bu ayrimcilik neden?!

canm sımdı nasılsın mutlu musun barı.
ben yenı uye sayılırım ama konularını okudum.

iste herkes gibiyim, cok cok mutlu degilm havalarda ucmuyorum..

uykusuzluk sorunu cekiyorum aylardir, sürekli kafami mesgul etmeye calisiyorum cünkü yataga yattigim an hep bu olaylari düsünüyorum.. o yüzden cok yorgun olmak istiyorum ki hemen uyuyayim =(=(=(

Sroun bizim milletimizin kafasında
Bazı kesimlere göre ' kız verilir, gelin alınır '
Yani sen yabancıların oldun ama bu örnekte gelin annenlerin oluyo

ahh ahh evet gercekten öyle!!

ama ileride yaslandiklarinda el kizi, kendi kizin gibi bakar mi?? =(

O biraz vicdana bağlı, yabancı ya da yerli olmasına ya da öz olmasına gerek yok
Ama tabi seni silmeleri çok saçma

Çok sık yapılan bir ayrımcılığa kurban gitmişsin maalesef

Kız yabancıyla evlenir "elin ecnebisine" hatta -kusura bakmayın, benim tabirim değil- "elin gavuruna" gitti olur. Kız "gider", o "ecnebi"lere karışır, "ecnebi" çocuklar doğurur. Çoğu aile bunu hakaret addeder. Hele ki kızları evlenip din değiştirmeye kalkarsa vay haline...

Tam tersi olup oğulları yabancı gelin alırsa sırtı sıvazlanır, "bizim gelin Türk oldu" denir, kız bir de müslüman olmaya karar verirse yüzlerinde güller açar, gurur duyarlar. Genlerin anne-babadan %50-%50 geldiğini bilmezden gelip, "soyun erkekten geldiğini" varsayan mantığın sonucu... Kimse kararı evlenenlere bırakmaz.

Benim ailem de lafa gelince çok demokrattır, özgürlükçüdür, Avrupalı biriyle evliliğin güzel olduğunu söylerler ama öyle bir şey başıma gelseydi ne kıyametler kopardı, adım gibi biliyorum. Sevdiğim adamın baba tarafında alevilik var diye neler yaptılar, sağlığımdan oluyordum. İnsan böyle şeylerden dolayı evladını nasıl siler, anlamıyorum, Allah hiçbir zaman anlamayı nasip etmesin inşallah.

Son düzenleme:
ınan bana kımse 4-4 luk yaşamıyordur.
bu sorunuda unut.
senı evden kovdular yaa.
bosver
önce can de hep...

bence ailenin bu davranışı bile mario'yu seçmende ne kadar haklı olduğunu gösteriyor bir aile hiç bir çocuğunu ayırmamalı bizim insanımız hala bunu öğrenemedi hala kadın erkekten aşağı konumda gözlerinde, ilk kez ailesiyle taniştğımda din ırk konusunu konuştuğumuzda tabiki sen anne olarak çocukları daha çok etkileyeceksin ama böyle bir evlilikte çünkü anne daha etkilidir demişlerdi bizim toplumumuzda da tam tersi...

Son düzenleme:
Ben annene sasirdim evlat evlattir.
Adam da öldürse evlattir.. Babalarimiz daha kati ama anne nasil vazgeçer bilemedim..

Bence siz irtibati kesin belki o zaman sizi merak ederler saglikli mi napiyor diye.

Kapiya gittikçe aalevleniyordur sinirleri.. Sessiz sakin kalin bu sürede evliliginize odaklanin.. Belki endişeyle özlemle bir adim gelir onlardan

bu konu eski değil mi ya

evet eski canim hatda yanilmiyorsam yenisini acmis ayriliyorlar galiba tam okuyamadim :S

konu sahibisine gelince bir müslüman kizi asla gayri müslim ile evlenemez evlenirse nikah gecersizdir,her ani zina olur o evlilikten de cocuk olursa veledi zina oluyor...
haa cocuk ama müslüman olursa hic sorun olmaz dil farkli olsada...
erkek gayri müslim bir kiz ile evlenebilir ama ehli kitap ise yani hiristiyan yada yahudi sartida ilerde müslüman etme amaci ile
buda bir gercek ki anne baba rizasi olmayan evlilikler iyiye gitmez ana baba hakki ödenmez!!! dualari cok önemli basta canim ailenle konussaydin yada o kisiye durumlari arz etseydin belki müslüman olurdu bakarsin insaALLAH ilerde araniz düzelirse müslüman olur ailen icin degil bunu senin icin diliyorum yoksa durumun cok zor olur ömür boyu zina ALLAH muhafaza

