Bu arzuyu bastirmak istiyorum..

Annelik bir kez nasip olmuş ne güzel.
Başkalarının birden fazla çocuğu olmasina niye nefsiniz kalıyor anlamadim.
Bence kendinizi bu yarıştan sıyırın. Bir anlamı yok bunun.
Burada hiç çocuğu olmamış binlerce kadın var.
Size nasip edilene harcayin enerjinizi derim.

Görmediğin birseyi bilemezsin zira anne misin bilmiyorum ama değilsin gayet belli ziraa anneler içinde fırtınalar kopsa bile çocuğuna yansıtmaz hep neşeli olur en azından benim açımdan boyle çocuğumla iletişimimiz hakkında zerre bilgin yok iken fikrinde olmasın
Biz anneler robot degil insaniz.
Bu çocuğa yansıtmama durumu genelde filmlerde olur kardeş!
Ve çocuklarda insandır hisseder
Boşuna rol yaptıgınızı zannedip yorulmayın çocuğa, hissediyorlar.

Allah gönlünüze gore versin

Kimlere agresif olduğum gayet açık çocuğumla olan iletişimim hakkında zerre bilgisi olmayan insanlar burda yargıda dağıtamaz

Bu konuya kafayı taktığınız açık kusura bakmayın, insanlar da bunu görmüş ona göre yorum yapıyor. Bir kere düşük bolca kan, acı, birkaç gün iş görememe, gözyaşı, mutsuzluk demek çocuğunuz her seferinde bunlara maruz kalıyor. İkinci olarak kafanız bu konuya takılmış giderken, doktor doktor gezerken halihazırdaki çocuğunuza gereken ilgiyi gösterdiğinizi ben de sanmıyorum, kusura bakmayın. Zaten ruh haliniz de hiç sağlıklı görünmüyor. Ben yapılan yorumlara katılıyorum, bu konuyla kafayı bozmak yerine enerjinizi çocuğunuza verin. Zaten bir çocuğunuz varken 2.çocukla bu kadar kafayı bozmaya gerek yok gerçekten.

İnsanlar da bunu güzelce yazmış, bedenine yazık, ailene yazık diye. Bazen insan içinde olduğu durumu göremiyor, o zaman diğer insanlara fikir soruyor. Madem her fikre kapalısınız niye konu açıyorsunuz🙄

Son düzenleme:
Görmediğin birseyi bilemezsin zira anne misin bilmiyorum ama değilsin gayet belli ziraa anneler içinde fırtınalar kopsa bile çocuğuna yansıtmaz hep neşeli olur en azından benim açımdan boyle çocuğumla iletişimimiz hakkında zerre bilgin yok iken fikrinde olmasın
Anne olamadigi icin konu acip, bir uyeye "anne misin degilsin gayet belli" diye küçümser bir tavır takınmak...

Niye evlat nasip olmuyor diye bir düşünün bence. Bu diliniz, bu tavrınız birilerinin kalbini yaralarken size de guzellikler nasip olmuyordur. Adalet, karma her ne ise bu, onu yasiyorsunuz bence.

Üzülme bu kadar da üstüne düşme. Burda arkadaşlar çok güzel yazmışlar, hemen tepki gösterme. Biraz dur, düşün.. kendine ve evrene bir bak. Anla anlamaya çalış lütfen. Beş(5) evlat kaybettim. Benim kendimi dağa taşa vurmam lazımdı. Bak yaşıyorum.
Allah yavruna uzun sağlıklı ömür versin. Ne derler bilirsin sizin şer gördüğünüze biz hayırlar gizledik gibi bir şeydi.. şu an tam anımsamiyorum. Akışa bırak.
Şöyle düşün artık dünya düzeni değişiyor. Pandemi, doğal felaketler, sosyal uçurumlar.. sen evladına odaklan verebileceginin en iyisini ver. Zaman çok kötü. Belki bir kardeşi olsun diye dusunuyorsundur. Benım üç kardeşim var yıllardır görüşmüyoruz husumetli gibi. Bilemezsin. Ne olacağını. Burda yazılanlara da hemen cephe alma. Insanlar objektif ve mantıklı şeyler yazmışlar. Günümüz cografyasinda bir insan yetiştirmek aslında çok çok zor milyarder olsan ne yazar. Paranın yetmediği bazı gerçekler var artık dünyada.
Çevrene aldanma bırak siralasinlar çocukları senin tabirinle.
Nasıl olsa buyur mantığı artık geçerli değil bu zamanda.

