Bu arkadaşımla görüşmelimiyim

bebis123437

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2025
47
67
3
33
Merhaba,ben 1 yıldır hamilelik düşünüyorum ve bugün 9.ay.ilk aylarda bi arkadaşıma daha düşünmeden çocuk istiyoruz falan önümüzdeki aylarda dedim.oda biz düşünmüyoruz benım şekerim var fakan onu düzeltmem lazım dedi ve aylarca hep bu şekilde dedi.her görüştüğümüzde hamilelik düşünüyodunuz noldu falan diye sürekli soruyordu.bende işte şu değerim kötü falan filan diyorum.ama kendisi biz hiç düşünmüyoruz diyordu.en son görüşmemizde karnı biraz şişti dedi bende intölerans var ondan kilo alıyorum falan dedi.aradan 1 hafta geçti görüşemedik o evrede foto koymuş hamileyim diye ve çocuk 4 aylıkmış.ve biz 4 ay boyunca hiçbirşey söylememiş düşünüyoruz vs diye ama bana bütün ayrıntılarıyla sorular soruyordu.ve bu olaydan sonra hayırlısı olsun dedim oda yaa evet söyleyemedik kızma beraberde kutlarız falan dedi.

Merhaba,ben 1 yıldır hamilelik düşünüyorum ve bugün 9.ay.ilk aylarda bi arkadaşıma daha düşünmeden çocuk istiyoruz falan önümüzdeki aylarda dedim.oda biz düşünmüyoruz benım şekerim var fakan onu düzeltmem lazım dedi ve aylarca hep bu şekilde dedi.her görüştüğümüzde hamilelik düşünüyodunuz noldu falan diye sürekli soruyordu.bende işte şu değerim kötü falan filan diyorum.ama kendisi biz hiç düşünmüyoruz diyordu.en son görüşmemizde karnı biraz şişti dedi bende intölerans var ondan kilo alıyorum falan dedi.aradan 1 hafta geçti görüşemedik o evrede foto koymuş hamileyim diye ve çocuk 4 aylıkmış.ve biz 4 ay boyunca hiçbirşey söylememiş düşünüyoruz vs diye ama bana bütün ayrıntılarıyla sorular soruyordu.ve bu olaydan sonra hayırlısı olsun dedim oda yaa evet söyleyemedik kızma beraberde kutlarız falan dedi.
Şimdide habire görüşmek istiyor ama benım içimden hiç görüşmek gelmiyor.yalan söylediği için haksızmıyım

Gerçek bir arkadaş değil. Sadece tanıdık. Fazla büyütmeyin bence etrafımızda o kadar çok arkadaş sandığımız "tanıdık" var ki...

e benim oz ablam ben dahil kimseye soylememis ilk 3 ay. bebegi ogrendik haftasina cinsiyetini öğrendik:)
her annenin kendi karari. soylemez soylemez.
ki çoğu insan ilk 3 ayda soylemez bebegini çünkü çok riskli bir donem. allah korusun bir kayip aninda sen atlatirsin ama cevrenin baskisi seni daha da zora sokar. bizim insanimiz problemli , cocuk dusurene "senin yüzünden" imasi cok yaparlar, sonrasinda cocuk istedigini anlayinca daha yeni düşük yapmis kadina ne zaman ne zaman sorup bunaltirlar, hastalikli gibi davranirlar...
yani bence cok akıllı bir sey ilk 3-4 ay saklamak. ben de kkya yazarim heralde gercek cevrenden saklarim gibi geliyor.
bu arada ablam annem "eee bebis düşünmüyor musunuz" diye darlarken "hayir düşünmüyoruz" diyordu. o zaman bile hamileymis:)
yani kizmazdim ben olsam
ablama da kizmadim, gönül koymadim
herkesin kendi kararina saygiliyim

Gerçek bir arkadaş değil. Sadece tanıdık. Fazla büyütmeyin bence etrafımızda o kadar çok arkadaş sandığımız "tanıdık" var ki...
O kadar haklısınız ki bende acaba haksızlıkmı ediyorum diye düşündüm ve o yüzden burda paylaştım.bazı kişiler tanıdıktan öte gidemiyor.

Ne var bunda Allah askina? Cocugun tutunduguna emin olmak istemistir?

Bende 2 cocugumu herkese gec soyledim, esim hemen duyurmustu, esimin tarafindan benim tarafima bilgi sizmis, agzima etmislerdi acik acik, bebegini saklamak, tutunacagindan emin olmak suc degil, bebek benim beden benim yani kime ne?

Cidden su herseyi ustune alip, tavir koymaya yer arayanlar cok sıktı artik.

İlk 4 ay ben annem hariç kimseye söylememiştim. İlk 3 ay riskli diye. Söylememesini anlarımda sizi niye sıkıştırıyor sürekli deşiyor onu anlamadım. Mesafe koyun
Bu arada söylememesine hiç ama hiç alınmadım sadece 4 aylık olmus bebeği için en azından sen düşünüyomusun dediğimde hayırlısı diyebilir binbir tane yalan söylememeliydi

Bende 2 cocugumu herkese gec soyledim, esim hemen duyurmustu, esimin tarafindan benim tarafima bilgi sizmis, agzima etmislerdi acik acik, bebegini saklamak, tutunacagindan emin olmak suc degil, bebek benim beden benim yani kime ne?

