- 11 Aralık 2017
- 328
- 187
- 103
- 36
- Konu Sahibi redpinkyellow
-
şu an başka bi şehre yerleştim evlenince. burda psikologda var psikiyatristte hangisine gideyim peki?O psikiyatre gidin muhakkak
psikologa gidinşu an başka bi şehre yerleştim evlenince. burda psikologda var psikiyatristte hangisine gideyim peki?
daha evvel kardeşim gitti sürekli ilaç yazıp yolluyorlar pek faydasını göremedi. Ben de çok önceden gitmiştim o yaşadığım olaydan önce bir kez gitmiştim bana bir soru sordu bende anlatırken ne bileyim dedim lafın gelişi derler ya ne bileyim diye. Bana çok kötü bağırdı ne demek ne bileyim diye daha da psikolojim bozuldu. İnsanı çok dinleyen biri değildi kısa öz derdini anlatıyorsun ilaç yazıp yolluyor. O yüzden gitmemiştim birazda. Tabi üstünden yıllar geçti değişmiş olabilir başka biri geldi belki yerine bilmiyorium ama zaten 2 buçuk yıldır başka şehirde yaşıyroum araya evlillik doğm vs girince de üstüne düşmedim ama son zamanlar iyice kafaya takar oldumDevletteki psikiyatrinin işe yaramayacağı kanısına nerden vardınız acaba? Merak ettim.
geçmişte yaşadığım şeyi hazmedemiyorum kolay atlatılacak bir şey değildi. Umarım atlatırım.Bu arada mutlaka yardım alın, sorun dişinizde değil farkındasınız. Asıl soruna odaklanıp çözerseniz bundan da kurtulursunuz diye düşünüyorum
O kadar zor durumdayım ki yani nasıl kurtulcam bilmiyorum bu durumdan. artık dişlerim ağrıyor ve başıma vuruyor ağrısıDisinle disini isirmak nasi oluyo anlamadim ama durumun cok acil obsesif olmussun
Sürekli yapmak istiyorum naapsam fayda etmiyor. Sakız çiğnemeyi denedim bi süre sonra çenem ağrıyor. dişimi aliminyum folye ile kapladım rahat edemedim. Bir şeylerle uğraşıyorum ama arada istemsiz yapıyorum. Başka bir fikriniz var mı?Tüm takıntılarımdan unutarak kurtuldum. kendimi oyaladım onu düşünmeye vakit bile bulamayacağım alanlar yarattım kendime. Nelerden kurtuldum anlatayım.,
- Kirpik çekmek
- Çene kıtlatmak(arada oluyor stresten)
- Sürekli idrar hissi
Siz başka bir diş hekimi ile görüşün.
Çok kafaya takmak arttırır.
Sürekli yapmak istiyorum naapsam fayda etmiyor. Sakız çiğnemeyi denedim bi süre sonra çenem ağrıyor. dişimi aliminyum folye ile kapladım rahat edemedim. Bir şeylerle uğraşıyorum ama arada istemsiz yapıyorum. Başka bir fikriniz var mı?
sanırım bende siz gibi düşünüyorum o yüzden psikologa gitmeye yanaşamadım. nasıl kaplatabilirim acaba?Ben tirnak eti yerdim. Baya baya kanayana kadar yani...
Birakmam mümkün değildi.
Bir gün kirmizi öje sürdüm... sinyal rengi...
Her parmagini ağzıma götürdüğümde kirmizi rengi görüp geri cekdim.
16 senedir tirnaklarim kirmizidir...
Bir gün bile ojesiz olmaz... kirmizi oje çıktığı saniye parmak ağzımda oluyor.
Dışı kaplatin... belki fayda eder. Ben fazla psikolog canlısı bir insan değilim... iyi yada kötü sorunlarımı kendim çözmeyi severim...
Derinlere inmek... eskileri düşünüp düşünüp sarmak bana iyi gelmiyor şahsen.
Bu aralar o kadar çok uğraşım var kiÖnce dişinizi iyi bir doktora yaptırın. Temel soru bu. Siz doktora gidiyorsunuz doktor sizi başından savmış kendi bildiğince iş yapmış. Önce onu halledeceksiniz.
Bu alışkanlıkların bir haftada bir ayda uğraşsanız da yok olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Aylarca ütüne gideceksiniz. Bıkmadan, usanmadan.
Her şeyi denedim diyorsunuz ama stresten gözünüz bişey görmüyor. Stresinizi azaltacak bişey yaptınız mı?
Sizi odaklandıracak, uğraştırcak bir uğraşınız var mı?
Yoksa kurtulamazsınız.
Unutmaktan ve beyni başka yöne yönlendirmekten başka çareniz yok.
sanırım bende siz gibi düşünüyorum o yüzden psikologa gitmeye yanaşamadım. nasıl kaplatabilirim acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?