Bu arzuyu bastirmak istiyorum..

Kendinize göre muhakkak haklısınızdır ama sizi anlamam munkun değil şu an. İkinci çocuğu istemek elbette şükürsuzluk değil ama öyle bir yazmışsınız ki sanki dünya yıkılmış da altinda siz kalmışsınız. Halbuki çocuğunuz var ve daha 3 yaşında. Çocuğunuz olmasa sizin gerçekten anlardım,anne olma isteğinizi.. Ama su an anlayamıyorum , hayattaki tek başarı anne olmak değil, bilginize.

Emin ol buradaki herkes seni anlıyor ama kendini yıpratıyorsun düşük geçirmişsin biraz zaman ver rahmin kendini toparlasin Allah korusun ya güçten düşersen ya hastalanirsan

Hayır tabikii , çok çocuk isteyebilirsiniz, bir kadın olarak en doğal hakkınız ama kayıplardan o kadar psikolojiniz bozulmuş ki 3 yaşındaki yavrunuzun değerini yeterince bilmediğinizi düşünüyorum, bu 2.çocuğa sahip olma psikolojisiyle ne kadar ilgi gösterebiliyorsunuz gerçekten yeterince sevginizi hissettirebiliyor musunuz ? Bazı şeyleri akışına bırakın, hayırlı zamanda gelsin yavrum deyin, hayattan zevk alın, sizin bu yıllarınız da geri gelmeyecek, şu anki çocuğunuzun bu yaşları da, farkında değilsiniz ama hayatı ıskalıyorsunuz…🥺

Yakın bir komşumuzun kızı 2 kere düşük yapmıştı, kocası bu duruma ne kadar üzüldüyse beyin kanseri oldu ve 3-5 sene sonra genç yaşında öldü, tokat gibi örnek oldu ama kendinize acıyın biraz diye yazmam gerekti…👍🏻
Kocasının hastalığını dusuklere üzüntüsüne baglamaniz gercekten komik olmuş yorum yapmayacağım size he bu arada evladıma gereken ilgiyi sevgiyi gösterdiğime kalben inanıyorum vicdanen rahatım siz merak etmeyin :)

Sen üzülürken diğeer evladının seni ne kadar özlediğini sevdiğini düşün ve bence bir sene ara vermek için yeterli bir sebep elbette evladınla ilgilisindir o ayrı ama bitane var ne mutlu ikinciyi eğer olmazsa evlat edinirsin zamanında evlat edinilmiş biri olarak söylüyorum bence en güzel duygu o. Annemlere göre de böyle...

Kendinize göre muhakkak haklısınızdır ama sizi anlamam munkun değil şu an. İkinci çocuğu istemek elbette şükürsuzluk değil ama öyle bir yazmışsınız ki sanki dünya yıkılmış da altinda siz kalmışsınız. Halbuki çocuğunuz var ve daha 3 yaşında. Çocuğunuz olmasa sizin gerçekten anlardım,anne olma isteğinizi.. Ama su an anlayamıyorum , hayattaki tek başarı anne olmak değil, bilginize.
Sizin başarı anlayışınız başkadır benimki başka evet dünya yıkılmış ve altında kalmışım gibi bir hissiyat yaşıyorum bunu yargılamak size düşer mi sanmiyorum düşmez çünkü yazdıklarınızdan benim ne hissettiğim hakkında zerre fikrinizin olmadığı aşikar

Kocasının hastalığını dusuklere üzüntüsüne baglamaniz gercekten komik olmuş yorum yapmayacağım size he bu arada evladıma gereken ilgiyi sevgiyi gösterdiğime kalben inanıyorum vicdanen rahatım siz merak etmeyin :)
Valla kusura bakmayin ama enerjiniz burda bize bile geçti, çocuğunuza kötü bakıyorsunuz demiyor kimse ama ben bu ruh halimi çocuğuma yansıtmıyorum demeniz de bana göre komik.

