Bu alışkanlıktan kurtulmanın çaresi var mı?

Psikiyatrist zaten terapi yapmaz, derdini kısaca dinleyip o derdin sendeki etkilerini azaltmak üzere ilaç yazar. Bunda bir anormallik olmamış. Ama bağırması çok anormal.

İyi bir dişçiye gidip verilen önerileri değerlendirseniz nasıl olur?
Bir de burada da derdinizi anlatıp belki biraz rahatlayabilirsiniz.
Biraz da zorunluluk olarak değil severek yapabileceğiniz bir hobi yapabilseniz sanki daha iyi olur.
Bebek, sınav hazırlıkları bunlar meşgul eder ama stres de yaratır üzerinizde.

Öncelikle tedavi olun.
Kendi kendinize artık bunu yapmayacağınıza dair söz verin. Başlarda sözünüzü bozma süreniz kısa olacak ama zamanla daha uzun olacak.Eğer bunu başarılı bir şekilde uygularsanız ilerleme kaydedersiniz.

Sürekli orayı düzlemeye çalışıyorum demişsiniz, bu bana sürekli bi şeyleri kontrol altında tutma ve düzeltme ihtiyacı duyduğunuzu anlatıyor. Bunun altında bir çeşit kaygı bozukluğu var gibi. İnsanlar kaygılarıyla başa çıkmak için kendilerince çeşitli yöntemler geliştirirler. Bunlar kısa süreli rahatlamalar sağlasa da bir yerden sonra sizdeki gibi yapmadan durulamayan şeylere evrilebiliyor. Bir çeşit takıntı halini alıyor yani.

Bu noktada yapılması gereken ilk şey farkındalık kazanmak. İlk ne zaman yapmaya başladığınız, bunu tetikleyen şeyin ne olduğunun tanımlanması gerekiyor. Daha fazla bu kaygılarınızdan kaçmaya çalışmayın ve duygularınızı bastırmayın. Olan her neyse bununla yüzleşmek iyi bir başlangıç olacaktır. İyileşmek, kabullenmekle başlar. Bir psikologtan destek alırsanız bunu rahatça yenebileceğinizi düşünüyorum.

bu alışkanlığım ilk yapmaya başladığımda kaygı vs bi çok duyguyu hissetmiştim ama o yaşadıklırm geride kaldı artık ama bu alışkanlık miras kaldı

tamam buldum. ben ısırma yastığı yazdım bişey çıkmadı bunun resmini görünce farklı kelimelerle arattırdım buldum diş gıcırdatanlar için üretilmiş sanırım özellikle. Ben bi de uykuda dişimi sıkıyorum bu tam bana göre bişey sağolun valla aradığım şeyi buldum sayenizde umarım alıp kullanınca bu alışkanlıktan kurtulmama yarar.

Süper, yardim edebildiysem cok sevindim ;-) Ben almanyada yasiyorum ve dis asistaniyim...dis doktoru senden kalip alacak ve kendi dis ve agzina göre o "seyi" hazirlicak. Internette hazir standart "seylerden" var ama en iyisi dotktorun yada dis teknisiyenin hazirladigi olur. Insallah en kisa zamanda faydasini görürsün. Ense agrisi, bas agrisi, cene vs hep dis sImaktan geliyor...

evet aynen bu şekilde hazırlanıyor. bana da diş teli tedavimden sonra bu şekilde hazırlanmıştı

çok iyi bir öneri oldu bravo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…