Bu alışkanlıktan kurtulmanın çaresi var mı?

redpinkyellow

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2017
328
187
103
36
Bundan 7 yıl evvel ağır bi olay yaşadım herkesin kaldıramayacağı. O olaydan sonra bende bi alışkanlık başladı. Tipik tırnak yeme gibi bişey ama çok farklı... Acaba bu alışkanlığı benden başka yaşayan var mıdır? Sağ üst süt dişimin ucu hafif çentik hatta belki çooğu kişide bu çentiklik illa vardır ben sürekli orayı dilimle oynamak hatta tam altındaki diş ile o dişi ısırıp ısırıp kazıyıp düzlemek istiyorum sürekli dişimle dişimi ısırıyorum o ucundaki yeri dilimle kontrol ediyorumnasıl bi huydur bilmem ama sürekli yapmak istiyorum kendime engel olamıyorum hiç... Bu yüzden 7 yıldır bişeyy yapamaz oldum ne okuduğumu anlayabiliyorum hiç bişeye konsantre olamıyroum bi de diş köklerimde ağrı oluşmaya başladı. Diş doktoruna gittim böyle yapıyorum o dişimin ucunu kazı yada minicik dolgu gibi bişeyle doldur yani düzle dilimi değdirince düz olduğunu anlayıp bu alışkanlıktan vazgeçeyim dedim. oraya dolgu olmaz törpü yaparım anca dedi yaptı ama tam iyi yapmadı yine aynı. Psikologa gideceksin o zaman dedi. Yaşadığım yerde psikolog yok psikiyatrist vardı ama devlet hastanesinin psikyatrisi sonuçta faydası olmazz diye gitmedim. Yıllardır bu alışkanlıktan kurtulmak istiyourm ne yapabilirim. istem dışı yapıorum engel olamıyorum ufak bi dalayım kendimi yapıyor buluyorum. insanların yanında yapmamamk için zor tutuyorum kendimi... Başına böyle bişey gelen var mı? Napmalıyım sizce ben?

Bu arada mutlaka yardım alın, sorun dişinizde değil farkındasınız. Asıl soruna odaklanıp çözerseniz bundan da kurtulursunuz diye düşünüyorum

Ben devlette yillarca tedavi oldum ve panik atagi atlattim hemde dr um 6 ayda bir degisiyordu
Bence deneyin

Disinle disini isirmak nasi oluyo anlamadim ama durumun cok acil obsesif olmussun

Devletteki psikiyatrinin işe yaramayacağı kanısına nerden vardınız acaba? Merak ettim.
daha evvel kardeşim gitti sürekli ilaç yazıp yolluyorlar pek faydasını göremedi. Ben de çok önceden gitmiştim o yaşadığım olaydan önce bir kez gitmiştim bana bir soru sordu bende anlatırken ne bileyim dedim lafın gelişi derler ya ne bileyim diye. Bana çok kötü bağırdı ne demek ne bileyim diye daha da psikolojim bozuldu. İnsanı çok dinleyen biri değildi kısa öz derdini anlatıyorsun ilaç yazıp yolluyor. O yüzden gitmemiştim birazda. Tabi üstünden yıllar geçti değişmiş olabilir başka biri geldi belki yerine bilmiyorium ama zaten 2 buçuk yıldır başka şehirde yaşıyroum araya evlillik doğm vs girince de üstüne düşmedim ama son zamanlar iyice kafaya takar oldum

Tüm takıntılarımdan unutarak kurtuldum. kendimi oyaladım onu düşünmeye vakit bile bulamayacağım alanlar yarattım kendime. Nelerden kurtuldum anlatayım.,

- Kirpik çekmek
- Çene kıtlatmak(arada oluyor stresten)
- Sürekli idrar hissi

Siz başka bir diş hekimi ile görüşün.
Çok kafaya takmak arttırır.

Sürekli yapmak istiyorum naapsam fayda etmiyor. Sakız çiğnemeyi denedim bi süre sonra çenem ağrıyor. dişimi aliminyum folye ile kapladım rahat edemedim. Bir şeylerle uğraşıyorum ama arada istemsiz yapıyorum. Başka bir fikriniz var mı?

Ben tirnak eti yerdim. Baya baya kanayana kadar yani...
Birakmam mümkün değildi.
Bir gün kirmizi öje sürdüm... sinyal rengi...
Her parmagini ağzıma götürdüğümde kirmizi rengi görüp geri cekdim.
16 senedir tirnaklarim kirmizidir...
Bir gün bile ojesiz olmaz... kirmizi oje çıktığı saniye parmak ağzımda oluyor.

Dışı kaplatin... belki fayda eder. Ben fazla psikolog canlısı bir insan değilim... iyi yada kötü sorunlarımı kendim çözmeyi severim...

Derinlere inmek... eskileri düşünüp düşünüp sarmak bana iyi gelmiyor şahsen.

Yaşadığın olayı kafanda bitirmen gerekiyor . Burada anlatsaydın olayı belki kişiler tavsiye verebilirdi içimi dökmüş biraz olsun rahatlamış olabilirdin . Tabi sen bilirsin

Psikolojik yardım al mutlaka

Önce dişinizi iyi bir doktora yaptırın. Temel soru bu. Siz doktora gidiyorsunuz doktor sizi başından savmış kendi bildiğince iş yapmış. Önce onu halledeceksiniz.
Bu alışkanlıkların bir haftada bir ayda uğraşsanız da yok olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Aylarca ütüne gideceksiniz. Bıkmadan, usanmadan.
Her şeyi denedim diyorsunuz ama stresten gözünüz bişey görmüyor. Stresinizi azaltacak bişey yaptınız mı?
Sizi odaklandıracak, uğraştırcak bir uğraşınız var mı?
Yoksa kurtulamazsınız.
Unutmaktan ve beyni başka yöne yönlendirmekten başka çareniz yok.

sanırım bende siz gibi düşünüyorum o yüzden psikologa gitmeye yanaşamadım. nasıl kaplatabilirim acaba?

Bu aralar o kadar çok uğraşım var ki Bebeğim var ve kpss ve yks ye hazırlanıyorum.

Malesef türkcesini bilmiyorum, simdi netde baktim.....ısırma yatağı ...yani tüm dislerin üzerine bir kaplama yapiliyor, ondan mutlaka yaptir.
Hayret dis hekimi bunu niye söylememis??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…