Valla kusura bakmayin ama enerjiniz burda bize bile geçti, çocuğunuza kötü bakıyorsunuz demiyor kimse ama ben bu ruh halimi çocuğuma yansıtmıyorum demeniz de bana göre komik.
Görmediğin birseyi bilemezsin zira anne misin bilmiyorum ama değilsin gayet belli ziraa anneler içinde fırtınalar kopsa bile çocuğuna yansıtmaz hep neşeli olur en azından benim açımdan boyle çocuğumla iletişimimiz hakkında zerre bilgin yok iken fikrinde olmasın

Sizin başarı anlayışınız başkadır benimki başka evet dünya yıkılmış ve altında kalmışım gibi bir hissiyat yaşıyorum bunu yargılamak size düşer mi sanmiyorum düşmez çünkü yazdıklarınızdan benim ne hissettiğim hakkında zerre fikrinizin olmadığı aşikar
Ee madem zerrece yargılanmak veya akıl almak istemiyorsunuz buraya neden yazıyorsunuz? Herkese saldırmıssiniz, madem dogrunuz bir tek size, onu kendi içinizde yaşayın ve böyle herkese açık bir platformda paylaşmayın.

Evet kocasının hastalığı tam da bununla ilgiliydi çünkü, düşüklerden sonra karı koca içe kapanmışlardı, insanlardan kaçıyorlardı, yan komşumuz olduğu için bizzat şahidim , inanıp inanmamak size kalmış…vicdanınız rahatsa sorun yok, sizi burada kötü annesiniz diye yargılamıyorum , siz bence alıngansınız bu konuda hassassınız çünkü, umarım yakında düzelirsiniz ya da 5’iz hamile kalırsınız da bu psikolojiden çıkarınız 😃

Ablacım insanlar yardımcı olmaya çalışıyor,bu agresif mesaj neden yani ..?

Bunca düşük hem bedensel hem ruhsal olarak yıpratıcı, ara ver , bu konuyu da akışına bırak yazmş herkes doğrusu da bu zaten. Zaten 1 çocuğun var, çocuk özlemiyle yanıp tutuşmuyorsun ya. Tabi ki 2. çocuk isteyebilirsin ama buna bu kadar kafayı takıp ruhsal ve bedensel sağlığını yıpratmak yanlış, onun yerine çocuğuna odaklan onu bağrına bas mutlu ol.

Ee madem zerrece yargılanmak veya akıl almak istemiyorsunuz buraya neden yazıyorsunuz? Herkese saldırmıssiniz, madem dogrunuz bir tek size, onu kendi içinizde yaşayın ve böyle herkese açık bir platformda paylaşmayın.
Senin dışında kimseye birsye yazmadım ama siz haddinizi fazlası ile aşıyorsunuz ve bunun şuurunda bile değilsiniz

Iyi geceler kızlar benim hikayem evlendikten sonra başladı ilk evlendim hamile kaldım düştü bi daha hamile kalfim 7 aylık erken doğumla kaybettim bu benim miladim oldu bi daha hiç eskisi gibi olamadım bu süreçten sonra bilinmezlige girdik neden kaybettiğime dair kesin birsey yok 2 gün yasadi vefat etti neyse idtanbulda gitmediğim doktor perinatolog kalmadı bende gebe kalamadım tup bebeğe başladık ilk transferim tuttu 6 haftalik iken bir anda yoğun bir kanama başladı ve doktorun odasında muayene masasına çıkmaya çalışırken keseyi düşürdüm yaşadığım 2.tramva oldu pes etmedim yine transfere gittim transferin 5.gunu regl oldum artık yeter dedim kapatıyorum bu defteri doktorumun ısrarı ile son kez denedim Rabbe bin şükür çok zor bir gebelik geçirmeme rağmen saglikla kavuştum oglum 3 yaşına yaklaştı bi daha denemek istedim ve kalbi durdu kurtaj oldum kurtaj olali tam 4 ay oldu yapma diyorum bunu kendine çok yoruldun yiprandin diyorum ama yok içimdeki o duyguyu bastiramiyorum bu arzudan nasıl kurtulabilirim 1 embriyom kaldı ama hiç cesaretim yok bu aralar çevremdeki herkes masAllah sıraya girmiş bir de Rabbim hepsine saglikla nasip etsin ama insan nefsi kendisi içinde istiyor o güzel duyguları yeniden haksızlık belki zaten bir yavrum var şımarıklık 2.icin boyle olması ama kaybedince insan yeni bir bebege daha bir hasret kalıyor bu çıkmazdan beni yalnız Allah kurtaracak biliyorum hepinizden özür diliyorum bayagi uzun yazdım çünkü ins bana da isteyen herkese de Rabbim tez zamanda saglikla nasip eder..
Okurken ağlayacaktım neyseki olmuş sonunda. İkincisini bilmem ama ben ilkine çok sevindim yaşadıklarınızı okuyunca. Ali'nizi güle güle büyütün sağlıkla ,huzurla, mutlulukla.