Bayanjamsran diye bir hesap var Instagram'da. Tam 6 tane sonlanan gebeliği vardi. Hatta "sağlıklı bir şekilde gebeliğini tamamlama ihtimali binde 2" olduğuna dair bir yazı okumuştum hesabında. Ama en sonunda dünya tatlısı bir erkek çocuğu oldu. Hatta kadın '6sicennette1ikucagimda' diye hastag açmıştı.
Derken tamamen supriz şekilde, ilki daha bir yaşındayken ikinci bebeğine hamile kaldı ve ikinci bebeğini de ilki gibi komplikasyonlar olmadan kucağına aldı...
Onu hatirlatti bana konunuz. Sizin de bebeğiniz varmış, zaten kendisi daha küçükmüş. Bence simdilik hamile kalmaktansa doğan bebeğinize odaklanın, doğal yollardan hamile kalmaya çalışın, kendinizi yipratmayin .
Kalan son yumurtaniz için bir son tarih var mı? O zamana yakın da son bir kez tekrar denersiniz.
Ama bu kadar küçük -en ilgi bekleyen çağıni yasayan bebeginiz varken ve kaybınız çok yeniyken böyle bir surece görmek sizi ve ailenizi çok yıpratır. Gebeliğiniz yatmakla geçerse mesela , Çocuğunuz bunu anlayacak bir yaşta değil. Çok zorluk yaşayacaktir. Siz de aynı sekilde, daha tam toparlanamadan hamile kalmanız sizi de yoracaktir.
Sanirim bizimde genetik bir problemimiz var ama doktorlar bulamiyor kromozom testleri normal ama bu kadar kayıp varsa genetikte sıkıntı olabilir ama genetik derin bir derya hangi birine bakalım dediler dediğiniz bayanı hic duymadım ama bakacağım cok tesekkur ederim

Tüp bebek tedavi süreçleribirçok açıdan yıpratıcı değil mi?
İki düşüğümden sonraki ilaçla tedavi sürecim düşüklerden daha çok strese sokmuştu beni.

Bir evladınız var Allah sağlık versin, yaşıda küçük henüz ikinci çocuk meselesini bu kadee gündeminizde tutmayıp akışına bırakmanız en güzeli. Biraz zaman geçince tekrar deneyebilirsiniz ama üst üste yıpratıcı olur, size oldukça ihtiyacı olan küçük bir çocuğunuz var üstelik.

Bu kadar üzücü olay yaşamışken ve sonunda sağlıklı bir evlada kavuşmuşken, neden hala ısrar ediyorsunuz, anlayamadım.

Bir tanıdığım vardı, sanırım 10 kez denedi tüp bebeği, hemde borç harç alarak. Ama olmadı çocuğu. O zaman da anlamamıştım bu ısrarı şimdi de anlamıyorum. Bazı şeyleri kabul etmek gerekir. Olmuyorsa olmuyordur, ısrarcı olup saplantılı şekilde tekrar tekrar denemek, sadece size zarar verir.

Tüp bebekte kullanılan ilaçlar, o manevi baskı, hormonların coşması, vücudun değişimi, yaşanılan stres vs, yaşaması çok zor şeyler. Bende yaşadım bunları, o yüzden biliyorum tedavi sürecinde neler hissettiğinizi. Ben henüz 2 aylık hamileyken kaybettim, aylarca kendime gelemedim. Ki sizin yaşadıklarınız daha zormuş.

Yapmayın bunu kendinize. Bir evladınız varmış ne güzel. Onunla avunun.

Kendinize zaman verin, hem psikolojiniz hem de vücudunuz toparlansın. Hazır hissettiğinizde son transferi de yapın. Sonuç umarım istediğiniz gibi olur ama olmazsada üstelemeyin artık. Siz şanslısınız çünkü bir evladınız var.

