Bu alışkanlıktan nasıl kurtulcam

kzlelma42

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
34
0
46
Konya
arkadaşlar ben çok bencil bi anneyim sigara kullanıyorum bırakamadım çok deniyorum ama olmuyor sadece azalta bildim sigara içme istegi geliyor içiyorum içtikten sonra çok pişman oluyorum bebegimin saglıgında da çok şüpe ediyorum acaba sigara kullanan varmı aramızda nasıl vazgece bilirim bilmiyorum

Günde kaç tane içiyorsunuz peki?Bir bebek dünyaya kendi isteği ile gelmiyor.Bizler bebeklerimiz en iyi şekilde korumaya mecburuz.Çünkü onların tercihleri bizler değiliz,sadece bizler bebeklerimizin olmasına karar veriyoruz ve Allah isterse geliyor meleklerimiz.Bu yüzden onlara layık anne babalar olmaya mecburuz.Elinden geldiğince içmemeye çalış.Oyalanacak birşeyler kuru yemiş vs gibi şeyler tüketin.Umarım bırakırsınız en kısa zamanda.

günde en fazla 3tane içiyorum zaten normalde fazla içmezdim günde 5 yada 6 idi 3 düşürebildim kendimden utanıyorum bunu ona nasıl yapabiliyorum diye ama sigara içme istegi geldiginde bunu unutuyorum eşim bıraktım diye biliyor o bile balkonda içip geliyor bebege zararı olmasın diye((((

lütfenn biraz daha iradeli olun. ve sigara içme isteği geldiğinde en fazla 3 d-5 dakika sürecek zevkin mi yoksa sağllıklı bir çocuğunuzun mu daha önemli olduğunu düşünün..

Ben ki günde 1 paket sigara içerdim, ne zaman hamile olduğumu öğrendim o anda bıraktım. Kendi evladıma bu kötülüğü yapacak kadar bağımlı, aciz olamazdım. Sizde kendinize bu yönde telkin verin.

hani bide bu saaten sonra bıraksam bişey fark edermi acaba cnm doktora sordugumda bana 2 yada 3 tane içe bilirsin demişti benim içim hiç rahat degil ama

Sigara mı daha önemli, bebeğiniz mi? Bu kötülüğü bebeğinize yapmayın. Bırakın sigara içmeyi, sigara içilen ortamda bile bulunmamanız gerekiyor.
Tabi ki sigarayı bıraksanız fark eder. İçinize çektiğiniz her dumanı bebeğinize zararlı....

tabiki bebegim önemli inşallh bırakırım bugünden sonra dahada çok kararlıyım bırakmaya inşlh bebegimin saglıgında birşey yoktur

Şu dönemde morele ihtiyacın var canım..ama sırf hamilesin ve morele ihtiyacın var diye sana kötü olan birşeyi iyi gibi göstermek yanlış olur..ama şunu bil ki,asla içmemen gereken sigarayı bazen içmek senin gibi mümkün.Bunu olağan üstü gibi birşey olarak düşünüp kendini suçlama.Öylesine yanlış birşeyi günde on tane,belkide bir paket içenler var..Ne yazık ki bazen hayatta insanlar dört dörtlük olamıyor ucunda değeri tartışılmaz bir yavrucak olduğu halde.Çünkü hepimiz kuluz,insanız!Eğer günde üçtaneyi geçmiyorsan kendini bencil vs diye suçlama..Fakat 3 değilde 2 ye düşür en azından.Keşke bırakabilsen ama zaten bırakabilsen burada itiraf etmezdin bunu.Dürüstlüğün adına gerçekten çok sevindim.Ne olursun kendini yıpratma,sadece sigarayı azaltmaya yada bitirmeye bak.Ne anneler var,bebeğini kaale bile almayan.Senin yaptığın yavruna kötülük yapacak derecede değil elbet.

tabiki bebegim önemli inşallh bırakırım bugünden sonra dahada çok kararlıyım bırakmaya inşlh bebegimin saglıgında birşey yoktur

Konu dışı olacak ama aynı haftalığız seninle canım.Bende aslen 21.haftadayım.Demişsin ki,'inş bebeğimin sağlığında birşey yoktur'
Bende hareketlerini hissedememekten muzdaribim.Peki sen sigara içtiğine rağmen kendini ve bebeğini nasıl hissediyorsun?Enerjik misin?Bebeğinin hareketlerini hissediyor musun?Sigara içtiğinde bebek buna tepki veriyor mu?