Ablacım insanlar yardımcı olmaya çalışıyor,bu agresif mesaj neden yani ..?

Bunca düşük hem bedensel hem ruhsal olarak yıpratıcı, ara ver , bu konuyu da akışına bırak yazmş herkes doğrusu da bu zaten. Zaten 1 çocuğun var, çocuk özlemiyle yanıp tutuşmuyorsun ya. Tabi ki 2. çocuk isteyebilirsin ama buna bu kadar kafayı takıp ruhsal ve bedensel sağlığını yıpratmak yanlış, onun yerine çocuğuna odaklan onu bağrına bas mutlu ol.
Kimlere agresif olduğum gayet açık çocuğumla olan iletişimim hakkında zerre bilgisi olmayan insanlar burda yargıda dağıtamaz

Görmediğin birseyi bilemezsin zira anne misin bilmiyorum ama değilsin gayet belli ziraa anneler içinde fırtınalar kopsa bile çocuğuna yansıtmaz hep neşeli olur en azından benim açımdan boyle çocuğumla iletişimimiz hakkında zerre bilgin yok iken fikrinde olmasın
Hahah valla çok komiksiniz ya , bilgin yoksa fikrin de olmasın yazmış bir de. Yazma kardeşim o zaman buraya, kahin miyim ben de senin her attigin adımı bileceğim? Yazdığın konuya , hissettirdiğin enerji ile yorum yapıyor işte herkes.

Annenin içinde fırtınalar kopsa evlat hissetmez vs vs vs.. Zerre geçerliliği olan bir şey değil. Anne değilsem, annem yok değil ya . Yahut çevremde anne yok değil ya. Mutluluk da stres de bulaşıcıdır, bunun için ekstra bir çaba gerektirmez yani.

Hahah valla çok komiksiniz ya , bilgin yoksa fikrin de olmasın yazmış bir de. Yazma kardeşim o zaman buraya, kahin miyim ben de senin her attigin adımı bileceğim? Yazdığın konuya , hissettirdiğin enerji ile yorum yapıyor işte herkes.

Annenin içinde fırtınalar kopsa evlat hissetmez vs vs vs.. Zerre geçerliliği olan bir şey değil. Anne değilsem, annem yok değil ya . Yahut çevremde anne yok değil ya. Mutluluk da stres de bulaşıcıdır, bunun için ekstra bir çaba gerektirmez yani.
Senin annenle olan iletişimin ile insanları yargılaman süper zeka bence siz beni daha fazla etiket yapmayın takılın kendi kendinize :)

Bayanjamsran diye bir hesap var Instagram'da. Tam 6 tane sonlanan gebeliği vardi. Hatta "sağlıklı bir şekilde gebeliğini tamamlama ihtimali binde 2" olduğuna dair bir yazı okumuştum hesabında. Ama en sonunda dünya tatlısı bir erkek çocuğu oldu. Hatta kadın '6sicennette1ikucagimda' diye hastag açmıştı.
Derken tamamen supriz şekilde, ilki daha bir yaşındayken ikinci bebeğine hamile kaldı ve ikinci bebeğini de ilki gibi komplikasyonlar olmadan kucağına aldı...
Onu hatirlatti bana konunuz. Sizin de bebeğiniz varmış, zaten kendisi daha küçükmüş. Bence simdilik hamile kalmaktansa doğan bebeğinize odaklanın, doğal yollardan hamile kalmaya çalışın, kendinizi yipratmayin .
Kalan son yumurtaniz için bir son tarih var mı? O zamana yakın da son bir kez tekrar denersiniz.
Ama bu kadar küçük -en ilgi bekleyen çağıni yasayan bebeginiz varken ve kaybınız çok yeniyken böyle bir surece görmek sizi ve ailenizi çok yıpratır. Gebeliğiniz yatmakla geçerse mesela , Çocuğunuz bunu anlayacak bir yaşta değil. Çok zorluk yaşayacaktir. Siz de aynı sekilde, daha tam toparlanamadan hamile kalmanız sizi de yoracaktir.

Back
X