Ben söylememesine alınmadım ki bana 4 aylıkta bile düşünüyoruz hayırlısı demeyip bin tane yalan söylemesine kızdım

e benim oz ablam ben dahil kimseye soylememis ilk 3 ay. bebegi ogrendik haftasina cinsiyetini öğrendik:)
her annenin kendi karari. soylemez soylemez.
ki çoğu insan ilk 3 ayda soylemez bebegini çünkü çok riskli bir donem. allah korusun bir kayip aninda sen atlatirsin ama cevrenin baskisi seni daha da zora sokar. bizim insanimiz problemli , cocuk dusurene "senin yüzünden" imasi cok yaparlar, sonrasinda cocuk istedigini anlayinca daha yeni düşük yapmis kadina ne zaman ne zaman sorup bunaltirlar, hastalikli gibi davranirlar...
yani bence cok akıllı bir sey ilk 3-4 ay saklamak. ben de kkya yazarim heralde gercek cevrenden saklarim gibi geliyor.
bu arada ablam annem "eee bebis düşünmüyor musunuz" diye darlarken "hayir düşünmüyoruz" diyordu. o zaman bile hamileymis:)
yani kizmazdim ben olsam
ablama da kizmadim, gönül koymadim
herkesin kendi kararina saygiliyim
Yani bence de saygı duyulması gereken bi karar ama karşındaki kişiye bu durumun imkansızlığından bahsedip her görüşmede hamilelikle alakalı didik didik edip sonra hamileliğini bi Instagram hikayesinde öğrenmesini sağlamakta hoş bi durum değil. Bi de ay evet söyleyemedim beraber kutlarız cevabı fazla samimiyetsiz geldi bana. Söylememek başka bişey ama sanki bu arkadaş konu sahibinin deneyip olmayınca kendi hamileliğini kıskanacağını nazar değdireceğini falan düşünmüş gibi. Normal bi zamanda alınmam ama olay örgüsü böyle gelişse bende görüşmek pek istemem artık

Aile içinden dışarıya bizde söylemedık düşer eder bişey olur sonra yeniden çocuk tantanası soruları ortaya çıkar diye düşünmüyoruz dedik.

Ama sürekli size soru sorması ve ağzınızdan laf almaya çalışması konusunda arkadaşlığınızı gözden gecırebılırsınız .

Çok uyuz bir tipmiş görüşmeyin bence

Hemen hemen herkes hamileliğini ilk 3 ay söylemek istemez kimisi hiç kimseye söylemez kimisi sadece aile bireyleri ile paylasır hamile olsam s ben de ilk 3 ay kimseye söylemezdim hamileliğini sakladı diye yalan söylemek olmuyor bana göre hamileliği sakladı diye görüşmemek doğru olmaz.

Söylemek istememesi normal..ama söylemeyecek olan insan karşıya da sorup durmaz. Bildiğin kurnazlık bu. Kötü niyetlilik

Yani bence de saygı duyulması gereken bi karar ama karşındaki kişiye bu durumun imkansızlığından bahsedip her görüşmede hamilelikle alakalı didik didik edip sonra hamileliğini bi Instagram hikayesinde öğrenmesini sağlamakta hoş bi durum değil. Bi de ay evet söyleyemedim beraber kutlarız cevabı fazla samimiyetsiz geldi bana. Söylememek başka bişey ama sanki bu arkadaş konu sahibinin deneyip olmayınca kendi hamileliğini kıskanacağını nazar değdireceğini falan düşünmüş gibi. Normal bi zamanda alınmam ama olay örgüsü böyle gelişse bende görüşmek pek istemem artık
Ben asla alınmam istediği ayda söyleyebilir bunda hiçbir sıkıntı yok ama bu kişi benım evimde kalan yediğimiz içtiğimiz bir olunca zaten bu kadar yalana gerek varmı onca ay diye düşünüyorum

Hemen hemen herkes hamileliğini ilk 3 ay söylemek istemez kimisi hiç kimseye söylemez kimisi sadece aile bireyleri ile paylasır hamile olsam s ben de ilk 3 ay kimseye söylemezdim hamileliğini sakladı diye yalan söylemek olmuyor bana göre hamileliği sakladı diye görüşmemek doğru olmaz.
Hamileliği sakladıpğı için değil,benim evimde yatıp kalkan biri.ben sorduğumda düşünüyomusunuz diye 4 aylık olmus hamileliği hala biz düşünmüyoruz çocuk benım şekerim var falan demesi.

Bende söylemedim diyip bu durumu hafife alanlara bakmayın lütfen resmen sizinle dalga geçer gibi yok şişkinlik hastalık diyerek. Üstelik arkadaşınız(sözde) size gelip hamilelikle ilgili alttan alta sorular soruyor sonrada kusura bakma kuzu demiş 😅 bence hayırlı olsun diyip yolu gösterin bu dönemde tabiki sizi yetersiz hissettirecek hamilelikte hava atacak şekilde bir tavır takınmamalı ama bu durumu bu şekilde saklayıp size yalanlar savuran sizin onu nazar edeceğinizden korkarak sizden saklaması ayrı bir olay bu kişiliğe arkadaş diyip herşeyi sineye çekecekseniz yapın ama çocuğunun burnu kanasa sizden bilir bu tipler sonuçta siz şuan uğraşıyorsunuz olmuyor aynılarını çok yaşadım benim 5 yıldır olmuyor ama çevrem beni aşırı yıprattı kıskanmayayım diye en yakın arkadaşım çocuğunun doğum gününe çağırmadı beni halbuki bu güne kadar kıskanmadık ve öyle hareketler de yapmadım ama işte içten içe doluyorlar nazardan çok korkuyorlar ama bilmiyorlarki biz kendi çocuğumuzu istiyoruz başkasının veletlerinde gözümüz yok

Kızlar bu arada ben söylemediği için kızmadım.bana sordupunda siz naptınız diyince sürekli biz düşünmüyoruz deyip duruyordu.ve bu kız bizim evimizde yatıp kalkan biri öyle bi samimeytimiz var yoksa ben aslan alınmadım söylemeyebilir kendi tercihi sadece onca yalana gerek varmıydı

Back
X