Bi tanecik evladı olsun diye senelerce uğraşan kadınları gördükçe sizin ki de dert mi dedim kusura bakmayın. İnş konunuzu görmezler. Ve sizdeki evlat hasreti değil nereden anladın derseniz başkalarının çok çocuk sahibi olması bile nefsinizi uyandırmış evlat sayısı yarıştırma derdindesiniz

Son düzenleme:
Uğraşıp doktor doktor gezip bekleyip her ay negatif olunca ne kadar gergin mutsuz olduğumu tahammülsüz olduğumu aklımın hep orda olup oğluma haksızlık ettiğimi fark ettiğimde bırakmıştım ben tedaviyide beklemeyide bebeğin daha çok küçük erteleyebilirsin tedaviyi elindeki ile mutlu ol ben öyle yaptım kendi tedavisiz geldi zaten bir evladın var yorma kendini canım bekle

Hayır tabikii , çok çocuk isteyebilirsiniz, bir kadın olarak en doğal hakkınız ama kayıplardan o kadar psikolojiniz bozulmuş ki 3 yaşındaki yavrunuzun değerini yeterince bilmediğinizi düşünüyorum, bu 2.çocuğa sahip olma psikolojisiyle ne kadar ilgi gösterebiliyorsunuz gerçekten yeterince sevginizi hissettirebiliyor musunuz ? Bazı şeyleri akışına bırakın, hayırlı zamanda gelsin yavrum deyin, hayattan zevk alın, sizin bu yıllarınız da geri gelmeyecek, şu anki çocuğunuzun bu yaşları da, farkında değilsiniz ama hayatı ıskalıyorsunuz…🥺

Yakın bir komşumuzun kızı 2 kere düşük yapmıştı, kocası bu duruma ne kadar üzüldüyse beyin kanseri oldu ve 3-5 sene sonra genç yaşında öldü, tokat gibi örnek oldu ama kendinize acıyın biraz diye yazmam gerekti…👍🏻
Evet aynen bunu yaşadım ne kendime ne oğluma hayrim kalmıştı yeter dedim napiyosun herşey değişti farkında olmasalar yavrulara yansıyor kendimizi kandırmayalım izin günümde doktor gezerdim oğlumun elini tutup anne ben sana yetmiyomuyum dediğinde çok etkilenmiştim

Bi tanecik evladı olsun diye senelerce uğraşan kadınları gördükçe sizin ki de dert mi dedim kusura bakmayın. İnş konunuzu görmezler. Ve sizdeki evlat hasreti değil nereden anladın derseniz başkalarının çok çocuk sahibi olması bile nefsinizi uyandırmış evlat sayısı yarıştırma derdindesiniz
Cok boş konuşmuşsun ziraa o kadınları en iyi ben anlarım yaşadıklarımdan ve yine çok boş konuşmuşsun ziraa kastettiğim şey en son ki kaybettigim bebefimden sonraki o acıyı bastıramama yeni bebek özlemi gercwkten bu şuur ile yargı dağılmayın

bu aralar çevremdeki herkes masAllah sıraya girmiş bir de Rabbim hepsine saglikla nasip etsin ama insan nefsi kendisi içinde istiyor
Şu cümleleriniz beni aşırı rahatsız etti
Cok boş konuşmuşsun ziraa o kadınları en iyi ben anlarım yaşadıklarımdan ve yine çok boş konuşmuşsun ziraa kastettiğim şey en son ki kaybettigim bebefimden sonraki o acıyı bastıramama yeni bebek özlemi gercwkten bu şuur ile yargı dağılmayın
Herkes sıraya girmiş şu sıralar maş. derken ben karakterinizi anladım zaten sizin yazdıklarınızın ne kadar dolu olduğunu. O acıyı sağlıklı doğan yavrunuzla giderebilirsiniz ama yetmemiş anlaşılan bir tane , neyse gönlünüzce olsun herşey

Benim tüp bebek ikizlerden sonra kendilgiden oldu vücudunuz yoruldu psikolojiniz yiprandi bence biraz dinlerin belki benim gibi olursunuz

sizinki annelik değil hırs inat
zaten sağlıklı bir çocuğunuz varken bunca şeye maruz kalmış ruhunuzu bedeninizi heba ederken o çocuğa haksızlık değil mi
ya size bir şey olursa
noluyor yani bir çocuk olunca şart mı üç beş on tane
ama yok hepimiz sürüyle doğuralım kazık çakacaz dünyaya çünkü
bu bencillik

sizinki annelik değil hırs inat
zaten sağlıklı bir çocuğunuz varken bunca şeye maruz kalmış ruhunuzu bedeninizi heba ederken o çocuğa haksızlık değil mi
ya size bir şey olursa
noluyor yani bir çocuk olunca şart mı üç beş on tane
ama yok hepimiz sürüyle doğuralım kazık çakacaz dünyaya çünkü
bu bencillik
bu mesajı yorumları okumadan önce yazmıştım
okuyunca gördüm ki hemen herkes benzer şeyler yazmış
demek ki enerjiniz burda bile böyle yansımış insanlara
ve siz çocuğunuza yansımadığını iddia ediyorsunuz/sanıyorsunuz