bebegim çok hareketli sürekli haraket ediyor daha çok tatlı bişeyler yiyince daha çok haraketleniyor ama sigara içtgim zaman hareket etmedi hiç bi tepkisi olmuyor benm bide düşük tehlikem var sürekli yatıyorum sigaradanmı diye düşünüyorum ben

bende sigara kullanan biriydim canım. bebeğimi öğrendiğimde 6 haftalıktı. 2 hafta daha azaltarak içmeye devam ettim sonra bıraktım. iradem dışında oldu ama tiksindim kokusundan. 7. aya kadar da hiç içmedim. ama şimdi günde tek tükte olsa içiyorum. kimisi doğum stresi diyor kimisi başka bişey. her ne derlerse desinler bunun hafifletici bir sebep olmadığının farkındayım. fakat kendi bünyeminde bilincindeyim, içmediğimde inanılmaz derecede strese giriyorum, sinirli bir hal alıyorum, sürekli bunalım bir durum söz konusu oluyor. bebeğim kaskatı kesiliyor resmen, taş gibi sertleşiyor karnım. ama o stresi aşamadığım zaman gayet mutluyum, her şey yolunda, bebeğim çok hareketli maaşallah. kısaca diyeceğim sigara ne kadar zararlıysa, yaptığın streste o kadar zarralı bebeğine. gönül isterki hiç içme, ya da içmeyeyim ama bazen elinde olmuyor insanın. bunun ne kadar süredir ya da ne miktarda kullandığınla da alakası var tabiki. ben maalesef senin gibi günde 5-6 tane içmezdim, bildiğin tiryakiydim

bnmle aynı durumu yaşayan birinin olması biraz iç rahatlatıcı evet içemdigim zamn çok sitres yapıyorum içmeyecegim diyorum ama içtigim zaman gelince beyin odaklı illaki istiyor resmen kan dolaşımı bile olmuyor hissediyorum inşh 1e düşer inşllh beraber bırakırız cnm

inşallah canım:)

Sigara birakmanin nasil zor bir sey oldugunu biliyorum.
Ben universite son sinifta biraktim. İradene hakim olmalisin, ozellikle de bunu kendin icin degil bebegin icin yapiyorsan.

Birde düsük tehliken var.! Evet yaptıgın bencillik bir tane iceninde bir paket iceninde yaptıgı bencillik..Normalde sigara bırakma aralıgı 5-6 yani sigarayı bırakmaya karar verdin ve bu kadar düsürebildin o zman bırakmaya hazırsın diyor uzmanlar.E sen zaten bu kadar iciyorsun.Canın istemesi psikolojik."Hayır kesinlikle psikolojik degil" diyorsan vücudun en fazla bir hafta nikotin isteyecek sabredebilirsin.İcmeyecegim ya icersem diye stres yapıp sonra o stresi yatıstırmak icin sigara yakıyorsun..Seni anlıyorum bende iciyordum ama bebegine birsey olursa vicdan azabını sıkıntını sigarayla geciremezsin canım..Allah korusun o zaman pismanlıgının dönüsü yok.Yanlıs anlama seni yargılamıyorum sadece üzülüyorum Allah yardımcın olsun..

ben de hamile kalmadan önce sigara içenlerdendim öğrendikten sonrada biraz devam ettim nasıl bırakırım diye araştırırken bir yazı okudum bir anne yazmıştı benim gibi olan, şöyle yazmıştı: birinin sigara içip dumanını yenidoğmuş bebeğinizin ağzına burnuna üflediini düşünün izn verirmiy diniz böyle bişeye? o halde siz nasıl yapıyorsunuz? ben bu cümleleri okuduktan sonra bırakmıştım sigara içmeyi şimdide bazencanım istiyor bu yazıyı aklıma getirince içesim gelmiyor. belki sanada faydası olur diye yazayım dedim:)))

Kusura bakmayın ama size çok kızdım ve hiç anlayış gösteremiyorum.bebeğinize verdiğiniz zararları bir bilseniz acaba yine de içermisiniz bilmiyorum isterseniz nette bir araştırma yapın da görün günde üç sigaranin bile ona verebileceği zararları.göz göre göre zavallı bebeğinizin sağlığıyla oynuyorsunuz.nikotin bantı takın,nikotin sakızı čiğneyin,nebiliyim nefsinize hakim olamıyorsanız doktora gidin ama bişeyler yapın.ve o üç sigarayı da içmeyin.öf yaa nefret edyorum şu sigaradan

Karnı burnunda hamile bir hanım ve elinde sigara fosur fosur tüttürüyor,acayip itici ve sinir zıplatıcı bir görüntü

Bir kitapta okumuştum, sigara içen annelerin sütünü sağıp dökmesi gerekirmiş. Bu dereceyse, zararını siz anlayın...ya sigara için, ya da emzirmeyin.

Sigara içen bayanların veya sigara içilen bir evde bebekler dünyaya sigara bağımlısı olarak geliyor diye duymuştum,Ayrıca gebelikte sigara içmenin zararlarınıda anlatmışlar.

Hamilelikte içilen sigaranın zararları

1-Bebekte fiziksel ve beyin gelişimini engeller
2-Doğumda ve doğum sonrası hastalık ve ölümlerin artmasına sebep olur
3-Bebeğin rahim içi gelişimini engeller
4-Erken ve ölü doğum yapma riskini arttırır
5-Sigara içen annelerin bebekleri, sigara içmeyen annelerin bebeklerine oranla boyları 1-4 cm daha kısa, kiloları 200-300 gr. daha azdır.
6-Bebeklerin erken doğum sıklığı artar
7-Doğum sonrası bebek ölümleri daha fazla görülür
8-Sigara içen annelerin çocuklarında, anne karnında yeterli oranda Oksijen olmamasına bağlı olarak zeka geriliği görülebilmektedir.

Umarım biran önce bırakırsınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…