yeni bir acımı bu kızların bayanların yaşadığı ?? yurtdışına gitmeye gerek varmı bu acıyı anlamak için?? senelerce bu ülkede alevi ile evlenilmez.. kız alınır ama verilmez.. bir romanla evlenilmez onlar 72 milletten kovulmuştur.. bir kürtle evlenilmez kürt türk ayrımı yapılmadımı ?? kaldıki garimüslüm biri ile onay verilecek.. çok çagdaş çok ileri görüşlü insanlar olmak zorunda..
ama neden se iş erkeğin eş almasına geldimi aleviyide romanıda kürtüde yahudiyide hiristiyanıda alır.. neden?? o onu kesin müslüman yaparda ondan.. bir baş örtüsü iki dua bitti.. ama o kızlar kendi memleketlerine gittiklerinde ilk iş kilisiye giderler ama olsun konu komşu ''aferim senin oğlana bak nede sevaba girdi'' derler o annelerin kanatları kabarır.. lütfen yanlış anlama arkadaşım beni anne evet bende anneyim kutsallığı tartışılmaz bir gerçek ama bir anneninde evladına yaptığı zulüm!! bilmiyorum çok bızak sırtı bir konu açıkcası.. yani babalar daha sert olabilir ama benim kızım olsa babasından gizli de olsa iki dk da olsa sürem kızıma sahip çıkardım.. kovmak mezarıma gelme demek ne kadar adilane ki ?? Allah dan başka kimse kimin ne kadar iyi olduğunu bilemez.. senelerce yurtdışında yaşamış biri olarak yeri geldiğinde kendi akrabalarımızın yapmadıklarını elin gavuru dedikleri insanlar yaptı bana.. ben mevlanın sözünü çok severim insanı YARADAN dan dolayı severim.. meshep şehir ırk renk bunlar çok saçma ve bence günah...
hiç arkana bakma yarın hayatında tökezlemeler olsada pişmanlık duyma.. hayat senin aldığın nefesde senin. suçun günahında senin.. sen evladlık görevini yapıp kapılarına defalarca gitmişsin..
eşine hayatına sarıl dört elle.. umarım ömrünün sonuna kadar eşinle olursun ve çok mutlu olursun...

Evet bende yurt disinda kaliyorum ve böyle seyler artik çok normal. Erkek gece hayatida yasar, bir süre Türk olamayan kizlarla beraber yasarlar, evlenirler, hepsi normal karsilaniyor. Basörtü takmis, namazli niyazli bir kadinin oglu bile rahatlikla böyle davranabilir fakat kizlar için bu geçerli degildir. Kizlar üzerinde her zaman baski vardir, kizlar birak ecnebi biriyle evlenmesini, Türk olsa bile mezhepe bakiliyor, oglan nereliymis ona bile bakiyorlar. Yani kisacasi hep çifte standart var ve bu kesinlikle yalnis.

Ayrica burda baze kisilir Islami katti bu isin içinde. Benim bildigim kadar evet bir kadin müslüman olmayan biri ile evlenemez fakat bir erkekte sadece bir hiristiyan ve yahudi biri ile evlenebilir ve yurt disindaki çogu insanlar ateisttir, yani madem çok dindar bakilcak konuya, o bile bir neden degildir.

Bizim evdede böyle bir konuşma geçmişti...
Biz yurt dışında yaşıyoruz zaten hristiyan bir ülkedeyiz ve benim okuduğum şehir turistik bir yer...sagdan soldan gelen çok
Evdeyken işte ananem demişti aman kızım dikkat et orda ecnebi çoktur kapılıp gitme fln...
Bende dedim amannn siz bunları gidin abimede söyleeyin hep bana diyosunuz dedim..
Cvp aynen şuydu: Sen kızsın o erkek onun alacağı ecnebi kız bizim hanemize gelecek biz nasılsak o da öyle olacak
ama sen onlara evlenirsen onlar gibi yaşayacaksın kız vermek başka dedi..

Ha bunu anlattım işte arada fark var farkınızı anlayın değil
sakın yanlış anlaşılmasın başımdan böyle bir konuşma geçtiği için paylaşmak istedim..
Ailenizin yaptığı bana görede çok yanlış resmen evlat ayırıyolar
alsınlar gelinlerini başına çalsınlar dicem sizede ayıp olcak aileniz sonuçta..
Ne diyim valla yerden göye kadar haklısınız Allah görüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…