bu aralar çevremdeki herkes masAllah sıraya girmiş bir de Rabbim hepsine saglikla nasip etsin ama insan nefsi kendisi içinde istiyor o güzel duyguları
Tamamen varsayarak söylüyorum, çevrenizde 2.ya da 3. cocuk sahibi olanların baskısını yaşıyor olabilir misiniz? Bizim memlekette bu inanılmaz çok yaşanır çünkü. Hatta bizim grubumuzda da böyle. 10 kişiyiz 2si 2 çocuklu 8 kişinin 1er çocuğu var. Şimdi aramızdan biri hamile ve sanırım ben hariç herkes hamile olmaya imrenmeye başladı.
Ben de gebeliği zor geçenlerdenim bu nedenle "takdir Allah'ın " ama 2.cocugu düşünmüyorum mesela

Iyi geceler kızlar benim hikayem evlendikten sonra başladı ilk evlendim hamile kaldım düştü bi daha hamile kalfim 7 aylık erken doğumla kaybettim bu benim miladim oldu bi daha hiç eskisi gibi olamadım bu süreçten sonra bilinmezlige girdik neden kaybettiğime dair kesin birsey yok 2 gün yasadi vefat etti neyse idtanbulda gitmediğim doktor perinatolog kalmadı bende gebe kalamadım tup bebeğe başladık ilk transferim tuttu 6 haftalik iken bir anda yoğun bir kanama başladı ve doktorun odasında muayene masasına çıkmaya çalışırken keseyi düşürdüm yaşadığım 2.tramva oldu pes etmedim yine transfere gittim transferin 5.gunu regl oldum artık yeter dedim kapatıyorum bu defteri doktorumun ısrarı ile son kez denedim Rabbe bin şükür çok zor bir gebelik geçirmeme rağmen saglikla kavuştum oglum 3 yaşına yaklaştı bi daha denemek istedim ve kalbi durdu kurtaj oldum kurtaj olali tam 4 ay oldu yapma diyorum bunu kendine çok yoruldun yiprandin diyorum ama yok içimdeki o duyguyu bastiramiyorum bu arzudan nasıl kurtulabilirim 1 embriyom kaldı ama hiç cesaretim yok bu aralar çevremdeki herkes masAllah sıraya girmiş bir de Rabbim hepsine saglikla nasip etsin ama insan nefsi kendisi içinde istiyor o güzel duyguları yeniden haksızlık belki zaten bir yavrum var şımarıklık 2.icin boyle olması ama kaybedince insan yeni bir bebege daha bir hasret kalıyor bu çıkmazdan beni yalnız Allah kurtaracak biliyorum hepinizden özür diliyorum bayagi uzun yazdım çünkü ins bana da isteyen herkese de Rabbim tez zamanda saglikla nasip eder..
Merhabalar, yanlış okumadıysam 3-4 kez düşük yaşamışsınız… habitüel abortus sınıfına girmiş durumdasınız… yani tekrarlayan düşükler.. ve her düşük sonrasında meydana gelen yeni bir gebeliğin de düşükle sonuçlanma riski katlanarak artmaktadır… ayrıca bu düşüklerin çoğu 20. Haftadan önce meydana gelmiş gibi anlaşılıyor, bu durumda Kromozomal bir anomali varlığı akla gelmelidir. Yani çok sık düşük yaşamışsınız, doğal gelmedi bana.. hiç genetik tahlil, kan pıhtılaşma testleri vb yaptırdınız mı?

ben işin duygusal yönünü geçiyorum, oraya yorum yapmayacağım. Tıbbi açıdan bu kadar sık düşük yapmanız, üzerine vücudunuza dinlenme fırsatı tanımamanız hiç sağlıklı değil. Lütfen bir süre toparlanın, tahlillerinizi yaptırın… ve daha sonra sakin kafayla tekrar bunun değerlendirmesini yaparsınız…

Ne güzel bir çoçuğun var şu an küçük ve senin ilgine ihtiyacı var.
Abimle benim aramda 2,5 yaş var. Annem hep pişmanlık hissediyor. ben doğunca onunla ilgilenemediği için. Belki sizin için böylesi daha iyidir.
Biraz ara verin ailecek çok yıpranmışsınız. Yine denersiniz.

Back
X