- Konu Sahibi eSmerimSin
-
canm sımdı nasılsın mutlu musun barı.
ben yenı uye sayılırım ama konularını okudum.
Sroun bizim milletimizin kafasında
Bazı kesimlere göre ' kız verilir, gelin alınır '
Yani sen yabancıların oldun ama bu örnekte gelin annenlerin oluyo
ahh ahh evet gercekten öyle!!
ama ileride yaslandiklarinda el kizi, kendi kizin gibi bakar mi?? =(
uzatmadan direk konuya geciyorum
ben gurbetci bir ailenin 22 yasinda, yabanci (ecnebi) birini seven ve onunla evlenen yani ailesinin utanc yüzüyüm, ailesi ve sülalesi tarafindan ölmüs kabul edilen kiziyim.. ne kadar kapilarina gitsemde defalarca kovulan kiziyim.. neyse belkide yaptigim gercekten kötü birsey bir anne babaya karsi.. riza göstermedikleri biriyle gittim..yada öyle yapmaya zorlandim!
ama simdi duydumki erkek kardesime nisan yapiliyormus ve onun evlenecegi kizda yabanci.. annem demiski nisanida, dügünüde ben kendim yapcam özencimi cikarcam.. tek evlandim o benim..
kiskandigimdan degil de .. o erkek ve onun sevdigi kiz kabul ediliyor ama benim sevdigim kabul edilmiyor.. benim canimin ici o kadar hakaretlere ses bile cikarmadi, bir kere saygisizlik yapmadi.. ama bizi sildiler, onlara sölen hazirlaniyor.. haksizlik degilmi bu??
ben nisanda, dügünde degilim, ama onlara kucak aciliyor neden bize kapilar kapaniyor?? cok canim yaniyor cok yaniyor
bu konu eski değil mi ya
ahh ahh evet gercekten öyle!!
ama ileride yaslandiklarinda el kizi, kendi kizin gibi bakar mi?? =(
size kesinlikle katılmıyorum. Türk kültürüyle yetişmiş biri kadın olunca yabancı bir erkekle aşıları tutmuyor da erkek olursa yabancı bir kadınla aşıları tutuyor mu? Kültürse aynı kültür. Ayrıca her iki tarafın da Türk olduğu evliliklerde boşanma olmuyor mu? Demek ki aynı kültürden olmasından önce evlilikleri sürdürmek için başka şeylere ihtiyaç var.
Bence aile sadece elalem ne der diye düşünüyor ama hiç bir şey evlattan daha önemli olamaz hayatta. ayrıca anne hangi milletten olursa çocuklar da o millete yakın olur. burada tanıdığımız bir ailede kadın alman, erkek türk ve her iki çocuğun ismi de alman ismi, ayrıca çocuklar türkçeden önce almanca öğreniyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?