırken aşırı derecede zorlandım. Birini dikkatlice dinleyip yaşadığı sorunla ilgili destek olmazsam, o an işim olsa bile ona mesajdan ya da arayarak cevap vermezsem kötü hissediyorum. İnsanlara en doğal halimle görünürsem hiç sevilmeyeceğimi ,benden uzaklaşacaklarını düşünüyorum. Beni ben olduğum için seven olmaz gibi geliyor. Bunu bir tek ben mi yaşıyorum? Yoksa benim gibi düşünen, hisseden var mı?
Bana hep uslu oturup sessiz kalmam , büyüklere saygısızlık yapmamam, kötü bir şey söylense bile cevap vermemem gerektiği öğretildi. Sevgiyi ilgiyi alamayınca ya da ebeveyn tarafından sevgi koşullu olunca dengeler bozuluyor biraz. Kız arkadaşımla iletişimi kesmeden önce yalnız kalma korkum tetiklenmişti. Yalnız kalmaktan aşırı endişe ediyorum. Yaşlanır mıyım ne kadar yaşarım, yanımda arkadaşlarım olmaya devam edecek mi diye düşünüyorum. Bir ömür yalnız yaşamak bana korkunç geliyor.Ben de böyleyim yetiştirilme tarzımdan ve iç dünyamla fazla başbaşa kalmaktan dolayı. Normal insani şeyler bu düşünceler. Hayatımdan yıllarca sürmüş arkadaşlıklarımı sildiğimde hiç zorlanmadım bugüne kadar. İnsanlara doğal halinizle görünün sizi olduğunuz gibi sevmeyen biriyle ne işiniz var ki zaten diye de düşünün o gece uyanışlarınızda.
Sevgi eksikliği görmek sürekli onay ihtiyacı hissettirir. Bu eksikliği kimseyle değil kendinizi severek kapatabilirsiniz bunu unutmayın
Ben de öyle büyüdüm hatta dönüp eskiye baktığımda çok az çocuk olarak davranmışım bu hayatta. Büyüyüp özgürlüğümü alınca hayatın böyle olmadığını gördüm. Çok yakın arkadaşlıklarım bitti hatta şuan aktif olarak buluştuğum kimse yok diyebilirim bir iki kuzenim dışında. Varsın arkadaşınız olmasın varsın tek yaşayın. Onlar varken de sırtınıza binen yükü tek taşıyorsanız dostum diyebilir misiniz zaten. Kendinizi üzmeyin bunlar çocukluktan kalan ufak travmalarımız ve farkında olmanız çok güzel. Kimseyle tartmayın, siz kendinizi yalnız bırakmayınBana hep uslu oturup sessiz kalmam , büyüklere saygısızlık yapmamam, kötü bir şey söylense bile cevap vermemem gerektiği öğretildi. Sevgiyi ilgiyi alamayınca ya da ebeveyn tarafından sevgi koşullu olunca dengeler bozuluyor biraz. Kız arkadaşımla iletişimi kesmeden önce yalnız kalma korkum tetiklenmişti. Yalnız kalmaktan aşırı endişe ediyorum. Yaşlanır mıyım ne kadar yaşarım, yanımda arkadaşlarım olmaya devam edecek mi diye düşünüyorum. Bir ömür yalnız yaşamak bana korkunç geliyor.
Benim birkaç arkadaşım var aynı şehirde yaşıyoruz. Şehir dışından da konuştuğum arkadaşlar var. Artık kendi hayatıma odaklanmaya karar verdim. Geçmişi geçmişte bırakıyorum. Sınava çalışma sürecinde olduğum için burdaki arkadaşlarımla da bir süredir görüşmedim. Umarım ben de gamsız olmayı öğrenip kendimle vakit geçirmeyi sevmeye başlarım. Sizin de yazdığınız gibi zor zamanlarda destek olmayanlar hayatımızda olmasa da olur. Benim 7 yıldır arkadaş olduğum hatta kardeş gibi gördüğüm kız arkadaşım bana köstek oldu son zamanlarda. "Senelerce çalışsan da atanamazsın, ilk evliliğinde ve diğer ilişkilerinde seçtiğin kişileri gördük, yanlış kişileri tercih ediyorsun, benim sana önerdiğim kaynımı reddediyorsun, sen narsist birisin çok değiştin " dediği gün iletişimi kestim bağı kopardım sonunda.Ben de öyle büyüdüm hatta dönüp eskiye baktığımda çok az çocuk olarak davranmışım bu hayatta. Büyüyüp özgürlüğümü alınca hayatın böyle olmadığını gördüm. Çok yakın arkadaşlıklarım bitti hatta şuan aktif olarak buluştuğum kimse yok diyebilirim bir iki kuzenim dışında. Varsın arkadaşınız olmasın varsın tek yaşayın. Onlar varken de sırtınıza binen yükü tek taşıyorsanız dostum diyebilir misiniz zaten. Kendinizi üzmeyin bunlar çocukluktan kalan ufak travmalarımız ve farkında olmanız çok güzel. Kimseyle tartmayın, siz kendinizi yalnız bırakmayın
Bu kadar terbiyesizliğe çok bile katlanmışsın demek istiyorum ama benimkilerin de aşağı kalır yanı yok. Sonra çıkardım tamamen ve asla vicdan azabı çekmiyorum özlemiyorum da. Kurduğu cümleler sürekli sizi aşağı çekmeye çalışan şeyler. Atanmanızdan veya sevgili olduğunuz insanlardan ona ne? Narsist değilsinizdir kendi fikrinizi söylüyorsunuzdur. Beni psikolojik olarak aşağı çekmeye çalışan kişi şuan psikoloji okuyor inanabiliyor musun ahahhshshah bu yüzden çok da insanları önemseme. Yaparsın nedir sanki zaten sınava odaklanırken aklına bile gelmezler kendini sev lütfen seni taşlayan biri varsa doğru yoldasınBenim birkaç arkadaşım var aynı şehirde yaşıyoruz. Şehir dışından da konuştuğum arkadaşlar var. Artık kendi hayatıma odaklanmaya karar verdim. Geçmişi geçmişte bırakıyorum. Sınava çalışma sürecinde olduğum için burdaki arkadaşlarımla da bir süredir görüşmedim. Umarım ben de gamsız olmayı öğrenip kendimle vakit geçirmeyi sevmeye başlarım. Sizin de yazdığınız gibi zor zamanlarda destek olmayanlar hayatımızda olmasa da olur. Benim 7 yıldır arkadaş olduğum hatta kardeş gibi gördüğüm kız arkadaşım bana köstek oldu son zamanlarda. "Senelerce çalışsan da atanamazsın, ilk evliliğinde ve diğer ilişkilerinde seçtiğin kişileri gördük, yanlış kişileri tercih ediyorsun, benim sana önerdiğim kaynımı reddediyorsun, sen narsist birisin çok değiştin " dediği gün iletişimi kestim bağı kopardım sonunda.