e olabilir nazardan da korkabilir.
ben de inanıyorum nazara daha birkac gun önce KK durumumda paylastim arkadasim x sehrine bilet almadan once bana yazdi "aa git mutlaka. incileri cok meshur, benim hic cikarmadigim kolyem de oradan" dedim. birkac saat sonra uyurken- dokunmazken kolyem kendi kendine koptu dagildi

nazar var yani
ya da gecenlerde cok guzel bir ise girdim. gayet de memnundum. nazarinin masallahi olan arkadasimla paylastim ertesi gun isin bozuk bir tarafını gördüm sonraki gun de ayrildim:)
ayni sekilde sevgilimi ailemle tanistirdim, her sey cok guzel diye anlattigim gibi sevgilimin hali hazirda kazanilmis hakki olan 7 ayi kalan vizesi iptal oldu - bir anda ortada kaldi - simdi tekrarlamaya calisiyor.
bin pişman oldum anlattığıma.
yani ilk 3 ay bebekler icin cok tehlikeli. kadin da nazardan korkmus olabilir. ne var bunda?
siz de hamile kalacaksiniz. belki sizin icinize de bir nazar korkusu gelecek bebek bekleyenlere- ozeneceginden korkanlara soylemek istemeyeceksiniz. bunda ne var ki?
bir seyin hasretini cekene o seyden bahsetmek de hos degil. misal birinin cocuk icin tedavi gordugunu biliyorsan "mujde hamileyim!" diyemezsin. ya da 5 senedir atanmaya calisan arkadasin senin atanmana sevinemeyebilir. daha bu hafta kardeşlerim neden boyle diye konu acmis bir hanim; "ben bosanma donemimdeyim, kardeşlerim whatsapp grubumuza kocalariyla resimlerini atıyorlar. cok kırıldım" yani esinden ayrilana - yalniz olana kocanla iliskinle ilgili bjr şeyden bahsetmek dogru olmaz.
gibi gibi...
bence takilma bile. mutluluklar dile gec